- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Canım sen iş yerine yakın bir kuaför güzellik salonu bulacaksın. Ya öğle arası ya iş çıkışı orada takıl. Onlar seni bakım konusunda yönlendirir. Saçını da tırnağını da yüzünü de orada yaptırırsın ama bunu eşin için değil kendin için yaptır lütfen senin ruhun zinde okursa bu vücuduna yansır. Bir pilates kursuna yazıl seni sürekli eleştiren bir eşle takılacağına vücudunu toparlamak için vakit ayır.Siz mesela ne kadar bakımlısınız? Günde kaç defa yıkanıyorsunuz, ne kadar sürekli makyaj yapıyorsunuz ve hangi bakımları yapıyorsunuz? Çok saçma olacak ama günde bir defa yıkandığım için bile bazen kendimi bakımsız hissediyorum çünkü o sabah ve akşam her gün yıkanıyor.
Bilemiyorum. Bana diyor tüm kadınlar kendine bakıyor süslüler vs. Çünkü çalıştığı ortamda bütün bayanlar bakımlı ve onu standart örnek olarak görüyor.
Ama ben yeterlice bakımlı değil mişim işte. Tırnaklarımı mesela her ay kalıcı oje yaptırıyorum bir ay yaptırmadım bana yorum yaptı tırnaklarım kötü halde diye (uzamışlardı yarı oke yarı ojesizdi).
Bilemiyorum. Bana diyor tüm kadınlar kendine bakıyor süslüler vs. Çünkü çalıştığı ortamda bütün bayanlar bakımlı ve onu standart örnek olarak görüyor.
Ama ben yeterlice bakımlı değil mişim işte. Tırnaklarımı mesela her ay kalıcı oje yaptırıyorum bir ay yaptırmadım bana yorum yaptı tırnaklarım kötü halde diye (uzamışlardı yarı oke yarı ojesizdi).
Sen kendinin suçlu olduğuna o kadar ınanmıssın ki ne yazılsa bos..o zaman yemek kursuna yazıl yemek öğren temızlık için bir gün değil haftada iki gün al...öz bakıma gelince de haftada bir iki aylık muhakkak kuaforune git iç dış tüm bakımlarını yaptır..aksam organizasyonları düzenle sınama tiyatro sergi gezme çeşitli aktiviteler..cilveli olmak için geç değil bol bol video izle ..gör ögren dünyası demişler ..ha bu kadar şeye rağmen esı n eleştirecek birşey muhakkak bulacak buna a hazırlık mı ol..
3. kez soruyorum
sizi başından beri yetersiz buluyorsa neden o kadınlarla değil de sizinle evlenmiş?
amaç ne? sordunuz mu bunu ona?
yok artık bakım meselesi takıntı olmuş sizde kendinizi barbi ve ken falanmı sanıyorsunuzSiz mesela ne kadar bakımlısınız? Günde kaç defa yıkanıyorsunuz, ne kadar sürekli makyaj yapıyorsunuz ve hangi bakımları yapıyorsunuz? Çok saçma olacak ama günde bir defa yıkandığım için bile bazen kendimi bakımsız hissediyorum çünkü o sabah ve akşam her gün yıkanıyor.
Böyle kocayla iyi günde kötü günde demiştin dimi evlenirken
Beni doğal halimle tanıdı ve sevdi, ama evlendikten sonra daha çok bir “kadın” olarak değişmemi istedi ve iyiliğim içinmiş söylediğine göre. Yani bir kadının kendine bakması güzel bir şey diyor. Anlayabiliyorum fakat herşey dış güzellik değil..
