Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Zaten istese de alamaz kızım 7-8 yasına kadar net bende olacak ,ondan sonra dava acarsa da benım mırasım var evı ustume alırım yıne alamaz ..hıc sansı yok asla da olmayacak ..Kızını almak ıcın bosanmayı oyalamıyor ..Paraları suyu cektıgı ıcındır kesın ..Bana borcunu bıle veremedı taksıtle verecek artık neye harcadıysa ben burda kurus kurus hesap yaparken o yıyıp ıcıp gezsın bakalım ,enınde sonunda acı cektırenler ceker ..Benım kalbım temız ıcım rahat ..Gerısı boş..Çocugun en tatlı dönemlerını kacırıyor ..Her gördugunde sasırıyor kızımıza..

Evde veya kızımlayken degıl dısarda tekken konusurum ..Zaten hıc de ıstegım yok,ama dediğiniz gibi artık ne oluyorsa
olsun dıye ıkı secenek sunar yolumu cızerım ..

Bir güzellik yap kendine!

Ve
Sadece sahip olduklarını düşün; mutlu ol onlarla!...
Sahip olamadıkların üzülsün senin olmadıklarına...

Keşkeleri hiç düşünme !!!
Mutlu ol seçimlerinle.
Bırak keşkeler üzülsün senin seçimlerine...

Her yeni günü senin günün ilan et ve şımart kendini olabildiğince!..
Bırak dünler üzülsün seçilmediğine.....

Kalbinde daha da büyüt sevgisini sevdiklerinin!!!
Bırak sevmediklerin üzülsün kalbinde yerleri yok diye...

Sev kendini kimseleri sevmediğin kadar. Mutlu ol varlığınla.
Bırak seni sevmeyenler üzülsün!
Yüreklerine sığamayacak kadar büyüksün diye...

Son düzenleme:

merak etme cocugu kucukken anneden ayırmazlar cunku anne herzaman en ıuyı bakar
benım annem gecen senelerde 20 gun yurt dısına gıttı
babam ben ve oglum kaldık evde evde yemekte var ev temızde ama anne yok ya bır aksam soyle sıofra koyup yemedık oturup ıkı sohbet etmedık aynı odada 30 dk kalmadık

halbukı babam gıttıgınde hıc evınd uzenınde fark eden bısey olmuyor yada anne kadar degıl dıyım anne toparlayıcıdır her zaman.
o yuzden kızını senden alamaz
senın adına mıras kalmasada
7-8 yasındakı cocuk kımın yanında kalacagına kendısı karr verır mahkeme ona sorar tabıkı bazı seyler gozetım altında tutulur
yoksulluk ve sefalet yoksa uzerıne evın olmasada fark etmez yanı bunla yorm akendını

Evde veya kızımlayken degıl dısarda tekken konusurum ..Zaten hıc de ıstegım yok,ama dediğiniz gibi artık ne oluyorsa

en ıyısı bence olacak yalnızken konusmanız
suan ısteksız olman normal
o andakı ruh halıne bak ama fevrı olma baktın adam yumusak fılan
mesela deme hatalarının fakrına vardınmı
dekı herkez kendı hatalarından sorumludur bende ayrı kaldıgım surec ıcınde yanlıslarımı gordum
ama adamdan bsıey yumusaklık duyarsan soylekı elıne koz verme

ınsallah guzel olacak nısana bısey kalmadı :)

dunya emekcı kadınlar gunun kutlu olsun buarada :13:

İşte bu yaaa!

Kararlı kadın duruşu. İyi ya da kötü, sonuca ulaş ulaşma yeter ki adım at. O adımların karşılığı olacak inan bana.

Benimki de bana kız çok sana erkek çok demişti.

Aradan 5 yıl geçti,kendi 4 ay önce evlenmiş,ben daha evlenmedim..Evlendiği nasıl biri acaba.Kendinden 10 yaş küçük ,hiç evlenmmeiş bir bayanmış,Umarım Allah ona da laflarını yedirir..Çok kırmıştı beni ayrılırken..

Sakin olmanı öneriyorum siyahbeyaz bütün sorularını sakince ve sorularını onda sakinliginin şaşkınlık uyandırmasına vesile olurcasına sormalısın..Çünkü o zaman çözülebilme ihtimali var eşinin sana karşı..

