Eşim boşanmak istediğini söyledi

• Konu Sahibi Konu Sahibi enny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anksiyete var yani sizde ben de böyleyim bi yerim ağrısa hemen en kötüye yorarım ama artık eşime çok belli etmemeye çalışıyorum terapi de alıyorum bunun için tabii

Belkide bu pandemiden dolayı biraz bunalıma girmiş olabilir üstüne gitmeyin asla kavga çıkarmayın
Biz önceden haftanın 4 günü dışarda olan hafta sonları canımız istedi diye Adana ya Adana yemeğe giden bir çifttik. Ben haftanın en az 2-3 günü kurslara giderdim. Yazın hafta sonu hep bir yerlerde olurduk . Bunlar hep insanı şarj eden şeylerdi şimdi hiç bir şey yok ki hayatımızda

Teşekkür ederim . Söylediklerinize katılıyorum

Anksiyete var yani sizde ben de böyleyim bi yerim ağrısa hemen en kötüye yorarım ama artık eşime çok belli etmemeye çalışıyorum terapi de alıyorum bunun için tabii
Düşünün beni yıllardır takip eden Endkronoloji Dr sana bir psikolog öneriyim dedi. Hangi Dr bunu söyler . Nasıl bir ruh halimde olduğumu anlamaları kısa sürüyor. Şimdi 1. sorunumun ne olduğunu çok ciddi bir şekilde anlamam oldu. Yani sobaya elimi değdirdim ve yandım . 2. aşama bunun hem kendim için hem etrafımdakiler için yorucu olduğunu anladım. 3. Aşama bu sorunu yenmek olucak çünkü sadece ilişki için değil benim sağlığım için çok ciddi bir yük

Her ilişkinin kendi dinamikleri oluyor. Tabii ki eşim bir daha böyle bir şey söylerse tutmam peki derim nasıl istersen. Ama bir insan 20 yıldır ilk defa böyle bir tepki verdiyse bir şans isterim .üstelik kendi hatamı bile bile . Allah kimsenin yuvasını yıkmasın . Severken ayrılmak çok zor

Çok sevindim barıştığınızda.Ama insanoğlu çabuk unutuyor.Bi hasta oluruz iyileşeyim de artık hiçbirşeyi dert etmem deriz.İyileşince unutur yine dünyayı takarız kafaya..Yani sizde herşey normale dönünce eski halinize dönmeyin. Kendinizi yenileyin ve empati yapmayı öğrenin.Ve eşiniz size sizinle ilgili sorunları konuşmayıp içinde biriktiriyorsa bu belkide sizin verdiğiniz tepkilerden çekinmesindedir..Sizinle ilgili bir sıkıntısını anlattığında hemen savunmaya geçip yada fazla olumsuz tepki vermeniz ,yada kafanızda çokça büyütüp eleştirisel olarak hep önüne getirmenizden kaynaklanabilir..Benim size ve herkese naçizane tavsiyem içinizde kin biriktirmeyin ve karşınızdaki insanın da kin biriktirmesine izin vermeyin. Sizin davranışınızı eleştirdiğinde ve hoşnutsuzluğunu söylediğinde ben öyle yapınca ne hissediyorsun diye sorun sakince dinleyin.Kendinizi onun yerine koyarak düşünün ve haklı gördüyseniz bunu ona söylemekten çekinmeyin..Ben o davranışı şu sebepten yapmıştım ama sana böyle hissettirdiğini farkedemedim , haklısın daha dikkatli davranıcam bundan sonra çünkü seni çok seviyorum amacım seni üzmek değil derseniz . Bu ona ne kadar değer verdiğinizi hissettirir.Biz kadınlar trip ,evham yok ben kadınım o koşsun peşimden filan derken eşlerimizi anlamayı bir kenara itiyoruz. Aldatan erkeklerle ilgili bir kitap okumuştum hepsinin ortak özelliği hep eşim bana değersiz hissettiriyordu beni anlamıyordu.Oysa o ikinci kadınlar onlara gerek eleştirmediği için ,gerek onlara özenli ve istekli davranarak kendilerini özel ve değerli hissettirdikleri için eşlerini çocuklarını, ne kadar sevsrlerde yuvalarının yıkılmasını istemesrlerde bu değerlilik hissinden vazgeçemediklerini o kadınların yanın da kendilerini çok akıllı çok yakışıkli , çok seksi ve mükemmel hissettiklerini bu yüzden de o ikinci kadınlar biri bitse başka biri olur ama onarın verdiği özgüvenden vazgeçemem diyorlardı...Biz kadınlar o ikinci kadınlarla kendini kıyaslayıp işte benden güzel mi, öyle bir kadın mı bana tercih etti filan deriz.Ama erkekler o kadınların görüntüsüne karakterine değil sadece kendine hissetirdiklerine bakıyorlarmış...Sizin konunuz da aldatma yok çok şükür ama yinede bunları her kadının dikkate alması gerek diye düşündüm..Mutlu olun mutlu kalın inşAllah

