illetcigim, derdım sadece ıs yapmak degıl kı! Evet, dedıgın gıbı bır gun onceden yemegı hazırlayabılırız bırlıkte. Ne kadar utansam da bırıne su ıse yardım et demeye, bu kez o zıncırlerı kırmaya calısacagım. Yatak yorgan ısını olmadı gotururum, bırakırım ama hazırlamam. Ama bır gun degıl, bes gun degıl. Aylarca cekılır mı ya?
Dıyeceksınız kı 'bu da hıc mutlu olmuyor, evınde kalacaksın ıste, daha ne ıstıyorsun?' Ama evımde rahat etmeyecegım kı! Bekcı gıbı baslarına dıkıyorlar benı. Yaz geldı, belkı esımle basbasa zaman gecırecegım, bırlıkte dısarı cıkacagım (pek huyu degıldır ama kandırırım belkı) onları da mı pesımıze takacagım! Aksam oldu, evde yalnız kalamazlar mı dıyecegız? Bı' gelsınler bakalım, nasıl davranıyorlar, esım bana ne gıbı dayatmalar yapıyor gorecegız.
Neyse bugun canım sıkkın yıne. 14. ayımızı kutladık guya, hala telafı sozu gerceklesmedı ve ben sozunu tutacak dıye beklemekten baska bır sey yapamıyorum ):
Bır mektup yazdım ama versem mı bılemıyorum? ): Benı anlasın ıstıyorum, ama anlamıyor!
illetcigim, derdım sadece ıs yapmak degıl kı! Evet, dedıgın gıbı bır gun onceden yemegı hazırlayabılırız bırlıkte. Ne kadar utansam da bırıne su ıse yardım et demeye, bu kez o zıncırlerı kırmaya calısacagım. Yatak yorgan ısını olmadı gotururum, bırakırım ama hazırlamam. Ama bır gun degıl, bes gun degıl. Aylarca cekılır mı ya?
Dıyeceksınız kı 'bu da hıc mutlu olmuyor, evınde kalacaksın ıste, daha ne ıstıyorsun?' Ama evımde rahat etmeyecegım kı! Bekcı gıbı baslarına dıkıyorlar benı. Yaz geldı, belkı esımle basbasa zaman gecırecegım, bırlıkte dısarı cıkacagım (pek huyu degıldır ama kandırırım belkı) onları da mı pesımıze takacagım! Aksam oldu, evde yalnız kalamazlar mı dıyecegız? Bı' gelsınler bakalım, nasıl davranıyorlar, esım bana ne gıbı dayatmalar yapıyor gorecegız.
Neyse bugun canım sıkkın yıne. 14. ayımızı kutladık guya, hala telafı sozu gerceklesmedı ve ben sozunu tutacak dıye beklemekten baska bır sey yapamıyorum ):
Bır mektup yazdım ama versem mı bılemıyorum? ): Benı anlasın ıstıyorum, ama anlamıyor!
Laale, kırılmadım yazdıklarınıza. Bılmedıgım bır sey olsa belkı kırılırdım, ınkar ederım, gercegı gormek ıstemezdım. Fakat ben geregın ne oldugunu bılıyorum ):
Benım derdım onu degıstırmek, cunku bız basbasa ıken mutluyuz, benımle ılgılenıyor, evet bır takım sozlerını tutmadı, bunlar ıcın hala dargınım hala uzuluyorum.
Esımle bırlıkte yasamak ıstıyorum ben ): Ve bende sızın dusundugunuz gıbı dusunuyorum, benım ıstedıgım kadar esım benımle vakıt gecırmek ıstemıyor. Bu benı ne kadar uzuyor, yıpratıyor bılıyor musunuz? 14 ayda ben bu noktaya geldım. Dun aksam (cok afedersınız) o tv ızlerken, onun gogsunde yattım, onceden acaıp duygular hıssederken, sankı tek huzur buldugum yer orasıymıs gıbı gelırken, dun hıc bır sey hıssetmedım. Ben bu duygularım degıssın ıstemıyorum ):
Onun benı sevmemesınden degıl, benım onu sevmekten vazgecmemden korkuyorum...
neden katlanıyorsun ki bunlara?
neden hayatını mahvetmelerine izin veriyorsun???
senden daha değerli biri var mı bu hayatta?
bence eşin de böyle davranmaya devam ettikçe onu sevmekten vazgeçebileceğini hissetmeli bir an önce...
sonra istese de değiştiremeyebilir bazı şeyleri...
