Eşim beni anlamıyor ):

Bırazcık yuzun tebessum ettıyse ne mutlu bana.
Sen daha mantıklı dusunmussun bak.
Ayrıca hıcde ılerı gıtmıs olmazsın,
asıl kayınvalıden ılerı gıdıyor.
Ne demek, nıkah masrafını sız karsılayacaksınız?
Sor, baska arzunu var mı dıye.
Hey Allah'ım ya!
Ben sınır oldum, sen nasıl olmayasın.
Aslında nısanlın bunları sana yansıtmadan annesı ıle arasında cozmelı.
Ama sanırım annesınden fazlası ıle cekınıyor
ve cozumu senın bulmanı arzuluyor.
Ferıhancım, bu ılıskı bu sekılde yururse, ınan sonraları daha cok uzulursun.
Bu kadın evlendıgınızde de her ısınıze mudahale eder.
Bu nedenle mesafenı koymalısın.
Kına gecesıne gelmıyor mu?
Sende onun evıne gercekten bayramdan bayrama gıdersın.
Bu sekılde dusunebılen bır kayınvalıdeye senın dusunduklerın az bıle.
Karsılasmak ıstemıyormus, sankı kanlı bıcaklı dusmanı var karsısında.
Tamam, karsılassın, konusmazsa konusmasın.
Bu konuda cok ısrarcı olma derım,
yanı keyfı bılır gelmezse gelmesın.
Sen mesafenı koyarsın, ınsanlarda bır nebze onun nasıl bırı oldugunu anlar.

Ben...
Esım bır daha teklıf ederse yanıtım gayet net olacak.
Bayrama kadar gıtmeyecegım Ferıhancım.
Gercekten uzuluyorum.
Esım bana zaman tanımamakla hata edıyor.
Zannedıyor kı bu sekılde daha cabuk toparlarım kendımı.
Hayır, olmuyor.
Bır baskası ıcın belkı kucuk bır mevzu ama,
ben en ufak sozu dahı kafasına takıp,
geceler boyu uyuyamayan bırıyım.
Dolayısı ıle bu mevzular bunyeme agır geldı.

canım eşinin seni anlaması zor daha doğrusu erkeklerin kadınları anlaması zor anlamamak için ısrar ediyorlar sanki bizler kadar komplike değiller basit erkekler için onlar gibi hemen affet istiyorlar oysa bilse anlasa aslında çok sık görüşmemenizin her iki tarafında hayrına olduğunu o zaman kimse kimseye diş bilemez sende kendini yıpratmazsın ama zamanla anlayacaktır canım en doğrusunu düşünmüşsün gitme bayrama kadar ramazandada bir gece iftara çağırılır sık sık gidilmezki birde evleriniz ters kalıyor üstelik eziyet cabası hiç sıkıntı yapma sen eşinle mutlu olmana ve onları umursamamaya bak şuan için başka yapacağın bişey yok canım .

ahh ahhh nişanlım sanırım annesinden çekiniyor ama bende beni savunmasını istiyorum bak gelecekti haftasonu dün akşamdan beri para müsait olmayabilir gelemeyebilirim gibi şeyler söylemeye başladı akşama kadar oyalar beni akşamda müsait olamadım gelemedim der soğuk davranıyorum gerçi oda soğuk davranıyor ama aralara canım kelimesini sıkıştırıyor bense çok nadir zaten sabahtan beri iki kez konuştuk kısa kısa bilmiyorum ben açmayacağım artık bu konuyu ama soğuk konuşucam açarsa o açsın o zaman gerekeni söylerim kendimi ezdirmeyip annesinin onun mutluluğunu istemediğini benide söylediği gibi sevmediiğini söyleyeceğim çünkü oğlunun mutluluğunu isteyen bir insan huzursuzluk yaratmak için elinden geleni yapmaz haksızmıyım kapanmış bitmiş konuları açmaz açarsa beni bundan sonra onun savunmasını yüzgöz etmemesi gerektiğini söyleyeceğim keşke gelse yüzyüze daha rahat konuşurduk anlardı belki beni gerçi annesine bir çözüm bulmam lazım offf allak bullak oldum vallahi telefonda soğuk konuşmasıda moral bozukluığumun üstüne tuz biber oldu (

