Eşim beni istemiyor ne yapmam gerekiyor

Sırf kızımı almak için bana her iftirayı atacak bir insan. Bende kızımın biraz büyümesi için sabrediyrum. Para asla vermez bana karşı çok cimri. Benimde onun suratına tüküresim geliyr ama yapamıyrum
İstediği kadar cimri olsun mahkeme ödeyecek miktarı bicince mecbur ödeyecek,çocuguda siz vermedikçe alamazz hakkınızda hayırlısı

Çok haklısınız. İşte bu yüzden buraya yazdım herşeyimi sizin gibi cesur yürekli kadınların beni cesaretlendireceğine emindim teşekkür ederim
Kendi annemden örnek vereyim hatta size. Onun doğum yaptığı zamanlarda doğum izni çok azmış. 2 aylıkken ben mecburen bakıcıya baktırmak zorunda kalmış. Çalışıyormuş çünkü. Gayet de büyüdüm. Bakıcımı hala çok severim ve görüşürüm. Bazen nöbete kaldığında farklı akrabalarımda kaldığım da oldu. Hepsiyle de çok iyi ilişkilerim var bu sayede. Bakıcıya baktırmak çocuğunuzu ihmal etmek değil. Aksine ona güzel imkanlar sunmak için çalışıyorsunuz zaten. Döndüğünüzde de kaliteli vakit geçirdiniz mi bir eksiği olmayacaktır.

Her Anne ve babanin, kizi evlenmeden önce, kizinin egitimi ve neslegi olmasi icin her seyi yapmasi, mecbur bir sey olmasi lazim. Ve, akil olarak da, en azindan 2 sene cocuk yapmayip, calisip para biriktirmesi ve kocasini daha iyi tanimasi, verilmesi lazim. Evlenmeden önce, El ele tutusup kahvalti etmege gitmesi, eglenmeye gitmesi, sarmas dolmas gezinmesi baska bir sey, Ayni evde oturup, büt<n sorunlari tanimasi baska bir sey. Kocan evde, ev islerinde yardim ediyormu, sen üzülünce yanindami, problemler cikinca nasil davraniyor, kiricimi, herzaman heryerde güvenilecek insanmi, sen in mutlu olmani isteseyen ve Eli den geleni yapan insan i? Bunlari hep, beraber yasarken görürsün. Türkiye toplumu ama, evlenmeden önce beraber yasamayi hor gördügü icin, evlendikten sonra, kötü taraflari ortaya cikiyor. Onun icin, lütfen 2veya 3 sene cocuk yapmayip, birbirinizle daha iyi tanisin ve ondan sonra aile kurma kararini verin. Bu tavsiyeyi bütün Anne ve babalar cocuklarina söylemrli. Cocuksuz ayrilmayla cocuklu ayrilmanin arasinda cok b<yük fark var. Hele ki, maddi durum kötüyse ve Anne baba arkanda degilse. Bu oyunlari kaybrdenler hep o masum cocuklar.

İnanın bende anlamadım. Kendimi hep srguluyrum eşimin her isteği yapıyrum. Bakımlıyım düşünün hamileyken 30 kilo aldım diye bana demediğini bırakmadı, 6 ayda 20 kil verdim hala vermeye devam ediyrum şimdide zayıfladım diye beni kıskanıyr çözemiyrum ne istediğini
Gerçekten eş insanın hayatındaki en büyük sınavlardan biri.. Yoldaşın destek olacak ki yolu seveceksin. Hiç suçu kendinizde aradınız mı? Belki mizacınız hoşuna gitmiyordur belki herhangi bir davranışınız.. Boşanın diyemem asla çünkü buradan söylemesi kolay ne yaşadığınızı veya sizi nelerin beklediğini siz bilirsiniz daha çok. Lütfen tüm sevginizi bebeğinize verin ve bir çözüm yolu bulana kadar eşinizle gerekmedikçe konuşmayın, daha doğrusu şimdiye kadar ne yapıyorsanız tam tersini yapın belki o zaman etki eder değiştiğinizin farkına varır..

