...
Tamam belki yaşlanmışlar şimdiye kadar böyle bir tatil yapma fırsatları olmamış olabilir...
... eminim onlar için de zor bir durum...
... ben tek başıma yaz tatillerinde tek başıma evde kalmışımdır ...
...el kızını dinleyip geri dönermi bunlara eli maşalı bir gelin lazım kapıdan içeri sokmayacak cinsten ...
canım biraz sesini çıkartığın zaman senden kötüsü olmayacaktır eminim ...
...elbet değişikliği farkediyorlardır o yüzden aramaz sormaz kayınvaliden şimdi kendi keyfinde eşine birazdaha huzursuzluğunu dile getir oda er yada geç artık isyan edecek ailesine inşallah ...
...başında sen çok iyi niyetli yaklaşmışsın kendi ailen gibi görmüşsün ama yanılmışsın...
Allah yardımcın olsun canım...
...kızlar ya niye sizde kalıyolarki gitsinler evlerinde kalsınlar bi hafta falan idare edilebilir... ...zaten daha yeni taşındınız evinize tam evinizin evliliğinizin tadını çıkartıcakken bide görümceler bence sen onlara biraz soğuk davranki anlasınlar seninde sıkıldığını iş falan buyur yemek yapma hani dışarda yeme imkanınız varsa al eşini birlikte dışarda yeyin onlar yapsınn yemeği senin içinde bi deişiklik olur herakşamda evde onlarla birlikte olmak zorunda deilsin ki
Bence her şeyi oluruna bırak! Sende onun gibi yap! Bazı şeyleri unutmuş gibi davran! İnsanları kendi silahlarıyla vurmak daha öldürücüdür. Kendi düşünceleriyle karşılık verirsen hatasını anlar gibime geliyor.
Ay yine maydonoz olayım elefera'cığım .
Ben olsam verirdim,1.nedeni hem içim rahat etmezdi eşim borç içinde olunca,sonuçta onda olsa,ve sen aynı durumda olsan o da sana verirdi,ha vermezdi ,beni düşünmezdi diyebiliyorsan ancak, verme.
2.nedeni de;elimi daha da güçlendirirdi bu benim,bak senin yanında olan benim ,ailen bizi zorda bırakıyor,ama ben senin yanındayım,birbirimize destek olan sadece biziz derdim.
labelleviecıgım,
Esımde bıtıyor dogru, fakat sankı onlara karsı dılı baglı gıbı.
Bır ıkı sıtemkar soz ettı, ama yetmıyor bu aılesıne.
Daha fazlası gerek, yapmıyor-yapamıyor! ):
Gercekten ımkanımız yok canım ):
Olsa kım ıstemez kı gezmeyı, en pahalı gıysılerden almayı.
Ama gecen hafta sonu esım benı mutlu etmek ıcın ıstedıgım bır etek vardı, onu almam ıcın kartını verdı.
Bende 60 TL lık bır alıs verıs yaptım.
O bıraz daha dusuk beklıyordu, kızmadı ama,
'dıkkat etmelısın, ne kadar sıkıntıda oldugumuzu bılıyorsun' dedı.
Gorumcelerım gordu aldıklarımı, belkıde ıclerınden 'hem o kadar borcları var, hemde alıs-vers yapıyorlar' demıstır.
Cunku bır kere esım almıstı ayakkabı, cok begenmıstı.
Esım ıcın dahı dedıler 'hem o kadar borcumuz var dıyor, hem gıdıp ayakkabı alıyor' dıye.
Ama gencız bızde, heves edıyoruz bır seylere.
Zaten o kadar cok kısıtlama yapıyoruz kı!
Bazen bunalıyorum.
Bu arada evet ıstanbul da oturuyorum.
Sımdı cok guzel bır haber aldım ama
Ben yurt dısındayken kucuk bır kaza gecırmıstım.
Karsı taraf hatalıydı, nıhayet bıraz once avukattan sona yaklasan bır maıl aldım.
4,500 pound teklıf edıyormus karsı taraf :sm_cool:
ıstersem mıktarı yukseltmelerını ısteyebılırmısım de!
Bu benım ıcın harıka bır haber!
Ablamı aradım hemen, onun fıkrı
'esıne hepsını soyleme, elınde ne varsa gıder, zaten calıstıgını verıyorsun.
Bıraz kendın ıcın bırıkım yap, kalan mıktarı bırıktır,
esın cok sıkıstıgında mesela benden borc aldıgını soyleyerek ona ver' dıyor.
Belkı ablamı kotu kadınmıs gıbı gorebılırsınız ama, oyle cıleler cektı kı esınden yana
benım tedbırlı olmamı ıstedıgı ıcın boyle soyluyor.
Ben kararsız kaldım, bılıyorum butun rakamı soylesem elımde belkı 200 TL fılan kalır.
'Gıdıp ıstedıklerını al, gonlun olsun' der gıbı.
Otekı turlu esım sıkıntı cekerken, o para bende durursa kendımı kotu hıssederım.
Ne yapsam daha dogru olur?
labelleviecıgım,
Esımde bıtıyor dogru, fakat sankı onlara karsı dılı baglı gıbı.
Bır ıkı sıtemkar soz ettı, ama yetmıyor bu aılesıne.
Daha fazlası gerek, yapmıyor-yapamıyor! ):
Gercekten ımkanımız yok canım ):
Olsa kım ıstemez kı gezmeyı, en pahalı gıysılerden almayı.
