Eşim beni anlamıyor ):

Eleferacığım eğer ki onlar yüzsüzlük ediyorlarsa, senin de söylemeye hakkın var.
Eminim sen söylediğinde kızacaklardır, arkandan dedikodu edeceklerdir.
Allah aşkına diyelim ki bir komşusuna ya da akrabasına dese, biz tatile gittik kızları da abilerine bıraktık,
Elefera dayanamadı istemedi benim çocuklarımı artık gelin bu kadar uzun tatil olurmu dedi derse,
zaten sizi tanıyanlar sizin 1,5 yıllık evli olduğunuzu, onların uzun süredir tatilde olduğunu, kızların da huylarını az çok biliyorlardır.
Emin ol herkes onlarda suç bulacaktır.
Senin çektiğini kimse çekmez emin ol, başka hiçbir gelin.
Seni suçlayan da suçlasın ne önemi var, boşver takma kafana.
Ayrıca Z seni acayip kıskanıyor. Bence arada sen ingilizce kanalları aç dinle, sıkılsınlarlar belki giderler kötükedihüso

narcoleptic,
guldurdun benı valla Allah ta senı guldursun.
Aslında soyledıklerının hepsını olmasa da bır kısmını soyleyebılırım.
Ama bır daha aramayacagıma kendım ıcın soz verdım.
Gıttıklerınden berı ben kımı zaman haftada ıkı kez kımı zaman bır kez dahı olsa aradım.
O sadece gıttıgı gun aradı, bırde benım aradıgım bır gunun ertesı gunu.
Ve sunu soyledı; 'arıyorum kı aramıyor demeyesın'
Yanı ıcınden aramak geldıgı ıcın degıl, gosterıs ıcın aramıs benı.
Ama ılla donecekler, ılla oradan mevzu olacak.
O vakıt dıyebılırım aslında bır kac soz.

Z... bıldıgın gıbı degıl bılıyor musun?
Ben bır laf etsem, o on tane edıyor.
Dun o ısmımle dalga gecınde,
bende kendı adına bak fılan dedım, kırk tan laf saydı.
Baktım yetıstıremıyorum ona laf, 'tamam tartısacak halım yok senınle' dedım.

Ayyy sımdı nasıl sınır oldum ıyıce he!
Terbıyesız, hem benım evımde kalsın, hem huzurumu kacırsın
hemde adımla bıle dalga gecsın.
Seytan dıyor kı gıt bu aksam ona o sevmdıgı adıyla hıtap et!
Nasıl, aslında ıyı fıkır dımı
Nasıl olsa o bana adımla hıtap edemez

Dedıkodumu su halımle bıle yaptıklarına o kadar emınım kı!
Kuzenımın bır esı var, ben onu hep ıyı olarak gorurdum.
Sonra yanıldıgımı gorunce, tabıı bunları dost bılıp anlattım her seyı.
Bunlarda gecenlerde bana 'onun hakkındakı dusuncelerını gıdıp baskasına da anlatma,
ıkıyuzluluk yapmıs oluyorsun' dedıler.
Ve ben ıkı yuzluluk yaptıgımı dusunmuyorum.
Cunku o kısının gercek yuzunu gorunce, ırtıbatımı kestım.
En azından oda artık onu sevmedıgımı bılıyor, gıdıp yılısmıyorum hala.
Bana o anda ıkıyuzlu demelerı,
daha once hakkımda konustukları gercegını yansıtıyor bence.
Bu vakıtten sonra bende eskı sıcaklıgı bulamayacaklar.
Belkı dıkkatlerını ceker, sorarlar.
O vakıt bende etegımdekı tasları dokecegım.
Evet, kotu olacagımı bılsemde dokecegım.
Esım zaten bunu yapmamı ıstıyor.
'Hayır, saygısızlık edemezsın, katlanacaksın' demıyor.
Anne-babaya verdıgı degere ragmen,
'sıkıntını onlara soyle' dıyor, ama ben soyleyemıyorum ıste.
Fakat ılla vaktı gelecek, bır daha eskı elefera yı bulamayacaklar.

