Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Merhaba Siyah beyaz
Daha önce de böyle bir yorum yapmıştım sana tekrar yazma gereği duydum.
Psikolojini anlıyorum..
Zor durumdasın, karmaşıksın, üzgünsün,çaresiz hissediyorsun..

Bazen bazı yorumlarını okuduğumda diyorum ki mantıklı hatun yakındır toparlanır.
Ama bazen burada sana yardımcı olmak isteyenlere karşı öyle saldırgan bir tutum
sergiliyorsun ki şaşıyorum.

Kimse senin düşmanın değil burda.
Neden bu kadar fevrisin?
Bir kaç gün evvel eşine sayıp gömen sen bugün melek ilan ettin.
Üstüne başka üyelerin eşlerinden bile iyidir dedin.
Kime göre neye göre iyi?

Bu tutarsızlık neden?

Ben de eşimin 40 tane özelliğini yazarım be kadın belanı mı istiyorsun mis gibi adam derler
Altına çok değil iki tanecik madde yazarım aman ömrüne yazık çekilir dert değil derler.
En kötü insanın bile iyi özellikleri vardır.
En mükemmel insanın kusurları olduğu gibi.

Sana bu evlilikteki senin hataların da söylendi objektifçe.
Yeri geldi senle birlikte eşine lanet ettik bebeğiyle kadını perişan ediyor diye.
Burada kimsenin bir çıkarı yok.
Yazan senin için yazıyor, olumsuz yazsa bile senin için.
Lütfen hemcinslerinin kalbini kırma artık.

Yakıştıramıyorum..
Yakın zamanda eşinle ya da eşinsiz mutlu olman dileğiyle..

ne kadar ilginçsin siyah beyaz...isim verip bana şunlar yazsın başkası yazmasın,dediklerinizi dikkate almıyorum,zaten ben artık sadece psikoloğumun sözünü dinlerim diyosun,sonra da niye kimse yazmıyo,niye cevap vermiyosunuz diyosun...mesaj yazıcam ne yazsam,şöyle dicem nasıl desem,bunu nasıl desem,şunu nasıl yapsam..her şeyi buraya soruyosun ama sonra tutup siz yazmayın diyosun..pek çok arkadaşın dediği gibi madem sadece o 3-5 kişinin yorumunu istiyosun,onlarla msn den görüş..zaten sürekli özel mesajla da yazışıyosunuz...mesaj kutun dolu,10 dk bekliyorum falan yazıp duruyosunuz karşılıklı..eee başka kimden yorum istiyosun o zaman? :44:
Melek gibi koca mi? Arkadaşlar daha yorum yapmak gereksiz bence..150 kusur sayfa boşuna konuşulmuş...nefretle bahsedilen ,bütün pislikleri yapan adam melek oldu..dağılın ...
evet adama demediği kalmadı...etmediği hakaret kalmadı,şimdi adamın melek olduğuna kanaat getirdi
ben de aynısını düşünüyorum..evet adam çok iyi bir adammış ama onu kendisi bu hale getirmiş...adamın evi terk etmesinin sebebi de bu tavırlar bence..adamı yerin dibine soktu çıkardı bin kere...

benimde hep dikkatimi çekiyordu ama hadi yazmayım diyordum ama artık milleti azarlar ve başkalarının kocalarına laf söyler moduna geçti o zaman dayanamadım
evet şimdi sizin kocalarınız kötüydü bi kere moduna geçti

aynen benim de fikrim başından beri aynı..bu adamı bu hale getiren kendisi ve bunun farkında olduğu için bu kadar pişman...ben başından beri aynı şeyi düşünüyorum,bu adam bi süre sonra eve geri dönecek,konu sahibi de kabul edecek ama her fırsatta adamın burnundan getirecek..bu şekilde gidebildiği kadar gidecekler
haaa şunu da söyleyeyim,sakın sen gidip dava falan açma,bunu kaldıramazsın...olayları akışına bırak,su akar yatağını bulur

Son düzenleme:
Son yazdıklarınız bayağı düşmanca.

