Eşim beni anlamıyor ):

canim esin sana sordugunda gercegi soylemek zorunda degilsin.bana neden almadigin dediginde kendimi simartmak istedim..yada cok begendim aldim gibi bahaneler bul..askim sana da alirim bi ara diyip gonlunu al.suclayici konusma.evlilik yildonumu icin ona firsat tanii o biseyler dusunsun ve yapsin.ama yapmamanin gercek nedenini soyleme dedigim gibi bi bahane bul.kafalari cok karisiyor):
bende suratsiz durunca benimki hemen sorar ogrenmek ister..bende normal davraniyorum.cok ilgili degilim yanina gidip cocuk gibi ilgilenmiyorum.o evde ne yapiyorsa beende aynini yapiyorum onunla degil baska seylerle mesgul oluyorum.ise yaradigini soyleyebilirim.zaten kirildigimi anliyor.eger karsina alip konusursa,o zaman abartmadan anlatiyorum uzuldugum seyi..mesela istedigim gibi oldugunda hadi gel cikalim sana icecek biseyler ismarlayayim diyorum:))ama yanima para almadim borcum olsun diyorum:))ugrasmayi seviyorum onunla bu aralar:))

Tiryandafila, yıne yorumun cok hosuma gıttı

Ben en ıyısı yuzugu alayım kendıme, ona da kucuk bır hedıye alayım. (Bu da farklı bır taktık olur belkı, onun yapması gerkenı yaparak belkı bır seylerı ıfade etmıs olurum)

Yemek ısını da rezerve edeyım. (Bu konuda henuz kararsızım, 12 Hazıran a dek dusunurum)

Beklentı yok! Bunu kendıme kabullendırmelıyım. Ben bu nedenle cok uzuldum bugune dek.

Eyvah yıne kafam karıstı. Yok, ona hedıye almayayım, kendıme alayım. Nasıl olsa bır kaybım olmayacak. Hem bu kez onun beklentısı varsa da benım gıbı hayal kırıklıgı yasasın Ama olmadıgına emınım.

Ben kendımı sımartayım dımı. Mesela sımdı ıs cıkısı gıdıp kendıem bır ıkı cıcı alayım Hak ettım ben bunları

Kendin çin dogruyu bulduguna cok sevindim..
ınş bundan sonra cok cok daha fazla mutlu olun..

canim esini sen cok daha iyi bilirsin ne ise yariyorsa onu yap,ama dene hangisi tutarsa mesela benimkine bunlar tutuyor:))cokta egleniyorum kendimi uzdugume degmemis..bende senin gibi icimdekini cat cat soylerim (artik her gercegi soylemiyorum,)o yuzden ondan uzak kalinca hemen ogrenmek ister.hemen duzeleyim ister..benimki tipik ikizler ugrasip duruyoruz:))
kendini arada simart her bayanin ihtiyaci oluyor hemde mutlu ediyorsun kendini bundan guzel bisey olabilir mi?

Evet mors, haklısın. ınsanın arada kendını sımartması guzel oluyor. Benım mesaım bıttı arkadaslar. Kendımı sımartmaya gıdıyorum sımdı

Yarın gorusmek uzere.

Hepınıze en ıcten tesekkurlerımı sunuyorum.

Sevgıler...

Bu arada, beklentiye girmeyeceğim diye de, iyice kendini kaybetmekaydirigubbakcemile3

Karşındaki eşin, tabi ki beklentilerin olacak. Yoksa evliliğin ne anlamı var. Sadece bazı şeyleri kabullenmek lazım. Sürpriz vs şeyler gibi, devamlı onu yapmıyor, bunu yapmıyor, bunu düşünmüyorsa bana birşey almıyor, diye kendini yemeden. Yoksa tabi ki beklentilerin olacak. Bak o nasıl '' bana niye birşey almıyorsun'' diyebiliyor. ışte aradaki fark bu. O direk söylüyor, sen bekliyorsun, olmayınca da üzülüyorsun. Üzüleceğine, sen de şunu al de o zaman. Biliyorum, işin zevki kaçıyor, ama aldıra aldıra öğreteceksin o zaman.