narcoleptic çim çok güsel açıklamış :)
bence de böle yapmalısın :) hatta bende öle yapıcam

Bencede cok guzel.
Senınde mı benzerı sorunun var?

narcoleptic çim çok güsel açıklamış :)
bence de böle yapmalısın :) hatta bende öle yapıcam

Ay tatlım
:1hug:

Cidden üzülüyorum,Allah'ta seni güldürsün Elefera,ne tatlı,aklı başında bir kadınsın,anlıyorum yazdıklarından,yazık sana da,gerçekten çocuk görümcelerin onu anladım ama,sidik yarıştırıyor sanki afederisn,tövbe tövbe,da öyle bir dahaki yaz da aynı olucak,kaderim bu moduna sakın ama sakın girme,kendnden yersin,sinir hastası olursun bunlarla.

Kaderım dıyıp sıneye cekmek ıstemedıgımden bu kadar sorun yasıyorum zaten.
Degıstırmeye calısıyorum bu duzenı, ıyıce oturmadan.
Verılen tavsıyelerın hepsını uygulasam, ıse yarayacaktır mutlaka.
Fakat, bazen ınan kendımı sorguluyorum.
Acaba fazla mı abartıyorum dıye?
Yazdıklarımda tek bır kelıme bıle yalan yok.
Ama acaba benım sabrım mı az, baskası ıcın bunlar olagandır belkıde,
belkı de ben kotu bır ınsanım dıye dusunmeden edemıyorum.

canım sen çok iyi niyetlisin malesef görümcelerin özellikle bir tanesi afedersin ama tam dayaklık yerinde başkası olsa o patavatsızı laflarıyla yerin dibine sokmuştu şahsen ben olsam yapardım bende sabırlıyımdır ama bazen senin konunu okudukça şişiyorum bir insan bu kadar nasıl sabır küpü olabilir diye düşünmeden edemiyorum sen kötü bir insan değilsin bunu anla sadece aşırı derecede sabırlısın ama bu kadar sabır kendine zarrar vermeni neden olur biraz kendiini düşün boşver ne düşünecekler kırılırlarmı üzülürlermi diye düşünmeyi hatta eşinin bile üzülmesini düşünüyorsun ama birazda eşin üzülsün ve artık anlasın orası sizin eviniz iki kişilik bir aileniz var kimseye dadılık yapmak zorunda değilsin hele sana bunu hiç kimse diretemez

Ferıhancım, ınan dun oturdum mutfaga bunu dusundum.
'elefera sen kotu bırısın galıba, ne var dursunlar evınde, ıkı tabak yemek yesınler' dedım.
Sonra yıne dusundum, madem ben kotuyum, esım nıcın benı desteklıyor?
Demek kı ben hakkım olanı ıstıyorum.
Bılmıyorum, bazen kafam karısıyor.
Bıraz once annemle konustum, 'gel, bır kac gunlugune de olsa yanımda kal' dedım.
'Ramazan da gelmeyı dusunuyormus, 'bekleme o kadar' dedım.
Belkı haftaya gelır, bıraz da benım annem gelsın,
Onların annesı gelmemıs olursa ne yapacaklarını sasırsınlar!
Sımdı aksam esıme soyle desem dıyorum,
'annem gunlerdır gelecek, kardeslerın burda dıye gelmıyor'
Yalan soylemıs olacagım boyle, ya da gerek yok mu sızce?
Bırde sakasına dedım ya Z... ye sevmedıgı adıyla hıtap edeyım dıye.
Sımdı cıddı cıddı dusunuyorum, oyle yapayım mı?
Bende onu sınır edeyım mı?
Yoksa cok cocuksu mu olur yaptıgım?

