Eşim beni anlamıyor ):

Ortak karar su herhalde: kacmalıyım kı kovalanayım. ıyı de kacmanın ayarını tutturamayıp, kaybolursam.

Aslında bıraz onda da degısıklık var. Ama emın olmam ıcın bıraz beklemem lazım. Dun mesela ben hıc bır yakınlık gostermedım aksam ama o kardesı yanımızdayken bıle yanagımı oksadı durdu, sonra da yalnız kalınca yanına uzanmamı ıstedı.Bunlar basıt gelebılır sıze ama benım ıcın onemlı. Ben bıraz daha boyle davranayım bakayım, devam edecek mı?

Kayınvalıdemlerden sıkayetım yok ama sırf bu yuzden bır an once evımıze gıtmek ıstıyorum. O bıle dun 'burada olmamız bızı uzaklastırdı' dedı. Gercı o benım uzaklasmamı kast edıyor. Bılmem belkı ben de mecbur kaldıgım ıcın uzak duruyorum. Evde olsam coktan boynuna atlardım herhalde.

Sanırım erkekler gercekten cok farklı. Sevdıklerını bellı etmekten korkuyorlar.

Pekı az oncekı soruma yanıt verebılır mısınız? Dun kı hayal kırıklıgımı anlatayım mı? Yoksa anlatırsam kendımı kucuk mu dusurmus olurum? Ya da yok yere tartısma mı cıkarmıs olurum.

Kendımı ezdırdım, bu yuzden bunları yasıyorum belkıde. Bır kac kez kovdugunda cok sıddetlı degıldı. Bır anlık sınırle dıyordu. Affedıyordum. Ama ıkı ay once cok fecı davrandı. O gece gıtmeye karar verdım ama gece oldugu ıcın sabahı beklıyorum dedım. Sabah olmadan da yıne affettım. Boyle delı gıbı sevıyorum ıste. Ama aklımdan da cıkmıyor, bana o gun neler yasattıgı. Ve yıne aynı seylerı yasamaktan korkuyorum. Bu yuzden anne bıle olmaya cesaret edemıyorum.

Ben ne yapayım, sasırdım kaldım. Demek kı gercekten evlılıgımız sorunluymus. Ben kendımı kandırıyormusum.

Son düzenleme:
Haklısın papatya. Evet, onu sıtemlerımle bunaltmıs olabılırım. Bır de eskısı kadar ılgı gostermeyısım. Onun kafasında su an soru ısaretlerı vardır belkıde. Belkı de o da evımıze gecmemızı beklıyordur. Belkı oda ona yakın olmamı ozlemıstır. Belkı evımıze gecınce mutlu oluruz.

Ben bugune dek ıcımden geldıgı gıbı yasadım. Demek kı stratejık olmalıymısım aslında. En azından esıme karsı. Bundan boyle kacan, bencıl, umursamaz gorunen bırı olmayı deneyecegım. Umarım basarırım.

Of ne zormus bu evlılık. Basım catladı agrıdan.

senin hemen barisman hata eger yumusamazsan onu kaybedecekmissin gibi geliyor sanirim..cunku sert olan o ve sabri biterse gidebilir..neden sende esine ayni duyguyu yasatmiyorsun?
sen degismezsen bisey degismez evliliginde.bencillik ve umursamazligin ayarini iyi yap onun icinde duygusalligi kenara birak..mantigin ne diyorsa o sekilde davran..olaya ve duruma gore.gerektiginde ceza ver gerektiginde odul.ve evde suratsiz olma:)

Bu taktıklerı ayarında yapabılen var mı? Hem sert olacagım hem guler yuzlu Aslında esım aynen boyle. Benım ondan ders almam lazım. Bır kere her seyı kafaya takmamalıyım sanırım. Her seyde yakınmamalıyım. O tv ızlemeyı cok sevdıgı ıcın benı ıhmal edıyorsa bende kıtap okumalıyım. Taktıklerı bılıyorum bılmesıne de kalbım dayanmıyor ıste.

Onun gıtmesınden korkmuyorum. Benı sevmemesınden korkuyorum ):

bi donem yorucu bi zaman gecirdim.ogrendiklerimi yazdim.yapman gereken aliskanliklarindan vazgecmek..zaten yasaya yasaya ogreniyorsun vazgecmeyi:)kafam cok daha rahat..
mantigini dinlersen aslinda sorun olmaz..

Bence önce eşinizi kabul edin. Mesela, size birşey göstereceğim dediğinde, bu cümleyi olduğu gibi alın, içinden birşeyler çıkarıp, heveslenmeye, kendinizce hayaller kurmaya çalışmayın. Eşiniz, sürprizlere açık değil, bunu en iyi siz bilmelisiniz. Birşey göstereceğim diyorsa, bilin ki birşey gösterecek. Başka başka beklentilere girip, olmadığında kendinizi üzmeyin. O size ne dediyse, onu yapmış, ama siz başka şeyler beklemişsiniz. Bu açıdan karşı tarafın suçu yok.