En iyi dostlarımız bize en istemediğimizi söyleyenlerdir bazen, kıymetlerini bilin... İstemediğiniz kadar şakşakçı bulursunuz da sizin kızmanızı göze alıp size çat çat konuşanını zor bulursunuz.
Onun için bence özellikle istemediğiniz şeyleri söyleyenlere teşekkür edin... siz katılırsınız katılmazsınız ama bana niyetleri hiç kötü gibi gelmedi.

Desem ki zor durumdasınız, kafanız karışık, ondan böyle yapmaktasınız; pek öyle de hissetmiyorum. sizin yapınızın bu tarz tepkilerden oluştuğunu düşünüyorum... Ve eşinizle olan ilişkinizi ve şu an içinde bulunduğunuz durumu da bunun şekillendirdiğini...

Psikologunuzla şu öfkenizi konuşmanızda ve onun yardımıyla veya onsuz öfke kontrolü üzerinde durmanızda fayda var eğer tahmin ettiğim gibi sadece bu döneme özgü bir durum değilse.
Kadınlar kulubunde 2-3 fikir az duyarsınız, 1-2 konunuz kapanır; çok bir şey kaybetmezsiniz ama gerçek hayatta çok yıpranır ve yıpratırsınız bu öfkeyle.

arkadaşlar bu kadar gitmeyin üzerine,belli ki kendi de ne istediğini,ne yaptığını bilmiyor..sağlıklı düşünse zaten bu kadar çelişkili davranmaz,sen tedavi görmeye devam et canım yarım bırakma

siyahbeyaz ın ismini verip yorumunu istediği üyelerden biri benim 10 dk mesaj kutusu konusu da benimle oluyor evet ...

İşin enteresan yanı bende sizin söylediklerinizi söylüyorum...hemde fazlasıyla inanın...Hatta zaman zaman genelde de yapıyorum yorumları

tamamını okuyanlar görmüştür..belki tarzım biraz daha yumuşak ama onun dışında söylediklerimizin çoğu aynı sadece farklı tarzda...

Ne kimsenin şakşakçısıyım nede öyle olmam gereken bir durum söz konusu....Sizlerin buraya yorum yazmakla nasıl bir çıkarınız olabilirse

benimde ancak bu kadar çıkarım var...

Özel mesaj kutusu adı üstünde genele yazmadığı / yazamayacağı bir takım bilgileri paylaştı benimle..Sizlerden farklı olarak ben bu özel bilgileri

de dikkate alarak yorum yapıyorum...Siz sadece genelden yazdıklarına bakarak yorum yapıyorsunuz ki sizde haklısınız....Çünkü genelde

yazdıklarından kafası son derece karışık ve hatta tutarsız bir siyahbeyaz imajı var..Buna fevrilik ve kırıcı tarzı eklenince sizin bakış açınız da

buna göre şekilleniyor...

Neticede daha önce pek çok arkadaşında belirttiği gibi bu sanal ortamda ve sadece yazıyla üstelik her bilgiyi detaylı paylaşamadığından

hiçkimse kendini tam olarak ifade edemiyor..Yoksa siyahbeyaz konu açarak hatta kapatılan konusunu 2. kez açarak defalarca hiçkimse yorum

yazmadı diyerek yorumlarınızı kendisi istedi...Bizim buradan okurken dayanamayıp sinir olduğumuz olayları o birebir yaşıyor..Benim neredeyse

kızım olacak yaşta...Ve ben burada bir çoğunuzun yaşadığı olaylara üzüldüğüm gibi siyahbeyaz içinde üzülüyorum...Ama en çok ister

siyahbeyaz ister eşi hatalı olsun farketmez o minik kızının durumu için üzülüyorum...Ve en çok onun için destek olmak istiyorum..Oturup her

konuya herkese destek çıkmaya gücüm zamanım ve enerjim yetmeyeceğine göre özelini biraz daha fazla bildiğim bir arkadaşımıza belki 2

kelime yorum yaparak destek olurum umuduyla yazıyorum..Ama bazen bende kızıyorum ona ....