Kötü bir insan değilsin,kötülük senin yaptığın şey değil,onların yaptığı şeyin adı bencillik ,,egoistlik,düşüncesizlik,saygıszlık.
Bunlar olağan değil,dedim ya ben çoktan söylemiştim ,alenen saygısızlık ediyorlar,ne demek abinin eşinin adıyla dalga geçmek,ne demek abinin eşi bütün gün çalışmışken,koca koca kızların tabağını dahi kaldırmaması,ne demek benim evimde bana ''çekil şurdan'' demek ve bunun gibi daha birçok şey.Kusura bakmayın hizmetçi değilim ben derdim bir yrden sonra sinirlenerek,sana akıl verdiğime bakma,dayanamazdım diyorum ya,ama hangisi daha iyi desen onu bilemedim,politik olup laf sokarak halletmekmi,açık açık söylemekmi.Bu cevapta eşine bağlı.Mesela eşim de birşey demezdi bana çıkışsam böyle bir durumda.

narcoleptic,

Esımın ıstedıgı aslında, onlara gereklı yanıtı vermem.
Mesela pazar gunu soyle bır sey oldu;
ben alt kattakı komsumu caya cagırdım, ılk kez!
Zaaten ıkımızde bınada yenıyız, tanısıp, arkadas olmak ıstedım onunla.
Bayan gelene kadar Z... dısarıdaydı, geldıgınde dedım kı;
'alt kattakı komsumuzu cagırdım caya'
Bu soylendı hemen, 'off pazar pazar ne dıye cagırıyorsun' gıbısınden.
Bende sınırlendım 'sana ne? sana mı soracaktım?' dedım.
Afalladı tabıı.
Bu olayı, Z... ye soyledıklerımı esıme anlattım.
Sadece gulumsedı, 'ıyı yapmıssın' der gıbı
Esımın bana cıkısmayacagından o kadar emınım kı,
tek sorun benım yapımda olmaması.
Bır anda soyluyorum bazen ama karakterımde olmadıgı ıcın sabrımın tasması gerekıyor.

canım hiç kötü değilsin evet hakikaten doğru düzgün davransalar 2 tabak yemekten kimse fakir yada zengin olmaz üstelik gelen misafir rızkıyla gelir yer gider ama bunlar resmen emeğe saygıısızlık yapıyorlar ne hakları var sana saygısızlık yapmaya annenin gelmesi en güzel canım çağır gelsin eşin belki anlar evde ailenden dahi olsa bir yabancının olması nasıl bir his ki annen rahatsız edecek bir durum sergilemez büyük ihtimalle ama en azından eşinin tutumunu görürsün sende hiç bence eşine kardeşlerin burda diye annem gelmiyor deme eşin yanlış anlar belki gelsin annen siz rahat rahat yaşayın kızlarada iş yapmalarını çekinmeden söyle yapmıyorlarsa abilerinin görecekleri şekilde dağınık bırak sen kimsenin arkasını toplamak zorunda değilsin çalışmasan dahi böyle bir zorunluluğun yok Z. ye sevmediği ismiyle hitap edip onun seviyesine inebildiğini gösterme çirkefliği daha çok ele alır sinirlerini bozar bu tipler patavatsızım kisvesi altında ne çirkinlikler yaşatır ve yapar hiç gerek yok onun seviyesine inmene ama eşin bilsin bu tarz konular olduğunu sana böyle bir saygısızlık yaptığını sakın kendini ezdirme canım babalarının çiftliği değil orası hatta işten gelmeden onlardan önce eve geliyorsan telefonda falan söyle istersen evin bir eksiğini gelirken alsınlar bir kilo meyve yada ekmek alıp gelsinler öyle ye iç yan gel yat olmuyor yada boşver hiç tenezzül etme ağızlarına laf vermeye değmez sanki seninle bizde yaşıyoruz şu sıkıntıları senin konunu ve diğer konuları takip ettiğimden yaşanan şeyler beni çok etkiliyor geçen gün kayınvalidemle telefonda konuşuyorum bana birkaç defa üstüste artık evde iş yapmayacağım benimde bir kızım var gibi bir cümle söyledi ama üstüste söylemesi beni rahatsız etti hani ev işlerini hep benden beklermiş düğünden sonra gibi biran kötü hissettim kendimi acaba kullanmakmı istiyorlar beni sessizmi kalmalyıım yoksa sesimi çıkarmalımıyım diye sonra düşündüm daha yeni nişanlanacaksın fferihan böyle hemen fesat düşünme diye kendimi toparladım hemen yani denge kurmaya çalışarak insan dengesini şaşırır hakikaten Allah yardımcın olsun canım inşallah bir an önce temelli kurtulursun şu cadı görümcelerden kaydirigubbakcemile3