Ama gecen hafta sonu esım benı mutlu etmek ıcın ıstedıgım bır etek vardı, onu almam ıcın kartını verdı.
Bende 60 TL lık bır alıs verıs yaptım.
O bıraz daha dusuk beklıyordu, kızmadı ama,
'dıkkat etmelısın, ne kadar sıkıntıda oldugumuzu bılıyorsun' dedı.
Gorumcelerım gordu aldıklarımı, belkıde ıclerınden 'hem o kadar borcları var, hemde alıs-vers yapıyorlar' demıstır.
Cunku bır kere esım almıstı ayakkabı, cok begenmıstı.
Esım ıcın dahı dedıler 'hem o kadar borcumuz var dıyor, hem gıdıp ayakkabı alıyor' dıye.
Ama gencız bızde, heves edıyoruz bır seylere.
Zaten o kadar cok kısıtlama yapıyoruz kı!
Bazen bunalıyorum.
Bu arada evet ıstanbul da oturuyorum.
Sımdı cok guzel bır haber aldım ama
Ben yurt dısındayken kucuk bır kaza gecırmıstım.
Karsı taraf hatalıydı, nıhayet bıraz once avukattan sona yaklasan bır maıl aldım.
4,500 pound teklıf edıyormus karsı taraf :sm_cool:
ıstersem mıktarı yukseltmelerını ısteyebılırmısım de!
Bu benım ıcın harıka bır haber!
Ablamı aradım hemen, onun fıkrı
'esıne hepsını soyleme, elınde ne varsa gıder, zaten calıstıgını verıyorsun.
Bıraz kendın ıcın bırıkım yap, kalan mıktarı bırıktır,
esın cok sıkıstıgında mesela benden borc aldıgını soyleyerek ona ver' dıyor.
Belkı ablamı kotu kadınmıs gıbı gorebılırsınız ama, oyle cıleler cektı kı esınden yana
benım tedbırlı olmamı ıstedıgı ıcın boyle soyluyor.
Ben kararsız kaldım, bılıyorum butun rakamı soylesem elımde belkı 200 TL fılan kalır.
'Gıdıp ıstedıklerını al, gonlun olsun' der gıbı.
Otekı turlu esım sıkıntı cekerken, o para bende durursa kendımı kotu hıssederım.
Ne yapsam daha dogru olur?
Güzel taktik, ama paranın başkalarına gitme olasılığı var. Annem de der babam eğer para olduğunu biliyorsa rahat davranır, başkalarına borç verir, boş yerlere harcar.
Elefera bugün parayı verse eşi rahatlar evet ama yine başına üşüşürler, demezler ki yine sıkıntı vermeyelim, bu para gelinimizin hakkı.
Erkek ailelerinde rahat yaşama güdüsü var, onlar hiç zevklerinden vazgeçmezler.
Sanki erkek çocukları bütün hayatı boyunca onlara bakmak zorunda.
eleferacım canım bukadar iyi niyet niye anlamıyorum seni ablan maşallah çok akıllı kusura bakma canım ama biraz lütfen ablandan taktik öğren ablanın söylediği gibi yaparak bir tanıdığım araba sahiibi oldu hemde eşine annemden borç aldım dedi ve eşinden taksit taksit faiziyle üstelik geri aldı bu eşine kıymak onu kandırmak değil inanki devir kötü insan öz babasına annesine bile güvenemezken herşey olabilir sen madem böyle bir imkanın geçicek eline kendin için kenara at biraz miktar üstelik çalışıyorsun çalıştığını eşine veriyorsun ihtiyaçlarını bile zor karşılarken hala daha bu kadar iyi niyet niye lütfen artk biraz kendini düşün eşine yalan söylüyorum diye düşünme eşinin elinde olsa ailesine hala belki hiç çekinmeden yardımda bulunacak ihtiyaçlarını karşılayacak ama sadece nazı sana geçiyor sana çok harcama sıkıntıdayız diyor ailesini arayıp bizim sıkıntımız var evde 2 kişinin masrafı bu kadar siz bunu düşünmeyip 4 kişi masrafı yaptırıyorsunuz diyemiyor lütfen canım beni yanlış anlama sen kendini harab ediyorsun sonra geri dönüp baktığında sadece kendinin yıprandığını görürsün o paradan kendine bir miktar ayır kendin için yatırım yap ...
Eşin tutumlu değilse ve para kontrolü onun elindeyse söyleme bencede...
Çok haklısın,hatta tam da bu yüzden müdahalesini arttırsın diye söylüyorum,hayır ''izin vermiyorum'' diyebilmesi için.Sıkıntıyı biz çekiyoruz,bu para bizim borcumuza gidecek,kimsenin lüksüne değil diyebilmesi için,belki ufak çaplı bir isyan çıkartabilmesi için.Diyecek ki Elefera şu para şu borcumuza veya giderlerin şu kalemi için harcanacak,neyse artık ,hangisi acilse,beraber karar verecekler,ve eşinin ailesinden kimse bilmeyecek,tembihleyecek eşine de,sen sağ ben selamet :teytey:
Öyle haklısın ki,tıkanıyorum artık,peki sen ne yapacaksın ,yani borç aldım diyeceksin sonra eşin o borcu kapatalım diyecek o zaman ne diyeceksin az bir para değil? Kenarda biriktirsen yine ikiniz adına,zor günümde esirgedin der mi eşin? Ne bileyim,beyin fırtınası yapalım diyorum:bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?