O zamanda madem destek olamıyorum bari köstek olmuyayım diye geri çekiyorum kendimi...Kimseyi kendi doğrularınıza göre

şekillendiremezsiniz....Söylersiniz anlatırsınız dinleyip dinlememek onun tercihidir..Çünkü sonuçlarına katlanarak cezasını yada ödülünü

yaşayacak olan odur...

Tüm arkadaşlarımıza dertsiz tasasız günler diliyorum sağlıkla kalın...

Son düzenleme:
Bende kendi yasadiklarimdan bi cok sey yazdim bu sayfaya
Yazmisimdir bix eski kocamla iyi anlasiyoduk sunumu yapalim dedigimix seylerdede ayni seyi dusunmus oluyoduk fakat sonrasinda ogrendigim yasadigim seyler onu hic tanimadigim yonundeydi herneyse
Ben kaderime boyun egecek biri degilim bu ne demek ben ayrilirkende soykedim ben yeni bi hayat kurucam mutlu olucam soyle olacak y jienilen kahraman olmayi sevmiyorum kaderime razi gelemem mesela sessizindir icimde kalir ama hep gidisati degistiririm
Hayatta hep ne istediysem olmustur ve iyide olmustur
Benim siyahbeyazls uyusmadigim nokta benim icin gri yoktur ya siyahtir ya beyazdir nettir hersey kabullenirim ve gidisati degistiririm hatasi vardi yoktu bilmiyorum ama bana bi yorumunda ben suclu hissetmiyorum o yuzden telafi icin bisey yapmiyorum demisti ama benim yasadigim bu degildi ben aldatildigimi ogrendigimde dogru duzgun bi aciklama ogrenemedigimde ve herseyi bilmeden markete gidiyorum diyip hic donmedi ve ben bunu hic haketmedigimde de bunu dusundum
Oglum icinse ve kendim icinde cok mucadele ettim olmadi
Siyah beyazada tavsiye ettim eger icinde gidim bisey varsa bunu ona soyle dedim beni yanlis anladi daha dogrusu anlamadi benim yasayisima gore kisiligime gorede siyahbeyaz mucsdele etmiyor etmedi
Tercihidir bilemiyorum
Yeni hayata ne adama adapte olmakfam korkmasin hayat ne istiyorsa ona sunacaktir benim cevremde yasadigim mahallede ayrilip cocuguyla dugun yapan kina gecesi ilk evlenenlerden bile cafcafli olan ilk kisi benimdir cunki ben bunu hayal ettim bunu istedim ogutlere acigimdir ama asla baskasinin benim icin dusundugunu onemseyen biri degilim
Siyahbeyaz henuz malesef gec oldu ustelik ne yapacagina karar veremiyor butun meselesi bu ve kisiligi bu yonde
Psikologa gelinceoda ucuncu goz bizim gibi etten kemikten insan baska bi numarasi yok kuxenim psikolog olaylarin disindayken akil vermek cok zor degil ama kendi yasadiginda bu kadar ozverili olamadigini defalarca gordum

Balpetegim evet en basindan bu yana bunu dusunduk ...

Esi giderken "Sen benim gibi enayiyi kaybettigine uzuluyorsun "diye bosuna dememisti ...
Ilk baslarda esini karalayip kendini aklama cabasi hep ondandi ...

Bunlari yazdigimda siyahbeyaz ve diger arkadaslar tarafindan topa tutulmustum ...

Ve yine o zaman dedim ki esin bunalimda, bikti, kafa dinlemeye gitti, uzerine gitme bir sure sonra donecek dedim .
Ama o zaman da yaparim , ederim kimseyi ilgilendirmez diye firca yedik ...

Esi donecek, ama bu surecte siyahbeyazi gozlemleyip ona gore karar verecek dedim
Ve hala ayni seyi dusunuyorum ...

