- 30 Aralık 2009
- 23.879
- 96.086
- 1.123
Çok gurur kırıcı ya.Olduramamış. Muhtemelen yapabilse giderdi.
Daha ziyade vicdan yapmış belli ki. Artık aradan bu kadar yıl geçti tepki de veremez çekip gidecek hali yok ya diye düşünüp söylemiş. İşte bunu yapanı terk edeceksin o zaman görecek bazı konularda zaman aşımı olmadığını"Değerimi bil haaaaaa "diye galiba
Olduramamış. Muhtemelen yapabilse giderdi.
Günaydın hanımlar
Eski konularımı az çok bilenler var. Eşim kardeşime -kendi isteğiyle, ben asla zorlamadım- kefil olmuştu. Kardeşim iflas edip, borçları ödeyemez hale gelince eşim kefil olduğu için alacaklılar bizim kapımızı çalmaya başladı. İşte o günlerde eşim, beni terkedip yurt dışına gitme planları yapmış ama olmamış. Bahanesi de şu; ben onu boşarmışım, borçlar ona kalırmış. Arkadaşları "Began asla öyle bir şey yapmaz. Aranızda sorun yok ki" demiş.
Geçmiş zaman (10 yıl önce) olsa da çok sinirlendim. "Arkadaşların bile beni senden iyi tanıyormuş, keşke gitseydin" dedim.
Hala çok kırgın ve sinirliyim.
Kendi sebeb olmamış bu durumaKendi sebep oldugu zorlukta kaçmayi düsünüyor yani pasamiz.
Kocan iyi gün dostu derler ya, iyi gün kocasi. Kacip yirtabilecegini bilse muhtemelen de kacacakti.
Ben devam etmezdim. Etsem de kendimi garantiye alir, basima bir zorluk gelse yalniz kalacagimi bastan göze alarak devam ederim. Ama bu benim evlilik mantigima uymaz. Allah korusun yarin bir agir hastaliga yakalansan bu adam kacar bence.
Bildim, kocammm diye boynuna atladım."Değerimi bil haaaaaa "diye galiba
Keşke. Ben onu zorlasam haklıydı. Aksine kardeşimi çok severdi o dönem. Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi.Çok gurur kırıcı ya.
Tamam kardeş sizin kardeşiniz ama neden onu sizin kardeşiniz yüzünden boşayasınız ki ?
Keşke hiç demeseymiş.
Çocuklar olmasa o an terk ederdim. İyi bir süründürürdüm.Daha ziyade vicdan yapmış belli ki. Artık aradan bu kadar yıl geçti tepki de veremez çekip gidecek hali yok ya diye düşünüp söylemiş. İşte bunu yapanı terk edeceksin o zaman görecek bazı konularda zaman aşımı olmadığını
Dedimya keşke demeseymiş.Keşke. Ben onu zorlasam haklıydı. Aksine kardeşimi çok severdi o dönem. Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi.
Ben de ne düşüneceğimi şaşırdım.Began valla ne diyeyim bilemedim.
Kocan ağır saçmalamış gerçekten.
Bazen insanların en ufak hal hareketleri bile aslında gelecekte yapabileceklerinin teminatıdır diye düşünürüm ben.
Borçları kocan mı ödüyor ?Ben de ne düşüneceğimi şaşırdım.
Çok şükür borçların % 80 i bitti. Kalanı da 1-2 seneye bitiyor.
Ondan sonra bir düşüneceğim diyorum kendi kendime.
O an sadece sinirlendim. Onun ailesi yüzünden birçok maddi sıkıntı yaşadık ama hiçbirinde onu terk etmeyi düşünmemiştim. Çünkü maddiyat gelir gider yeter ki aradaki bağ sağlam olsun.Dedimya keşke demeseymiş.
Çok gereksiz bir itiraf olmuş bu.
Ama Began en azından fikrini de öğrenmiş oldun.
Adımlarını da ona göre at bundan sonra.
Yani bu adam senin kardeşinin yarattıgı kaos hasebiyle seni de bırakıp gidebilme düşüncesi için didinmiş ve olduramamışsa, adımlarını buna göre at sen de.
Kocan sadece kardeşine kefil olmak yüzünden zor durumda kalması sebebiyle haklı.
Kimin kardeşi yüzünden olursa olsun.
Sonucta kefil oldu diye borçlarını ödememek istemesi kadar doğal bir tepki yok.
Seni de anlıyorum çünkü kardeşinin durumu sebebiyle ne diyecegini de, nasıl hissedecegini de kestiremiyorsun.
Gururun kırıldı evet ama keskin bir şekilde de mahcubiyetini de yaşıyorsundur.
Ona şunu de.
Senin kardeşine kefil olsaydın ve ben de seni bu yüzden terketme düşüncesini harekete geçirmiş olsaydım ne hissederdin ?
O halde began'cım sen de bunu onun yüzüne söyle.O an sadece sinirlendim. Onun ailesi yüzünden birçok maddi sıkıntı yaşadık ama hiçbirinde onu terk etmeyi düşünmemiştim. Çünkü maddiyat gelir gider yeter ki aradaki bağ sağlam olsun.
Bağımız sağlam değilmiş.
Borçlar onun üstüne olduğu için maaşından kesiliyor. Kardeşim de her ay o kesintileri yatırıyor.Borçları kocan mı ödüyor ?
O da sana ailesinin yarattıgı maddi zorluklar sebebiyle mahcup degilse hiç gurur meselesi bile etme bu durumu.Borçlar onun üstüne olduğu için maaşından kesiliyor. Kardeşim de her ay o kesintileri yatırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?