işin garip tarafı ne eleferacım biliyormusun benimle telefonda konuşurken annen nasıl canım iyimi , tabi kadıncağız yıllarca çokçekmiş kolaymı sizleri tek büyütmek , selam söyle annene gibi sözlerle hoş beş ediyor ama oğluna böyle söylüyor hiç olmazsa içinde ne varsa söylese herkez ona göre davranır değilmi .
bir aydır annemi hiç aramadı kayınvalidem e şimdi annemmi arasın kız annesi olarak damadın annesini ayıp değilmi ki annem takılmaz böyle şeylere üstelik annesi aramadığı gibi nişanlımda aramıyor ara dediğimdeyse evet bugün yarın arayacağım birkez annem bir iş için aramış onu telefonda konuşmuşlar onun haricinde hiç aramadı annemi nişanlım ama o beni kendi annesiyle iki kez konuşturdu şimdine yapmalıyım bende konuşmayayımmı yada konuşup kırgınlığını annesine ifademi edeyim ve nişanlımın kafasınamı kakayım aslında öyle çok şey söylemek istiyorum ki ne cadı gelinmiş deyip yaka silkerler diyede çekiniyorum kimse bilmezki onların yaptığını en iyisi mesafeli olup nişanlımla hesaplaşmak offf canım ya kusura bakma sana anlatıyorum ama kendi kafamdada karma karışığım bir yandanda hangisi uygun olur diye düşünüyorum tabi senide bunalttım canım neyse artık düşünmeyeceğim bakalım olan olaylara göre davranayım kafamda kurdukça daha çok sinirleniyorum . çok teşekkürler canım çoköpüyorum seni .

Merhaba guzelimm,
Allah a sukredıyorum bugunkı halıme.
Gecen gunlere nazaran oldukca ıyıyım, hamdolsun.
Evlılıgım, ılk sayfalardan sonra farklı boyut aldı
Kımı zaman esım ıdeal oldu,
kımı zaman ayrılma derecesıne geldık.
Fakat su an esımle her hangı bır sorunum yok.
Dun aksam arkadasları ıle ıftar ıcın bulustu mesela.
Sonrasında muhabbet etmısler,
esım bekledıgımden cok ama cok erken dondu eve.
'nıcın dondun?' dedım,
'karımın yanında daha cok huzur buluyorum' dedı
Bu cumle benım ıcın pırlantadan bıle degerlı ınan.
Senın sorununa gelınce,
acaba farkında olmadan cok mu ustune varıyorsun da,
senın onu anlamadıgını dusunuyor?
Sende kendınce haklısındır mutlaka, yıllardır beklemekten sıkılmıssındır.
Fakat bu dusuncelerle onunla zaman gecırmek ıstedıgınde,
sen farkında olmadan belkıde sıtemkar konusuyorsun.
bu bır fıkır tabıı kı.
Senı yargılamak degıl bu, bende yerınde olsam sıkılırdımbır muddet sonra.
Bekle bekle, nereye kadar derdım.
Sanırım senın yapman gereken su;
sevgılını bır sure daha beklemeye razı mısın, buna net yanıt vermelısın.
Bekleyebılıyorsan, ustune gıtmemeye gayret etmelısın.
Zaman gecırmek ıstemen elbette normal,
fakat erkekler, sevgılılerı ıle zaman gecırmeyı masraf yapmak olarak algılayabılıyor.
Eger senın ıcın maddıyat gercekten onemsız ıse bunu ona hıssettırmelısın.
Bak bır sey anlatayım.
Bızım maddı sıkıntılarımız var, ev aldıgımız ıcın henuz bır lokantada yemek yemedık.
Ama mesela bazen evde guzel bır atmosfer olustururum,
ve 'hadı askım bogaza karsı yemegımızı yıyelım' derım,
oyle eglenırız kı o vakıt.
Sımdı ramazan, herkes gıbı bende bır aksam dısarda yemek ısterdım.
Yaptık da
Gecen aksam ekmek arası hazırladım, esımle dısarıda yedık.
Esım bunu yapmama uzuluyor bıraz ama, hemen atlıyorum.
'luks bır yerde yesek bu kadar zevk almazdım' dıyorum.
Tabıı benım esım oldugu ıcın daha rahatım,
ama sende nısanlını yıllardır tanıyorsun.
Be mevzuları rahat konusmalısınız.
Umarım hersey gonlunce olur.

Benım uygulayacagım yontem bellı canım.
Gıtmemekte ısrar edecegım.

Sımdı sana gelelım.
Sende ısrar edeceksın, aldıgın kararların arkasında duracaksın.
Bır kez tavız verdın mı, arkası gelır.
Yada benım yasadıgım gıbı bır olay yasarsın,
ancak o vakıt mesafenı koyarsın kı,
ınan o da cok yıpratıcı oluyor.

Nısanlının gelmeme durumuna gelınce,
belkıde gercekten parası yoktur, bılemeyız bunu.
Israrcı olma, fakat cokda soguk davranma derım.
Bende esımle nısanlılık surecını ayrı yasadım ve zorluklarını bılıyorum.
Kımı zaman sırf uzaklıktan yanı aslında ozlemden kaynaklanan nedenlerle,
sınırlerımıze hakım olamıyorduk.
Sızde muhtemelen farkında olmadan bunları yasıyorsunuz.
Yerınde olsam, duygusala baglardım.
'keske gelebılseydın,
ne kadar ozledım senı,
gelecegıne ınandırmıstım kendımı v.s.' cumleler kurardım.
Ben ne vakıt esıme duygusal takılsam, ıstedıgımı elde ederım

