Merhaba arkadaşlar. Bu foruma yazılıp mesaj atmak çok uzun süre aldı. Ama insan paylaşmayınca ve dertleşeceği kimse olmayınca içime atıp kendime zarar veriyorum. Ki sanırım psikolojim bozuldu.
Bir yıldır evliyim. Eşim beni yetersiz buluyor. İlk zamanlarda çok doğaldım pek makyaj yapmazdım. Beni süslü ve çekici bulmuyordu. Onun için çok değiştim. Artık hergün makyaj yapıyorum. Saçımı hep fönlüyorum. Giyiniş şeklimi beğenmiyordu değiştirmeye başladım. Beni seksi kadınsı bulmuyordu. Bir sürü iç çamaşır/kıyafet aldım. Fakat biz evlendiğimizden beri 10 defa bilene ilişkiye girmemişizdir. Baya etkilenmiş. Libidosu isteği bile doğru dürüst yok. Ayda bir kere bile yapmıyoruz son zamanlar. Ben kendimi yetersiz hissediyorum. O çok takıntılı. Hep süslü, hazır olmam lazım. Seksi elbiseler topuklu ayakkabı giymem lazım. Ben hep kendi halimde doğan olan bir kızdım. Evlenmeden önce cinsellik nedir bilmezdim. O yüzden de cilveli olmasını bilmiyorum.
Onun dışında ev işlerinde yemek konusunda beni yetersiz buluyor. Ben çalışıyorum, eve 7’den önce gelmiyorum. Sürekli her akşam yemek yapamıyorum, ve açıkçası çok da yapmasını bilmiyorum.
Bir ara her hafta tartışırdık, her hafta ağlardım. Şimdi bir aydır tartışmamıştık, tekrar kızdı bana. Bu sefer de pek gezmeyi sevmiyorum onu aşağıya doğru çekiyormuşum çünkü hiç bir aktivite yapmıyormuşum. Beni eskiden tanıdığında ben hem çalışırdım, akşamları ders verirdim ve neredeyse her akşam hafta içi spora giderdim artı gitarım var müzikle uğraşırdım sık. Fakat evlendiğimden beri tartışmaktan kafam o kadar yorgun ki. Evlilik dönemimiz de çok stresli geçti beni mahv etti eskisi gibi olamıyorum. Sürekli beynim yorgun ve değişmek istememe rağmen eski halimi bulamıyorum.
Bir kadın sizce nasıl olmalı? Ben eşimi seviyorum ve onu mutlu etmek istiyorum. Çünkü o beni mutlu etmek için herşeyi yapıyor. Fakat hep ben yetersizim..
Çare kendinizi yeterli olduğunuzun farkına varıp eşinizi yetersiz bulmak ve bunu ona hissettirmek.
Canım bence karakterleriniz ve beklentilerimiz, dolayısıyla iç dunyanız çok farklı. Aynı sektorden diye bi insanla anlaşma garantisi olmuyor; bu birbirinizi anlamanızı kolaylaştırsa da. Bazı erkekler gercekten ne demekse böyle bakımlı hatunları ilgi çekici buluyor, ama o kadınların dışarı halleri oyle çoğunlukla. Aslında erkeklerin hepsi oyle bir kadına durup bakıyorÇok yakışıklı diyemem fakat ben onu daha çok karakteri için sevdim. (Tabi böyle olduğunu bu kadar bilmiyordum). Yani modern bir insan kimi erkekler eşlerinin bakımlı olup harcama yapmalarını istemez. O aksine al bak kendine diyor. Hep benimle ilgileniyor seyahat ediyoruz sık. Yemeğe götürüyor. Yani çok ilgileniyor benimle. Eğitim seviyemiz aynı ve aynı sektördeyiz birbirimizi iyi anlıyoruz. Bunlar çok önemli ve bu açıdan hayata bakışımız örtüşüyor modern bir insan.
