Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Başından beri az çok takip ediyorum konunu. Kimse senin kötülüğünü istemiyor burda. Sen yalnız ve mutsuz olunca elimize ne geçecek ki? Şu anki süreçte gerçekten en fazla yıpranan sensin ve ben buna üzülüyorum. Agresifliğin de bu yüzden, karmakarışıksın.

Fazla sinirli ve biraz da saygısızca yazdığın yazıları şu anki psikolojine verip umursamıyorum ama biz sana bu kadar önem verirken lütfen sen de bizimle daha düzgün bir iletişim kur

ilk konundan itibaren atlamadan mesajlarını okuyorum.
itiraf etmek gerekirse, kendimi yerine koyarak cevap vermek bile
hani bunu yazmak bile beni alt üst ediyor.madem yazdım sanırım
bende hemen ayrılamazdım.

eşin hakkında da yorum yapamıyorum artık.
ne istediğini çözemedim çünkü.benimde bir evladım var.nasıl bir baba
yavrusundan ayrı yaşamayı kabul eder,bunu kabullenir...
neyse dediğim gibi hiçbirinin cevabını bulamıyorum...

başka bir konuda, bazı mesajlarınla burdaki insanları çok kırıyorsun siyah-beyaz
yukardaki mesajına bende çok alındım.isimler yazmışsın.bu insanların yazdığı yorumları önemsiyorum diye.
burda hepimiz senin için üzülüyoruz.
eğer normal hayatta,evliliğinde de bu şekilde sert davranışlarda bulunduysan
kanımca bu davranışını biraz yumuşatman senin için daha faydalı olur.

Buradakilerin hiçbiri senin düşmanın değil bunun farkına var önce..
Elbette zor bir dönemden geçiyorsun bunun farkındayız hepimiz..
Sadece bunca şeyi yaşayan bir kadının daha fazla üzülmesini istemiyoruz..
Başta da söyledim "sert olacak yorumum ama özür dilerim" dedim.
Çünkü ben artık o adamın yaptığı pislikleri kabullenemiyorum..
Senin de bunları yaşamanı sana reva görmüyorum..
Ayrıca başınıza gelince anlarsınız demeni hiç hoş bulmuyorum..
Ne yani bizim başımıza gelince sevinecek misin?
"AA bak beni anlamadılar kendi başlarına geldi..Oh olsun görün şimdi nasıl oluyormuş "mu diyeceksin?
Sana anlatmaya çalıştığımız daha fazla zarar görme..İnan senin iyiliğin için konuşuyor herkes..
Seni tanımayız etmeyiz..Sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz..
Haline sevinecek kadar vicdansız değiliz hiçbirimiz..
Çünkü hepimiz KAA-DII-NIIIZZ!!!!

Arkadaşlar konu sahibini rahat bırakın.....gerçekten düşündüğünüzden çok çok daha büyük bir travma geçiriyor.....ailesiyle de anlaşmazlıklar var ve bu durumu hala kabullenemediğini düşünüyorum.......benim çocuğum yoktu bir işim vardı......buna rağmen kabullenmek aylarımı aldı..........istediği kadar saçmalamakta serbest.........azarlandıysan bir daha dönüp buraya bakma

Siyahbeyazcim uzun zamandir yazmiyorum ama devamli takipteyim bir gelisme var mi diye

Derin bir sessizlik va arafta kalma haliniz hala degismiyor

Gerci gecen gun faceteki kizi gorup mesaj atmistin. Cevap verdi mi?
Keske atmasaydin diyecegim ama olan olmus...

Kizinin dogumgunu de kacirdim galiba. Kutlamadiniz mi?

Bu detaylar bir yana, insan dunyaya 1defa geliyor
Imtihan icin, bir deger katmak icin, neslin devami icin

Omur cok kisa
Arafta gecen 4ay ise cok uzun bence

Esinin uzerini silkeleyip sofradan kalkmasi ve TV karsisina gecmesi gibi alisilagelmis bir durum degil ki bu
Esin sizi silkeledi ustunden ve cekip gitti
Ne duzelme cabasi var ne ayrilik karari

Evet belki gorup duydugun orneklerdeki gibi yeniden barisilabilinir
Ama KeskE bosa gecirmeseydim zamanimi daha once bitirseydim diyen ornekler de var
Bosanip yeniden evlenenler de var
yenidendogdum gibi birbirinden bihaber olanlar da
ayni kasabada burun buruna yasamak zorunda olanlar da var canim
Ayni apartmanin katlarinda oturup arkadas gibi selamlasabilen de (eski ev sahibimiz)

Neden bosanirsaniz suclu ilan edilecegini dusunuyorsun ki?
Bu bahane bence
Cunku cumle alem onun gittigini biliyor!