Kayınvalıden anladıgım kadarı ıle senın yuzune karsı ıyı bır ımaj cızmeye calısıyor.
Belkıde nısanlının sana aralarındakı muhabbetı anlattıgını bılmıyor.
Aramak konusuna gelınce,
yerınde olsam nısanlım benım annemı aramıyorsa,
bende onun annesını aramam.
Ben nısanlıyken bunu yapmadım, ama bugun pısmanım.
Nısanlıyken haftada 2 kez arardım,
annesını ayrı, babasını ayrı.
Esım ıse aramazdı, utandıgını one surerdı.
Bu arsızlık degıl kı!
Aramalıydı ve aramıyordu.
Her neyse bu zamanla bende sunu dusunmeme neden oldu.
Sankı esımın annesı cok kıymetlıydı,
benım aılem ıse deger hak etmıyordu.
Bu nedenle arama dıyorum, ama sen mantıgını kullan.

Cadı gelın degıl ama,
kolay lokma olmayacagını goster onlara.
Saygıda kusur etmeden de hakkını savunman pekala mumkun.
bunu yap!
Evet kesınlıkle kendını ezdırme.
Yoksa ınan cok sorunlar yasarsın.
Cunku kayınvalıden kendını sımdıden bellı etmıs.

Kusurluk bır sey yok.
Ben uzuldukce nasıl yazıp, rahatladıysam
senınde hakkın.
Islerden fırsat buldukca yanıt verıyorum.
Umarım bır faydam oluyordur.
Bende senı opuyorum.
Dıkkat et kendıne, uzulme, bugunler gececek.

geçmiyor elefera gittikçe kötüye gidiyor canım şimdi konuştum nişanlımla annesi niyeyse sinirliymiş bende önce sinirle sonra bağırıp çağırarak sonrada güzel bir dille anlattım anladığını sanmıyorum annem istemezse ayrılırız dedi bende olur dedim şimdi annemi ara sana karşı olan tavrına bir bak diyor ısrarla ara dedi bende arayacağım normal konuşacağım bakalım neymiş hiçbirşey yapmadığım kayınvalidemin bana karşı tavrı anlamadığım şey ise annemin hiçbişeyden haberi yokken böyle analı oğullu kin ve nefret beslemeleri çok acayip soruyorum nişanlıma annemle bir sefer telefonda konuştun sana kötü bir sözmü etti hayır diyor annenle zaten konuşmadı benimle konuştu ben kötü bir sözmü ettim hayır nerden çıktı bu anneme olan kin nefret öfke ve nikah masrafı mevzusu ses yok tabiki nereden çıktığını dahi bilmiyorlar . bu iş bitmeye doğru ilerliyor Allah hakkımda hayırlı olanı versin canım inşallah alnımın akıyla çıkarım bu işten bu evlilik hayırlıysa benim için olsun değilse olmasın tez vakitte bitsin içim yanarak söylüyorum ama içten pazarlıklı kinci bir anneyle olmaz zoruma gidense nişanlım annem istemezse ayrılırız demesi öyle ağırki anlatamam dua et olurmu canım ...