Ne kadar güzel yazmışsınız. Kendime bi not oluşturdum. Sinirlendiğimde , yada yanlış bir şeye tepkimi vermem gerektiğinde sakinliğimi korumak için . Sizinde yazdıklarınızı ekledim . Evet değişmek mümkün olmayabilir ama bu süreçte aslında eşimden fazla kendime yüklediğim yük bana ağır geldi . Aslında en çok kendime zarar veriyorum. Yani değişmeyi eşim için değil aslında kendim için istiyorum .

Son güncelleme . Tamamen eskiye dönmüş değiliz . Aramızda bir mesafe var . Bana karşı mesafeli biraz . Ama ben ne kadar kırgın olsamda ufak ufak temas ediyorum . Aynı koltuktayken sarıldım . Sıkmıyorum dimi dedim hayır dedi . Ama o biraz ayrı duruyor . Geldiğinde neşeli olmaya çalışıyorum. Bi kaç espiri yaptım güldü . Son zamanlarda hep ondan sonra yatıyordum .am a dün gece 10.30 yatmasına rağmen bende yattım . Sarıldım öptüm seni seviyorum dedim . Sıkıyorsam bırakırım dedim yo ben iyiyim dedi. Ama beş dakika sonra hemen döndü arkasını . Sizce bu durum normal mi ? Henüz kırgınlığı kızgınlığı ve kararsızlığı geçmemiş gibi . Takıldığım nokta “benim kararım kesin ! Sen denemek istiyorsan isteyelim deyip şu an sadece benim isteğim için mi devam yoksa o da dün akşam seni çok üzdüm demesine rağmen fikirleri aynı ise . Off tüm gün düşündüm bir kaç ay sonra ya pat diye yapamıyorum derse :..( artık benimde tamam demem gerekecek (

Bir yandan da az da olsa umudu kurtarma isteği olmasa kabul bile etmezdi . Ama benim vereceğim büyük tepkilerden korkuyormuş sonuçta . Belki de söyledi ve bana alışmak için süre verdi ve dediğini yapıcak ama bekliyor . Peki ben nasıl anlıyacam beni affettiğini ve devam etme kararını :...( hep tedirginlik beni çok yorucak bu sefer . Allahım nasıl bu hale getirdim bu adamı kendimi hiç affetmiyeceğim

İnan kendimden ne kadar eminsem ondanda eminim
O zaman daha fazla üstüne düşüp bunaltmayın. Şöyle diyin odaları ayıralım. Bir süre ayrı takılalım duruma bakalım. O süreçte de muhattap olmamaya çalışın çamaşır yemek vs de yapmayın. Yalnız yaşamın zorluklarını da görür.

Öğrencilik yıllarında daha az imkanlarla yalnız yaşamış biri için bu zorlayıcı olmaz. Giysilerini kuru temizlemeye verir . Yemeğini alır gelir . Bu sefer oh kafam rahat moduna girer diye korkuyorum . Çünkü okuduğum bazı yazılarda evini ayıran erkeklerin hemen rahatım söylemlerine başladığı yazılmış . Ve geriye dönüş olmamış

Tutmayın yol verin gidene gidene.. Cevapta vermem artık gücüme gidene.. Yoktur tavsiyem bile beni kaybedene, doldu sığmaz içimee...