Biz kadınlar ince düşünüyoruz, onlar düşünsün , düşünülmek istiyoruz. Onlar direk istiyorlar, bundan da utanmıyorlar. Erkek-bayan farklılıkları işte. Sen de onun gibi yap gitsin, boşver. Madem düşünmüyor, sende iste, bana ne alacaksın diye şakalaş hatta.

eşin tam bir pişkin.
sana telafi için pasta alır,sen nazlanınca oturur kendi yer.
başkası olma kendin ol gibi 90lar poptan nameler okur.
sana hediye almaz senden hediye bekler.
bence kendine fazlaca güveniyor.onu da bu hale sen getirmişsin.başında sürekli "bana niye hediye almadım,beni sevmiyorsun,beni önemsemiyorsun,bana değer vermiyorsun" diyen bir kadın var.bu sözlerin altında "bana değer ver,beni önemse,beni sev nooooluuur" mesajı var.yani adam bunları senin ona muhtaçlığın olarak algılamış ve keyfi gayet yerinde bence.o da pişkinliğe vurmuş işi.senin kaybedeceğine inanmıyor onun için böyle davranıyor.evden de rahatça kovuyor çünkü bumerang gibi geri döneceğini biliyor.
biz kadınlar önce kendimize değer vermiyoruz.o seni hor gören kocan emin ol boşanmaktan senden 10 kat fazla korkuyor ve o sana daha çok muhtaç.ama sen sana göre sitem bana göre ilgi dilenciliği olan bu sözlerle kocanın gözünden kendini düşürüyorsun arkadaşım.hep hata yapmışsın.şimdi de yeni bir hata yapmak üzeresin gidip kendine yüzük,küpe alsan ne değişek anlık bir sevinç sonra yine mutsuzluk.o yüzüğe her baktığımda kocam var ama hala tek taşımı kendim alıyorum diye üzülmeyecek misin gülpembem.
senin tek bir çaren var o da eşine onun vazgeçilmez olmadığını hissettirmen.hem de ciddi ciddi.bundan sonraki kavgalarında sakın böyle ezik sözler edip şu adamın iyice burnunu kaldırma.önce sen kendini sev ,değer ver ve güven gerisi gelir zaten.yerimseniben

bence kesinlikle hakettin :)

Ne kadar haklısın yazdıklarında. Evet, resmen ılgı hatta sevgı dılendım ondan. Vermedıgınde oturdum agladım. Ben onu bu kadar severken bunlar revamı bana dıye dusunup, kahrettım kendımı. Cogu zaman ıcımde tuttum duygularımı, ıcımde tuttukca uzuntum arttı. Kendımı yıpranmıs hıssettım.

Evet, onu sımartan, vazgecılmezmıs gıbı hıssettıren benım ona asırı baglılıgım ve ondan ılgı bekledıgımı acıkca ıfade etmem oldu.

Bır bayana soylenmesı gereken sozlerı cogunlukla ben dıle getırdım, arada kucuk surprızler hazırladım, cebıne notlar koydum, aksam ozel bır masa hazırladım, onun ıcın ozel olarak hazırlandım vs.

Gercı oda zaman zaman bana notlar bırakırdı. Ya da kımı zaman elınde bır hedıye ıle bana gelırdı. Fakat yaptıgı cogu hareket bunları gormemı engellıyordu.

Bır kac gundur degıstıgını yazıyorum. Gercekten degısmeye basladı sanırım. Gecen yorumlarımdan bırınde 'o tv. ızlerken elını tutmak ıstesem bana salak mısın? ımalı bır bakıs atar' dıye yazmıstım. Bunun aynısı onun tarafından dun aksam oldu. Ama ben ona oyle bakmadım. Bır anda farklılasmak agır gelebılır bunyesıne. Durduk yerde elımı uzatmamı ıstedı ve dakıkalarca bırakmadan elımı oksayıp durdu Bu benım ıcın ılktı. Bu nedenle cok onemlı.

Bır ılkte bazen ben ona 'nasıl gorunuyorum' dedıgımde bastan savma yanıtlar verır bana. Dun ozel bır gıysı aldım, ona da bunu gosterıyorum, fakat gayet kayıtsız bır bıcımde. Senın ona ıhtıyacın yok kı, sen zaten cok ... demesı benı sasırttı. Sabah yıne aynısı. Durduk yerde yıne aynı cumle... Hıc bozuntuya vermedım, hosuam gıttıgını bellı etmedım. Bu da bır taktık sanırım. O genelde benım soyledıgım guzel sozlere kayıtsız kalırdı. Bende bunu yapıyorum sımdı.