Neden onu karsina alip ben boyle yasayamam ya adam gibi evliligini actigin yaralari tamir et ya da bosanalim diyemiyorsun ki?
Laf arasinda degil, ciddi ciddi neden diyemiyorsun?

Adami karar almak zorunda birakmayan ona istedigi gibi yasama hakkini veren bir nevi sensin canim
Ben benim hayatimi kimsenin bu sekilde yonetmesine izin vermezdim
Adam resmen farkinda olmasan da hayatina el koymus durumda
Neden bekliyorsun? Neyo bekliyorsun?

Belki artik karar alma zamani geldi dediginde kafasina dank edecek?
Neden korkuyorsun bir anlasam?
Hala seviyor ve kendini affettirip donmesini istiyorsun ama gercek dunya bu kadar masalsi olmuyor

Lutfen onunla konus
Ya bosasin ya da edebiliyorsa tamir etsin!

Sevgiyle...

Öncelıkle şu yanlıs anlasılmayı duzeltıyım sadece onlar yorum yapsın demıyorum onlar gıbı yasayan veya empatı
yapan benı gercekten anlayabılenler lutfen yorum yazsın dıyorum ..O saydıgım ısımler dısında da bıldıgım ,öenm
verdıgım bır suru yorum yazan var 5aydır dıle kolay hepınızı tek tek ısmını veremezdım sadece örnekle anlatmak
ıstedım ...
Yoksa ben her zaman burda yorumlarınız ıyı kötu herkese tesekkur de ettım..Yanlıs anlasılıyorum sanalda
bunu cok ıyı anladım ..O noktalı kısım da asla kufur ıcın sansur anlamında degıldı söyledıklerımı yazamam anlamındaydı ,bu bıle yanlıs anlasılmıstı (
Bir de ben bu süreçte içimdekılerı gunluk nıyetıne acıkca yazdıgımı,ama yasadıklarımın farklı oldugunu da
belırtmıstım.Ben oturup onu bekleyerek vakıt gecırmıyorum hayatıma onsuzluga alısarak yapmam gerekenlerı
yaparak zaman gecırıyorum ..Burda yazdıklarım ıcımden gecenlerdı hayatıma veya etrafıma yansıtamadıgım
karmasık duygularımdı hepsı bu..
İlerde yaşarsanız anlarsınız deme sebebım de ınsallah yasayın ben de sıze guleyım anlamında degıl bastan
beri takıp eden herkes cok ıyı bılır ıbret oldugum ıcın anlattıgımı ve net konusanların bıraz empatı yapması
gerektıgını,bana tapan dıbımden bır dakıka ayrılmayan bır esım ve harıka bır evlılıgım oldugu halde dustugum
durumları bos yere de anlatmadım..Sadece buyuk konusmasınlar ben yasadım sız de sasırmayın dedım..Bu
durumun basına gelecegı en son ınsandım belkı hem cevrem hem ben saskınım cok dogal ..Esım öyle severdı
benı..Siz siz olun buyuk konusmayın dıkkat edın sonsuz guvenmeyın herkes yapar esım yapmaz sanmayın,
kontrol edın demıstım ..O anlamda yanı..
Herneyse ıyı kötu yorum yazan herkese tesekkurler alınanlardan da özur dılerım asla kırıcı olmak amacıyla
yazmadım..Duygu karmasasındayım ve net konusup dön demeye hazır değilim..Ne onunla yasamaya,ne de
ayrı yasamaya hazır hıssetmıyorum ..Çunkı dedıgınız konusmayı yaparsam ve dönerse zaman herseyı tumuyle
kabullenmıs,gururunu hiçe saymıs,herseyden tavız veren ve kendısı olmayan bırı olabılırım..bu da benı mutsuz
eder..Ya da dönmem derse: o zaman bosanalım der 1 haftada bosanırım aniden olan bu duruma ben sebep
olmuıs olurum ve buna da hazır degılım..Sevgı gıbı sonra bosandım mutsuzum ne yapayım dıye konu mu acayım
en azından sebep o olsun ne olacaksa ..Zaten sıze kac defa anlattgım da bu ..Hazır olsam neyı nıye beklıyım
kı ben bırsey beklemıyorum ..Zamana bıraktım,psıkologun dedıgı gıbı su an aldıgım her karar bana pişmanlık ve
üzüntu olarak gerı dönebılır..Üstelık dönduğü halde cok mutsuz da olabılırım keske dön demeseydım de dıyebılırım
veya yıne gıdebılır guvenemeyebılırım ya da eskıyı acmam der acarım duramam belkı de hıcbırını bılmıyorum kı
ya da bosandıgım zaman asla affetmem dıyorum ya bı gun gelır belkı dönedebılırım..Kafam allak bullak ..Anlayıslı
olmanızı rica edıyorum ..Zaten ben kararımı vermıs olsam durmazdım emın olun..ama ben bunu dusuncek vakıt
bıle bulamıyorum kızımla ailemle ugrasırken ..kendıme vakıt ayırıp 1 saat bıle bu konuyu dusunmedım 5ayda..

