Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Bunlari cok cok onceden de soyledim,
simdi yine soylememin sebebi siyahbeyazin artik benim dedigim noktaya gelmis olmasi...

Bu konuyu ilk acildigi gunden bu yana takip ediyorum ,
goruyorum ki hic yanilmamisim ...
Ilk bunlari soyledigimde gerek siyahbeyaz, gerekse diger uyeler tarafindan afaroz edilmistim...

Yargilamak demissiniz ben bunu yargilama olarak gormuyorum ,
disaridan goruneni soyluyorum ...
Madem burada fikir alisverisi yapiliyor hatanin farkina vardirmak da bir yoldur...

Ayrica diger konularda suc erkekteyse ona da ayni muameleyi yapmiyor muyuz? Hatta milet agza alinmayacak seyler yaziyor .
Kimse kusura bakmasin ben ozu sozu bir insanim,
hakliya hakli, haksiza haksiz derim ...

Oneri de veriyoruz da onlar hic kaale alinmiyor bile ..

Farkindaysaniz biz sadece konuya yorum yapiyoruz,
zira muhattabimiz siyahbeyaz..

Kizilca dedigin uye uaydindi degil mi?

bu konuyu anlamak için 159 sayfanın tamamını okumamm lazım galiba ilk sayfaya terkedilen eş bıkaç sayfa sonra açıyorum iş bulma durumları son sayfalar kavga dövüş hiç bişi anlamadım ..

Haklısın elmeyra,ama neyazıkki sevdiğin zaman rezil olmaya elverişli hale geliyorsun..Sevmediğim insan beni rezil edemiyor..

Bir de arkadaslar yanlis anliyorsunuz sanirim .
Kimse bosan ya da bosanma demiyor ...

Bosansa da bosanmasa da bizim cikarimiza bir sey olacak degil...

Genel gorus olumlu veya olumsuz bir adim atmasindan yana..

Artik gururu falan bir kenara birakmali boyle beklemekle nereye kadar?
Adam buldu boslugu hayatini yasiyor, hos ben oyle oldugunu da dusunmuyorum
Bence pisman olmasini , degismesini bekliyor...
Ama adi gibi de biliyor esi degismeyecegini ki degisim zor bir surectir yardimsiz ustesinden gelinemez...

Bakin dedim ya belki de bosan diyecek ilk kisi benim ,
ama bana gore bu konuda cok cok farkli bir durum soz konusu...

Dusunun ki ben bile demiyorum :)

Konuyu anlamak isyenler onceki konusunu da okuyunuz...

Son düzenleme:
Siyahbeyaz,

Bugün yaklaşık 20 sayfa falan okudum yazılanları ve sana yazılanları...

Tek bir tavsiyem var naçizane.

Hemen harekete geçme. Önce düşün sonra hareket et.

Yani hemen söyleme. Önce düşün sonra söyle.

Hemen cevap yazma ( hani bazen ya yazmadım kim çıkarıyor. Ben öyle demedim diyorsun. Ama diyorsun be siyahbeyazcım. Bak elmayra normalde bu tarz şeyleri çat çat alıntılar çıkartır. Ama yapmıyor kibarlığından)

sadece şuna bak siyahbeyaz:

son bir kaç gündür yorumlarını kimler beğenmiş? ( çok az kimse...yada baştan sona özel mesajlarla yanında olanlar değil)

Sakinleş..

bence burası senin günlüğün değil.

günlük isteseydin sadece niye kimse yorum yazmıyor diye gecelerce yazmazdın.

eğer günlük olsaydı herşeyini yazardın. Basbayaa soru cevap.

Burası sana zor zamanlarda iyi geliyordu...

problemin çözülmediği için bu kapıyı fevri davranarak kapama bence.

sana iyi geliyor...

biraz materyalist olacak bence ama sana iyi geldiği sürece faydalan...

özünde kk forumunun faydalanmak var..

kendini düşün mantıklı hareket et.

yorumunu aglayarak okudum..O kadar etkilendim ki..Kime ne teselli verecegımı sasırdım su anda..Allahım hepınızı mutlu etsin ne diyeyim..