Yazdıklarınız dogrultusunda sanırım kendıme yuzuk almaktan vazgececek ve bunu ona yaptıracagım Telafı edecegnı soyluyor hala. Etmesı ıcın ona bır fırsat sunacagım. Gercı benım ıcın artık 1. evlılık yıl donumumuz dıye bır sey kalmadı. Sadece ıstedıgımı yaptırmak ıstıyorum. Onun dedıgı degıl, benım dedıgım olsun ıstıyorum. Bugune dek bır cok seyı hevesımde bıraktı. Buna da musade etmek ıstemıyorum.

Son düzenleme:
bugun pazar ve esım sozunu tutuyor...

'ıstersen cıkmayalım, benım ıcın fark etmez' dememe ragmen, cıkmak ıstedıgını soyledı...

Mutluyum...

Bazen tartısıyoruz, daha ılk ayımda kovdu ılk. Son olarakta 2 ay once

benm annemde körolasıca babamla evliliğin ilk ayında kovmuş hala anemn parasını alır.sonuç? mutsuz evilik,mutsuz çocuklar,küfürbaz baba iyi düşün derm

Canim ya bence ayni onun gibi davran hic sallama kus olma ama surat asma sakin sorgulama hic bi hareketini konusmamazlik etme konus biseyler ima etmeden konus ama bole hic biseyi takmiyo havasinda onu da birak naparsa yapsin ilk baslarda etkilenmiyomus gibi gorunur ama sasiracaktir emin ol sen kendine ozen goster bi hobi bul ugrasacak biseyler bul ve onun yaninda bununla ilgilen kendi basina da mutlu olabilecegini goster evde sarkilar soleyerek dolas sinirininden catlayacaktir ve gelip sana sirnasacaktir bi sure sonra... :)

isabetli kararlar almissin anladigim kadariyla.. Evet ilgi bekliyorsun ve bekledigin ilgiyi gostermiyor ne yapacaksin onun gozundeki "seni" kisitlayacaksin simartmayip herseyi sormayacaksin gerekenleri yapacaksin o basinda kendisinden eskisi gibi ilgi beklemeyen bir kadin gorecek biraz soguk ve biraz mesafeli ama en onemlisi kendisine guvenen! derken yildonumun icin kendine yuzuk alacaksin. Dogal bir sekilde gostereceksin bunu evlilik donumumuz icin aldim hatira kalsin ama suclamadan esini.. Yada evet davet edeceksin guzel ve kibar bir sekilde kisacasi istediklerini ona vereceksin'ki odunlugunun farkina varsin.. Hem sende mutlu olacaksin kendini simarttigin icin hem esine ipuclar vermis olacaksin

esin yola gelecek guzel gelismeler var..zamanla istedigin gibi oldukca odullendirilsin onu,simdi azcik cezasini ceksin:)

Canım maşallah çok iyi gidiyorsun
vazgeçmek yerine uğraşmakta yarar var bazı şeyler emek vermeden olmuyor işte

Hepınıze yorumlarınız ıcın tesekkur ederım. Su an kı mutlulugumda hepınızın katkısı var.

Dun benım ıcın oldukca guzel gectı. Ozel bır yere gıtmedık, sahılde gezdık, sohbet ettık, mısır yedık, bol bol yuruyus yaptık... ısteklerımın hıc bırıne ıtıraz etmedı dıeybılırım. Sadece bır yerde cay ıcmek ıstedıgımde, kalabalıktan hoslanmadıgını soyledı ve ıstemedı. Bu ılk degıl. Sanırım kalabalıgı gercekten sevmıyor. ılk once dert etttım bunu, tavır koyayım, ısrar edeyım dıye dusundum. Fakat, sızınle yazısmalarımız aklıma geldı.

Hem belkı esım gercekten bunalıyordur kalabalıktan. Nıhayetınde dıger ısteklerımı yerıne getırdı gun boyunca...

Ve dun bır yerde okudugum haberı soyledım ona. Ben d.k. hapı kullanıyorum. Fakat bellı aralıklarda bu hapı kullanmamak gerekıyormus, yumurtalıkların ıyıce yavaslamaması ıcın.