Mahkeme ile elinden alırım demiyor,alırım bir daha göremezsin diyor yani yerimi yurdumu değiştiririm demek istiyor 😔
Niye işi gücü yok mu?Ya da kendi çocuğunu nasıl perişan etmeyi göze alıyor?
Mahkeme küçük çocuğu size verir siz de nafaka alırsınız o parayla da bakıcı tutarsınız.ondan para istemem zaten demeniz çok saçma o çocuk ikinizin mecbur çocuğun ihtiyaçlarını karşılar.
Bir çok insan 4 5 aylık bebeğini bırakıp çalışıyor sizi istemeyen bir adam için çocuğunuzu bahane etmeyin.
Gidin kendinize güzel bir hayat kurun.

Değil tabi ama birde maddi yön var. Eşimden asla para kabul etmem ki vermezde zaten bebeğim çok küçük olduğu için çalışamam. Annemin geliri sadece onlara yetiyr. Bebeğim mama yiyor, eşimin ve ailesinin tavırlarından snra sütüm kesildi mama vermek zrunda kaldım. Yani beni bırak bebeğimin bez ve mama masrafını bile ailem karşılayamaz.

Eşiniz para vermez diye bir durum yok, mahkeme nafakaya hükmeder zaten. İşsiz ise o başka.

Mahkemenin çocuğunuz için hükmedeceği iştirak nafakasını, başka bir geliriniz yoksa, almama lüksünüz yok bence. Siz kendiniz için nafaka istememekte özgürsünüz ancak salt inatla hareket edip çocuğunuzu muhtaç ve bu hakkından mahrum edemezsiniz.

Boşanın, iştirak nafakası ile bebeğinizin mama ve bezini karşılayın. Size ailenizin evinde bir tas yemek vardır herhalde. Bebeğiniz biraz büyüyünce işe başlarsınız.

Değil tabi ama birde maddi yön var. Eşimden asla para kabul etmem ki vermezde zaten bebeğim çok küçük olduğu için çalışamam. Annemin geliri sadece onlara yetiyr. Bebeğim mama yiyor, eşimin ve ailesinin tavırlarından snra sütüm kesildi mama vermek zrunda kaldım. Yani beni bırak bebeğimin bez ve mama masrafını bile ailem karşılayamaz.

Eşiniz sizi defalarca kovunca gurur yapmadınız hala ordasınız da iş sizin ve çocuğunuzun hakkı olan parayı almak olunca mı gurur yapıyorsunuz? Vermez ne demek onun keyfine mi kalmış? Affederseniz eşek gibi vermek zorunda. Kendinize değil bebeğinize nafaka isteyin. Madem çocuğun babası ödemek zorunda çocuğu babanızın evinden getirmediniz ya. Elin adamının kahrını çekmektense babanızın kahrını çekin daha iyi

Anneme üzülmesin diye anlatmadım geçenlere o söyledi mutsuzsun görüyrum dedi. İnanın evlenmeden önce mükemmel bir insndı ve çk ısrar etti onunla olmam için neler neler yaptı 30 yaşında işi gücü olan bir insan aklı başında beni seviyr evlenmek için çk ideal dedim ama öyle olmadı.Hayatımı bende kurmak istiyrum ama nereden başlayacağımı bilmiyrum. Sanki koca bir çıkmazın içinde kayblmuş gibiyim
Hepsi hallolur yeter ki bir yerden baslayin. Her seyin zamani var

Eşiniz çocuğuna nafaka vermek zorunda, geliri iyi diyorsunuz. O nafaka her türlü alınır ondan gerekirse icra yoluyla bile alınır o konuyu düşünmeyin bence

