Eşim beni beğenmiyormuş .....

bende erkek olsam bakımsız bi kadınla aynı yatağa girmekten zevk almazdım....

ama akıllı bi adamda eşine bu şeklde yaklaşmaz bunu güzel bi dille ifade ederek eşini motive eder....

şu an yerinde olsam akşam eşimden aldığım kredi kartıyla lüks bir alışveriş merkezine gider çeşit çeşit kokular elbiseler ve iç çamaşırları alırdım....

eşim akşam eve gelincede o güzel çamaşırlardan giyer kokular sürünür makyaj yapardım eve gelincede onu takmıyormuşcasına davranırdım.....

e balık yeme gelincede ayyy hayatım bu ne hal ter kokmuşsun şu kılık kıyafetinin hali ne der onu yerin dibine sokardım bak o zman noluyo....

öyle kokmuş çoraplarla uyuyuyputa bide karısını beğenmemek nasıl oluyormuş anlasın....

"Bir zamanlar sevdiyseniz o sevgiyi tekrar canlandırmak MÜMKÜN. Aynı heyecanları olmasa da değişmiş, gelişmiş, ve olgunlaşmışını elde edebilirsiniz".

Gun boyunca eşinizle iletişiminizde kaç olumsuz kullandığınızı hesaplayın lütfen ve olumluları da en azından o orana getirmeye uğraşın. Zaman içinde olumsuzları olumlularıyla değiştirin.

Yani "geç kaldın yine", "benimle niçin konuşmuyorsun!", "evde tıkılıp kalıyorum" turu cümleleri ağzınızdan çıkmadan yakalayıp, yerine...

"Seni ozledim", "konuşmaya zaman ayırdığımızda neşem yerine geliyor/seninle konuşmaktan haz alıyorum" , "seninle birlikte olmaktan hoşlanıyorum" gibileriyle değiştirmeye yönlendirin kendinizi.

Yorgun olabileceği, stresli olabileceği, işten sorunlarıyla döndüğünü, trafikde bezdiğini, yarın odenmesi gereken faturaya kaygılandığını v.s. kayda alıp onun sebep gostermesine gerek kalmadan eksi hanesine yazmadan kendi olumlu düşüncemize ve sevgimize dayanıp devam...

Zaman ve ortam verip uygun oldugunu hissettiğimiz anlarda (ki biz kadınların sezilerimiz malum cok kuvvetlidir, bu anları bilir, yakalayabiliriz istersek) kendi motivasyonlarımıza kendimiz guç verip devam...
Ufacık bir dokunuş, bir gulumseme, bir sevgi taşıyan sozle...

"Hayrola!" "Bayram mı seyran mı?!" diyebilecek hallere getirebiliriz.

Dikkatini toplayip altında birşeyler aradığında...

"Hayır bir sey yok, sadece seni ne cok sevdiğimi düşündum gun boyu..." gibi bir cumleyle devam...

"Sevmek yureğininin kapısını sonuna dek açmaktır. Sevdiğimizin bazen direkt bazen dolaylı uzuntulerine de peşinen katlanmaya açılmaktır. Bu yuzden haz getirdigi kadar dogal acı da getirir"...

Şimdi biçok arkadaş neden fedaklarlık yapmak zorunda kalsın ki , hem hakarete maruz kalmış hemde alttan mı alacak diyecek.

Halbuki fedakarlık son derece güzel bişeydir.

Fedakârlık: özveri, biri ya da bir şey için kendini feda etmek/azlığına katlanmak, az oluşu ile yetinmek, vazgeçmek

Demek ki FEDAKARLIK Gonullu bir eylemmis dedirtti bana. Kisinin ozgur secimiyle yaptigi bir seymis. Eger oyle ise kendi secimimizi baskasina nasil hesap sordurur/verdirir sekle getiririz?

Ustelik birimi de yok. Yani size fedakarlik gelen bana gelmeyebilir, bana gelen size gelmeyebilir. Kimin ne kadar yaptigini bilmemize olcmemize, kiyaslamamiza imkan yok.

Ornegin "sirf sen iyi olasin diye fedakarligimdan ben cektim sIkIntIyI" desek dedigimiz kisi fedakarsiz mi simdi?

Belki onun da fedakarligi bizim fedakarligimizi surekli yuzune vurmamiza karsilik agzini acip "Bana mi sordun? Basima kakip duracagina yapmasaydin cok daha hayirliydi. Ben mi istedim senden?" DEMEME fedakarligidir. Kiminki kiminkinden fazla/eksik simdi :kut: .