Net ol,dik ol !

Ayrılmayı istiyorsa eğer bu durumda ondan bu süreç için şartlar üzerine düşünmek için izin iste ve ondan sonra önüne bir protokol koy..

Ayrılmayı da istemiyorsa artık evine dönmesi gerektiğini ifade et..

merhaba siyah beyaz..

karar vermene sevindim.. fakat sanırım ben böyle bir konuşmayı yapmak için cesaretli değilim senin kadar.. ama en azından sen benden daha şanslısın.. eşinin evde seni ve bebeği görmek istemesi çok güzel bir adım bence. baya özlemiş sizi. eve girmek için çare arıyor gibi görünüyor.. bizde böyle bir durum sözkonusu değil..geçen hafta cuma gel çocukları gör dedim ama bende gelicem deyince kabul etmeyince çocukları görmedi. beni görmek istemiyormuş.. bu haftaki gelişmelerse şöyle... eşim eski evdeki eşyaların tamamını yeni eve taşımamıştı bir kaç eşya eski evde kalmıştı ama aralıktan beri bir türlü getirmiyordu. bununla birlikte bir sürü borcu olmasına rağmen maaşından kira kesilmeye devam ediyormuş. ev sahibinin avukatı aradı eşiniz telefonu açmıyor gelin eşyaları alın ne olur bitsin bu iş artık dedi. eşim ne kadar beyinsiz ki boş eve bile hala kira ödemeye devam ediyor. neyse ben küçük bir nakliye ayarlayıp son kalan eşyaları da yeni eve taşıdım. ve dün eşime mesaj attım. eşyaları taşıdığımı söyledim. o da şunu aldın mı bunu adın mı falan diye sordu. çocukların bisikleti, kitapları vs..ben de aldığımı söyledim. doğalgaz onun üstündeydi. acaba yeni eve taşırmısın diye sordum o da olabilir falan dedi. elektiriği suyu açtıracağımı ama bdana boya için paramın olmadığını söyledim. o da benim de hiç param yok arabam sanayide çıkartamıyorum dedi. ben de boya alsam sen yapar mısın dedim. o da hiç boş vakti olmadığını 2 ay sonra boş vakti olabileceğini söyledi.bende tmm müsait olunca haber verirsin dedim tmm dedi.
planım ne söylerse söylesin ne kadar bana haksızlık etse de Allah rızası için çocuklarımın hatrına sakin bir şekilde davranıp eve çekmek... biz yüzyüze gelemiyoruz henüz.. ama yüzyüze nasıl geliriz diye kafa patlatıyorum..karşısında o bağıran çağıran beni değil sakin beni görmesini istiyorum. ama tabii zaman işte..

Allahlarından bulsunlar valla bazen tansiyonum çıkıyo, iniyo. Bu adamlar ayrı kötü, bunlarla beraber olan kadınlarda ayrı pislik. Hayatında biri varsa zaten allah ona cezasını verecek. Sana yaşattılarının aynısını kendide yaşayacak.

Yumuşak olarak konusacagını bılıyorum ;ama artık alıştık gerek yok.Düzenimizi kurduk.Çocuk büyümeden olması
daha doğru oldu.Yeterince denedik olmuyor..Değişmeyiz ,yıprandık da diyeceğine eminim..Ben de hayır cevabından
sonra süre istemek değil de hemen boşanmak isterim..Çünki büyük bir adım atmış olacağım ve sevilmediğim
netleşecek,daha fazla evli kalmak istemem o saatten sonra..Görmek de istemem ..Yılbaşındakı gıbı bır durum olacak.
ama bu kez tavız veremem ...süre istemesem de direk ayrılsam daha iyi değil mi?