Co
Kızlar yaklaşık 1 yıldır evliyim 6 aylıkta bir kızım var. Eşimle anlaşamıyoruz, beni sevmediğini düşünüyorum. Bunu çok belli ediyor. Büyük bir çıkmaza girmiş gibi hissediyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bana her tartışmamızda defol babanın evine git diyor. Gitmek istiyorum ama ailemin evinde yaşayamam. Kızımıda elimden almakla tehdit ediyor. Ondan boşanıp çalışıp kızıma kendime bakmak istiyorum ama nasıl yapacağım bebeğim daha çok küçük,annem çalışıyor oda bakamaz. Ne olur biraz tavsiye verin 😰
Gayri resmi bir hayatınız yoksa cocugu alamaz sizden genelde 7 yasa kadar annede kalır kanunen...benm merak ettgm bu adamın sizi sevmedigini basta anlamadınız mı nasıl evlendiniz

Birden bire neden sizi istemiyor
Ailesi ne diyor bu konuda
Sorunlariniz neydi tam olarak

Çocuğu doğuran o doğum sancısını çeken vücudunda doğum izi taşıyan kadın, emziren hatta sütüm yetmiyor diye hayıflanan kadın , her şeyiyle ilgilen hatta sırf bebeğiyle ilgilenmek için bir süre çalışmayan kadınken üstelik mahkemeler de çocuğu anneye veriyorken ERKEKLERDEKI KAVGA SIRASINDA ÇOCUĞUNU ALIRIM DİYE GEREKSİZ ÖZGÜVENLERİNI anlayamayan bir tek ben miyim neyine güveniyorsun sen ve çocuğu için bu kadar fedakarlık yapan bir kadını sen kimsin de tehdit ediyorsun boşanma işine karışamam ama bu konuda eşinizin iyi bir ders almaya ihtiyacı var bence... :işsiz: :işsiz: :kızgın::sinirli::skandal:

Çocuğu doğuran o doğum sancısını çeken vücudunda doğum izi taşıyan kadın, emziren hatta sütüm yetmiyor diye hayıflanan kadın , her şeyiyle ilgilen hatta sırf bebeğiyle ilgilenmek için bir süre çalışmayan kadınken üstelik mahkemeler de çocuğu anneye veriyorken ERKEKLERDEKI KAVGA SIRASINDA ÇOCUĞUNU ALIRIM DİYE GEREKSİZ ÖZGÜVENLERİNI anlayamayan bir tek ben miyim neyine güveniyorsun sen ve çocuğu için bu kadar fedakarlık yapan bir kadını sen kimsin de tehdit ediyorsun boşanma işine karışamam ama bu konuda eşinizin iyi bir ders almaya ihtiyacı var bence... :işsiz: :işsiz: :kızgın::sinirli::skandal:
Doktor olmasaydım feminist derneği kurucusu olurdum net :halay::halay::halay::halay::KK71::KK70:

Eşin blörf yapıyor.Madem ailenle yasiyamazsin 6 aylık bebekle de ayrı ev tutup çalışamazsın o zaman esinle çok eşi gibin olmadan idare et.Bebegin biraz büyüdükten sonra kendinde o gücü bulunca varsa mesleğin ıns vardir cik o evden bebeginle tekrar basla.Ya da o adamla yaşamak yerine ailenle yaşa onların derdini çek.Bebegini de hiç bir mahkeme ona vermez korkma
1 yıllık evlilik ve 6 aylık bebek biraz sıradışı geldi ama tercih meselesi tabiki.

Burdaki arkadaşlar da evlenip hemen
Co
Gayri resmi bir hayatınız yoksa cocugu alamaz sizden genelde 7 yasa kadar annede kalır kanunen...benm merak ettgm bu adamın sizi sevmedigini basta anlamadınız mı nasıl evlendiniz
Eniştemin arkadaşıydı beni görmüş beğenmiş 6 ay görüşmek istedi snra şans verdim. Çok rmantik davrandı,ilgiliydi çk seviyrdu. evlendikten snra ailesine uzak taşındık yaklaşık yürüme mesafesiyle 10 dakikaydı ama onlar için çk uzaktı annesi her gün ağlıyrdu oğlumu aldılar benden diye eşimde onun stresiyle bana bağırıyrdu snra istemeden hamile kaldığımı öğrendim ama meğer eşim bebek istemiyrmuş bunu bana kızım dğduktan snra söyledi. Evlilik benimle güzelmiş ama ona göre değilmiş öyle söylüyr benimle alay eder gibi ve onu mutlu etmek için herşeyi ama herşeyi yaptım bilmiyrum ne olacak sonum

