• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim boşanmak istediğini söyledi

• Konu Sahibi Konu Sahibi julietofIzmir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet sonuyok çum, aynen içimde söylediklerin dönüyor.. diyorum ki beni sevse para işini bu derece dert eder miyid.. bu yüzden kaç kere kavga ettik, başka erkek olsa eşim buna çok üzülüyor der, habersiz gider her şeyi hallederdi.. ortak hesabı da açtırır parayı da kaydırır ve sorun bile etmezdi ama bizim halimize bak bir de :1no2: bir de beni suçluyor boşanacakmış.. boşanmazsa hatrım kalır yeter çok bunaldım artık ne düşüneceğimi şaşırdım.. hep ben özür diliyorum ve bana tüm yaptıkalrı yanına kar kalıyor.. umrunda değilim onun evet senağlama senağlama

alttan alma sakın bu konuda taviz verme ne demek ya onun hesabında olacak evet erkek olsun birazda kadınını düşünsün

bence kendine güvenen erkek sırf parayı senin hesabına yatırır

bizde öyle eşimin maaş kartı bende banka hesabıda bende hiç sorun olmadı hatta para işlerine senin daha çok kafan çalışıyor sen halledersin der o sadece harçlık alır

sana bişi söyliyim derler ya en iyisi benim kocam ama ben güvenmiyorum parası olsa cebinde benide aldatır başka kadınlarada yedirir parayı en azından baştan bunu önleyim de parasız bişi yapamaz çokta umrumda erkek milletine güvenmiceksin

analarımız bile iki kaşık varsa birini kıracaksın evde diye boşa dememişler iyilik yaramaz bunlara önce sen kendini düşün hayattta sonra diyelim ki bir çocuğumla bir yere sığamadım yada ortada kaldım parasız pulsuz diye çaresiz kalıp ağlamak daha kötü haksızmıyım sencce

böyle büyük bi şey için yemin edilir mi hemen öyle
yemin ettigine göre çok kızmış ama bu kadar çabuk nasıl biter anlayamadım
kaç yıllık evlisiniz

alttan alma sakın bu konuda taviz verme ne demek ya onun hesabında olacak evet erkek olsun birazda kadınını düşünsün

bence kendine güvenen erkek sırf parayı senin hesabına yatırır

bizde öyle eşimin maaş kartı bende banka hesabıda bende hiç sorun olmadı hatta para işlerine senin daha çok kafan çalışıyor sen halledersin der o sadece harçlık alır

sana bişi söyliyim derler ya en iyisi benim kocam ama ben güvenmiyorum parası olsa cebinde benide aldatır başka kadınlarada yedirir parayı en azından baştan bunu önleyim de parasız bişi yapamaz çokta umrumda erkek milletine güvenmiceksin

analarımız bile iki kaşık varsa birini kıracaksın evde diye boşa dememişler iyilik yaramaz bunlara önce sen kendini düşün hayattta sonra diyelim ki bir çocuğumla bir yere sığamadım yada ortada kaldım parasız pulsuz diye çaresiz kalıp ağlamak daha kötü haksızmıyım sencce

yerden göğe kadar haklısın canım senağlama

böyle büyük bi şey için yemin edilir mi hemen öyle
yemin ettigine göre çok kızmış ama bu kadar çabuk nasıl biter anlayamadım
kaç yıllık evlisiniz

önümüzdeki hafta 2 yıl olacaktı canım :1no2:

canım sinirli anımızda ağzımızdan neler çıktığını duymuyoruz. sen ve eşin sinirinize hakim olamayıp birbirinizi kırmışsınız. ikinizde suçlusunuz.
ortak hesap konusunda bir bilgim yok. senin kazandığın para zaten senin hesabında değilmi? neden illaki ortak hesaba koymak istediğini anlamadım.
eşinede sinirle ağır şeyler söylemişsin. ama erkeklerde abartmayı severler. yok erkekliğime laf söyledin felan filan. bu sözlerin sonu kesinlikle boşanma olamaz. bu sözler için boşanacaksa zaten evli kalmanın bir anlamı yok. gemiyi ilk fırtınada terk etme misali...
sabah evden çıkarken sana gelme dememiş. içini biraz ferah tut. sabırsızlanma. bence bugün üstüne çok gitme eşinin.
umarım halledersiniz bu sorunu sevgiler...