Cunku esi duzelecegine dair ufacik bir umudum olsa donerim demisti ...

O nedenle diyorum ki , evliliklerin pek cogu erkekler yuzunden bitse de kadinlar yuzunden biten evlilikler de yok degil ...

Su an iki aile arkadasimiz bosanma asamasinda .
Ve aynen bu durum yasaniyor .
Kadinlarin tavirlari yuzunden adamlar bikti, evi terkettiler, sonra cocuklarin hatrina geri donduler ,
ama baktilar ki degisen bir sey yok ,
yine terkedip davayi actilar ...

Siyahbeyazin esinin suanki kosullarda geri donecegini dusunmuyorum daha oncede yazmistim bunu

siz olsanız dönermisiniz
ben ki bu forumda dan dan yorum yaparım patır patır saydırırım çekincelerimi, düşüncelerimi vs, ama bu kadından ben bile korkuyorum o sebeptendir ki konusunu okusamda pek yorum yapmam zaten ne zaman yorum yapsam bana takıyo gözümde parmak sallayan bi kadın canlanıyo korkuyorum,aslında asıl korkum şu, bu konuda mikado abla ve bikaç arkadaş dışında çoğu kişinin kraldan çok kralcı olması, bişey desem biliyorum ki topa tutulucam Cudananın dediği gibi, bu tavır bi insana fayda getirmez anlamadılar bunu, dizi gibi ellerinde çekirdek varmışçasına yorumlar yapıyolar

