Eşim Benimle dışarı çıkmak istemiyor

Bırak çocuğu eşine "Arkadaşlarımla cafeye gideceğim , seninle dışarı çıkma havasında değilim . Çocuğunla ilgilen" de.
Ve çık gez...

İyi de konu sahibi gezmemekten dert yanmıyor ki eşinin kendisiyle gezmemesinden dert yanıyor.
Yani eşi ve çocuğuyla gezmek istiyor.
Konu sahibi, haftasonu gelmeden plan yapın "pazar şuraya gidelim" diyin itiraz ederse de ehh yeter ya hep arkadaşlarınlasın bize hiç zaman ayırmıyorsun bıktım bizi başından atmandan diyin tavrınu değiştirmezse yemek de yapmayın çamaşırını da yıkamayın o işten gelmeden kendinizi ve çocuğunuzu doyurun onla ilgilenin hesap sorarsa moralim bozuk yemek yapmadım moralim bozuk çamaşır yıkamadım diye bahane uydurun. Kızıp yaşantınıza devam etmeyin gidişatı bozun ki keyfi bozulsun onun da.

benimki de ağlar, hatta evdeysek iki dk bak deyip bi isin ucundan tutsam oglum baslar beni hic gormemis gibi aglayip beni aramaya

ben tek basima cikinca bebek arabasi almıyorum, yoruluyorum ama bebek kucagimda geziyorum.
bi kac gundur biraz yuruyo elinden tutunca, yorulunca indirip azcik yurutuyorum sonra geri aliyorum. bi iki saat yuruyup park park gezdirip oynatiyorum

esiniz evde olduğu gun bırakın cikin babasi sonucta bir aglar iki aglar, esiniz de belki sizi anlar yalniz bakmak eve tikilmak nasil zor

Hanımlar,
konu bebekli kadınların toplu taşıma araçlarını kullanmalarına gelmesin ve tartışma çıkmasın lütfen.

Kadınlar şu erkekleri rahata alıştırmasın rica ediyorum, çocukları babalarıyla durabilir, bir ağlar iki ağlar dururlar, erkeklere baba olduklarını hatırlatmanın yolu çocukları onlara bırakmaktan geçer, büyüyünce oğlum diye sahiplense neye yarar?

İlle de çocuklarınızı babalarına bırakmayacaksanız puset zorsa kangurular var, tek çocukla her gün gezdim, daha hastaneden çıktım sokağa attım kendimi, bebeklisiniz diye kendinizi eve mahkum etmeyin, eşlerin gezdirmesini de beklemeyin, çıkın çıkın gezin.

Son düzenleme:
Tek başınıza gezememeniz bence kendinizi buna alıştırmadığınızdan dolayı.
Tabii ki bir çocuk ile her yere gidebilirsiniz, önce kendinizi buna alıştırın lütfen.
Ayrıca, eşiniz tamamen bencil bu noktada.
Sizin ve çocuğunuzun eşiniz ile güzel vakit geçirmeye ihtiyacınız var.
Bu bir AVM gezmesi de olabilir, mahallenizdeki küçük bir parka gitmekte olur, fark etmez.
Çocuğun anne babası ile birlikte kaliteli vakit geçirmesi önemli.
Eşinizin sürekli arkadaşları ile vakit geçirip, sizi ve çocuğunu bir kenarda bırakması etik değil, doğru değil.
Bunu da eşinize kabullendirmeniz gerekir.

Ve o sizin moralinizi bozdu diye dışarı çıkmaktan vazgeçmeyin.
Siz bu şekilde davrandıkça, o da aynı şekilde size davranmaya devam edecek, nasılsa morali bozulunca çıkmıyor dışarı mantığı ile ilerleyecektir.
Siz moraliniz bozulsa bile dışarı çıkın, eşinizin bu yaptırımını kırın.

O eşinizin sorunu . Baba gibi baba olsun .Çocuk oyalamayı bilsin .
Artık takla mı atar , amuda mı kalkar bilemem .
Tek başınıza mı yaptınız ?
Şu adamları bahaneler ile çıkartmayın tepenize.

Babası değil mi yahu ne demek durmuyor durdursun bir yolunu bulsun. Oğlum 7-8 aylıkken verdim babasının kucağına parka götür diye. Hava alsınlar çocukla zaman geçirmeyi öğrensinler. Bu işler sadece annenin tekelinde değil. Annelerin en büyük hatası bakamaz diye babalara çocuk emanet etmemek. Ayrıca Ergonomik kanguru ile bebeğinizle rahatça dışarı çıkabilirsiniz.