Son düzenleme:
Yaşadıkların kesinlikle kolay şeyler değil, Allah yardımcın olsun. Kararsız olman, bocalaman falan bunlarda normal ama ilk günlere göre daha güçlüsün. Bu süreçte bence en büyük hatan eşinin facebooktan eklediği kızla ilgili girişimin. Öfkelendin tabii ama çok gereksiz olmuş, tamam evlisiniz hala ama adam evde değil bişey değil yani bu durumda hesap sorman sil demen falan olmasa iyiydi. Onu ve yaptıklarını önemsiyor pozisyonunda olmamalısın. Öncelikli tavrın bu olmalı "Sen bizim hayatımızdan çıktın, biz kızımla bu iki kişilik hayatımızda iyiyiz, mutluyuz, baş edebiliyoruz" imajını vermen lazım. Kızınla ilgili de olsa bence arama evet O babası ama bunu sen hatırlatma bırak farketsin baba olduğunu.
Sana sadece şunu diyebilirim; Sen eşini hayatından ve aklından çıkardığında O sana dönecek

Ben 3-4 aydır hıcbır zaman aramıyorum kı o arıyor hep kızım için.. ayrıca kızı sil de demedım bunu yaptın yıne
haklı cıktım ölsem de gam yemem dedım o kızdan kıskanıyordum o da kendı hemen sıldı ..Ben bırsey demedım kı
sadece onu facebookta gördugumu ve kıskandıgımı ögrendı ama bugune kadar hep bız mutluyuz sensız ımajını
veren benım,o da hep mutsuz ımajı verıp mutlu gezen ..Ben de rolü bırakmıs oldum 1 anlık o oldu sadece..
Çünki okuduysan cogu gördugumu yuttum herşeyde sustum ama bu bardagı tasırdı artık susamazdım anlıktı.
O kızdan nefret ederım cunkı hıc sevmem esım de hıc sevmezdı samımıyetı de yoktu bu yuzden çıldırdım ..
Ama oyun ıcın eklemıs gercekten de oyunu ekledıkten sonra eklemıs ..Neyse artık olan oldu ..Daha gucluyum
ve su ana kadar hıcbır yaptıgımdan pişman olmadım ..

Son düzenleme:
siyahbeyaz gecen gun kizin biri konu acmisti kocam beni birakti gitti gunlerdir camin onunde bekliyorum vs diye

kizin biri gitmis neden camiinin onunde bekliyorsun ne alaka yazmis fln bi suru camii tartismasi gecti ardindan...

neyse dicegim su ki buraya angutu da yaziyor arifi de tabiki herkesi onemsemiceksin

kimseye aciklama yapmak zorunda da degilsin

bazi arkadaslar yipranmaman acisindan kararini ver artik fln diyor ama ben acele etme derim

senin nasil inislerin cikislarin oluyorsa bitirip bitirmeme konusunda emin ol ki esinin de var

aci ceken taraf sadece sen degilsin canim ama bu acilar sizi uzaklastirir mi daha mi birbirinize baglar bunun cevabini kimse veremez

insallah hakkinizda hayirlisi olur bu arada bilmeni istiyorum ki seni dizi izler gibi takip etmiyorum

dua ediyorum guzel haberlerini aldigimda gulumsuyorum yani mudahale edemiyorum sana ama hep iyi ol istiyorum zaten yasam da boyle bise degilmi?

merhaba alim insan, o angut benim!!!! baya dedikodu yapmışsın maaşallah!

camı camii okuyup yanlış anlayan kişi yani..seni hatırlıyorum,yine siyahbeyazın konusun da küfür edip ceza almıştın değil mi?