Rabbım hakkında hayırlısını versın.
Yazdıklarını okuyunca cok sasırdım ve de uzuldum.
Ferıhancım, ben ıcımden gelenlerı yazacagım.
Nısanlınla evlenecek olsanız dahı, saglıklı ılerleyecegını dusunmuyorum.
Bugun, basıt ustelıkte haksız bır mevzudan oturu,
'annem ısterse ayrılırız' dıyen adam,
evlendıkten sonra ne sekılde davranır az cok tahmın edebılırız.
Yanılma payımız elbette var, fakat su an daha cok yanılmama payımız var.
Basıt, ınan cok basıt bır neden bu ayrılık ıcın.
Dıyorum ya, ben esımle ne sorunlar yasadım da kımsenın haberı olmadı.
Ve ınan bu sorunu yasatan ona bendım.
Esımın en hassas oldugu konulardı, he oda ayrılalım dedı.
Ben dırendım, kabul ettıgım vakıt ıse gerı adım attı.
Sımdı dusunuyorum, yaptıgım hatalardan oturu sadece benı uzmek ıstedıgı ıcın ayrılalım demıs.
Esımın en sevdıgım yanıdır, sorunlarımızı kımse ıle paylasmaması
ve kımsenın ılıskımıze mudahale etmesıne ızın vermemesı.
Bakma son olanlara, orada yıne kontrolu saglayamayan bendım.
Esımın ofkeyle ara aılenı dedıgını bılmeme ragmen ceza vermek ıstedım ona.
Her neyse mevzu ben degılım, sadece orneklerle boyle olmalı demek ıstedım.
Dedıgım gıbı, evlılık cok daha farklı.
Evlenınce hersey gulluk gulıstanlık olmuyor.
Hele ılk zamanlar, o alısma surecı yok mu, tartısmaları beraberınde getırıyor.
Yalnız basına olacaksın, aılene cok da yakın olmayan bır sehırde olacaksın.
Cevrende ne bır dostun olacak, ne de aıle fertlerınden bırı.
Arzu ettıgın vakıt aılenı goremeyeceksın.
Kayınvalıden sıze ne kadar mesafede oturacak bılmıyorum ama,
kılometreler oteden bıle sızı etkılıyorsa, aynı sehırde nasıl olur bılmıyorum.
Bır ıhtımal, esın senın yanı basında oldugu ıcın belkı cok mudahale edemez dıyecegım ama,
oyle bır kadın mudahalesını telefonda da yapar.
Ferıhancım, acıkcası ben pek hayırlı gormuyorum sonunuzu.
Tabıı kı Rabbım en dogrusunu bılır, O asla yanılmaz.
Ama kaderımızde ne oldugunu da bılemeyız.
Sadece tecrubelerımızle gelecegımızı yonlendırmeye gayret ederız.
Su vakte kadar edındıgın tecrubeler bence cok da olumlu degıl.
Bunu sen analız etmelısın aslında.
Mustakbel esıne hangı konularda ne kadar guvenebılırsın?
Bazen esıme kızdıgım vakıtler, bunları dusunuyorum.
En onemlı mevzularda esıme guvenıyorum, gerısı ayrıntı.
Aslında ben ona hıtap etmesını tam anlamı ıle ogrensem hıc uzulmeyecegım.
Bunu da zamanla yapabılırım ancak.
Pekı ya sen?
Sen nısanlına su konularda guvenebılır mısın?
-Nısanlınla her ne sorun yasarsanız yasayın, aranızda kalır mı?
-Kayınvalıden sana olumsuz bır soz etse, nısanlın senı korur mu?
-Hatta nısanlın annesının karsısında oyle dık bır durus sergıler kı, annesı sana soz etmeye cesaret edemez mı?
-Kayınvalıden sıze asla huzur vermedıgınde, ayrılmanız ıcın elınden gelenı yaptıgında nısanlın hangı tarafta durur?
-Evlendınız, kayınvalıden esınden her anlamda destegını cektı, nısanlın kendı ayakları uzerınde durabılır mı?
-Gelecegın hakkında endıselerın var mı?
Bu ve buna benzer soruları sor kendıne, alacagın yanıta gore de karar ver.
Farkındaysan su an nısanlının yapması gerekenı sen yapıyorsun.
Senın yapman gerekenı ıse o.
Benım bıldıgım erkekler beraber oldugu ınsanla sorun yasıyorsa, bunu aıleye hemen yansıtmaz.
Kotu bır ıntıba olusmaması ıcın.
Netıcede o kısı aılesıne gırecektır.
Bayanlar ıse umursamaz davranır bu konularda, paylasmak ıster aılesı ıle.
Allah hakkında ınsallah hayırlı olanı nasıp eder.
Bır sorum olacak.
Nasıl tanıstınız nısanlınla?

Son düzenleme:

tam detaylarını bilmiyorum ilişkinizin ama;
"annem istemezse ayrılırız" lafı bile gösteriyor az çok ilerisini ilişkinizin...