Demek ki FEDAKARLIK Goreceli bir eylemmis.

imkan var mı bunları yapmaya ve uygulamaya?

Eger birbirini seven çiftlerseniz, ikiniz de evliliginizin calişmasini istiyorsaniz, birbirinize verdiginiz 'evlilik' sozunu herseyden ustun tutuyorsaniz nicin olmasin?!

Ev.lilik ldukca zor bir iliski mutlaka, farkli ortamlar, gecmislerden gelen iki insanin tum hayat zorluklari karsisinda yasadiklari baskilarla her an mutlu olmak imkansiz ama mutsuzluklari asmak da imkan dahilinde.

Yeter ki kaideleri unutmayalim ve uyalim. Nasil cocuklarimizdan vazgecmeyeceksek eslerimizden ve evliligimizden de vazgecmeyecegimizi kendimiz gosterebilelim.

bütün yorumları okudum. genelde 2 düşünce hakim sanırım. ya kendine bakım için daha fazla özen gösterecek yada tüm bunları söyleyen eşi için kendini değiştirmeyecek.....
bence; insan ilk başta kendi için bişeyler yapmalı. ama şu bir gerçek erkekler bakımlı kadın sever. kim ne derse desin. yok benim kocam beni her halimle seviyo densede bence durum öyle değil. benim kocamda beni her halimle seviyo her gün şıkır şıkır dolancak halimiz yok. bizde insanız yani sonuçta süs böceği falan değiliz. amaaaaaa. işte o aması var malesef. o malesef kısmınıda çözmek bence çok zor değil. azıcık bakım yeter.
şu an tabiki arkadaşın içinde kırgınlıkta çok büyük. o yüzden artık değişmekte içinden gelmiyor olabilir. gerçi tatatatattammmmmmmmmm bak ben aslında nasılım naberrr şeklinde karşısına çıkıp hiç arkasına bakmadan uzaklaşası geliyor insanın kiii anlasın neyin ne olduğunu.
benim fikrim eğer ona bir şans verdiyse içindeki kırgınlığıda yenebildiyse kendine daha fazla zaman ayrımasından yana. zaten kırgınlığını yenemiyorsa ve eşininde değişeceğine inanmıyorsa onun için birşey yapmaya gerek yok. neme lazım sonra hep daha fazlasını isteyebilir.
allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah.

aman takma canım sende
eşin ne tarz şeylerden hoşlanır hoşlanmaz bilmiyormusun severek evlenmişsiniz madem
sende değişiklik yap gülüm
değişik değişik giyin ben öyle yapıyorum adam kıskançlık krizine giriyor işten gelince nere gittin sen diyor
şimdilerde kıskançlık krizinde galiba ramazandan bu yana bana
ufaktan çok geziyorsun artık gitme filan demelere başladı nere gidiyorsam
gittiğim çocuklarla bi cevahirimiz var
sanırım beni cevahir alış veriş merkesinden kıskanıyor :roflol:

bende bakımlı ve şıkır şıkır olmak istiyorum.

offf hala spor ayakkabı, kot , tişört dolanıyorum

hala derken
bayılırım spor ayakkabıya:asigim:
bence şık olmak için illede assolist gibi dolaşmaya gerek yok, hem sportif hem şık olunabilir
a.s

Konuyu Toplam 16 Kullanıcı okuyor. (13 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir

cay kahve ne alırdınız hanımlarrr :hulya:

valla ben acayıp süsülüydüm ammaaaaaaaa şimdiii çok afedersınız kızım kucamdan hec inmıo wc ye gıdemıommmm..vucdumda bozuldu kılolarla basım dertte 3 ay oldu dgu yapalı ne gıyesım var ne suresım...maddıyat ayrı dert zaten..çalışayım dıom kızıma bakçak tek kısı kayınvalıdem onuda ben ıstemıom offf offfffffffff hemde işim bu estetsyenım..kesınlıkle erkkler bakımlı kadın sever,seksı kadın sever..sebep ne olrsa olsun hoşlanmazlar bakımsızlıktan..kadın olmk cok zorrrrrrr..bekarlık sultanlık yanı buymuşşş...çocuktan frsat kalınca yemek,yemekten arda kalna zamanda temzlık,temızlıkten kalanda çamaşır,çamaırdan kalanda ütü...diyeeeeeeeeeeee gıderrrrrr hanı ben????? yokummm offfffffffffffffffffffffffff:hulya:

hala derken
bayılırım spor ayakkabıya:asigim:
bence şık olmak için illede assolist gibi dolaşmaya gerek yok, hem sportif hem şık olunabilir
a.s

hala derken 40 yaşına geldim hala kadın olamadım, kız çocuğu gibi dolanıyorum :)))))))))

bazı kadın ne giyse dişidir , ben kendimi hiç dişi görmüyorum.