aslında tüm yaşananları tam olarak bilmiyoruz.. her evlilik farklıdır.. her kişilik farklıdır.. kimse dönmez diyemeyiz...ve ayrıca Allah kalpleri evirip çevirendir... bence bu adam evde canının sıkıldığını ve kızını özlediğini söylemekle dönüş sinyalleri için azıcık ışık yakmış.. benim eşimle aramız da çok iyiydi... ama son zamanlarda onun sorumsuzlukları ve bana borçlarıyla ilgili yalan söyleyip çok zor bir duruma soktuğunda çok kötü bir kavga yaptık ve yaklaşık 4 aydır ayrıyız...
boşanıcam boşanıcam diye bağıra bağıra gitti... o kadar sinirliydi ki..o gittikten sonra bir psikologla konuştuğumda aslında yıllardır farketmediğim birşeyi öğrendim.. psikolog eşimde kişilik bozukluğu olduğunu mutlaka tedavi görmesi gerektiğini söyledi. fakat tabiki ne arkadaşları ne de ailesi buna inanmadılar.. çünkü onlar benim gibi aynı evde yaşamıyorlar..
herneyse gidicem gidicem diye bağıran kişi ve beni aldattığını söyleyen kişi 1 ay sonra işyerimin kapısına gelip 2.5 saat ağladı ben seni aldatmadım aldatmadım inandımdan dönmüyorum.. sen bana bağırdın çağırdın.. beni para para diye mahvettin dedi.. biliyordum aldatmadığını..ancak eşim parasını tutamayan biri. saçma sapan şeylere saçma sapan paralar dağıtabilir.. düşünmez sonrasını. mis gibi öğretim üyesi olduğu halde habersiz kendi kendine iş kurar, araba alır, ev alır vs. kendi kendine harcama yapar.. sonra borçların altından kalkamaz.. sen ne yaptın deyince de seni suçlu görür.. yaw ben senin ne yaptığını bile bilmiyorum nerden bileyim borçlarını.. benim ne suçum var.. bana borcum yok deyip yalan mı söyledin deyince işte çekti gitti. ben öğretmenim. haftada 3 gün çalışıyorum. ekstra olarak da evden yürüttüğüm bir işim var.. iki çocuğum var. eve temizlikçi almama izin vermez. eve ekmek su getirmez ama deli gibi hizmet bekler.. hem borç getir hem hizmet bekle hem çalışmamı isteme hem de paramı al. eee yetti diye çok kötü bağırdım tabii... ayrıca borçlarına da sadık biri değil..
bu ilişki içinde daha bir çok kötü olumsuz şeylerde var.. ama ben kendime baktığımda en büyük yaptığım hatanın onun sorumluluklarını üstlenip çok fazla çalışmakta buluyorum.. sinirime ve aceleciliğime yenik düştüm.. oysaki sakin bir dille ona bu borçları yaratarak başkalarının hakkına gireceğini söylemiydim. ondaki hastalığı fark edip tedaviye yöneltmeliydim..zamanla fark ediyorum bunları..
benim kocam inatçının tekidir.. zaten beni sevmediğinden değil inadından dönmüyodur.. çünkü tükürdüğünü yalamak zor tabii..birde hala borçlarını ödeyemediği için de kafasını tam olarak toparlayabildiğini düşünmüyorum..
yalnız zamanla olan gelişmeleri şöyle söylemek istiyorum.. ilk gittiğinde acayip sinirle acayip mesajlar atıyordu hakaret ediyordu vs..ama varya saatlerce kavga ediyordu benle..aralık ayında taşınmamız gerekiyodu. bana mesaj attı ya al eşyaları ya at diye.. ben cvp vermedim. boşanıcam senden boşanıcam senden dedi.. bende ben boşanmıycam 10 yıl sürünürsün mahkemede dedim. olsun dedi. sonra ev sahibimizin avukatından aratıp alsın demiş. ben almadım ve ertesi hafta eşyaları getirdi yeni eve. ama tabii hala konuşmak yok. her akşam çocuklarla ve benle çıkmak istedi. olmaz dedim. öyle her akşam çıkmak neymiş dedim.geleceksen eve gel dedim.her akşam gelcekmiş eve ama kalmayacakmış falan. kalmıycam deyince de ben de kızdım tabii..
ocak ayında hiç konuşmadık..anahtar ondaydı istedim vermedi bende çilingirle eve girdim.
şubat ayında bana mesaj attı boşan artık bilmemne falan diye.. ama saatlerce..bana yazıyoda yazıyo.. bir çorba bile yapmadın.. bi ilgilenmedin falan diye... içimden dedim 30 milyar eline sayacağıma 3 liralık çorba yapaydım dedim. ama ona dedimki ya dedim bak ben yeni işler aldım gelsen yardım etsen vs. tmm yardım ederim dedi..bu kadar boşan diyosun ama neden dava açmıyosun dedim. elaleme rezil olmak istemiyorum dedi. illa anlaşmalı boşanalım dedi. her akşam eve gelicem çocuklara bakıcam ama kalmıycam dedi. iyi dedim kalma. bizim nafakamızı gör anlaşmalı boşanalım dedim.cevap yok.
bu hafta hep aradı mesaj attı. ben de şok oldum. çünkü daha geçen hafta sesini duymak istemiyorum yüzünü görmek istemiyorum nağraları atıyordu. bende ona görme sesimi duyma falan dedim. eski karın öldü artık yerinde yeni biri var dedim.istesem sesimi duyurturum yüzümü de gösteririm ama umrumda değilsin dedim.
neyse beni aradı bu hafta.benim işlerimde onun da adı geçiyo. o yüzden aramışlar onu. normalde mail atsa kafi. yok aradı.. şu şu şu yapılcakmış falan.. tmm dedim mesaj attım . ertesi gün yine.. ertesi gün yine. en son perşembe günü internetim yok ama senin için yaparım deyince hımm dedim azıcık da olsa yumuşama var.. cuma günü tel ettim duymadı. mesaj attım gel gör çocukları diye. beni aradı. illa sende gelme dedi. bende nereye götüreceğini bilmediğimden olmaz benim de gelmem lazım ben uzakta durum dedim. bu hayatta hep senin istediğin oldu dedi. bende artık senin tediğin olsun dedim. mesaja cvp vermedi.