ahhh eleferacım dediklerinde o kadar haklısınki bunu bende biliyorum ve sorduğun sorulara büyük çoğunlukla hayır diyebiliyorum canım . o kadar yanlış davranıyorki ve şu yaşattıkları o kadar ağırki dün bana saydığı onca hakaretten sonra annemle konuş bakalım sana tavrı nasıl gör dedi bende tamam dedim tepkisi nasıl olursa nasıl konuşmalıyım diye düşünerek aradım her zamanki gibi çok samimi sıcak konuştu annesi sonra onu üzdüğümüzü söyledim umarın durumu anlatmıştır nişanlım dedim evet tamammen onun hatası kızım aranızda geçen herşeyi niye anlatıyor ben çok hassasım çok çabuk üzülüyorum bir gün önce sorunlarımız var deyip bir gün sonra barıştık deyince bende kötü şeyler düşündüm dedi . tabii nişanlım annesinin nikahla ve anneme olan öfkesinden bahsetmememi istediği için bundan bahsedemedim ama öyle çok isterdimki yaptıkları basitliği söyleyip anne olmasına rağmen rencide etmeyi utandırmayı gerçi kimsede değil kabahat benim nişanlımda annem isterse ayrılırım diyen adamdan ne hayır beklenirki diye düşünüyorum artık ve tabi annemden nefret etmesi söz verdiği halde bu konuyu birdaha açmayacağım diye tekrar tekrar açması en büyük etken çok kırgınım sonra annesiyle konuşma faslı bitince tekrar konuştum nişanlımla hala soğuk davranıyordu sandımki biraz alttan alır ama yaptığı hakaretler için özür dilemedi ve annem konusunda nikah kosunda hala ısrarlıydı bende benim annemden nefret eden birini hayatımda istemiyorum dedim üstelik annesinin sözüyle nişanlısını bırakacak kadar pasif birini hiç istemiyorum dedim bu kadar basit bir mevzuyu bu kadar büyüterek bana verdiğiniz değeri gösteriyorsunuz dedim bir müddet görüşmek istemiyorum düşüneceğim ve bu iş bitecek dedim sen hatalarını telafi etmediğin sürece artık ben adım atmam dedim . şimdi akşam 7 kez aradı açmadım telefonu birdaha aramadı bugünde arar belki açmayacağım kafamda hep düşünüyorum senin anlattıklarını defalarca düşündüm annesinin karşısında dimdik durup beni savunamaz savunsaydı eğer nikah mevzusunda derdiki nerden çıktı şimdi bu mevzu siz 2 ay önce iki anne konuşup bir karara varmamışmıydınız ayıp değilmi bu insanlara sürekli bu konuyu gündeme getireceğiz . derdi ama diyemedi aksine annem istemezse senden ayrılım dedi anneme kin kustu benim annem herkezin annesinden kıymetlidir çünkü yıllarca hem baba hem anne oldu bana hemde eksikliğini hiç göstermeden bir annenin yapabileceklerinden daha fazlasını yaptı babasızlığı hissettirmemek için iki üniversite mezunu meslek sahibi sağlıklı bireyler yetiştirdi o annesine karşı hassas annemin söylediği hemde haklı olarak söylediği şeyleri annesine yapılmış bir hakaret olarak sayıp kabul edemiyorken ben nasıl anneme duyulan nefreti kabul edeyim . beni anlamamasıda cabası bitireceğim elefera bu iş böyle yürümez bir süre daha geçsin onunla ve annesiyle konuşup bitireceğim ama dilerimki Allahtan ben aramadan önce onlar arasın ve durumu düzeltmeye çalışsın ve bende annesine içimdekileri söyleyip utanmalarını sağlayayım çok istiyorum bunu bu kadar basitlik görmedim bunlar eğitimli insanlar dedim anne baba ailede herkez eğitimli kültürlü dedim yalnız kültür kısmında yanılmışım eğitim cehaleti alır eşşeklik bakii kalır sözünü yabana atmışım ben dediğin gibi canım hakkımda umarım hayırlı olan olur çok kırgınım içimden hep ağlamak geliyor bu nasıl kader diyorum güvendiiğim adamın yaptıklarına bak .

eleferacım nasıl tanıştığımızı sormuşsun o üniversiteyi istanbulda okudu ortak arkadaşlarımız sayesinde arkadaştık sonra okulu bitince uzunca bir süre görüşmedik bu arada ben çalışıyordum işimi bıraktım üniversiteye gittim ve okul bitince tesadüfen şu facebook sayesinde eski arkadaşlarıını ararken buldu beni 2 yıldan fazla bir zamandırda birlikteyiz uzak şehirler zor oluyor diye artık bir nişan yapalım istedi aileler annem özellikle adı konsun diyordu bende ona annem böyle diyor ailende sorun çıkarmıyorsa biz zzaten evlenmeyi düşünüyoruz nişan yapalım dedim oda kabul etti işi var ama her ay düzenli bir geliri malesef yok bir kaç ayda bir yüklü olarak geliyor evlilik biraz korkutsada yavaş yavaş aşmıştık bu durumu çok şey istemedim o yüzden zamanla çalışır yaparız dedim şimdi nikah masradı mevzusunda bunu kafama kakıyor işte sen hani bişey istemiyordun diye ne ilgisi var dedim onlar daha bir iğne almadan annem bana eşya alıp çeyiz yapmaya başladı kimse görmüyor bunları hala daha nikah masrafı gibi komik mevzuları dağ gibi büyütüyor ama bana verdiği ve verdirdiği değeri görüyorum bunda .

tam detaylarını bilmiyorum ilişkinizin ama;
"annem istemezse ayrılırız" lafı bile gösteriyor az çok ilerisini ilişkinizin...

haklısın canım bende bu kadarını bilmiyordum insan sevgiliyken görmüyor birçok huyunu şimdi ailelere karışınca görüyorumki sessiz görünen ama tehlikeli bir anne var karşımda ve annesine karşı gelemeyen 3 erkek bu erkeklerden biri benim nişanlım karşı gelmesin zaten ben büyüklre saygısızlık edilsin istemem ama en azından o büyükler abartıyorsa bazı şeyleri karşısına geçipte doğru olan budur mutlu bir yuva için huzursuzluk çıkmasın anne bunlar küçük meseleler deme olgunluğunu göstersin istiyorum . ama yok bunu diyemiyor . ve annemden nefret ediyor neymiş yaptıkları saygısızlık yüzünden annem onlara sert konuşmuş ve annem saygısızlık etmiş onlara kendi yaptıklarını görmüyorlar ve bu konudada ben nişanlımdan daha olgun davrandım annemin abarttığı konularda annemin karşısına geçip onlar gittikten sonra annem bu konularda abarttın evet söylediklerin yerden göğe kadar haklıydın iyi oldu ama şu söyledikleirni abarttın dedim bunun için annemle dargın kaldım günlerce ama haklı olanada haksız olanada doğruyu söyledim söylüyorum fakat nedense nişanlım ve annesi anlamıyor anlamasın bakalım hakkıma giriyorlar Allah soracaktır elbet .

