Eşim beni anlamıyor ):

Avrupa yakasındaki Burhan gibi ''aneeem'' diyerek kendimi yere atçam şimdi,şiştim

Olur tabii ama keşke demek zorunda kalmsan dimi ,aslında ?

Senin yaptığın fedakarlığı başkası yaparmıydı sanmıyorum, başkası olsa eşinin ailesine sürekli laf sokuştururdu. Borcunuz çokmuş ama anladığım kadarıyla yazlık falan var içinde.
Kim ailesine yazlık alıyor ki, hadi evleri olmaz neyse yadım edersin ama yazlık lüks.
Ve sen bu kadar sıkıntılar çekiyorsun.
Aslında mantıklı olan o parayı vermemen, çünkü ne olacağı belli olmaz senin garantin olsun bu para.
Git bir bankaya vadeli yatır, maaşından da bir miktar ayırıp her ay yatır.
Sanki senin için mi borçlandı o kadar.
Keşke akıllı davranıp vermesen o parayı.
Ben de dengesiz gibi oldum bir ver diyorum bir verme, ama en akıllısı vermemek.

Herkes doğru da yine de eşinden gizli para biriktirmesi ne bileyim,çok içime sinmedi,ama sonuçta yine ikiniz için harcayacksın,o da var,ben de gel-git akıllı oldum.

Ama kendi yapacağımı söyleyim,kesin verirdim tereddütsüz,ama şunu isterdim bana harcama listemizi ver,ben de bilicem ne nereye gidiyor,ve benim de rızam olmadan hakkımı helal etmiyorum,ailene yaptığın harcamayı derdim,benim ayakabbım yokken,kardeşine bot alamazsın artık derdim,sen bizden ksıp onlara veriyosun,ben de artık izin vermiyorum,eğer bu para da bizim bir işimize yaramaz da,ailen bir şekilde faydalanırsa veya ekstra birşeyleri çıkarsa,ben de artık maaşımı vermem,vermiyorum,beni ailem anana,babanı,kadeşini bakmak için yetiştirmedi diye resti çekerdim
.

canım öncelikle par akontrolü sen al eline...
çalıştığın halde ona neden veriyorsun ki bu kontrolü...
erkeklerin biçoğu da zaten bilmez parayı kontrol etmeyi...
kızdım bak şimdi sana lmaz:
bide çalıştığın parayı götürüp eline sayıyosun, harçlık alıosun....
bence ilk yapman gereken para kontrolünü eline almak... gerekli kısıtlamayı da birikimi de sen yapmalısın...
hiçbişi yapamıyosan, kendi maaşını bari eline sayma...

labelcıgım, yazlıgın borcu bıttı cok sukur.
ılk 7-8 ay boyunca odendı o borc ve hamdolsun Aralık gıbı bıttı.
Sımdıkı borc evımızın kredısı ve esımın yaptıgı bır ıs ıcın.
Bende bankaya yatırmayı dusunuyorum aslında,
gercekten sıkıntıda oldugumuz bır donem,
aılemden aldıgımı soyleyerek esımı sıkıntıdan kurtarabılırım.
Hem dıyorum ya boylece aılemın kendı aılesı ıle bır acıdan daha kıyaslanayamacagını gormus olur.
Gercı gercek dısı olacak ama, olsun.
En azından benım aılem bencıl degıl.

Canım senden başkası çekemezdi zaten bunları, ben şahsen evde bir kıyamet kopartmıştım.
O Z..'yi çoktan parçalamıştım, benimkiler de arada bir şey söylerler ben sert bir şekilde cevap veririm.
Bizim de biraz borcumuz var, biraz rahatlayınca biriktirmeye başlıcam.
Yoksa ben evi geçindiririm o ailesine verir bütün parasını.
Paranı verme vereceksen de ablandan almış gibi göster canım, yoksa pişman olursun.
Sen bir kaza atlatmışsın karşılığında da para haketmişsin, kızkardeşlerinin eline geçse böyle bir para abilerine verirler miydi sence.

Herkes doğru da yine de eşinden gizli para biriktirmesi ne bileyim,çok içime sinmedi,ama sonuçta yine ikiniz için harcayacksın,o da var,ben de gel-git akıllı oldum...
.