Bebeğin velayetini alıncaya kadar annenizde kalın ve nafaka davası açın.
O sırada bir mesleğiniz yoksa meslek edinmeye çalışın.
Bebeği almak ile tehdit ederse asıl ben bebeği alırsam sen biraz zor görürsün gibisinden karşı koz üretin.
Evlenmeye hazır olmadan evlenmiş gibi görünüyor. Erkekler sorumluluk olayını pek sevmiyor kolay kolay.
Ya da elimi sallasam ellisi moduna girmiş bazı evli erkekler gibi.
Çok sevseniz bile boşanmak isteyen bir adamı tutamazsınız.
Sabretmeyi seçerseniz de 1-2 yıl içinde meslek olayına mutlaka girmeye çalışın, açık öğretim ve meslek kursları var.
Yapamam diyenler neler başarıyor aklınız şaşar.
2300 asgari ücretle maaşa bile geçinenler var bu ülkede.
Ama nafaka ödeyeceği için, eliniz biraz rahatlar. Kendi daha çok zararlı çıkar.
Siz ise belki sizi daha çok seven biriyle karşılaşırsınız hayat bu hiç belli olmaz.

Eniştemin arkadaşıydı beni görmüş beğenmiş 6 ay görüşmek istedi snra şans verdim. Çok rmantik davrandı,ilgiliydi çk seviyrdu. evlendikten snra ailesine uzak taşındık yaklaşık yürüme mesafesiyle 10 dakikaydı ama onlar için çk uzaktı annesi her gün ağlıyrdu oğlumu aldılar benden diye eşimde onun stresiyle bana bağırıyrdu snra istemeden hamile kaldığımı öğrendim ama meğer eşim bebek istemiyrmuş bunu bana kızım dğduktan snra söyledi. Evlilik benimle güzelmiş ama ona göre değilmiş öyle söylüyr benimle alay eder gibi ve onu mutlu etmek için herşeyi ama herşeyi yaptım bilmiyrum ne olacak sonum
Evladini görup dusuncesinin böyle olması ne bileyim...Bir yol bulursunuz inş

Bebeğin velayetini alıncaya kadar annenizde kalın ve nafaka davası açın.
O sırada bir mesleğiniz yoksa meslek edinmeye çalışın.
Bebeği almak ile tehdit ederse asıl ben bebeği alırsam sen biraz zor görürsün gibisinden karşı koz üretin.
Evlenmeye hazır olmadan evlenmiş gibi görünüyor. Erkekler sorumluluk olayını pek sevmiyor kolay kolay.
Ya da elimi sallasam ellisi moduna girmiş bazı evli erkekler gibi.
Çok sevseniz bile boşanmak isteyen bir adamı tutamazsınız.
Sabretmeyi seçerseniz de 1-2 yıl içinde meslek olayına mutlaka girmeye çalışın, açık öğretim ve meslek kursları var.
Yapamam diyenler neler başarıyor aklınız şaşar.
2300 asgari ücretle maaşa bile geçinenler var bu ülkede.
Ama nafaka ödeyeceği için, eliniz biraz rahatlar. Kendi daha çok zararlı çıkar.
Siz ise belki sizi daha çok seven biriyle karşılaşırsınız hayat bu hiç belli olmaz.
İnanın bebeğime bakacak biri olsa güveneceğim hemen işe girer çalışırım kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kadınım evlenmeden önce 3600 maaşla mağaza müdürüydüm ve yaşım 22 ydi eşm hayatıma girmeseydi merkeze transfer olacaktım patronlarım tarafından çk seviliyrdum hala arayıp iş teklif ediyrlar. Yeni evliyken çalışmak istedim eşim srun çıkardı. Şimdi anlıyrum eğer çalışsaydım ona karşı kyardım diye çalışmamı istemedi kendi ayaklarım üzerinde duramamam için

Back
X