inşallah hallolur canım, görücez bakalım senağlama yok ya sorun da o ya tüm para onun kişisel hesabında :1no2:

ortak hesap konusu bilmiyorum demiştim. ortak hesap istemeni anlamıştım zaten. şimdi anlıyorum canım ve kesinlikle bunu istemekte haklısın.
ben anlamıyorum böyle erkekleri neden eşinin kazandığı parayı kendi hesaplarına aktarırlar. ve sormak gerekiyor bu erkeklere para kazanmayı bilen ama harcamayı bilmeyen eşleriniz mi var? ne mantıktır bu.
ben aslında olayı bu safhaya getiren bayan arkadaşlarımıza da kızıyorum. söz meclisten dışarı lütfen alınmayalım ama bu adam sizin kazandığınız parayı ne zamandır kendi hesabına geçiriyor. neden ona bu izin veriliyor. haberiniz olmadan kartınızı alıp para havalesi yapmıyordur herhalde.
ben nişanlıyken eşim bana hesap konusunda bu tip bir soru sormuştu. cevap aramaya gerek yok dedim. ikimizinde maaş hesabı var. ben parayı senin hesaba felan aktaramam dedim. tabii ikimizinde hesabı evin hesabı. benim senin paran yok. bir daha bu konu açılmadı ve Allah nazarlardan saklasın hiç problem olmadı.
demem o ki erkekleri bu düzene alıştıran bayanlar oluyor. dur bakalım orada demeyi bilmiyoruz genellikle. bu talep ortaya çıkınca reddetmeyip sonradan kurcalamaya başlıyoruz.tabii adamda kafasında kuruyor. ne oluyor böyle niye ortak hesap istiyor, para bende işte niye ısrar ediyor vs. vs.
bu olay güvensizliğe kadar gider. bence eşinle oturup bu olayı karşılıklı ve sakin kafayla konuşmanız gerekiyor. artık paranı onun hesabına yatırmayacağını bilsin.
kartının şifresini değiştir veya otomatik talimat verdiysen iptal ettir bilmiyorum artık.
zaten bir harcama yapınca bakıyorsunuz hesaplara bende bukadar var, sende şu kadar tamam hadi alalım. yada biz borcun altından kalkarız diye karar veriyorsunuz.
önemli olan artık kocanın bu duruma nasıl tepki vereceği. boşanma olayına gelince dediğim gibi öfkeyle söylenmiş bir söz.
umarım bu konu tatlıya bağlanır.

iyi de bu ilk kavganız mıydı? ilk kavganızda hemen boşanma kararı almamıştır sanırım değil mi? yanii vardır mutlaka bunun bir geçmişi, birikimi...

iyi de bu ilk kavganız mıydı? ilk kavganızda hemen boşanma kararı almamıştır sanırım değil mi? yanii vardır mutlaka bunun bir geçmişi, birikimi...

yok ilk kavga olur mu hiç.. bu konuda kaçıncı kavga.. mirmirmirmir

evli iki insansınız müşterek ortak bi hayata balıyorsunuz. hadi sen parayı düşünüyosun başka bişeyi düşünmüyorsun diyelim
ortak hesabı buyüzden istiyorsun. böle bişey iki kişinin arasından söz konusu bile olmaz canım ben inanmıyorumki kocanın sırf buyüzden boşanmak istediğine bence bunu bahane etmiş. bu konuda senin paraya düşkün olduğunu düşünüyosa o zaman kendi ortak hesap dşüncesini onaylasaymış. kendide en az senin kadar düşkün demekki neden kabul etmemiş bu yüzden olduğunu sanmıyorum canım üzme kendini
ah bu erkek milleti yokmu hepsinin köküne kibrit çöpü at at bitmez
bence başka bişey var ama tabi kavga sırasında çok yüklendiysen ağrına gittiyse bunu bahane etmiş olabilir. ama genede ne olursa olsun insan sevdiğini bu sebeplerden dolayı boşamaz boşamamalı.​

bak canım ayrıca sen calısıyosun anladıgım kadarıyla buyuzden ortak hesap istiyorsun senın paranda onun hesabına yatıyor galıba. bugün sırf buyüzden seni boşamak ıstıyen bırı
yarın birgün başka nedenlerle eser boşamak ister. sende kocamır nolcak onun hesabına yatsındersin sonra dımdızlak kalırsın ortada eğer oratk hesap yapmıyorsa ayır hesabını boşamak o kadar kolaydı dimi senin damarına basmış. sana ortak hesap konusunda taviz vermeyene sende sakın kocanda olsa kendı hesabından taviz verme canım