pikologum hem evlilik danışmanı hemde islami bilgisi yüksek fıkıh hocası. kendisi dyorki evlilikleri bitirmek kolaydır. üstelik benim kazancım iyi.kariyerim iyi elhamdülillah. 30 yaşındayım. gencim güzelim yani. çocuklarım 7-6 yaşında. ailem yanımda.hemen ayrılıp yeni birini de bi süre sonra bulabilirim. ama evliliği yıkmak bu kadar aceleci olmamalı.
o gerizekalı fındık kadar beyni olmayan kocam için son bir fırsat vermelisin dedi. beklemen lazım çocukların için.bu adam gitmedi. terkeden adam aramaz sormaz. bu adamın borçları bitince biraz kafasını toparlar. sen ona sakin ve anlayışlı davran dedi. etkilenme onun yaptıklarına dedi.bak ilk gittiğinde nasıl da sinirliydi şimdi yavaş yavaş senin işlerini yapmaya başlamış dedi.en az 1.5 sene beklemek lazım bir karar vermek için dedi. evlilikteki kızgınlıklar uzun süre geçmeyebilir dedi.eşinin senin değiştiğini görmeye ihtiyacı var. ona sakin tarafını anlayışlı tarafını göstermelisin. çünkü onun kafasında hep o kavga zamanlarınız var dedi.
dingil kocam giderken 200 milyar borç bıraktı. 1.5- 2 sene kadar deli gibi çalışıp bu borçları kapatmam, işlerimi yoluna koymam lazım.. tabii belki bu süre zarfında kendisi döner..dönmezse de ona göre bakarız. Rabbime çok şükür işlerim iyi. her işim çok rast gidiyor.. acayip çevram arttı. ve popülerliğim arttı. ayrıca ailemin yanında tatilde gibiyim..
onun tarafına dönecek olursak kendisi de gerizekalı değildir heralde. gencecik karısının kendisine koca bulabileceğini düşünür.ayrıca 36 yaşında.. tekrar evlenecek de yuva kuracak da.. ooooo...ne evi var ne malı..ailesi ankarada. arada ailesinin yanına gidiyomuş. onlar da 3 ay sabreder 5 ay sabreder sonra defol git derler yani..arkadaşlar da birkaç zaman sabrederler.. ama eninde sonunda herkes bıkar..yeniden evlense iki çocuklu adama hangi kadın gelir.. maaşının yarısı nafakaya gidecek. çalışan kadın zaten almaz bunu.. kendi maaşıyla da geçinemez..ee boşanmayı düşünmediğine göre döneceği yer yine kürkçü dükkanı.benim ailem yanımda.. çocuklarım yanımda.. geçen gün aramızda para mevzusu geçti. dedim senden beş kuruş istemiyorum.. ben çocuklarıma sarılırken sen de git paralarına sarıl onlar ısıtsın seni dedim. işte yapayalnız.. ne acı..
neyse her iş olacağına varır..zaman herşeyin ilacı. Allaha dua edicez. ama akıllı davranıp yuvayı kurtarmaya bakıcaz. tabii aceleci olmadan..
siyahbeyaza da diyorum ki sen de sabırlı ve akıllı ol. azıcık nabza göre şerbet ver..adamın dönmesi için mutlaka açık kapı bırak..sinirli sinirli konuşma. sakin konuş. sana sinirli davranırsa tmm sen bilirsin de. kapat konuyu.eşini en iyi sen bilirsin. ama kavga etmek sana hiçbirşey kazandırmaz. amaç bitirmek değil tamir etmek olmalı bence. en azından bir süre denemeye değer..bir süre bekle baktın olmadı o zaman ayrılırsın zaten.. bu süre zarfında da kendine iş bakarsın falan..