(eşinize gönderme olarak bi şarkı atmak isterseniz)

Sebebi ne olursa olsun kafasında bitirmişse sen yıpranırsın o yüzden kendi hayatını kurmaya çalış yavaş yavaş

Adamı sıkıyorum dediniz ve bence hala devam ediyorsunuz. Yani sarılıp sıkmıyorum vs demek hem de kaç kere... Adama duygusal yük de bindiriyorsunuz ben sana 20 yılımi verdim vs diye. Bu şekilde gerçekten kendi isteği ile mi kalıyor bilemezsiniz ki? Sen yoksan nasıl geçineceğim demek de ayrı yük. Ki adam evi de veriyormuş yarısı önün olduğu halde. Ben bir erkek boşanmak istiyorsa illa birisi vardır diye ya da rahat takılmak istiyordur diye düşünmüyorum. Sonuçta insanlar farklı farklı. Illa her evlilikte erkek yüzde 70 sorunlu olacak da değil. Mutsuz olduğu için, artık biriktiği için de boşanmak isteyebilir. Ben sizin yazdiklarinizdan eşinizin öyle olduğunu hissettim. Mesela navigasyondan görüyorum 9 gibi evde olacak görünüyor diyorsunuz bunu nasıl hangi uygulama ile görüyorsunuz? Yani eşiniz arabada vs nerde hep görebiliyor musunuz? Değişik geldi. Mesela ben haftada 1 gün ise gidiyorum 12de çıkıyorum ve 1 bazen 2 saat kendime özel şeyler almak için dolaşıyorum hep. Eşim sormuyor geç geldin diye. Benim nerde olduğumu falan niye görsün ki?Ben mı yanlış düşünüyorum başka sebebi mı var bunun?

Üstüne evi yapacakmış madem önce yapsın sonra boşan. Ayrıca da çalışmıyorsan iş bulana kadar nafaka al. Biliyorum zor ama dik durmaya çalış.

Yaklaşık iki ay öncede eşim bana benden soğuduğunu boşanmak istediğini söylemişti başımdan aşagı kaynar sular döküldü deyimini yaşadım resmen ama öyle gururlu ve güçlü durdum ki karşısında gözlerimden akan yaşları tuta tuta tamam dedim benden soğuduysan zorla sevdirmem kendimi zorla tutamam seni yanımda.sonra boşandıgımızda ne yapacağımıza dair konuşmaya başladık ve ben bira dışarı çıkıp toplanacam dedim kapıya yöneldim kolumdan tutup kendine cekti ve beni bırakm diye ağlamaya başladı neden başta öyle bir düşünceye girdi hiç bi fikrim yok ama erkekler güçlü kadın severler yalvaran yakaran kadın zaten cepte demektir onun için pişman olursam yine bana döner mantığındalar bence ve bunu ona yansıtma. Ölmeyi falan da düşünme onunla doğmadın ki onsuz ölesin. Hayat çok güzel ve bazen belkide bitmesi gerekir belki burada başlıyordur hayatın bilemezsin. Seni sevmeyen istemeyen insanla nasıl yaşayacaksın ki akışına bırak mutsuz birlikteliktense mutlu bir yalnızlık daha güzeldir lütfen kendine zarar verme inan değmez bu yaşıma kadar aldığım en büyük tecrübe her şeyin geçiyor ve insanın her şeye alışıyor olması

Yok yok o gün Ankara’ya gitmişti .mesela Gebze’deyim diye yazmış . Gebze istanbul arası görebiliyorsunuz ya kaç saat süreceğini onu söylemek istedim

Bütün bunları konuşurken ona bir kaç kez beni seviyormusum diye sordum . Evet seviyorum dedi . Bir anlık yorgunluk ile kızgınlık kırgınlık ile söylenmiş olma ihtimali her zaman vardır diye düşünmek istedim sadece . Eğer cevabı evet sevmiyorum olsaydı ne yapardım bilmiyorum. Bilmiyorum zaman inşallah iyi şeyler gösterir . Umarım iyi olur her şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…