Ayni sey benim de aklima geldi direk. Konu sahibi bence olay sizinle ilgili degil hatta adamin ilgisi bile size degil.Konunun seninle ilgisi olduğunu sanmıyorum aklıma başka başka şeyler geliyor ama sen eşini seviyormuşsun o yüzden yazmayacağım
Hay ağzına sağlık hiçbirine değmez ayrıca laflara bak laflara beni aşağı çekiyorsun diyor adam ya yuhSana her türlü psikolojik baskıyı yapan adamı mi sevip mutlu etmek istiyorsun Allah aşkına me yiyip iciyorsun evlilik böyle birşey değil ki eee yarın hamile kalsan kilo alicaksin e doğum lohusalık bebek derken ilk zamanlar insan zombi gibi geziyor o zaman ne yapicaksin seni sen olduğun için sevmeli bur adam yoksa o iş ilerlemez birde sen kölemusin de sürekli o şikayet ediyor sende mutlu edeyim diye uğraşıyorsun az kendine değer ver
Takıntılı, psikiyatrist ve ürolog a gitmeliFön olayı genel hayat için özellikle seks için değil. Yani demek istediğim saçıma şekil vermediğimde pek hoşlanmıyor. Hatta bir kere kahve içmeye gidecektik çok bekletmim diye duştan çıkarken ıslak saçlarla ve makyajsız çıktım dışarı. Benimle yolda tartıştı saçına neden şekil vermedin. Bende beni bu şekilde beğenmiyorsan o zaman kahve içmeyelim dedim. Sinirlendi eve geri döndü.
E ama ojeler de silinebilir en azından dimi. Bence siz başka dünyaların insanlarısınız. Çevresinde alışkın olduğu kadın tipleri var sizden önce, tabi maddi olanaklar da alakalı.Bilemiyorum. Bana diyor tüm kadınlar kendine bakıyor süslüler vs. Çünkü çalıştığı ortamda bütün bayanlar bakımlı ve onu standart örnek olarak görüyor.
Ama ben yeterlice bakımlı değil mişim işte. Tırnaklarımı mesela her ay kalıcı oje yaptırıyorum bir ay yaptırmadım bana yorum yaptı tırnaklarım kötü halde diye (uzamışlardı yarı oke yarı ojesizdi).
Yine tartıştık. Çok ağladım. Gerçekten anlayamıyorum. 1.5 aydır ilişkiye bile girmedik. Rutin gibi olmuş. İsteği yok, benimde artık bu gidişle hiç bir isteğim kalmayacak..anlık sinirlenip bir çok ağır laf söylüyor sonra da özür dileyip, beni çok sevdiğini söylüyor..ne yapacağımı şaşırdım..kendimi iyi hissetmiyorum. Bana feminist olduğumu, kadın değil çocuk gibi olduğumu, ev için hiç bir şey yapmadığımı, çocuk yapmaya hazır olmadığımı vs gibi çok ağır sözler söyledi..zoruma gidiyor. Hemde çok. Bunları hak ettiğimi düşünmüyorum. O da üzülmeyi hak etmiyor. Kendisini bazen öyle hallere sokuyor ki, geceleri rahat uyumadığı oluyor. Yani karşılıklı birbirimizi yıpratıyoruz 1.5 yıldır. Nereye kadar sürecek bilmiyorum. Hep tamam diyorum aldırma geçer ama olaylar tekrarlanıyor ve gittikçe ruhum yıpranıyor..ne romantizm kaldı, tanıştığımızda defter almıştım ben ki yazı yazmayı çok severim evlendiğimizden beri bir satır yazmadım..o kadar ki beynim bulanık..bir satır bile yazamaz hale geldim..
Boşanmak diyorsunuz fakat ben bunu böyle hayal etmedim. Hep dik ağır başlı bir kız oldum, beni çok isteyen oldu..örnek gösterilirdim hep..şimdi ayrılsam bunu kabullenemem..bir daha evlenmeyi bile düşünemem..oysa aile kurmak çocuk sahibi olmak benim de hayalim..iki duvar arasında gibi hissediyorum..başımı bir duvardan diğer duvara vurur gibiyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?