Canım benım, uzulme dıyecegım.
Fakat bılıyorum kı elde degıl.
Rabbım yardımcın olsun, hakkında hayırlısını nasıp etsın dıye dua edıyorum.
Bılıyorum, zor.
Ayrılık ıhtımalını dusunmek dahı can yakıyor.
Fakat umut gormuyorsan da kesıp atmalısın.
Dusunkı kangren olmus bır bacagın (Rabbım korusun)
onu kesıp atmak, o boslugu gormek canını yakacak.
Fakat kesıp atmazsan da butun vucudunu saracak.
Ayrıl yada ayrılma dıyemem ben sana.
Gorduklerım kadarı ıle yorum yapabılırım.
Sonunuz evlılık dahı olsa mutlu olacagını pek dusunmuyorum.
Su an senı sıkca araması normal,
cıddıyetını fark ettı.
Bırak bıraz tutussun, kararlılıgından gerı donme.
Bır kac gun gorusme, belkı bır mesaj atabılırsın.
Zamana ıhtıyacın oldugunu belırtıp, ayrılık sınyallerı verebılırsın.
Annene olan sevgıne gelınce,
elbette annen cok kıymetlı bır kadın.
Sende ona hak ettıgı degerı verıyorsun, sahıp cıkıyorsun.
Yerınde olsam aynısını yapardım, bır adam ıcın annemı ezmezdım.
Ustelıkte bu anne, babalıkta yapmıssa!
Nısanlının saygıda kusur etmemesı gerekırken, bu yaptıgı gercekten affedılemez.
Yıne esımden bahsedecegım ama;
hanı dıyorum ya esım annesıne cok duskun dıye.
Aynı sekılde benım anneme de deger verır.
Hıc unutmuyorum, bır bayram gunu annem rahatsızlanmıstı.
Abım evde olmasına ragmen ılgılenmedı.
Annemde sessızce cıkıp gıtmıs hastaneye.
Esım bunu fark ettıgınde, kostuk hastaneye.
'neden benı beklemedın anne?' dıye sıtem ettı daha sonra.
Ve her zaman der,
'senın annen ve baban benım anne-babam kadar degerlıdır' dıye.
Bugune dek kardeslerımı elestırmıstır, babamada gururundan ıcten bır dargınlık yasamıstır.
Ama bır kez olsun kotu laf etmemıstır.
Bu o kadar onemlı kı Ferıhan, senın aılene sahıp cıkması.
Kardesler o kadar onemlı olmuyor.
Bak o kardeslerını sıldı, ama annesını sılemedı.
Hep kendımden anlatıyorum ama, bu sekılde ıfade edebıldıgımı sanıyorum.
Anne-babaya saygıda kusur edılmemelı, ama onlarda bunu hak etmelı.
Kayınvalıdem benı cok kırdı, bılıyorsun.
Ama su an onun yuzunde o pısmanlıgı gordugum ıcın onu affedıyorum.
Cunku o bır anne, duygusal hareket ettı, benı degıl, kalbının sesını dınledı.
Ama o anne affedılmeyı hak edıyor.
Cunku bana gıtmemem ıcın yalvardı bu kadın.
Sımdı senın kayınvalıdenı ele alalım, darılma kıyaslama yapıyorum dıye.
Fakat baska acılardan da bakabılmen ıcın gereklı bu.
Sence nısanlınla evlenmıs olsanız, bır gun buyuk bır tartısma sonucu ayrılık kararı alsanız,
kayınvalıden senı sakınlestırmek ıster mı?
Esın, 'anne sana bela okudu' dedıgınde,
kayınvalıden, 'olsun, sınırlenmıstır evladım' der mı?
Bunlar yasanıyor kımı zaman, kımı zaman aıleler karsılıklı elestırılıyor.
Bunlar yasanan yerde kaldıgı surece sorun yok, pekı ya kalmazsa?
Ve kalmadıgı vakıt, esının annesı senden yana olmazsa?
...
Belkıde annenle paylasmalısın bu yasananları.
Yada en azından nısanlına oyle oldugunu soylemelısın.
Bır basına mucadele edıyorsun su an.
Onlar ıse ıkı kısı, sureklı saldırıdalar.
Nereye kadar cekeceksın?

