- 21 Ocak 2018
- 8.555
- 21.233
- 348
- 32
- Konu Sahibi Hayalet orkide
-
Tayinler aciklandimi ki uzmanlarinMerhaba arkadaşlar Eşim uzman ve görev yeri Artvin. Artvin nasıl bir yer hayat şartları nasıl yardımcı olursanız sevinirim. büyük hastane Yok muş doğalgazlı ev pek yokmuş kiralik ev bulmak zormuş gerçekten öylemi bilgisi olan arkadaşlar varmı
Çok haklısınız bende diyorum orda insan yokmu presli tayindiler nasıl yaşıyor. Hatta hecen gün annesinede dedim benim eşim siz misiniz oğlumuz mu bizi yanına almayı hiç düşünmüyor galiba birşey ben birşey söyleyince kiziyor bide susuyorum ama patlamak üzereyim gelince bi kavgamız olur çocuğum koca oldu. Baba diye ağlayınca ben çok kötü oluyorum geliyor izine çocuk tanımıyor kiHem eşten uzak hem kendi evinde değilsin rabbim ferahlık kolaylık versin ama inanın bunlar sebep olmamalı orada insan yokmu yaşamıyor mu il olmuş sonuçta duyanda dağın başında yılın 8 ayını karla kaplı yollar kapalı bi kköyde zannedecek. Siz birazda annenize gidin kalın. Eşinizi siz gaha iyi bilirsiniz niyetini düşüncesini biz dılarıdan sadece ihtimalleri söyleyebiliriz. Ben gebeliğimi doğumumu kızım 4-5 aylık olana kadar güneydoğunun bi ilçesinde geçirdim hiç bi sıkıntıda çekmedim ki tayinciydik bizde bıraksalarda 10 yıl daha yaşardım
Tayıncikik konusunda bi bilgim yok zaten eşim Yen'i başladı çalışma şartları nasıl saatleri nasıl nereler sark geçiyor hiç bilgim Yok bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirimTayinler aciklandimi ki uzmanlarin
Bende bi kaç kişiden duydum Batum çok yakın acaba o yüzden mi demedim değil. Öyle birşey dediğim zaman ben eve zor geliyorum sen neden bahsediyorsun diyoValla ben doğumumu rizede yapmıştım, bebeğin kontrolleri için artvine gitmiştik. Her imkan yok ama hiç imkan yok değil. Batuma çok yakın ondan mı istemiyor diye düşündüm bende. Eşim rizeli kayınvalidemlerden çok duyuyoruz her haftasonu batuma gitme peşinde olanları. Hemen kafanızda kurmayın ama temkinli olmakta lazım. Güneydoğu falan olsa anlıyoruz ama artvin koronada bile vaka sayısının hemen kontrol altına alınıp sıfırlandığı illerden oldu.
Ehliyetim Yok ama en kusa zamanda almayı düşünüyorumBir şey olmaz. Gidin tabi ki. Ufak tefek sağlık ihtiyaçlarını zaten halledersiniz. Allah korusun farklı hastalık ya da diş gibi tedaviler için çevre illerde gidersiniz. Arabanız var mı? Varsa alın Ehliyet tamamdır. Altınızda araba olduktan sonra her yer yakın.
Ben onum yanında oluyum yeterki istemiyorum ınanın ki öyle İstanbul'da ki şartlar gibi olsun ben İstanbul'da doğup buyumedim benim eşim nerdeyse orası bana İstanbulKüçük ama sorunsuz bir yer. Ama tabiki Istanbul şartlarında bir yer değil. Gerci Istanbulunda her yeri aynı şartlarda degil.Yanı memur olarak sıkıntı yaşanmayacak bir yer. Insanları gerçekten eğitimli ve saygılı. Doğalgaz olayını bilmiyorum ama kalorifer olayı elbetteki var. Hastanesi de gayet iyi. Ama üniversite hastanesi en yakin rizede ve Erzurumda var. Özetle sizin gidemeyeceginiz bir yer kesinlikle degil.
Köyündemi artvinin?ilçedeyse iyi kötü bulunur ev merkezse zatenn şehir yaniMerhaba arkadaşlar Eşim uzman ve görev yeri Artvin. Artvin nasıl bir yer hayat şartları nasıl yardımcı olursanız sevinirim. büyük hastane Yok muş doğalgazlı ev pek yokmuş kiralik ev bulmak zormuş gerçekten öylemi bilgisi olan arkadaşlar varmı
Haklısınız alıştı evi otel gibi kullanmaya özgürlüğüne çokta düşkün biri ailesi ona hiç hesap sormamış ben şimdi birşey sorsam yanlış anlıyor hesap sorma bana diyo. sorumluluk almakmış zor geliyor acaba da diyorum ama neden çocuk yapsınArtvin'de kimse çocuk doğurmuyor herhalde! Ne alaka yahu yok hastane yok avm.