şu yazdığını bir arkadaş msj atmış bana..kişi kendinden bilirmiş işi..terbiye konusunda çok eksiğin var belli..evet buraya angutu da yazıyor arifi de çok doğru!

Elbette ayrılığı, boşanmayı düşünmüyor olabilirsin. Ancak, şu soruyu kendine sormalısın: İlişkime gerek cinsellik gerekse de duygusal olarak kaldığı yerden devam etmem mümkün mü?işin içine çocuk girince bu süreç daha da uzuyor.alenin de destek vermiyor neden bir iş bulup çalışmıyorsun ben anlamıyorum evde bunları düşünmekle doğru karar veremezsin, yani kimi face eklemiş kimi çıkarmış vs.eşini sorgulamayla vakit geçiriyorsun ,öncelikle çalışıp çocuğunu ve kendini garantiye alman gerek,eşine güçlü olduğunu onun yaptıklarına karşı asla yıpranmadığını hissettirmelisin bunu önce iş bulup evde oturmadan yapmalısın. şuan eşinin gözünde 1 kapım daha var havası veriyorsun ki sen istediğin kadar kabul etmiyorum de.bu süre içindede eşin akıllanır evine dönerse ne ala çünkü sen bu kadar araştırmayı sevdiğin için yapıyorsun,bir anda silip atmak tabii kolay değil ama bir toparlan kendine gel.1 kişi yalnız kaldığında akıllı karar değil kangrene dönücek kararlar veriyor çoğu zaman çünkü yalnızlık hep negatif şeyler hatırlatıyor insana

Yazmayım dedim ama tekrar özür dileyerek birşey sormak istiyorum..hangi psikolog birine bu kadar zarar veren bir kişi için böyle kayıtsız kalip ne karar versen ilerde pişman olabilirsin der? Benim bildiğim bir psikolog, hastasının psikolojisini bozan şeyden ya da kimseden mümkün olduğunca uzak durmasi gerektigini söyler..ben de gittim ..en azından bana öyle demişti..seni muallakta birakmaz hiçbir psikolog..bence psikologunu değiştir..faydasını gorecegini düşünüyorum..tüm iyi niyetimle soyluyorum bunu..yanlış anlaşılmasın...

Katılıyorum...Bende psikolojik destekteki amacın kişinin hayatının kontrolünü ele almasını sağlamak olduğunu bilirim başkasının eline vicdanına bırakmak değil herhalde doğrusu...

Katılıyorum...Bende psikolojik destekteki amacın kişinin hayatının kontrolünü ele almasını sağlamak olduğunu bilirim başkasının eline vicdanına bırakmak değil herhalde doğrusu...

Psikolog boşan ya da devam et diyemez. Böyle bir yükümlülüğü yok. Vicdanını ya da duygularını dinleyemez, dinlememeli. Sadece bakış açısını genişletebilir, hislerini ve mantığını ortaya çıkartabilir. Eğer bu kadın böyle yapmalı diyerek zihnini kontrol altına almaya kalkarsa bu resmen karşındakini kullanmak ve kendi fikirleri doğrultusunda zihnine girmek olur. Çok doğru söylemiş psikoloğu bence. Ne karar alsa pişman olabilir çünkü duygusal bakıyor mantıklı değil. Yıkım içerisinde ve kendisini en iyi hale getirecek kararı vermeli. İşte bu noktada hayatının kontrolünü ele alacak ama sadece doğru zamanda. Nedense savunmak istedim, neyse, psikolog yargıç değil ki...

Haklisiniz ama sanirim yanlış anladınız..bir psikolog birseye devam edersen neden etmen gerektigini,etmezsen neden etmeyecegini nedenleriyle örnekleriyle anlatmaya, kişiye yol gostermeye calisir..bosan ya da.devam et diye bir sey demez tabii ki.ama zaten arafta olan kişiyi de o arafa iyice itmez değil mi'? Eğer öyleyse ben bu psikologa seans uzatmak için konu sahibinden fazla para almaya çalışan biri gözüyle bakarim

Söylediklerinizin hepsi bence de doğru ve olması gereken bu..Boşan yada boşanma demesi mümkün değil söylemek istediğimde bu değildi zaten..Ama duygusal bakıştan mantıklı bakış açısına geçiş yapabilmesi mevcut koşulları devam ettikçe çok zor değil mi ? Bu koşulların değişmesi de ancak kararlar almasıyla mümkün olabilecek..Sanırım orada bir kısır döngü söz konusu...