ferıhancım senı etkıledıgım ıcın uzuldum gercekten.
Bana bakma sen, herkes boyle degıldır dıyecegım ama,
sanırım ıyı nıyetlı oldugun surece boylelerı daha cok cıkıyor karsımıza.
O nedenle en basta mesafenı koymalısın belkıde.
Umarım benım ve dıger arkadaslarımın yasadıgı sıkıntıları sende yasamazsın.
Ne kadar zormus, evlendıgınde sadece esınle olamamak.
Kızlar ıcın boyle degıl.
Esım, aılemı bayramdan bayrama ancak gorme fırsatı buluyor.
Aılemde asla sorun etmıyor bunu, zaten esımın vaktıde yok.
Ama kızların vaktı olmasada ılla o fırsatı bulsunlar dıye beklenıyor.
Pekı, tavsıyelerıne uyacagım.
Ne esıme oyle dıyecegım ne de Z... ye oyle hıtap edecegım.
Zaten dedım ya ben bır laf etsem o taramalı tufek gıbı bır baslıyor konusmaya,
susmak tek care dıyıp, susuyorum.

yok canım ben etkileniyorum fazlaca seninle ilgili değil sadece senin iyiniyetini görüyorum üzüldüğünü görüp üzülüyorum ve ayrıca hayranım sabrına eşini nasılda düzene soktun bak 60 küsür sayfadır aylardır yazıyorsun bir sürü kişiden yorum aldın eşini düzelttin sende kendi hatalarını düzelttin ikiniz başbaşa mutlusunuz sen eminim bu bencil aileninde üstesinden geleceksin o güç var sende Z. seni saçma sapan bir şekilde kıskanmış anlaşılan diğer arkadaşlarında dediği gibi belki sen olmasan abisi ömür boyu onlara ayaklı bankamatik gibi hizmet edecekti senide sindirmeye çalışıyor sakın sinme o söylerse sen daha sert bir dille saygılı olmak gerektiğini anlatıcaksın ona deli deliyi gördüğünde değneğini saklarmış misali kendi gibi sert dilli birisini görürse karşısında belki zamanla sana saygılı olması gerektiğini anlar ama eşinede göster tabi bunları ve onlar evin içinde olduğu sürece mutsuz olduğunuzu elbet oda aanlayacaktır kendi yuvasının huzurunun ailesi yüzünden bozulduğunu ve ailesine er yada geç söyleme gereği duyacak yeter sizin keyfinize ben huzursuz oluyorum diye sakin ama kendini ezdirmeden başarıcaksın canım Allah yardımcın olsun a.s.

Allah razı olsun arkadasım.
Evet, yaklasık 2,5 aydır bu foruma yazıyorum.
13. ay donumumuzde yazmıstım ılk
O vakıtler esımden ne kadar sıkayetcıydım.
Sımdı epey yol kat ettık.
Gercekten basbasayken oyle mutluyuz kı!
ıkımızde aksam olsa da bır araya gelsek dıye sabırsızlanıyoruz...
Yada sabırsızlanıyorduk dıyeyım ):
Onlar gıdınce bız yıne oyle olacagız bılıyorum ama,
yılda bır kac kez bu duzenı bozup,
tekrar yerıne oturtmaya calısmak yıpratıcı olacaga benzıyor.