ben daha önce de konu açmıştım, maaş idaresi diye, eşimle ortak hesap konusunda anlaşamadık, ben ortak hesap yapalım dedim, ilk önceleri ne gerek var dedi, daha sonra ok dedi ama icraat sıfırdı. ben de yineledim tabi ki isteğimi.. bunun üzerine en son dün sen bereberlik nedir bilmiyorsun, paracısın dedi, çok öğreneceğin şey var, yontulman gerek dedi bana senağlama çok üzüldüm ben üzüldükçe o böyle konuşmaya devam etti, ben sinirlenince de çekil karşımdan git şurdan falan demeye başladı.. ben gittim yattım mecburan, yarım saat sonra gibi geldi, yattı horlamaya başladı tabi ben rahat durmadım ve horlama bak hep senin yüzünden kanepede yatıyorum bu kez sen yat orda dedim gitmek istemiyorum dedim.. o da sen git yat orda dedi.. iyice sinirlendim kafasını bile kaldırmadan konuşuyordu benimle.. ben de iyi istediğin oluyor ben gidiyorum dedim, yine kafası yastığın altında bana sırtı dönük ben bişey istemedim senden dedi.. kaale alınmamak beni sinir etti, aldım yastığımı nerden evlendim seninle pişmanım dedim.. lanet olsun o güne, erkek gibi biriyle evlenmeliydim dedim ... o kadar üzülmeme kopmayan kişi erkeklik konusunda uyanıverdi ve olan oldu işte, kavga ve sonra yeminli kararı.. şimdi herşey bomboş.. iki yabancı gibi çıktık evden sabah senağlama

o sana yataktan git dememişki zzaten sen neden istedigin oldu diyosun.hem madem gidiyorsun neden erkekligine laf ediyorsun.bunu hiçbir erkek kabullenmez ki zaten.keşke hiçbirşey olmamış gibi gidip yatsaydın kanepeye.bir kac gün sonra durulurdu işler bence.ama galiba sende suçlusun.erkekler öyle agır lafları kaldıramaz ki.

demircool aynı kaynanam gibi konuşmuşun.erkektir herşeyi yapar ama sen susacaksın.bu mantık devam ettikçe biz kadınlar daha çok eziliriz.sen hiç kocana sinirlenmedinmi hiç

Sevgili Juliet;
Öyle çok şey yazmak istiyorum ki sana.
Öncelikle ortak hesap konusunda haklısın. "Ev arkadaşı gibi masraflara katılalımi herkes kendi parasını harcasın." diye bir evlilik olmaz. Aynı evde, aklınla, ruhunla hatta bedeninle bir bütün olmuşken nasıl herkes parasını ayırır ki? Tabi herkesin hayat görüşü farklıdır ama ben öyle düşünüyorum. Bizim bir ortak hesabımız var eşimle. İkimizde işlem yapabilelim diye "müşterek hesap" olarak açtırdık. Yoksa benim üstüme olmuş, onun üstüne olmuş önemli değil. İkimiz de paranın hepsini oraya yollar. Otomatik ödemelerimiz, faturamız, kredi kartımız ordan ödenir. Ha bu arada birbirimizin maaş hesaplarının da şifresini biliriz. Ne yapmak gerekirse yaparız. Harçlığımızı da kim yakınsa bankamatiğe o çeker. İkimizin de bir yığın kredi kartı olmasına rağmen tek kredi kartına ek kart yaptırdık onu kullanıyoruz. Evlilik olunca artık özel harcama, ortak harcama diye birşey yok ki. Herşey ortak.
Kavga anına gelince; o kadar tanıdık ki bana. Ben yapı olarak çok sakin, anlayışlı bir insanımdır. Ta ki sinirlenene kadar. Sinirlenmem, sinirlenemem; ama,bir sinirlendim mi karşımdaki insanın canını ne yakacaksa onu bulur söylerim. Sonrası pişmanlık, hüzün, kahredici bir üzüntü. Hadi onu geçtim haklıken haksız olmak. Gerçi arkadaşların dediği gibi sen çok ağır konuşmuşsun. Ben o kadarını söylemedim eşime ama gene de benim performansım(!) da fena değildi yani.
Bir kavga anında istiyorum ki o olay çözülsün. Baktım çözülmüyor bari kavganın dibine vuralım diye olmadık laflar, olmadık sinir krizleri. Ya herro ya merro gibi.Tabi bunu sonrasında düşünebiliyorum. Kavga anında bilinçli yapmıyorum.
Ama eğitmeye çalışıyorum kendimi. Eşimle hiçbir problemimiz yokken yüzüklerimizi çıkarmaya varan birkaç kavgadan sonra silkindim. Öyle sudan sebeplerle öyle büyük tartışmalar yaşadık ki. Sonrasında her sabah şiş gözler, pişmanlıktan uyuşmuş bir kalp....
Benim eşim de senin gbidir. Ben sinirlendikçe o sakin kalır. İnadına inadına soğuk kanlıdır. Ama beni önemsemediği için değil. Umurunda olmadığı için değil. Sen nasıl onun canını yakacak sözleri bulmuşsan, o da senin canını yakacak tavrı sergiliyor. Kitap okurken anladığını mı zannediyorsun? Ama o da onun mücadele yöntemi.
Dedim ya öyle tanıdık ki. Ertesi güne bırakamaz mısın? Biliyorum bırakamazsın. O gece o kavga yapılmaz o barış ilan edilmezse delirmiş uyanırsın sabah. O yüzden uyuyan adamı da uyandırırsın, sulh yoluna gidemiyorsan, tıkandıysan "ne olurs a olsun, düzelmiyorsa bitsin" noktasına da gelirsin.
Keşke yüzyüze konuşabiliyor olsaydık.
Ama şunu söyleyeyim, yaptığımız doğru değil. Herşey anında çözülemeyebiliyor. Biraz sakin olmak ertesi günü beklemek bazen çok kurtarıcı oluyor. Üstelik biliyorum ne kadar hassas olduğunu, o can yakmak için söylediklerin önce gelip seni yakıyor.
O yüzden yapma ne olur. Sen de bu konuda kendini biraz eğitmeye çalış. Ben baya yol katettim. Umarım sen de katedersin. Kendine de eşine de evliliğine de yazık.
Şimdi yapılacak şeye gelince; sakin ol. Eminim eşinin öfkesi de geçer. Yeniden konuşursunuz. Bu sefer konuşun ama, atışmayın. Haklı çıkmak değil önemli olan. Önemli olan eşine içini dökmek. Ona açık ol, içinde kopan fırtınaları anlat. Neden o sözleri söylediğini anlat. Ağzından o söz çıktığında kendinin bile duyduğun şey karşısında şok olduğunu, kendinden korktuğunu anlat. O da sana içini döksün izin ver. Tepki verme anlamaya çalış. Kurtarın evliliğinizi. Evliliği geçtim SİZi kurtarın.
İyi haberlerini bekliyoruz.
valla tecrübe kon uşmuş ne güzel bi yorum ya.:enbuyukkk:

beni bukadarcık şeyden gözden çıkarabilen eşime sen bilirsin derdim bukadarda üzülmezdim bana bahane arıyor gibi geldi genede güçlü ol canım seni gerçekten seviyosa busebepten gitmicektir gidemicektir

kızlar erkekler eşlerine hakaretler ederken aldatırken birşey olmuyorda bir sinir anında söylenmiş o sözlerden dolayımı boşanma noktasına geliniyor hiç inandırıcı değil bu tarz yorum yapanlar sizler hiçmi kavgalarınızda ağır laflar kullanmadınız.arkadaşım seni okadar iyi anlıyorumki senin asıl canını yakan kendini onun gözünde değerli görememen seni umursamaz tavırları o duyguları öyle iyi bilirimki merak edlmek aranılmak düşünülmek istiyorsun ama yok tabi birikerek doluyorsun ve bir kıvılcım yetiyor seni ateşlemeye bencede eşin çok bencil herşeyin kendi istediği gibi yürümesini istiyor sadece kendi doğruları doğru anladığım kadarıyla ve ne yazıkki para konusunda onun seni düşünmesi gerekirken bu konumlara geliniyor boşanma sebebi bile olmayacak olaylar bir yuvanın yıkılmasına sebebiyet verebiliyor anlayışsız bir eş yüzünden inan kelimelere dökemiyorum ama seni okadar iyi anlıyorumki sei bu lafları söyletecek duruma getirebilmeyi nasıl başardığını eşinin çok iyi görebiliyorum inşallah herşey yoluna girer yinede keskin çıkışlar yapma canım Allahım yuvanızı korusun eşinin kalbine senin ve yuvanızın sevgisini versin

beni bukadarcık şeyden gözden çıkarabilen eşime sen bilirsin derdim bukadarda üzülmezdim bana bahane arıyor gibi geldi genede güçlü ol canım seni gerçekten seviyosa busebepten gitmicektir gidemicektir

evet canım gerçekten seviyorsa.. bilmiyorum ki ne olacak.. hayırlısı.. ben zaten sen bilirsin demesem ne olacak ki.. mirmirmirmir ben de öyle diyorum napayım senağlama