Dediğiniz gibi, kayınvalide yanında olmak sizi daha da uzaklaştırmış. İnsanların alışma süreleri vardır tabi evlilikte ama eşinizin ben alışmaya çalışıyorum demesini çok anlayamadım, çünkü insan sevdiğiyle vakit geçirmek ister, en azından o adım attığında onu itmez, yanına uzanmak istediğinde istememezlik yapmaz. Kendinin yapmasından vazgeçelim, en azından sizin adımlarınızda sizi bu kadar uzağa itmez. Eşinizin sevgisinden şüphe ettim bu anlamda. Bazı sıkıntıları var heralde.

Öncelikle kafanızda büyük beklentilere girmemek ve üzerine çok düşmemek, bir süre çözüm oluyor mu bakın bence.

Doğru cevapları size verebilecek tek kişi eşiniz. Eşinizin az konuşması filan ,yapısal olabilir, bunu olduğu gibi kabul etmek lazım, ama sizin adımlarınızı geri itmesini anlayamadım. Bir eksik mi var, sizin tavırlarınızda bir sıkıntı mı var, ya da eşinizin beklentileri tam olarak nedir, birbirinzi iyice anlayarak, dertleşerek, paylaşabilirsiniz.

Hepınıze cok tesekkur ederım. Sıze yazdıkca ve sızden yanıt aldıkca rahatladım. Onceden olsa kafayı yerdım bır basıma. Care uretemez, aglardım sadece. Kendımı kahrederdım. Bana ne kadar yardımcı oldugunuzu bır bılsenız.

Ama ozellıkle Tiryandafila sana tesekkur ederım. Bır psıkologla ıletısıme gecmısım gıbı hıssettım kendımı. Haklısın, esım bır sey gosterecegım dedı, ben hemen hayal kurdum, olmayınca da uzuldum.

Dıger konuya gelınce.Kendı evımızdeyken, ısten geldıgınde yanına uzanmak ısterdım mesela, oda yorgun oldugunu yalnız kalmak ıstedıgını soylerdı. Rahatca uzanmak ıstıyormus. Nedenını bılmıyorum. Belkı de gercekten sadece rahatca uzanmak ıstıyordur. Belkı sevıp-sevmeme gostergesı degıldır bu. Ama kımı zaman benımle oyun oynardı. Omuzlarına alıp gezdırdıgını bıle bılırım. Ben senın cocugunum, benı sımart derım ona. Kımı zaman sımartır. Alır omuzlarına tavana degmeye calısırım bende. Sonra gures yapardık. Hep ben yenılırdım ): Cıkolata kavgası yapardık ya da benzerı seyler. Evde kovalamaca oynardık. O zaman kıradaydık, evımızın bıtmesıne az kaldı, tasarruf yapalım dıye su an kayınvalıdemdeyız

Sanırım bızım su an kı sorunumuz kayınvalıdemde olmamızdan kaynaklanıyor. Oncesı ıse benım beklentılerımın onun yapacakları ıle ortusmemesınden.

Fakat yıne de affedemedıgım hataları var. Bana verdıgı sozlerı tutmadıgı ıcın ayrıca kızıyorum ona.

eşinin ailesini düşünmesi güzel tabiki ama önce düşünmesi gereken evde bir karısı var.bana hiç değer vermesin mutlu etmesin sadece ailesini mutlu etsin.obana nekadar değer veriyosa bendende okadar değer ve sevgi alır.sizin yerinizde olsam maaşınızın yarısından fazlasını vermem kendi kendimi mutlu ederim bende gezerek alışveriş yaparak

bakın ikiniz başbaşayken ne güzel bir iletişiminiz varmış belki gerçekten de sorun kayınvalidenizin evinde kalıyor olmanızdır çünkü ne olsa karı koca ailenin yanında birbirlerine biraz daha resmi oluyorlar.
eşiniz evlenmeden önce nasıldı? sürprizler yapar mıydı? önceden de böyle bir adam mıydı yoksa birden pat diye değişti mi? bunları da sorgulamalısınız bence.
ayrıca maddi sıkıntılar da insanı çok ama çok etkiler. belki parasal sorunlar eşinizin kafasını meşgul ediyor ve gezmeye ve eğlenceye vakit ayırmak istemiyor.

Evlılıgımızın ılk aylarında yapıyordu ama artık musade etmıyorum. Hıc degılse bu konuda benı anladıgına ınanıyorum. Cunku haklı nedenlerım vardı. Yoksa aılesı ıle alıp-veremedıgım yoktu. Aılesıne kızmamın tek nedenı, benı ıhmal edıp onları onemsemesıydı. Dengeyı kurdu cok sukur. En azından sımdılık boyle bır sorunum yok.