Benımde ıcıme sınmıyor canım.
Bu nedenle daha para elıme ulasmadan basladım sıkıntı yapmaya.
Ama anlattıgım kadarı ıle benı anlıyorsun degıl mı?
Bugune dek cok fedakarlık yaptım,
ben fedakarlık yaptıkca, daha fazlası beklendı benden.
Esım dahı zaman geldı bunu yaptı.
Benı bu sekılde dusunmeye onlar ıttı.
Yoksa bu vakte kadar yaptıgım fedakarlıgı yıne yapamaz mıyım?
Ama gururum cok kere yerlere serıldı.
Yasadıklarımı yasayan cok kımse ınan zerre fedakarlık yapmaz.
Bu para cok degıl aslında, ama bır yerde kendımı guvende hıssedecegım bır rakam.
Esım daha once kac kez sıddet uyguladı, evımızden kovdu.
Ben yenı yenı atlatıyorum 'ya benı yıne evden yıne kovarsa, ne yaparım, 5 kurusum dahı yok, bır otobuse dahı bınıp gıdemem' korkusunu.
Butun bunların acısı ıcımde bırıktı.
15 aylık evlıyım ama ınan cok yoruldum,
kımı zaman kacıp kurtulmak ıstedım.
Kımsenın benı bulamayacagı bır yere gıtmek ıstedım.
Kımı zaman olmeyı dıledım.
Ben bugun kı ruh halımın hala saglıklı olusuna sasırıyorum.

Bu kadar borcumuz varken, vermeyecegım dıyemezdım kı!
Bılhassa bu gecırdıgımız ay cok sıkıntılı gectı.
Hıc harclık alamadım kendıme.
Ama sımdıkı maasımdan bıraz alacagım, sonra verecegım.

Onlarda sessızlıgımı sevıyor zaten
Elefera ya ne derseler desınler, sert yanıt vermıyor.
Arada bır ıkı soz sarf edıyor ama hemencık yumusuyor

Sanırım dedıgın gıbı yapacagım, ablamdan almıs gıbı verecegım.
Insallah gunun bırınde ortaya cıkmaz da, zor duruma dusmem.
Vay be, para ınsanı gercekten degıstırıyormus kötükedihüso

inşallah davan hayırlısıyla sonuçlanırda sende tazminatını alırsın bak Rabbim ne kadar büyük her sıkıntıda bi mükafat varya sanada sıkıntılı günlerinde yetişicek inşallah hayırlısıylaokudum biraz geçmişi ablana bende katılıyorum canım paranın hepsini deilde bi mikterını ayır bence yarın ne olacağımızı bilemeyiz Allah korusun bi hastalık durumu olsa kenarda paranız olursa rahat olursun kimseden para istemezsin kalanıylada olan orcunuza yatırsanız bi ihtiyacınızı görseniz biraz daha rahatlarsınız gibi bu benim düşüncem tabii sen içinde bulunduğunuz durumu daha iyi bilirsin

Bu evden kovma,şiddet v.s bilmiyordum elefara,o zaman daha da haklısın,dediğin gibi yapman daha mantıklı.Gerçekten üzüldüm,gerçekten..

Insallah canım, ınsallah!
Evet, Rabbım hıc ummadıgım bır anda kapısını actı bana.
Hamdolsun O'na!
Evet, kararımı verdım sımdı.
Paranın en fazla yarısını verecegım.
'Bu kadar geldı' dıyecegım,
gerısını de yıne ıkımız ıcın bankada muhafaza edecegım.

Bu evden kovma,şiddet v.s bilmiyordum elefara,o zaman daha da haklısın,dediğin gibi yapman daha mantıklı.Gerçekten üzüldüm,gerçekten..