Lykuda aynen dediğiniz gibi psikoloğum gerçek duygularımı ortaya çıkartmaya çalışıyor ..Karmaşamı henüz çözemedi..
Şu anda tek amacı benim ne istediğimi anlamaya çalışmak ..Çünki bir seansta başkayım,diğerinde başka.. Eşim de
siz ne kadar anlamazsanız anlamayın,burdaki anlatılan veya bosanılan kocalardan kat kat iyi olduğu için eşimin de
benim de özümüzde iyi insanlar olduğumuzun farkında ve artıları da eksilerinden fazla..Yeni bir insana adapte olmak
veya ailemle yaşamk durumunda kalmaktansa eşimle olmak daha iyi de olabilir ..Çok da sorgulamıyorum eşimin
yaptıklarını.Benim de hatam çoktu onun da ..Eşitiz aldatma hariç..Bu arada evde oturup onu araştırmıyorum zaten
iş bulamadığım için bunalımdayım..Öyle iş bul demekle bulunmuyor demek ki..4 değil 6-7 aydır iş arıyorum ama hala
çok az görüşmeye çağrılıyorum ve tanıdık olmadan da iş falan olmuyor..
Bu arada da benim yorumlarım dışında kimse bu konu içinde polemik yapmazsa sevinirim.Zaten yaşadıklarımı yazdığım
halde doğru dürüst yorum alamıyorum.Hemen biri birşey yazıyor herkes ona cevap veriyor.Benim konum oldugu halde
hiç olayla ilgili yorum yapılmamıs oluyor.Bu yuzden de baska yerde baska konularla ılgılı polemık yaparsanız memnuın
olurum....

Hiç de acelem yok şahsen iş bulup gerçekten o işte kalıcı olacağıma emin olmadan asla adım atmayı düşünmüyorum
Bu şekilde ne kocama dönerim ne de boşanmayı düşünürüm..Arkamı sağlama almam şart..Kendi ayaklarım üzerine
sağlam basmadan asla adım da atmam atmayacağım..Eşim konusursa boşarım imzayı atarım zaten hemn biter,
onun dısında olacak hiçbir kararı da ben verip uygulamayacağım..Tek bildiğim işim olmadan ne sşime dönerım ne
de ayrılırım kendım ..
ben şahsen burdakı kadınların kocaları gıbı bırıyle karsılaşıp da ömrümü alttan alıp tavız vererek gecırecegıme
kendı melek gıbı herseyıme evet dıyen kocama döner onu alttan alırım daha iyi ..
Psikoloğum benim duygularımı çıkartma aşamasında.. Lykuda siz psıkologsunuz sanırım..?

Son düzenleme:

Kimbilir belki de açıklamıştır, para almak için seans uzatır mı bilmiyorum, tanımıyorum şahsı ama pat diye yapamaz maalesef. Keşke olabilse, pat diye çözebilsek problemleri, ne güzel olurdu... Bence kişinin bir arafı varsa bile burdan çıkarken psikolog sırtına koyduğu destek elini o kişiye hissettirmemeli. Sen yaptın, yapabildin, ben sadece burdayım dedirtmeli. Doğru sorular doğru cevapları doğru cevaplar da doğru sonuçları getirir, her psikoloğun görüşü farklı tabii ki, belki de yanlış anlamışımdır sizleri olabilir tabii =) Ama benim kastettiğim şuydu bu yaşanmış bir şey 17 yaşında bir kız erkek arkadaşıyla birlikte olup psikoloğa gidiyor ve "psikolog" (mu tartışılır?) da diyor ki Nee? Ne yaptın sen? Nasıl yaparsın vs bıdı bıdı sonra bu kızcağız ağlaya ağlaya staj yaptığım yerdeki psikoloğa gelmişti. Aslında iki örnekteki anlam da benzer sadece birinde psikolog kötü yönde bir tavır takınıyor diğerinde yardımsever (takınsın kastetmişsinz) ama ilkine kızarken ikincisine iyiliksever gözüyle bakarız, psikolog objektif olmalı ama sizleri çok iyi anlıyorum ben arkadaşa yardım etmek, iyilik yapmak istiyorsunuz, günlük hayatta böyle de yapmalıyız, önceki sayfalara pek bakmadım ama konu sahibi biraz yorumlardan çekmiş duruyor, yargılamadan yapsa keşke herkes yardımını, kimsenin hayatını o koşullarda yaşamadan bilemeyiz, belki biz o koşullara düşsek çok daha kötülerini yaparız, genel söyledim, yanlış anlamayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…