Aslında birçoğumuzda olan bir problem siyahbeyazda da mevcut..."Öfke kontrolü"...Hiç kimse ben hiç sinirlenmem falan demesin..Hepimiz haklı yada haksız yere kızar sinirlenir öfkeleniriz..Ama bazılarımız bunu kontrol altına alıp olumlu bir diyalogla çözebilirken bazılarımız sözler ve davranışlarla kontrolden çıkabiliyor...Buraya yazılanlar bir anlamda çok da önemli değil..Bu gün sayfadan herhangi birimiz çıksak ve bir daha girmesek hayatımızda hiç bir fark olmadan devam ederiz...Ama yakın çevremize söylediklerimiz attığımız mesajlar yazdıklarımız ve davranışlarımız tüm hayatımızı etkileyecektir..Bunun farkında olarak davranmak lazım..Ve bunu sadece yakın çevreye davranırken değil hayat tarzı haline getirmek için her ortamda yapmak lazım...

şu yazsın bu yazmasın siz bilmiyosunuz .... bu şekilde ilerleyen bi konudan zaten bi sonuç alınmazki, aynı durumda ben de olabilirdim halada olabilirim ama şunu net olarak söyliyim aylarca bunu burda deklare etmem yani, sadece okumakla yertiniyo biçok insan, ve artık standart yorumcular var ki onlardan da pes diyenler çıktı,bi insan artık 4 ayda az çok durulur, Cudananın tespitlerine %100 katılıyorum yüz yüze birini tanımaktan daha geçerli veriler verebiliyo bazen bu forum, kelimeleri okumayı öğreniyoruz

Konunun konu sahibesi tarafından açılış mesajını okuyup yorum yazacaktım ki, 150 küsür sayfa sonrasında konunun boyut değiştirdiğini anlayıp vazgeçtim yorum yapmaktan.

Konu sahibesi arkadaşa mı üzüleyim,yardımcı olmak adına yorum yaptığı için konu sahibesi tarafından azarlananlara mı bilemedim.

Bu da böyle "tespit" babında bir mesajım olsun; yorum yok.

Ablacim diyorum ya o nedenle siyahbeyazin esi
burda konu acan kadinlarin durumunda

Cunku bicak kemige dayandi artik
Her insanin bir dayanma noktasi vardir

Bunlari soyleyince kocasini savunur pozisyona dusmustum,
hala da oyle dusunenler olabilir ,
ama nihayet siyahbeyaz artik bunu gorebiliyor ...
Kizina karsi sucluluk psikolojisi hep bu sebepten

Onceki konuda hatalarinin farkina varmasi icin, bir araya gelirlerse nasil bir yol cizmesi gerektigine dair yorumlar yaptim
ama topa tutuldum ...

Neyse bundan sonra kendi bilecegi is...

Ayrica bunlari onun canini acitmak icin de soylemiyorum .

Hatalarina 3. bir gozden ayna tutup farkina vardirmak icindi ...

Ki hic yanilmamisim ,
burada sanaldaki insanlari en sivri diliyle azarlayan insan, esine neler yapiyordur ama farkinda degildir ...

Bu senin de dedigin gibi es olsun, cocugumuz olsun, anne babamiz olsun,
sosyal cevremiz olsun, her turlu iliski icin onemli bir durum...

Siyahbeyaz ben de ofke kontrolünu sağlama yolunda ciddi adımlar atman gerektiğini dusunuyorum. O değil de gunlerdir takip ediyorum (elimde çekirdek yok ama) bi noktada takılı kaldım ne yazsam bilemiyorum. Adamin facebook unu takip ettiğini ve mesaj gönderdiğini yazmışsin ya orada kaldim ben.
Senin güçlü bir karakter olduğunu ben de hissediyorum. Gücü nasil kullandiginla ilgili bu cok faydali bisiye donusebilir. Mesela Bu gücünü biraz da kendini durdurmak için kullansana. Klasik cedish mesaji olacak ama klasiklerin de ayrı bir tadı vardır: bu adamla ilgilenmesene...

insanlara angut dememek de yapıcı bi adım olabilir, ya da fanatikliğe varmayan yorumlar, gerçekçi, ayakları yere basan, arabeskten uzak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…