Evet düşünüp emin olmadan asla konusmayı düşünmüyorum ve gaza gelip de bunu yapmayacağım..Zaman ilaçtır ve ben bu ilacı kullanıyorum..Burdakıler beklemekten bunaldı dıye eşime rest de çekmeyı düşünmüyorum ...MİDE meselesıymıs..Millet yatakta bastıgı adamı mıdesı kabul edıp alıyor ,ben zaten hamıleyken mesajlasan esımı affetmıstım neyın mıdesı bu..burda baska kadın da yok bırlıkte oldugu ınsan da yok ..Eşim de ben de yalnızız neyın mıdesı bu anlayamadım çok sacma bır yorum..
Burda ben gecen hafta esımle ıletısımımı yazdıgımda 1 kısı bıle bu konuya yorum mıu yazdı hayır..Sacmalayıp durdular devamlı bana saldırdılar..oysa kı orda bır olay var ben bunlara yorum ıstıyordum gecelerce yorum yaz dedıgım seylere ne zaman yorum yapıldı acaba?1hafta oldu kımse esımın kızı benım ıcın sıldıgını ve mutsuz oldugu mesajını görmuyor nıyeyse..Asıl yorum yapılması gereken tek sey burda benım yazdıgım yorumlardır ,ama bugune kadar hep konum dagıtıldıgıyla yanlıs anlamayla kaldı ..Ya yazdıgım paylastıgım seye yorum yazın ya da karalama kampanyası yapmayın dedım ben DUYGUMU yazarım istedıgım gıbı kımseden cekınecek degılım ...Başkasına saldırın saldırcak yer arayan varsa...
Zaten burda kadın aldatıldım dese konu sonunda kadın kendını hatalıymısım dıye görsun dıye neler yazılıyor dert bölumlerı asla sorulan soruya cevap vermeden konu sahıbıne laf sayılarak ılerlıyor ..Kadınca bır hareket degıl yazık ..kimse aynaya bakmadan ahkam kesıyor..BOŞANAN arkadas cok dogru demıssın ıste o tahrıbata hazır degılım ,asla da olamam ..Burda bosandım cok mutluyum dıyenlere hıc ınanmıyorum,benım bosanan arkadaslarım ne kocalarını hala beklıyorlar neler yasadıkları halde ..Gercek hayat cok baska ..Burda yazılanların bazısı kendı yapamayacagı seylerı yazıyor dedım yalan mı ?Hiç de yalan degıl ..

Ve cudana sen hala anlamamaya devam et,ben hatamı 2.ayda zaten gördum ,ama bana hatamı bir kere bile belirtmeden 8ayımı kavga cıkartmaya ve kendını kovdurmaya calısarak benı bezdırerek gıden bırının de aa ben kötuyum dıye evı terk ettı yalanına ınanmayacak kadar İÇİNDEYIM olayın...Bunun ıcın gıden adam bunu söylerdı konusmak ıster uyarırdı..Ben bunları yazdım bin kere...
Hala aynı kelımelerı yazmaya devam etmesen daha iyi..Çünki hiç okumadıgına ınanıyorum..Her ne olursa olsun bir adam sırf kavga edıyorduk gıttım dıyerek evlılıgı bıtıremez ..ÇOCUKLU bır evlılıgı hıc bıtıremez..bitiyorsa hatasını görmesı gereken odur ben değil..Binbeşyüzüncü ve sonuncu defa yazıyorum ..Aldatılan kadın da terk edılen kadın da hatalı falan degıldır..O tamamen erkeğin ..... olmasındandır...!Eşim benım yüzümden değil bekar hayatı yasamak sorumsuzca özgurluk yaşamak ıcın gıttı ..Ve aradıgını bulamadıkca da mutsuz oldugunu yazdı bu 2*2 = 4 kadar kesın ve net...

Son düzenleme:
Ben evlilik sorunlarımda bile daha mutluydum biliyor msunuz?Bu boşanmanın tahribatlarını anlatır sanırım size...

Aynen işte dediğim şey bu ..Tek eşini çekmek var,bir de etraftaki herkesın dul kadın bakısları ,acıyan bakısları,aılenı cevrenı cekmek var haklısın ben de sana tamamen katılıyorum bana özelden yazarmısın bosanma sebebını vs...

Yahu ben aldatılan kadın , terkedilen kadın hatalıdır mı dedim Allah aşkına ya?
Bunu diyecek en son kişi benim.

Hatta kızarım kadınlar kendilerini suçluyorlar diye,
ama senin konun farklı diyorum sen çok başka şeyler anlıyorsun...

Tüm yazdıklarımı bu şekilde anladıysan bu konuda benim de son yorumum sana...

sen dedın demedım sadece eger mecbur kalıp gıden bır adam olsaydı EMPATI yetenegım var cok şükür ben görurdum bunu yasarken ..Ben öyle bırını görmedım anlayamadıgın kısım bu ..Yani böyle cocugunu sevıp de mecbur gıden adam benım ona yaptıgım gıbı çabalardı o dönemlerde...

Ayrıca yine yazıyorum olanları kimse karalama yapmasın mümkünse..Eşim bgn kızımızı dışarda görmek istedi,ben de
dışarda olacağım için almasını kabul ettim..Bir daha dısarda kızımı görecegı zaman da yanında benım de gıdecegımı,ona
guvenmedıgımı söyledım..(Başta da ona bunu söyledıgım ıcın evde annemde göruyordu havalar soguktu)..
artık bırlıkte dısarda görusecegız...