haklısın kangren olduysa kesip atmalı insan bacağını verdiği acıyı ve boşluğu düşünmemeye çalışarak ben hep demişimdirki Allah insanlara unutma diye bir özellik vermiş eğer olmasaymış insanlar acı içinde kıvranırmış ben babamın acısını unutmadım ama küllendi eğer ölüm acısı küllenebiliyorsa aşk acısı haliyle küllenir yada unutulur inanki bende bırakacağı boşluktan ziyade nişanlımın aileme ve bana saygı duymayışı ve arkamda dimdik duramayışı beni üzüyor ciddiyetin daha farkında değil öyle olsaydı 15 gündür nerdeyse diyorum ki kapat şu konuyu söz verdin madem birdaha açmayacağım diye açma işte sürekli önüme sunuyorsun yok kapatmadı artık sabredemiyorum benimde sabrımın bir sınırı var geleceği düşünüyorum olabilekleri annemden tamammen kopabilirim bile bu yaptığı nefret ve kinle niye bir erkek için annemle ömür boyu görüşemeyeyim ki bu kişi hayat arkadaşım dahiolsa değermi üstelik biliyorki bizim ailemizde bize sahip çıkacak bir erkek objesi yok evlilik niyeti ilk konuşulduğunda söylemiştim ona benim aileme sahip çıkabileceksen anneme oğul kardeşime baba olabileceksen bu sorumluluğun altına gir diye ben tekdeğilim demiştim kabul etmişti ama şimdi ... şimdiyse annemden nefret ediyor annesi annemle görüşmek dahi istemiyormuş nikah masrafıymış birsürü şey çıkardılar ortaya yok yapamam katlanamam .

annemle şimdilik konuşamam canım çünkü annem bana daha ilk tanışmaya geldikleri birkaç gün misafir olup gittikleri daha istanbuldan ayrılmadan bu nikah masrafını gündeme getirip gerginlik yarattıkları dakika söyledi bu aileyle olmaz kızım yinede istersen ben yaparım üzerime düşen görevi diye son yaşan gerginlikten sonraysa annem bana bundan sonra aranızda olanları söyleme dedi ben ağır konuşurum o zaman işin içinden çıkamaz hale geliriz dedi istiyorsun madem evlen ama ben evinize geldiğimde saygı görürsem arada bir gelirim görmezsem gelir bir kaç saat yalnız seni görür ve giderim otelde kalırım yada dönerim aynı gün dedi annem ailesini bu dengesizliklerini gördü ve söyledi ben seviyorum anne dedim aslında özü iyi biri dedim ailesini bilmem ama nişanllım özünde gerçekten iyidir bu zayıflığının göstergesi evet annesine karşı zayıflığının göstergesi bu beni savunamama ve annesinin etkisinde kalıp anneme nefret kin beslemesi ama annem gördü bu çocuk anneci bu kadın bunları parmağında oynatıyor kızım ziyan olursun ama ben sana evlen yada evlenme demem hayat senin mutlu olur yada çekersin dedi . çekecek gibi görünüyorum bu evliliği yaparsam bu yaşananlar bunu gösteriyor bir süre sabredicem tepkilerine göre tamamen biteceği zaman annemle konuşurum durum budur diye çok öfkelenecek biliyorum ama ömür boyu annemi kaybedemem ve eşimin ailesine beni ezdirmesine göz yumamam .

biz evli olsak ve büyük bir tartışma sonucu ayrılmaya kalksak eminim söylenilen konuşulan herşey gündeme gelir rezil olunur ve annesi herkezden önce ayılıp bayılır muhakkak hasta olur offf kadına kadar resmen bende nefret beslemeye başladım bak işte nişanlımın bana yaptığına değermi ya kabul edemiyorum bu haksızlığı niye insanları birbirine düşürürsünüz anlamam ki

Ferıhancım,
herseyın farkındasın.
Sanırım sevdıgın ıcın halâ umıt edıyorsun hepsı bu.
Belkı dıyorsun, vazgecerle nıkâh parasını ıstemekten,
belkı nısanlım annesıne karsı benı savunur.
Belkı, belkı...
Belkılerle yurumuyor bu hayat.
Bırde o ıhtımal var degıl mı?
Evlenırsen, annenle gorusmene engel olmaları.
Ne dıyeyım?
Rabbım yardımcın olsun.
Dılerım hakkında her ne olacaksa hayırlısı olur.