Canim her zaman her gün böyle oluncak diye bir kural yok bana görede...insaniz her günümüz digerkine uymuyorki....Hayatin verdigi stress ve kosusturmacada tabikide daha farkli seyler ön planda...

Lakin bakimli olmak hergün sahaneye cikmaya hazirlanan bir assolist gibi ugrasmak demek degildir benim gözümde......hergün 10 dakikani versen inanki cok SIK ve bakimli bir kadin olmak hicte zor degildirzemuszemus....Kilolu olan bayanlarda gayet bakimli olabilir....kilo buna engel degilki.....:hulya:

Bende eski 90-60-90-tatlicadiarzu- (dermisim:kedi:) formumda degilim nede olsa iki hamilelik vücüdün bazi taraflarinda deformasyonlara yol acti...ama daha fazla kilo almamak icin dikkat ediyoruma.s....bunu esim icin degil öncelikle kendi piskolojim sagligim icin yapiyorum.

Nasilki evlendigmizde hem gönlümüze hem gözümüze hitab eden bir adamla evlendik...evliligin sürecindede ben sahsen esimin gözümede hitab etmesini isterim.....ve bende ayni sekilde ona güzel ve bakimli görünmek isterim.....
Bunun icin kendimi paralamama cok fazla caba harcamama gerek yok...biraz özen biraz dikkat biraz vakit inanki yeterli....
Sevgi ve Saygi tabikide bununla ölcülmez....kisisel bakim insanin öncelikle kendisi icin yapmasi gereken birseydir....kendini daha iyi hissetmek icin......kaydirigubbakcemile2

hec cocukda yaparım karıyerde dıyen kadınlar nerdee:hulya:
sımdı kocasına vakıt ayıramıyom cocuk suclu olmus:umursamaz:
en basından guzel bı egıtım alan cocuk emınım duzenlıdırde..

Eşinden aldığı kredi kartı ile lüks alışveriş merkezinde alışveriş yapmak için tuzu kuru olmak lazım..Herkesin de tuzu kuru değil..a.s

eksik değilde fazlalık onların arsızlığıdır....

bencede
kendileri bakımlı kadın ister,yatakta mutlu etmeni ister ama sormazlar ki kendilerine ,acaba ben mutlu edebiliyormuyum
belki bizimde şikayetlerimiz var ama söylemiyoruz
saç sakal birbirine giriyor,belki zoraki banyı yapıyor ,geğiriyor ,pırtlıyor ve biz kokudan ölüyoruz ,tv karşısında yediği çerezlerin kabuklarını etrafa ve üstüne saçıyor ,kıllı göbeğini kaşıyor ve kilo alıyor vsvs
biz bşi demiyoruz da onlara ne oluyor
senin eşinde mi hoşuna gitmeyen şey yok,değiştirmesini istediğin......
ben olsam söylerim ,o zaman sende bunu bunu yap yada yapma derim

bakım bakım bakım
herkezin on lafta beşi bakım
tabikide bakımlı olmak lazım ama her dakka barbi bebek gibi dolaşamayızya... hergün farklı bir sunum yapılamaz yani eşlere. Gerektiğinde paspalda olurum, cici de olurum, alımlıda olurum, vs vs anlık meseleler bunlar.. şakkıdı
Her şekilde kabul görmesi lazım...

dünden beri bu konuya odaklandım akşam kendimi iç çamaşırı reyonlarına bakarken buldum :smiley-cool::hulya:

İşte bu yoruma katılmamak elde değil. Bakım kendimiz için yapılmalı bence. Erkeklerin böyle bir dertleri yok, biz onları eleştirsek problem çıkarırlar, ama iş bizi eleştirmeye geldimi dilleri pabuç gibi olur.
Biz kadınlar da, aman deyip saçımızı yaptırır, koca gelmeden giyinip süsleniriz.
Siz hiç yemeğe (özelliklede hafta sonları) sakal traşı olup, kokular sürünüp, şık giyinerek oturan bir erkek gördünüz mü?
Ben görmedim. (Gerçi 1 kere evlendim ama arkadaşlarımdan da duymadım böyle bir erkek modeli olduğunu) Öyleyse eleştirenler önce kendilerine bakacaklar.
Tabiki ben tutup paspal olup, kendinizi salın demiyorum. Tabi ki her iki tarafında temiz ve bakımlı olması en güzelidir. Ama kendini salmış birinide eşi bu nedenle yargılıyorsa ve evliliğin temeli buna dayandırılıyorsa o zaman düşünmek lazım işte. Sırf bu nedenle evde fırtınalar kopartılması benim o evlilik hakkında otuup düşünmemi sağlar.
Heleki bizim toplumumuzda, evliliğin hemen hemen tüm yükünün kadının omzuna bindirildiği ortadadır. İster istemez bu yoğunluk ve stres kadınlarımızı (yada en azından beni) çökertmiştir. Eşim kusura bakmasın (ki bakmıyor zaten) ama kendime ayıracak vaktim bile yokken, eşim için süslenip püslenemem. Tabiki temiz bir insanım ama bakımlı değilim. Eşim için tutup kendime bakım yaptıracak ne zamanım, ne ruh durumum ne de param müsait değil. Seviliyorsam böyle de sevilmeliyim ben.

kocan kendını brad pitt mi sanıyor yada başka birsey yok mu yakışşıklıda seni istemiyor beğenmiyor
ne saçma bak sen onu her halıyle seviyorsun ohhh ne ala ama onun yaptını soyledıne bak
canm madem oyle dıyor
sende arada kötülük olmasın dıye kendıne daha çok ozen goster giy giyiştir süslen püslen taktakıştır
kocan seni beğensin bu onemlı gerçekten(annem hep kocanın bişeysi olacaksın derdi (anladınız))
biraz iş bizde bitiyor
biraz ozen goster bakalım ne olacak(heranlamda evde,odanızda ozel anlarınızda)

iki tezat konuyu birden okuyorum biri "eşim beni beğenmiyormuş" diğeri de " eşimden gittikçe soğuyorum" aynı tema...kaydirigubbakcemile3

hec cocukda yaparım karıyerde dıyen kadınlar nerdee:hulya:
sımdı kocasına vakıt ayıramıyom cocuk suclu olmus:umursamaz:
en basından guzel bı egıtım alan cocuk emınım duzenlıdırde..

katılıyorum size. tatilde en çok dikkatimi çeken turistlerin aile yapısıyla bizimki arasındaki fark oldu. türk ailelerinde çocuk kucaktan inmeyen, yemeği annesi tarafından önüne konulan, ağlayan naz yapan çocuklarken, özellikle alman çocukları öyle usluydular ki hayran kaldım. gidip yemeklerini kendileri alıyorlar, aileye yapışık değiller, anneğğ anneğğ diye peşlerinde ağlayarak gezmiyorlar, resmen olgun insan gibi duruyorlardı yani. anne babalar da elele gezen, gülüp eğlenen, birbirleriyle ilgilenen tiplerdi hep. önemli olan disiplin verebilmek. çocuğun her dediğini yaparsanız asla söz geçiremezsiniz. istediğini yapmadınız da ağlamaya başlar çocuklar, karşılığında hemen dediği yapılır, bırakın ağlasın, çocuk bu zaten herşeye ağlar. 1 kere ağlar 2 kere ağlar, sonra anlar ağlamanın bir işe yaramadığını. söz dinlemeyi öğretin, kurallar koyun, ağlasa da bağırsa da değiştirmeyin kurallarınızı. ağaç yaşken eğilir, sözünüzü dinletmeyi başta öğretemezseniz ilerde hiçbir dediğinizi yapmaz. şımarık, disiplinsiz kişiler olurlar. ne dediğiniz saatte yatar, ne düzenli ders çalışma saatleri olur, ne de sizi rahat ettirir. kuralcı olun biraz, bırakın kendi başının çaresine baksın biraz çocuk, herşeyini siz hazırlayıp önüne koymayın :lepi: ayrıca böyle yetişmiş kişiler hayatta çok daha atılgan ve başarılı olurlar şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…