Bu forumu hıc bos bırakmadım.
Ne zaman canım sıkılsa hep yazdım.
Verılen her fıkrı degerlendırmeme aldım.
Benım ıcın hepsı cok faydalı oldu.
Ben olayın ıcınde oldugum ıcın net dusunemedım cogu zaman.
Sen ve dıger arkadaslar ıse hep mantıgınızı kullanarak yorum yaptınız.
Esımle ıletısımımın guclenmesınde,
senın ve buraya yorum yazan herkesın payı var.
Bu nedenle tesekkuru hepınıze borc bılırım.
Bunlar bana yasattıgınız mutluluk ıcın yeterlı bır tesekkur degıl elbet.
Fakat gonulden sundugumu,
hepınızın elıne bırer demet verdıgımı dusunerek kabul edın lutfen
a.s.

canımbenim teşekkür ederim bu foruma yazan yürekten yazan herkezin ne kadar anlatmaya ihtiyacı olduğu objektif bir bakışa ihtiyacı olduğu ortada o yüzden kimse zaten kayıtsız kalamazdı iki insan mutlu olmak istiyor çabalıyor bir araya geliyor ama aile gibi kopamayacak bağlar yüzünden huzursuzluk çıkıyor bunlar ciddi şeyler biz toplum olarak bir türlü yetiştirdiğimiz çocukları meslek sahibi edip evlendirip kendi haline bırakamadık en eğitimli kültürlü olanındada bu yapı var en eğitimsiz olan ailelerdede bu var bazıları istisna öyle aileleri bulmakta zor sanırım ben kayınvalide adayımla telefonda ilk konuştuğumda bana dediki kızım ben oğullarıma hep diyorum ki ileride eşleriniz benden önce gelmeli dedi ve bu benim çok hoşuma gitmişti çünkü benim babam anneme önce Allah sonra sensin demişti hep ve bende eşimin beni öyle benimsemesini istedim inşallah kayınvalidem dediği gibi yapar ve hiç karışmaz ve sende inşallah çok yıpranmadan huzuru mutluluğu eşinle başbaşa bulursun ve sadece gerekli zamanlarda huzurunu bozmayacak kadar görüşürsün ailesiyle elbet bir çıkar yol vardır canım Allah büyüktür muhakkak bir yol gösterir ...

Canım bir söz vardır çirkefle çirkef olunmaz diye, karşılık verirsen üstüne bulaşır, vermesen seni zayıf görür ezmeye çalışır.
Aslında başında müdahale etmemekle hata etmişsin, keşke en başında cevabını verseydin bu kadar yüz bulamazdı.
Yani kızların uzun süredir başında kalmasını, iş yapmamalarını, evi kirletmelerini geçelim, bu kız laflarıyla senin sinirlerini bozuyor.
O kim ki hangi hakla hem evinde kalıyor hem laf sokuyor.
Orası sadece abilerinin evi değil, senin de evin, ayrıca sen de çalışıp para getiriyorsun o eve.
Canım benden sana bir tavsiye ara kayınvalideni, ne zaman geliyorsunuz de, benim de annem kardeşim gelecek de. Artık dönseniz kızlar da sıkıldı burada de.
Bak şimdi yapmazsan hep başında kalırlar.
Çok bile dayanmışsın, keşke en başında yapsaydın.
Ya onlar yüzsüzse sen de yüzsüz ol söyle çat çat.
Ama eşine söyle öncesinde, herhangi bir laf dediklerinde seni tutacağından emin ol.
Eğer yakın arkadaşın olsaydım, kayınvalidenleri falan tanıyor olsaydım ben arayıp söylerdim yemin ederim.
Bak sinirler en hassas organlardır, kendilerini yenilemezler sinirlerin bozulursa bir daha düzelmez.
En önemli sensin, onlar zaten sınırlarını aşmışlar.
Eşine söyle sen arayıp gelin artık demezsen ben arıyacam de.
Aslında eşinin söylemesi daha doğru ama o söylemiyorsa sen söyle.
Biraz da kendini düşün ohhh be.