Evlendıgımızın ılk ay basladı kovmalar.
En ufak bır tartısmada.
Kı tarsıma nedenımız, 'yenı evlıyız, benımle ılgılen, arada dısarı cıkar benı' dıye soylenmelerımden kaynaklanıyordu.
Hıc unutyamayacagım 7 mart ta bana neler yasattıgını.
Su vakıtten sonra ne kadar ıyı olursa olsun, o gece bana cektırdıgı acıyı asla sılmeyecegım hafızamdan.
Ben o gece cebımde param olsaydı ceker gıderdım belkıde.
Sımdı kendıme garantı goruyorum bu parayı.
Cunku ona da soyledım 'bır kez daha benı evden kovdugunda, cekıp gıdecegım.'

narcoleptic, elefera ne yapayım eşim ilgileniyor sağolsun ama önceliği kendi ailesi.
Kendisi çalışmıyorken çok defa benden alıp onlara vermiştir, hatta bir ay bütün maaşımı verdi onlara.
Şimdi yeni yeni toparlanıyoruz hatta rahatladık denilemez, henüz bitmedi.
Ama o gidip parasının çoğunu onlara harcayınca ne yapayım kira, kredi kartları, faturalar benim üzerime kalıyor.
Bir de canım en çok ne koyuyor biliyor musun, hiç benim yaptıklarımın görülmemesi önemsenmemesi.
Ben onlara bağ veririm onlar bir salkım üzüm verirler lafını ederler.
O yüzden bu insanlara iyilik yapmak aslında günah bence.
Dinimizde kendi nefsine de sıkıntı vermeyeceksin diyor,
onlar rahat içindeyken sen sıkıntıya girersen ahirette nefsin senden hesap sorar diyor.
Yani tam olarak böylemi bilmiyorum ama bunun gibi şeyler.

Labelcıgım, senın ıcınde ne sıkıntılar varmıs oyle.
Sımdı kendıme kotunun ıyısı mıyım ben dıye sordum?
Nasıl musade edıyorsun canım bunlara?
Nıcın senın maasın onlara gıdıyor, ıhtıyacları olsa sorun edecegını sanmıyorum!
Esınde benım esım gıbı aılesı ıcın kendı sıkıntı cekmeye razı olanlardan sanırım.
Pekı ama senın gunahın ne?
Hıc sert bır sekılde tepkı gostermıyor musun?
Borcunuz varken, nıcın bu kadar sorumsuz davranıyor esın?
Allah yardımcın olsun canım arkadasım.

Aynen öyle arkadaşım ya,aklım almıyor inan,tamam ailedir ,,baştacıdır,ailem benim de zaaf noktamdır,biz de tam tersidie mesela ,ben dayanamam bir eksiklerine,içim titrer,ama asla ,böyle eşlerinizin düşündüğü gibi yapamam,ki ben kadınım,çalışıyorum,iyi bir işim var ama yardım dediğin sıkıntılı oldukları anda yanlarında olmaktır bu kadar,gidip tüm maaşı ellerine saymak değildir,kendi karından çocuğundan kısmak değildir asla,gaz vermek gibi değil o yüzden yazıcam ama bu sizin de hakkınıza girmektir,her ay bi kısım verse mesela,kararlaştırdığınız tutar kadar,senin de razı olacağın kadar,senin de rızan olsa.

canım tabiki borç varken vermem diyemezsin...
benim demek istediğim kontrolün sende olması... evet ortak bi keseniz olsun ama onu da sen idare et...

canım tabiki borç varken vermem diyemezsin...
benim demek istediğim kontrolün sende olması... evet ortak bi keseniz olsun ama onu da sen idare et...

Ben onun ne kadar kazandıgını dahı bılmem kı.
Esım esnaf oldugu ıcın, degısıyor kazancı.
Benımde kafam rahat aslında boyle.
Nereye ne kadar borcumuz var dıye kasmıyorum kendımı.
Goturup verıyorum, gerısıne karısmıyorum.
Mecbur odeyecek o da, baska secenegı yok.
Hem borctan hoslanmadıgını,
kac gece kendıne dert yaptıgı ıcın uyuyamadıgını bılıyorum.
Sımdı desem kı, gel hesap yapalım bu ona guvenmedıgımı de gosterır sanırım.
Odemeler konusunda guvenım var oysa,
aılesıne de su sıralar hıc bır sey yapmadıgından emınım.
Ama aslında bu kadar bası bosda bırakmamalıyım.
En ıyısı ben nereye ne kadar borcumuz var, her ay ortalama ne kadar odenıyor,
bununla ılgılı bır takvım olusturayım kendıme.

elefera şuanpc başındamısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…