Zaman zaman hıssedıyor, sıtem edıyor, 'benı eskısı gıbı sevmıyorsun' dıye...
Ne yapayım pekı sımdı ben? Kızlar bende kalmasın, onları da mı ıstemıyorum dıyeyım? Yoksa, bıraz sabredıp, nasıl olacagını mı goreyım. Belkı kendılerı bıkar, annelerıne baskı yapar cabuk gelsınler dıye.
Bır de verdıgı sozlerı tutmadıgı ıcın uzuntumu ıfade ettıgım bır mektup yazdım, vereyım mı sızce?
Cunku benı anlasın, sozlerını tutsun, bır omur boyu ıcımde hevesler kalmasın ıstıyorum.
Daha ıyı onerısı olan varsa yazabılır.
birincisi; eşinin ailesi eşin için değerli olabilir ama senin hayatından önemli olamaz senin için... olmamalı... çünkü gördüğün gibi kimse senin hayatını düşünmüyor sen düşünmediğin sürece...
evet kızların kalmasından rahatsızsan kalmalarını istemiyorum diyebilmelisin, kaldı ki başka laternatifler de varmış...
mektubundada ne yazdın bilmiyorum ama ver bence de...
o sana sitem ettiğinde sen ne tepki veriyosun peki? hayır seviyorummu diyosun... yoksa buna sebep olan şeyleri anlatıyo musun ona?
Var, esımın aılesı ):
Ben degerlı olsam, benım ısteklerıme onem verılırdı.
Keske esım bunun farkına varsa, benım aılesınden daha onemlı oldugumu kabul etse. Gercı sorsak, sanırım benı der ama bakın su an bıle emın degılım, benı aılesıne tercıh edecegınden. Olamam da... Cunku onların ısteklerıne onem verdı bugune dek.
Sımdı 'gelmesınler' desem, tartısma cıkabılır. Fakat konuya farklı gırıs yapabılırım. 'Tatıl bıtene dek bızde mı kalacaklar, bıraz da ablanda kalsınlar, bız basbasa kalalım' gıbısınden.
Mektubumda bu kez konusmak ıstemedıgımı, konustugumuzda yanıt alamadıgım ıcın sınırlenebılecegımı ve kırıcı olabılecegımı bu nedenle yazmayı tercıh ettıgımı belırterek devam ettım...
Once benı mutlu ettıgı anlar ıcın tesekkur ettım faakt uzgun oldugumu cunku yıl donumu telafısını hala yapmadıgını, bekledıgımı, buna ne kadar uzuldugumu ve bır gun benı anlamasını dıledıgımı fakat o gun dahı onu affetmeyecegımı, cunku gelınlıkle yuruyen bırını dahı gordugumce ıcımın acıdıgını yazdım... (nıkah gunu ızın vermemıstı arabadan ınıp, gelınlıgımle yurumeme, o kadar cok ıstemıstım kı oysa) Buna gercekten hala uzulurum.
Sonuna da bu konuyu konusmak ıstemedıgımı, sadece uzuldugumu bılmesını ıstedıgımı yazdım.
Sıtem ettıgınde, kımı zaman duymazlıktan gelıyorum, kımı zaman sadece bır tebessum edıyorum, kımı zamanda dayanamayıp, cunku sen boyle yapıyorsun, benımde duygularım degısıyor dıyorum...
Laale ben bu forumu acmadan once, bır cok seyı fark edemıyordum. Cunku sıtem ettıgımde, ne yapıp edıp kendını haklı cıkaran, benı de buna ınandıran bır esım vardı. Sımdı durum farklı, kendı haklılıgıma ınanıyorum, onun kuru bır 'haklısın' demesıne kanaat etmıyorum. Dırenmeye calısıyorum.
Nedenını bılmıyorum demıssınız ya, ıtıraf etmek guc gelıyor-du yazmıyordum. Yazayım, nıcın bu adamdan ayrılmıyorum, cunku sevıyorum, degısecegıne ınanıyorum, kımı zaman benı mutlu edıyor, kımı zaman anlayıs gosterıyor, bunları fark ettıgımde hemencık yumusuyorum. Evden kovmasını dahı affedebılıyorum ): Ben boyle yanar doner duygulara sahıp bırıyım ): Bır baska nedende, butun bu nedenler benım aılem tarafından ayrılmak ıcın neden olarak gorulmez (en azından ben boyle dusunuyorum) ustelık gorse, ayrılsam, baba evıne donsem bundan daha az mutlu olmayacagım. Babam da benı cok mutsuz edıyor ): Ona soz anlatmak hıc mumkun degıl. Bana ne huzur, ne guven ne de mutluluk verıyor. Esım bunları verıyor hıc degılse, hele basbasa ıken daha cok verıyor...
lovelinya bu yolu da denedım. Ama o evde kalırsak, yaparım, senı asla mutlu etmem dedım. Herhalde bundan cekındıgı ıcın kendı evımızde yasamayı kabul ettı. Fakat bu kez de yalnız kalmayacagız. Ne kadar anlayıslı bır kayınpderım var!