Zerre kadar katılmıyorum. Demek ki o arkadaşların mutluluklarını kocaları ile tanımlayan kişiler. Mutluluk tanımı herkese göre değişir olmakla birlikte boşanan bir kadın olarak ben öyle düşünmüyorum. Kocam gelsin diye beklemek ne demek...Adam beni minicik bebekle terk etmiş, sebep ne olursa olsun ben nasıl güvenirim...Güven yoksa nasıl mutlu bir yuva olur...Mutluluk bir insanın bir kadının atomunda varsa, taa içlerde yani, bir erkek o kadını ancak geçici olarak üzer. Boşanma da ağır bir travmadır evet. Yaralar bırakır, bu yaraların kimisi geçer hemen, kimisi sırada bekler geçmek için ama bazısı da bir ömür boyu insanın sırtında kalır. Olsun varsın bu benim mutlu olmamı engelleyemez. Gözlerimin içinin güldüğünü söyler insanlar. Varsın bir iki sene gülmesin sonra tekrar güler. Güç budur bence. Bir kadının kocasını elinde tutmasından çok kendini elinde tutmasıdır. Kendi adıma hem mutlu hem güçlüyüm. İlk başlarda müzik bile dinleyemezken şimdi bangır bangır şarkı söylüyorum.

Lafı çok uzattım ama sen o arkadaşlarına bakma. Erkek döner ve film biter. Gerçek hayat erkeğin donmesiyle bitmez, sorunlar tekrar yüzeye çıkabilir. Güven yoksa kaybolmuşsa, biri senin güvenini har vurup harman savurmuşsa mutluluk zaten bitmiştir. O arkadaşların kendini kandırıyor olabilir, kocaları dönse mutlu son olacak sanabilirler.

Bütün dünyanı bir adamın etrafına kurarsan boşanınca mutsuz olursun tabi ki... Senin veya bir başkası için söylemiyorum genel konuşuyorum.

Ben mutluyum, cocuğum olmadığı için mi? Hiç mi mutsuz olduğum gün olmadı? Hiç mi üşümedim o çift kişilik yatakta tek başıma yatarken, hiç mi düşünüp kahrolmadım onunla gecirdiğim mutlu günler geldiğinde aklıma? Korkunc mutsuzdum, hala da zaman zaman kötü oluyorum ama huzurluyum. Boşanmak=huzur.

O zaman orayı ben kendimce yorumlayayım. Güzel bir jest evet sen istemediğin için silmiş ve mutsuzmuş. Seni düşündüğünü gösterir. Ama asıl olay o değil insanlar da o yüzden o kısma odaklanamadılar ben de o kısma odaklanamadım.

Siyahbeyazcım, üzülerek söylüyorum ki ben seni hala "sakin" göremiyorum (diğer arkadaşlarla yazışmaların değil kastettiğim eşinle olan iletişimin). Hala arada bir adama laf sokuyorsun. Bu kısır döngüde (yani önce bir dinginlik sukunet sonra tekrar laf sokma, önce bir eşten nefret sonra aslında iyi koca olması) hep en büyük payın bir belirsizlik halinde olman ve işinin olmaması diye düşündüm ve düşünüyorum. Artık günlük mü yazıyorsun nasıl yazıyorsun buraya bilmiyorum ama bana yansıyan bu.

Ben artık görüşme...vs gibi yorumlar yapmayacağım sen de sıkıldın biliyorum zaten dışarıda görüşmeye karar vermişsin hayırlısı.

Bu belirsizlik seni çok yıprattı ama belirsizlikten kurtulucam diye hemen bir karar vermen de doğru olmaz psikologuna o konuda katılıyorum.Zamana ihtiyacın olduğunu tespit etmen ve kararını zamana yayman da bir karardır. Umarım zaman belirginleştirir.

Arkadaşlar bu konu biraz fazla uzamadı mı?
neyse ne artık...iki tarafta kendine göre haklı.

konuya dönersek,
siyahbeyaz eşinin dışarda görüşmek isteme nedeni,
öylesine mi yoksa annengilin evinde rahat değildi de seni de mi görmek istedi?
ben bunu güzel bir gelişme olarak görüyorum ama
lütfen bu görüşmelerde sakin davran.sakın sana güvenmiyorum,şöyle
böyle laf söyleme.gerginlik olmasın.

Haklısın, durum değerlendirmesi yapalım artık :) Mavi masa öneriyorum

Başbaşa görüşmek belki sorunların çözümünde yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…