evet yeni ev aldık ve ayrıldık. bir süredir kavga ediyorduk. yalnız benim eşim hasta. para kullanma becerisi sıfır. ama beni de tutkuyla seviyordu. psikologun söylediğine göre hala seviyomuş. sevmese hangi akıllı esyaları atmak yerine alt tarafı bir yatak odası ve birkaç kitap var diye parası olmadığı ve çok borcu olduğu halde eve kira öder dedi. eşimin ev sahibine 3.5 yıl kira ödemediğini öğrenince bıktım artık millete borç takmasından deyip ev aldık. ev benim üstüme. ama 200 milayrlık evin 100 milyarı 6 ayda ödenecek şekilde. neyse aldığımız gün bana 86 milayr borcum var dedi. bende ağzıma geleni söyledim. çünkü bu ilk vukatı değildi.kendime hakim olamadım işte. ama sonra çok pişman oldum da tabi o bana baya baya baya kızdı ve çekti gitti falan. yılan hikayesi gibi yani..arkadaşlarına beni kötülemiş. arkadaşlarına ondaki harcamanın bir seferlik bir kayıp değil de bir hastalık olduğunu anlatmaya çalıştım ama anlamadılar tabii.. hepsi beni suçluyorlar. beni defalarca dövmesi için sen kimbilir neler söylemişsin diyorlar. en son iş kurmuştu ve dolandırılmış. ama benden aylarca sakladı. arkadaşları sanıyorlarki işte o yanıldı hata yaptı bende o hatasını görmemezlikten gelmek yerine ona bağırdım zannediyorlar. ama bu 8 yılın birikimi. defalarca taktığı borçları toparlamak zorunda kalmak çok zor. aynı evde yaşamayan kimse bilmez.
neyse son mesajlarından sonra psikologum baya sakinlemiş olduğunu söyledi. bana boşanacak gidecek adam evi boya yapar mı yaa diye de güldü. o bizim şöyle sakin bir yerde çocukların da olduğu bir yerde yavaş yavaş bir araya gelmemizi söylüyor. eşimle ilgili tek bildiğim çok iş aldığı, hiç durmadan çalıştığı, bize yakın bir ev tuttuğu, arada bir ailesinin yanına gittiği. psikologum diyorki akıllı düşün duygularınla düşünme. eşin yalnız kalamaz. kalamadığı için arada ailesinin yanına gidiyor. bi de çamaşır yıkatmaya ihtiyacı var tabii. kimsesi yok. ailesinin yanında kalamaz. arkadaşları da dayanamaz. zaten onları da pek aramıyormuş. borçlarını bir azaltsa ve bu arada sen de azaltsan sonra evine geçsen eşin çocukları bahane ederek yavaş yavaş eve gelmeye bakabilir. bir zaman gece kalmasa da sonradan sıcacık ev, sıcak yemek, güleryüz ve sakin ve anlayışlı seni görünce gidemeyecektir diyor. sabır diyor.

sevgili siyahbeyaz,
çok çok tebrik ediyorum seni, konunu son okuduğumdan beri çok büyük mesafeler kaydetmişsin. umarım Allah kızın ve senin hakkında hayırlısı neyse onu verir.
ama benim aklıma takılan birşey var, sen ona iki seçenek sunacağım demişsin ya, sen sanırım dönmesini istiyorsun. yoksa seçenek sunmazdın. son 3-4 sayfayı okudum da öyle görünüyor.
ama benim şahsi düşüncem sen ona seçenek sunmaman yönünde. çünkü sen sundukça kendini kaf dağında filan görüyor. eğer ayrılmak istiyorsan bunu söyle, yok eğer istemiyorsan, geri dönsün istiyorsan da seçenek sunma, sadece bekle. sizin kıymetinizi anlamış olsaydı zaten açıkça söylerdi.
beklemek daha da beklemek çok zor olmalı, ama zaten en zor kısımları atlattın bence. beklersen de bir şey kaybetmezsin, sanki boşanma sürecindeymişsin gibi düşün, mahkemen uzadı, 6 ay sonra ilk duruşma vs gibi düşün.
bilemiyorum tabi şahsi düşüncelerim böyle, gene en iyi kararı sen verirsin

eşinin hastalığı konusunda psikolog bir öneri sundu mu?öyle ya esas mesele senin ağzına geleni söylemen değil,seni bu hale kadar getiren sebepler değil mi?inşallah boşanmazsınız herşey düzelir inşallah ama hani eve dönecek ya sonra?kusura bakma gerçekten merak ettim,çünkü benim eski eşimin de aynı hastalıktan vardı,ben de yıllarca mücadele verdim,ağzıma geleni söyledim yaşattığı şoklar ve sıkıntılar karşısında,haklıyken haksız oldum.hala düşünürüm çenemi tutsaydım,psikolojik açıdan kendimi daha güçlü tutabilseydim ne olurdu?