Madem sizinle vakit geçirmiyor sizde onun haftasonu tek disari çıkmasına izin vermeyin gidecem dediğinde olay cikarin bağırın çağırın bırak sürat assın ama gitmesin evde mis gibi çocuğu karısı dururken ne işi var arkadaşlarıyla cafelerde tek gezecekse neye evlenmiş o zaman asla taviz vermeyin

Ayni bencil heriften bir tane de bende var canim. Ama benim cocuklar 2 tane, 1 taneyken heryere tek basima gidiyordum. Simdi çıkamıyorum iki taneyle. Ben yeni bir yontem uyguluyorum simdi. Hic beni disari cikar falan demiyorum evin icinde de onunla ilgilenmiyorum, disari cikmak istedigimde bu haftasonu cocuklari anneme biraktim ona da hic gezelim edelim demeden ciktim gittim kuzenlerle gezmeye gec saatte eve donduk. Gelene kadar telefonlarda kaldi benimki en son arabayla geldi bizi almaya. Cok eglendim her hafta yapacağım bunu falan dedim. Onunla hic cikmak istemiyormus gibi davraniyorum ilgim azalmis sogumusum havasi veriyorum. Sen de oyle yap. Erkekler sen ona ne kadar muhtac gorunursen o kadar simariyorlar

Oğlum bebek arabasında durmuyor. Kucakda tasımam gerekıyor o zamanda bebek arabasını tasıyamıyorum. O yuzden zorlanıyorum dısarı da arkadaslar.
Alma o zaman arabayı. Çocuğunda yürüsün. Yorulunca kucağına alırsın. Sen de yorulursan girer biyerde oturursun kahveni içersin çocuk da takılır.

Sen kendin çık gez ona bağımlı değilsin ki çocuk 1 yaşında yani çok küçük değil bebek arabasına koy gez yani. Yada o gelince çocuğu ona ver sen kendin çık. Sen ona yalvardikca kendini bir şey sanacak. Kendin de bir şeyler yapabildiğini göster ki kıymet bilsin

Sizi anlıyorum bende bebek arabasını indiriyorum ama iş çıkarmaya gelince maalesef, öylece kalıyordum. Bir kaç kez çevredekilerden yardım istedim. Arkadaşlarına kalmadan siz plan yapın o zaman hafta sonuna eğer bahanesi olursa ya da sizi vazgeçirip kendisi çıkmaya kalkarsa beni arkadaşlarına tercih ediyorsun' dan girer, bencilliğinden çıkarsınız. Ki haklısınız sonuna kadar, mesela sadece kendi başına gezememek değil ki, aile olarak vakit geçirmemeniz.

Evet o devasa çocuk arabalarını açarak 85 kişilik yer de kaplıyorlar, bir de sadece 45 çocuklu diye ona anlayış göstermemizi istiyorlar.
Çocuklu ve toplu taşıma kullanmak zorunda olan insanların farklı alternatifler üretmesi kolay değil. Çocuksuz ve özellikle tek başınıza biniyor iseniz bu konuda kendinize alternatif çözümler üretmeniz sizin için daha kolay olur.

Oğlum bebek arabasında durmuyor. Kucakda tasımam gerekıyor o zamanda bebek arabasını tasıyamıyorum. O yuzden zorlanıyorum dısarı da arkadaslar.
ana kucağı alın o zaman
ve çıkın gezin
ben çoğu yere yürüyerek bile gider gelirdim hem çocuğum hava alsın hem ben gezmiş olayım diye
şimdi ikinci geliyor şimdiden beraber nasıl gezeriz onun planını yapıyorum :)

ben de bunu çok söylerdim kızım bensiz duramaz diye
gerçekten de duramıyordu ama bir iki derken hem kendimi hem kızımı alıştırdım
arada veriyorum eşime o bakarken kızıma ben arkadaşlarıma gidiyorum
haaa yine yakın yerleri tercih ediyorum kızım çok huysuzlandığında hemen eve dönebileyim diye o ayrı ama olsun ben kendime az da olsa zaman ayırıyorum işte

Bence biraz eşinize bağımlı bir bayansınız yoksa tek çocukla istediğiniz her yere gidebilirsiniz benimde kızım küçükken bebek arabası sevmezdi arabayla çıkıp kucakta dönenlerdendi hergün 10 dk da olsa dışarı çıkardık ama hafta sonları mutlaka babasıyla parka yollardım baba kız birlikte kaliteli zaman geçirsin sizde verin çocuğu babasına birlikte zaman geçirsinler sağa sola bi koştursun eşinizi bi bezdirsin bir iki çıkmadan sonra o size der zaten birlikte çıkalım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…