Cok afedersınız ama bu cümleyi kurduğum için özür dilerim ne emmeye geliyorsun ne gömmeye ...sunu mu duymak istiyorsun bir karar vermelısın ya eşinin istediği bir kadın olacak o şekilde hayatına yon vereceksin yada hayır bu benim zoruna ve agrıma gidiyor bu hayatı kaldıramıyorum tamam bıtırelım diyeceksin...başka seçeneğin gözükmüyor canım...ha bu arada esin sabah aksam banyo yapıyor dıye temiz değil uzmanlar bile gün aşırı dıyor yanı iki günde bir ...esin takıntılı senide takıntılı bir insan haline getirmiş..ya bu deveyi gudersın yada bu dıyardan gıdersın..bunları yazdığım için özür dilerim ama sabahtan belli ben bile sınır oldum su tutumuna azcık kendine güven ve ne istediğini bil ona gore hareket et lütfen...kocan bu dünyanın merkezi yada karar merci değil..Aslında suçlu olduğumu düşünmüyorum. Daha doğrusu iki taraflı olduğunu düşünüyorum. Fakat değişip farklı bir insan olmak zor geliyor bana.
İyi ne güzel işte sanırım kocanız haklı... Biraz kendinize özen gösterin yoksa kaçar gider benden demesi sonra dizlerinizi dövmeyin. Bu mantığa sahipseniz cidden adam iyi yapıyorEvet:) hatta iki sayfalık metin hazırlayıp okumuştum belediyede herkes ağlamıştı.
Çünkü o beni mutlu etmek için herşeyi yapıyor. Fakat hep ben yetersizim..
Konunun kendisi ne diyor, son paragraf ne diyor. Seni mutlu etmek için herşeyi yapıyo yani, gerçekten inanıyon mu buna gözünü seveyimMerhaba arkadaşlar. Bu foruma yazılıp mesaj atmak çok uzun süre aldı. Ama insan paylaşmayınca ve dertleşeceği kimse olmayınca içime atıp kendime zarar veriyorum. Ki sanırım psikolojim bozuldu.
Bir yıldır evliyim. Eşim beni yetersiz buluyor. İlk zamanlarda çok doğaldım pek makyaj yapmazdım. Beni süslü ve çekici bulmuyordu. Onun için çok değiştim. Artık hergün makyaj yapıyorum. Saçımı hep fönlüyorum. Giyiniş şeklimi beğenmiyordu değiştirmeye başladım. Beni seksi kadınsı bulmuyordu. Bir sürü iç çamaşır/kıyafet aldım. Fakat biz evlendiğimizden beri 10 defa bilene ilişkiye girmemişizdir. Baya etkilenmiş. Libidosu isteği bile doğru dürüst yok. Ayda bir kere bile yapmıyoruz son zamanlar. Ben kendimi yetersiz hissediyorum. O çok takıntılı. Hep süslü, hazır olmam lazım. Seksi elbiseler topuklu ayakkabı giymem lazım. Ben hep kendi halimde doğan olan bir kızdım. Evlenmeden önce cinsellik nedir bilmezdim. O yüzden de cilveli olmasını bilmiyorum.
Onun dışında ev işlerinde yemek konusunda beni yetersiz buluyor. Ben çalışıyorum, eve 7’den önce gelmiyorum. Sürekli her akşam yemek yapamıyorum, ve açıkçası çok da yapmasını bilmiyorum.
Bir ara her hafta tartışırdık, her hafta ağlardım. Şimdi bir aydır tartışmamıştık, tekrar kızdı bana. Bu sefer de pek gezmeyi sevmiyorum onu aşağıya doğru çekiyormuşum çünkü hiç bir aktivite yapmıyormuşum. Beni eskiden tanıdığında ben hem çalışırdım, akşamları ders verirdim ve neredeyse her akşam hafta içi spora giderdim artı gitarım var müzikle uğraşırdım sık. Fakat evlendiğimden beri tartışmaktan kafam o kadar yorgun ki. Evlilik dönemimiz de çok stresli geçti beni mahv etti eskisi gibi olamıyorum. Sürekli beynim yorgun ve değişmek istememe rağmen eski halimi bulamıyorum.
Bir kadın sizce nasıl olmalı? Ben eşimi seviyorum ve onu mutlu etmek istiyorum. Çünkü o beni mutlu etmek için herşeyi yapıyor. Fakat hep ben yetersizim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?