psikolog eşimde manik depresif olabileceğini, ancak şiddet olduğu için başka bazı şeylerin de olabileceğini söylüyor. tabii görmeden konuşmadan net bir cevap veremez. ama kişilik bozukluğu olduğu muhakkak. normal bir erkekle kavga etseniz ve erkek terk etse ya hemen dava açar, ya da bir süre sonra düşünüp dava açar yada eşine dönmek için uygun durumlar yaratmak ister. normal bir insan bir süre sonra mantıklı düşünmeye başlar. ancak benim eşimle konuşmak çok zor. adamın mantığı çok farklı işliyor. bir de eşimin bana saplantısı vardı. ve hala aslında psikolog saplantısının bitmediğini söylüyor. eşin aslında sen ne dediysen onu yapıyor diyor. bir nevi sidik yarıştırma durumu. o yüzden sen onunla konuşurken çok dikkatli olmalısın diyor. o ne kadar hırçın ve kızgın davranırsa davransın sen onunla sakince ve anlayışla konuş bir süre sonra düşünüp senin dediğini yapmaya çalışacak diyor.adamın mantığı o kadar farklı ki. evdeki eşyaları atmaya kıyamadığı için beş kuruş parası olmadığı halde kiranın çekilmesine izin vermesi çok tuhaf. evden ilk giderken düğün ve nişan albümünü götürmüştü. sadece yanında albüm götürdü.ne kıyafet ne de başka bişey.
ilk aşama onu sakince eve döndürmeye çalışmak. akşamları gidicem dese bile bişey deme dedi psikologum. senin eşin senden vazgeçmiyor. sadece hırslarına ve sinirine yeniliyor diyor. ben çok hatalıyım. ondaki bu hastalığı görmediğim için. farkında olmadan ondan onu bunu istediğim için kafasına ben onları mutlaka almalıyım diye sapladı. her aldığı şey de ekstra borç ekstra borç. bir de şu durum var. ben hem aceleci bir insanım hem de borç sevmem. üst üste borçlarını öğrenince fıttırdım. öyle normal borçlar da değil. ve insanların günahını alması beni çok üzdü. ama sabır ilk musibeti duyduğunda boğazına dikenler batsa bile yutkunup sakince çareler aramaktır. işte ben bu süreçte bunu öğrendim. eşim borç konusunda ve her iş konusunda çok rahattır.gereken önemi vermez. bizim tek anlaşamadığımız nokta bu. her şey bundan ibaret sadece aslında..

inşallah eve hayırlısıyla döner ve döndükten sonra onu psikiyatriye götürüp tedavi ettirmek istiyorum. ancak kişilik bozukluğu kolay geçen bir hastalık değil.. bunun yanında Rabbimi unutmuş olduğumu farkettim. namazımı kılıyorum ibadet konusunda kendimi geliştiriyorum ki bu benim için çok çok çok daha önemli. hatta onun dönmesinden bile daha önemli. o da eve gelirse eğer onu da namaz kılmaya yönlendirmek istiyorum.. Rabbim onu o zaman düzeltecektir..

Süre istemene gerek yok bu noktada bence artik süresi mi kaldı bu işin...eşin baktin yumusamiyor bosanicam da bosanicam diye tutturuyor, sakince tamam deyip sonra protokol üzerinde konusuruz derdim ben olsam (ki oyle de yapmistim) bu noktadan sonra da iyi bir protokol ve gule gule eski koca merhaba yeni hayat!

Sevgili siyah beyaz..geldigin nokta bizim sana haftalardır anlatmaya çalıştığımız ama senin bir türlü anlamadığın nokta..Görüyorsun ki onca polemiğe gerek yokmuş değil mi,? Bize o kadar kırıcı konuşmana da gerek yokmuş..Inşallah bunun farkindasindir..1 nisanda belli olacak demissin..umarim bize nisan 1. Şakası yapmazsin..ARtik atacağn değil ATTIĞIN adımları görmek istiyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…