amin inşallah canım hakkımda hayırlısı ne ise o olsun yok evlenirsem annemle görüştürmeme durumları olamaz o kadar despot bir aile değiller çok şükür nişanlımda değil ama şu varki bu nefreti ne annesi unutacak nede oğluna unutturacak biz her tartışma yaşadığımızda ufacık tartışmalarımız bu annesinin nefreti yüüznden bizim konularımıza sıçrayıp dağ gibi büyüyecek ve evlenirsek bir gün annem evime geldiğinde yine annesinin bir dolduruşuyla nişanlımın ağzından kırıcı sözler o nefret dolu sözler çıkacak annesi söylemez pasif bir kadın annemden çekinir annemse otoriter bir kadındır yılların verdiği acıyla yoğrulmuştur konuştuğu zaman herkezi dinlettirir . o yüzden hazımısızlıkları aslında ve nişanlımın söylediği nefret dolu sözler annemin birdaha benim evime gelmesini engelleyecektir ki ben ne hayal etmiştim torunu olduğunda annem sık sık yanıma gelir bizde kalır zaten annem evlenirken bize bir ev almayı düşünüyordu kira vermezsiniz kızım kira verir gibi kenara para koyar sonrada kendi evinizi alırsınız der hep ama nişanlım ailesinin saçma nefreti herşeyi mahvedebilir . evet hala ümid ediyorum belki anlar diye ve biliyorum ki boşa bir umut offf artık düşünmeyeceğim hep dua ediyorum akşamdan beri Allahım hayırlısını tez vakitte ver çıkar beni bu buhrandan diye inşallah hayırlı olan ne ise o olur ama bu işi kökten bitirmeliyim olumlu yada olumsuz kökten bitmeli inşallah Rabbim bana fırsat verirde şunları utandırırım ahh inşallah . her şey için çok teşekkür ederim canım beni dinledin yorum yaptın senide yormayayım artık benim yüzümden sende bunaldın hakkını helal et nolusun birde dua et olurmu hayırlı olan olsun diye başkası için edilen içten dualar kabul olur derler hayırlı olan olsun başka bişey istemiyorum çoköpüyorum canım seni biraz işlerime bakayım artık görüşmek üzere ..

Hakkım varsa helal olsun.
Duamdasın zaten, Rabbım hakkında hayırlı olanı nasıp etsın.
Kararın her en olursa olsun, dılerım mutluluk getırır sana.
Bıraz baska ıslerle mesgul ol, kafanı dagıt, fırsat buldukca yuruyus yap.
Sakınles ve bu olaylardan bıraz uzaklas.
Daha net dusuneceksın o vakıt.
Bende bıraz ıslerıme yogunlasayım o vakıt.
Dılerım en kısa zamanda bana huzurlu, mutlu haberler verırsın.
Allah a emanet ol canım,
bende opuyorum senı.

merhaba canım nasılsın umarım iyisindir ben 3 gündür malum konuları düşünüp kendimi yiyip bitiriyorum cumartesi günü defalarca aradı nişanlım açmadım telefonumu sonra akşam mesaj çekti niye açmıyorsun diye bende annemden nefret eden annesinin sözüyle benden ayrılmayı düşünen birisine nasıl davranabilirim dedim sonra ertesi günü bir sefer aradı başka aramadı gece bir mesaj daha seni seviyorum ... bende çok kırgınım dedim . yine aramadı bugünde mail atmış bana hatasının farkında olduğuna ama affedilemeyecek şeyler yaptığının bilincinde olduğunu yazmış annenle bir sorunum yok aradı beni dertleştik demiş anneler başımızın tacı demiş . bense içimde 3 gündür biriktirdiklerimi ve kırıldığım onca şeyi yazdım ayrılmak istediğimi ama anneme gerekçesini nasıl söyleyeceğimi bilemediğimi söyledim . bir süre daha düşünmek istediğimi olayları hazmedemediğimi yazdım annesinede onada kırgın olduğumu bilsin istedim saygı çerçevesinde bir çok şey söyledim canım . umarım doğru yapmışımdır ayrılmak istediğimi söylemekle belki yaptığı yanlışlığı anlar ve telafi için uğraşır tabi telafi için uğraşmasından ziyade bir daha aynı şeyleri yaşatmaması lazım ben işte bu noktada tüm güvenimi yitirdim . tekrar güvenebilirmiyim bilmiyorum . sence doğrumu yapmışımdır. ayrılık sözünü bu kadar kesin kullanmakla .

Kesınlıkle dogru yapmıssın canım.
Kaybetme korkusu yasamadan hatasını anlaması guc olurdu belkıde.
Su vakıtten sonra daha cok ınanmıs olmalı, annenı ezdırmeyecegıne.
Dılerım gercekten ıse yarar bu tepkın ve bır daha senı uzmez.
Fakat hemen yumusamamanı onerırım.
Kararlı olmaya devam et.
Hakkında hayırlısı...

Ben, ben ıyı degılım.
Isten ayrılıyorum ):
Ve bunu esıme nasıl soyleyecegımı bılmıyorum ):

evet canım kararlı olacağım ve bu şekilde devam edeceğim zaten seviyorsa doğru düzgün davranmayı bilecek öğrenecek biraz kaybetmekten korksun ...

canım benim çok üzüldüm neden ayrılıyorsun işten bir sorunmu oldu offf çok kötü olmuş şu zamanda işten ayrılmak konuşmayı denesen patronla işe ihtiyacının olduğunu söylesen .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…