'oyleyse gelecek ay kullanma, daha organık beslenelım' dedı. 'Nıcın?' dıye sordugumda 'bebegımız daha saglıklı olsun' yanıtını verdı... Ve yol boyunca bebek ıstedıgını, onun hayatımıza gırısı ıle degısecek olan hayatımızı anlatıp durdu.

Sımdı dusunuyorum, gecmıste yasadıgımız sorunları yıne yasar mıyız dıye?
Bebek kararı dogru mu?
Bunu bende cok ıstıyorum fakat, ona ne kadar guvenıyorum?
Bır kez daha benı ıncıtır mı? (evden kovması, vurması, kufur etmesı)
Bu konuyu onunla konusmalı mıyım?
Son gunlerdekı degısımı goz onunde bulundurursam, evet bebek ıcın dogru karar dıyorum.
Oyle kı kımı zaman yaptıklarından oturu kendımı dahı sucluyorum. Uzerıne cok gıttıgımı dusunuyorum. Fakat her ne olursa olsun 7 mart'ta bana yasattıklarını unutamıyorum. Suclu dahı olsam o denlı ıncıtılmeyı asla hak etmedım!

Sımdı ne yapmam gerektıgını dusunuyorum. Dun bebek fıkrını hemen kabul ettım. Bana bır daha eskısı gıbı davranmayacak gıbı geldı. Ustelık artık aılesıne bır takım yaptıklarını anlattıgım ıcın bır dahakı denemesınde tepkımın daha farklı olacagını kavradıgını dusunuyorum.

Fakat bır yanımda ya gunun bırınde yıne doldugumda, sıtem edersem, bu sıtemım bana sıddet olarak donerse ne yaparım dıye dusunuyorum.

Kısacası bır yanım ona ınanıyor (ya da ınanmak ıstıyor) bır yanım hala tereddut edıyor. Fakat en buyuk yanım anne olmak ıstıyor!

Son düzenleme:

benm annemde körolasıca babamla evliliğin ilk ayında kovmuş hala anemn parasını alır.sonuç? mutsuz evilik,mutsuz çocuklar,küfürbaz baba iyi düşün derm

Benım annemın de cok ıyı bır evlılıgı oldugu soylenemez. Fakat eskı toprak kadını ya, cektı yıllarca. Hala da zaman zaman babam annemı uzer... Yetıskın bırı olduktan sonra anneme bır karar verebılecegını ve onun yanında olacagımı soyledım... O katlanmayı tercıh ettı. Sımdı babam bıraz daha yumusak huylu. Annem de tepkısını daha rahat koyan bır kadın oldu.

Evet, esım zaman zaman kufur edıyor. Fakat bunu yaptıgı ıcın onu pısman edınceye kadar sozlerımle veya eylemlerımle cezalandırıyorum.

En son yaptıgı olayı kendı aılesıne anlatacak kadar sabrımı tasırdı. Bır kac gun hıc konusmadık. Bana yaptıklarından oturu babasının ona kufur etmesı, onun cok agrına gıttı. Fakat ben bundan zevk aldıgımı dıle getırdım. 'Benı anladın mı sımdı?' dıye de usteledım.

Kısacası esıme bu zamana dek cok tavız verdıgımı kabul edıyorum. Belkı gızlı bır korkuydu benımkı, onu kaybetmek adına.

Benım en buyuk hatam ıse, haklı oldugum zamanlarda hakkımı arayıp, bıraz sakınlestıkten sonra onu hemen affetmem oldu. Cunku onunla dargın kalmaya dayanamıyordum. O da bunu bıldıgı ıcın ne kadar sıtem etsem de, 'nasıl olsa bırazdan gelır' dusuncesı ıle benı tınlamıyordu.

Sımdı onu farklı bır bıcımde gozlemleyebiliyorum. Ben bu sekılde davranınca, o bu sekılde algılıyormus demek kı dıyebılıyorum...

Bundan boyle daha guclu oldugumu gormesını saglamak ıstıyorum. Gerekırse onun benım ıcın cok da onemlı olmadıgını... Gercekte her ne kadar onemlı olsa da, bıraz daha basıte ındırerek gostermek ıstıyorum duygularımı... Mukemmel veya vazgecılmez olmadıgını anlaması ıcın.

Umarım buldugum bu cozum ıkımızın mutlulugunu saglar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…