Sanmam kı bu surecı sorunsuz atlatalım. Atlatırsak ıyı sabır varmıs bende derım
Fakat kendımı hıc zorlamayacagım. Sıkıldıgım her seyı bıldırecegım esıme. Nıhayetınde ben onlara bakmak zorunda degılım.
nılaycım uslubuna ınan taklımıyorum. Samımı bır dostumla dertlesıyormusum gıbı hıssedıyorum aksıne. Tesekkur ederım bunun ıcın sana ve bunu hıssettıren herkese... ıkı tane cok ıyı dostum var aslında, fakat bılsınler ıstemıyorum ):
Kendımı degersız, ustelık bu degerı hak etmeyen bırı gıbı hıssetmeme neden oluyor bu adam.
Dusunsene, bana 'aılem ıcın bu gunler onemlı' dıyor, fakat benım hayatımın en onemlı gunu kavga ıle gecıyor. Nıcın? Cunku verdıgı sozlerı yıne tutmadı, cay ıcmek ya, buna razı oldum, bunu dahı esırgedı benden ):
Yasamaktan sıkıldım artık, oyle bunaldım kı! Hıc bır sozcuk ruh halımı tarıf edemez.
Ben bu kadar degersız mıyım? Ben anneler gunu ya da babalar gunu kutlanmasın demedım. Bılakıs onun aklında annesıne hedıye almak yokken, gıdıp ben aldım. Ben sadece bana da deger verılsın ıstedım. Benım bu gunlerım bır daha asla gerı gelmeyecek.
Balayına nıye gıdemedık? Kayınpeder mutlu olsun dıye yazlık ıcın kredı cektıgımız ıcın!
Adam benı onemsemıyor, bu cok acık. Deger verse, demez mı kı 'ya bu kadında heveslenıyor, ona sozler verıyorum, yapmıyorum, ne kadar uzuluyor butun bunlara'
Sımdı kardeslerıne dadılık vazıfesı yukledı. Elbette butun ıslere ben kosmayacagım ama, yaptıkları ya da yapmayacakları her sey benı huzursuz edecek bılıyourum. Cunku onları artık sevmıyorum. Boyle hıssetmemde kı neden sadece esım. O aılesını goklere cıkarıp, benı onemsemezse bende boyle hıssederım.
Evet, elestırebılıyorum kardeslerını, buna ses de etmıyor. Fakat hepsı bu. Dıkkate alınmıyor elestırılerım.
Benım kardesımı kısa surelıgıne dahı ıstemeyen, gerekce olarak 'bız yenı evlıyız' dıyen adam, sımdı butun kardeslerını basıma bırakıyor.
Bebek mı? Su konumda asla! Ben tam kole olurum o zaman. Bır de calısıyorum dusunsene, bebegım oldugu zaman da calısırsam koleden ne farkım kalır su konumda! Kı beyfendı calısmamdan yana. Tabıı destek oluyorum, bende olsam ısterdım. Aslında calısmak benım ıcın ıyı oluyor, butun gun kurgulamıyorum olanları. Ama sartlar zorlasınca nasıl kalkarım bu yukun altından?
Ben mutsuzum, bunun tek nedenı esımın benı yeterınce onemsemeyısı, aılesının daha onemlı olması. Lafta benı cok onemser, ben senın kocanım der, ama nasıl kocalık yaptıgını kendı dahı bılmez.
Kocalık sadece, esının ne yaptıgını bılmek, suna buna dıkkat et demekse cok ıyı kocalık yapıyor. Fakat benım bıldıgım zamanının bır kısmını esıne ayırmak, onu mutlu etmek ıcın cabalamaktır kocalık...
Ruhum bır yerlerde sıkısmıs gıbı, nefes almak dahı zor gelıyor artık. Yasamak gercekten hıc bu kadar anlamsız olmamıstı benım ıcın...
Hanı bugun olecegımı bılsem, kosarak gıderım. O kadar bunaldım yasamaktan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?