Amın canım, ınsallah.
Gozunu korkutmak ıstemem ama,
benım kayınvalıdem de esıme daha bız nısanlıyken demıs kı,
'onu uzersen sana hakkımı helal etmem'
Bır defa bır mevzu oldugunda, hepsı destek olmustu bana,
ınkar edemem.
Ama esımde gercekten cok hatalıydı, baskası olsa belkıde terk ederdı.
Ben sadece sabrımın son haddesıne kadar sustum, en sonunda esımın annesıne anlattım.
Gel gor kı, sımdı esım uzmuyor benı, onlar uzuyor
ınsallah dedıgın gıbı cok yıpranmadan huzura kavusurum.
Sende ınsallah mustakbel kayınvalıden ıle her zaman ıyı paylasımlarda bulunursun.

Son düzenleme:
Elefera lütfen bu akşam ara kayınvalidenleri, eşin için adın ne bilmiyorum x de aslında rahatsız ama size karşı söyleyemiyor çekiniyor o yüzden benim söylememi istedi de çıldırsınlar.
Canım onlar senin gibi gelini niye kaybetmek istesinler ki zaten, tabii destek olurlar.
İstediklerini söylesinler nasıl olsa susuyorsun.
Senden boşatıp başkasını alsalar, gelen kişi nasıl olacak belki oğullarını uzaklaştırıp onlara tek kuruş göstermeyecek, car car laf söyleyecek, her dediğini yaptıracak.
Bu riske girmeye değer mi.
Yine de kötü düşünmeyelim, bence ailesi seni seviyordur ama fazlasıyla benciller.

Ah labelım ah,
Yapabılsem cok ıyı olacak gercekten ama yapamıyorum ıste.
Bırde dedım ya su haftayı bır atlatayım,
bakayım ramazanda bızde mı kalacaklar.
Cunku dun aksam yıne bır haftaya kadar gelme durumları oldugunu soyledıler.
Eger oyleyse bu kadar dayandım, bıraz daha dayanırım.
Ama ben bu aksam belkı konuyu acarım,
'nıye sıkıldın mı?' dıye sorarlarsa
'sızın ıcın dıyorum, aylardır perısan oldunuz sızde, ustelık sıkıldınız da' der polıtık davranırım.
Ben onlarda kalırken 'evımde yasamak ıcın cok heveslenıyorum' demıstım bır kac kez.
Z.. de bır kac kez 'ne zaman gıdeceksınız?' demıs ve gıdecegımızı ogrendıgı gun 'ooohh' demıstı.
Buna alındıgımı ogrendıklerınde benı hatalı gosterdıler.
Neymıs ben o kadar cok demısım kı 'evımde yasamak ıstıyorum' dıye,
oda benım artık gıtmek ıstedıgımı dusunmus, ıyı de oohh demesıne gerek yoktu yanı.
Sımdı oda hemen her aksam annesını arıyor, 'gelın artık' dıye.
Aslında benım elıme cok fırsat gecıyor yanıt vermek ıcın.
Ama benım uslubum degıl ıste!

inşallah canım ama şunu biliyorum ki insanlar çiğ süt emmiş oluyor bazen iyi dersin kötü çıkar kötü dersin bir bakarsın aslında en büyük iyiliği o etmiş temkinki davranmakta fayda var her zaman arada mesafe olmalı hep saygı çerçevesinde işler yürütülmeli gözüm korkmuyor değil çoğu kez çok yakınımda gördüm kötü fesat bencil egoist bir aileyle bir yuvanın dağıldığını o yüzden eşlerin ailesine yada kendi ailene bile eşinle yaşadığın sorunları anlatmamak gerektiğini anladım bir zaman geliyor o seni pohpohlayan insanlar kendi oğullarının hatasını görerek bilerek üstünü örtüyor kendi çıkarları uğruna bu tarz insanlar ne oğul tanır ne gelin tanır seninkiler inşallah bu kadar kötü değildir ve Rabbim kimseyi bu kadar kötü insanlarla karşılaştırmasın ben ailemle beraber karşılaştım ve yaşamadığımız sıkıntıları yaşadık şimdi ancak defettik başımızdan ve toparlanmaya çabalıyoruz hayırlı insanlarla karşılaştırsın Rabbim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…