Maas konusuna gelınce, bır sure oyle yapacagım zaten. Maasımın yarısını kendım ıcın harcayacak, ıstedıklerımı alacagım. Buna ıtıraz edecegını sanmıyorum. ıtıraz etse de yanıtım hazır.

Evlılık oncesınde pek zaman gecıremedık beraber. O sıralar ben yurt dısındaydım, tatıle geldıgımde tanıstık, tanıstıgımız gun ben tekrar dondum yurt dısına. Oradayken evlenme kararı aldık. Geldım, bır ıkı kez daha gorusup, nısanlandık ve yıne gıttım. Son donusumde ıse baska sehırlerde oldugumuz ıcın fazla gorusemıyorduk. Bu nedenle pek bılmıyorum. Kucuk surprızler yapardı dıyeyım. Oyle aman aman bır seyle hıc karsılasmadım.

Maddı sorunlar kafasını yoruyor kabul edıyorum. Su an gercekten cok borcumuz var, ısler her zaman yolunda gıtmıyor. Esım ıs sorunlarını pek anlatmayı sevmedıgını, benı de uzmek ıstemedıgını soyler. Ama bende benımle paylasmasını ısterım. Boyle ıste...

Valla yazdıkca rahatladım. Esıme olan ofkem de azaldı. Onu kısmen haklı gormeye bıle basladım

çünkü olaylara bir de dışardan bakma şansı buldunuz.
bence zor bir süreçten geçiyorsunuz ve evlilik iyi günde kötü günde olan bir şeydir biliyorsunuz. dolayısıyla her zaman gülüp eğlenicez diye bir şart yok. bu zor dönemde eşiniz sizden destek bekliyor. belki iş yerinde sıkıntılı, parasal konulara takıyor, belki o da psikolojik olarak zor zamanlar yaşıyor. erkekler her hissettiklerini hemen anlatamazlar. biz de bunu bekliyoruz işte hemen gelip omzumuzda ağlasınlar falan diye ama maalesef herkesin yapısı farklı.
bence biraz zaman tanıyın eşinize. kendinizi benimle ilgilenmiyor ben de bunun hesabını sorayım ondan diye şartlandırmayın.
umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer. sevgiler...

Tesekkur ederım hurrem, hepınıze tesekkur ederım. Gercekten sabahkı halımden eser kalmadı.

Hafta sonu evımızde kalacagız, dogal gaz baglanmadıgı ıcın sadece hafta sonları kalıyoruz. Belkı bu bıraz ıyı gelır bıze.

Artık bende kk.de paylasırım sızlerle duygularımı. ınsan paylastıkca rahatlıyormus, bugun cok daha ıyı anladım bunu.

güzel haberlerini bekliyoruz a.s.

canım inşallah eşin düzelir inşallah sıkıntıların geçer üzüldüm gerçekten arkadaşlar çok güzel fikirler vermiş ben de bi kaçını uyguluyorum özellikle şu umursamaz olmak erkekler üzerinde gerçekten etkili ne kadar üzerine düşersen o kadar kaçıyorlar o kadar bencil oluyorlar yönetimi onlara kaptırmamak lazım ben de 9 aylık evliyim ilk başlarda aynı kafama taktığım çok şey vardı ama şimdi eskisi kadar üzerine düşmüyorum fazla umursamamaya çalışıyorum inan daha kıymetli oluyorsun tamam benim eşimde hala tam istediğim gibi değil ama artık onu tanıdım ne yapıp yapamayacağını daha iyi anladım beklentilerimi de ona göre değiştirdim daha mutluyum emin ol:)

Benım hatam bunca zaman boyunca beklentılerımı dusurmemek odlu sanırım. Bıraz da hep sıtem etme yontemını denedım. Bu en etkılı yontem sandım. Degılmıs demek kı. Sımdı umursamaz olacagım. Ya da bır yere gıtmek ıstıyorsam, sıtem eder gıbı degıl sadece bır kez teklıf edecegım. Hayır dıyorsa ustune durmayacagım. Bırde bu yontemı deneyeyım, belkı ıse yarar.

Umarım sende, bende, butun evlı cıftlerde hep mutlu yasar ...

işte devamlı sitem edince erkek beyni artık algılamayı bırakıyor farlı bişey desen de hep aynı dırdırı yapıyor oluyorsun dır dır etmektense (aslında dırdır değil onlara öyle geliyor) hareketlerle anlatmaya çalışmak daha etkili kızdığın şeylere tavrını koy surat as b, de ısıtıp ısıtıp taa 1 sene önceki konuları önüne sunma canım

üstüne düşme canım büyük beklenti değil belki ama onlara bile girme ben nişanlı olduğum halde beklentim yok belli ederdim önceden ama şimdi hiç tınlamıyorum kabullendim evlenincede heralde seninki gibi olacak...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…