Anlayışsızsın demiş sana , doğru söylemiş. Adam bekar hayatı yaşamak istiyor anlamıyorsun!
Adam çocuğunu, karısını, anasını atmış bir eve hepsini birbirine baktırıyor işte. Kendi de mis gibi doğa harikası bir yerde, Batum dibinde arkadaşlarıyla kafa kafaya verip paşalar gibi bekar hayatı yaşıyor.
Sen de tek başına yapmışsın gibi bir yandan evde bebek bakıyorsun. Bir yandan da anasının hizmetini, yemeğini, temizliğini görüyorsun. Hadi ya! Alemin enayisi sen misin?
Derhal orada bir ev bulsun ve yanına taşın. Kabul etmiyorsa da al çocuğunu annenin evine git. Gerçekten sinir oldum konuya. Bir de düşüncesizsin diyerek haklı çıkmaya çalışıyor sorumsuz!
Eşiniz daha yeni gittiyse kendisi bir düzen oturtup sizi öyle alacaktır belki yanına hemen kötü düşünmeyin. Karagöl falan güzel ama Artvin gerçekten alışmayana zor bir şehir. Turistik ziyarette bulundum birkaç defa , insanlar nasıl yaşıyor anlam veremedim. Çünkü ben düzenli bir şehre alışmışım. Orada resmen dağ keçisi gibi dağda tepede evler , bir şeyler var, yollar desen içim dışıma çıktı. Şimdi sakın kimse sataşmasın ben kötülemek için söylemiyorum . Gezerken iyi ama arabayla bir yerden bir yere giderken ilçeler dahil mahvoldum. Orada yaşayana sabırlar diledim. Yani alışmadım çünkü ve demekki hassasmışım ben bu tarz durumlara etkilenmişim. Ben tüm Doğu Karadeniz’de aynını hissetmiştim, mide bulantısından mahvolmuştum. Eşinizde düzenli ve düz bir şehirde yaşamaya alışmıştır , tuhafsamıştır bu durumu. Onun dışında hastane imkanı evet İstanbul’a göre olmaz zaten küçük bir şehir. Biraz sabredin adamın bir gözü alışsın şehre , yerleşsin bir baksın duruma gidersiniz sizde
Maddi açıdan da sıkıntı var o yüzen mı bende bilemiyorum hanı deseki hayatım şu durumu bi düzeltıyım tam diyeceğim de böyle yapınca da ben ikilemde kalıyorum acabalar başlıyor bende sonra başka sorunlar çıkıyorArtvin cok gzuel bir sehir esin seni yaninda neden istemiyor bilmiyorum ama insanlar dogunun en ucra yerlerine gidiyor artvin cennet kalir ben rizeliyim rizeden bir farki yok yesil doga ufak sehir ama hersey var. Hastanemi yok? Rizede var kocaman hastane arasida iki saat falan artvinle esin sacmalamis neden bilmem bahane buluyor
Eşin sözleşmeli jandarmaEşiniz asker ve oranın şartlarını en iyi o bilir. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Göreve gitti siz bebekle yalnızsınız hastalık vs oldu kimle nereye gideceksiniz, ne yapacaksınız aklı sizde kalacak, belki görevde olacak telefonla bile ulaşamayacaksınız. Zaten kendilerine ayıracak zamanları bile olmuyor. Korktuğunuz şeyleri yapacaz zamanı bile olmaz merak etmeyin. Hem zaten Doğu görevleri olacak, aile götürülmez yerlere gidecek alıştırın kendinizi zaman zaman yalnızlıklara
Sağolsunlar çok iyiler bu problemimiz Yok olarla ama yınede insanın kendi evi olmadı başka birşey olmalı sorumluluk alması çoçuğunu tek büyütmesiEş ailesiyle yaşamaktan daha kötü bir şey varsa o da eşin olmadan eş ailesiyle yaşamak sanırım.
Eşin seni yanına almayı düşünmüyorsa, ailenin yanına geç ne işin var kv kp ile tek başına?
Gercekten mi siz artvinli misinizArtvinde doğalgaz yokki
Eşin isterse herseyi yapar. Benimde iki cocugum var ikiside daha bebeklik caginda. Esim bizi yanina alabilmek icin elinden gelen herseyi yapti, cocuklarim babasindan ayri durmasin diye de ben her ne olursa ne zorluk olursa razi geldim. O da ayni sekildeBakalım izine gelince tekrar konuşacağız Ben bu kısida burda geçirmek istemiyorum. İnsallahda geçirmem dua edin bana sizde lütfen
Evet yokmuş çoğu kişi Yok dedi bende Yen'i ögrendimGercekten mi siz artvinli misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?