kızlar erkekler eşlerine hakaretler ederken aldatırken birşey olmuyorda bir sinir anında söylenmiş o sözlerden dolayımı boşanma noktasına geliniyor hiç inandırıcı değil bu tarz yorum yapanlar sizler hiçmi kavgalarınızda ağır laflar kullanmadınız.arkadaşım seni okadar iyi anlıyorumki senin asıl canını yakan kendini onun gözünde değerli görememen seni umursamaz tavırları o duyguları öyle iyi bilirimki merak edlmek aranılmak düşünülmek istiyorsun ama yok tabi birikerek doluyorsun ve bir kıvılcım yetiyor seni ateşlemeye bencede eşin çok bencil herşeyin kendi istediği gibi yürümesini istiyor sadece kendi doğruları doğru anladığım kadarıyla ve ne yazıkki para konusunda onun seni düşünmesi gerekirken bu konumlara geliniyor boşanma sebebi bile olmayacak olaylar bir yuvanın yıkılmasına sebebiyet verebiliyor anlayışsız bir eş yüzünden inan kelimelere dökemiyorum ama seni okadar iyi anlıyorumki sei bu lafları söyletecek duruma getirebilmeyi nasıl başardığını eşinin çok iyi görebiliyorum inşallah herşey yoluna girer yinede keskin çıkışlar yapma canım Allahım yuvanızı korusun eşinin kalbine senin ve yuvanızın sevgisini versin

Amin canım.. inan içimden sürekli bu senin söylediklerin geçiyor :1no2: ama sen akıllı davran bu mizaçtaki biriyle sakın evlenme olur mu.. kendi değerini kendin bil.. benim için geç artık :1no2:

demircool aynı kaynanam gibi konuşmuşun.erkektir herşeyi yapar ama sen susacaksın.bu mantık devam ettikçe biz kadınlar daha çok eziliriz.sen hiç kocana sinirlenmedinmi hiç

ben sadece okuduktan sonra gördüklerimi ve yorumlarımı yazdım.bu mantık diye küçümsemene gerek yok :mymeka: sana eşin deseki kadın gibi biriyle evlenseydim diye bunu kaldırabilirmisin.ben kaldıramam acıkcası.hem erkektir herşeyi yapar falan da demedim.sadece haksız oldugun yerler var dedim.ben eşime sinirlenmesmiyim tabikide sinirleniyorum ama benimki degil arkadasınkini okuyup yorumliycaz.nerde oldugumuzu bilelim lütfen

ben sadece okuduktan sonra gördüklerimi ve yorumlarımı yazdım.bu mantık diye küçümsemene gerek yok :mymeka: sana eşin deseki kadın gibi biriyle evlenseydim diye bunu kaldırabilirmisin.ben kaldıramam acıkcası.hem erkektir herşeyi yapar falan da demedim.sadece haksız oldugun yerler var dedim.ben eşime sinirlenmesmiyim tabikide sinirleniyorum ama benimki degil arkadasınkini okuyup yorumliycaz.nerde oldugumuzu bilelim lütfen

ya bu şekilde atışmaya gerek yok, ikiniz de çok haklısınız.. zaten benim hatam yok demedim ki ben.. farkındayım ne olduğunun.. sadece paylaşmak istedim.. ki eşim bana diyor kadın gibi değilsin çocuksun büyümemişsin öğreneceğin çok şey var diye ama ben salak hala devam ediyorum.. senağlama

Amin canım.. inan içimden sürekli bu senin söylediklerin geçiyor :1no2: ama sen akıllı davran bu mizaçtaki biriyle sakın evlenme olur mu.. kendi değerini kendin bil.. benim için geç artık :1no2:

canımsın ben bunların alasını yaşadım ve birde ailesi yüzünden zulum etti bana konularıma bir göz atarsan ne sıkıntılar yaşadığımı anlarsın ben 8 ay oluyor eşimden ayrılalı seni çok ii anlıyorum çünkü benimde yuvam yok yere sebeplerden yıkıldı yani tamiri mümkün olmayan şeyler değildi ama tek taraflı mücadele olmuyor aynı evin içinde bir hafta küs kalıp birbirimizin yüzünü görmediğimiz günler yaşadım umrunda değildim ölseydim de sabrettim barıştığımızda çok aptalım ben sensiz yapamam derdi ama ailesi yüzünden yine yapardı yine ve sabrım kalmadı ve bitirdim dilerim senin sonun benimki gibi olmaz dilerim eşin sana sahip çıkar atalarını görür ve orta yol bulursunuz inşallah.Allahım ne olur yıkılmasın yuvalar hele hele böyle yok sebeplerden ne olur Allahım

bana birikimmiş gibi geldi yani evet ağır laf ama yine de boşanıyorum deyip yemin eden bi erkek bence coktandır bıkmış dolmuş ne bileyim içine atmış hatta...

Back
X