Eşim çalışmıyor boşanmalı mıyım?

Kadının sırtına yapışmış erkek kılığına girmiş kanı son damlasına kadar emen bir kene!!!
Allah'ım hayatta ne kadar şanslı erkekler var...
Kadir gecesi doğmu derler o cins işte konu da ki koca...
Boşanmayım ömrü billah bakın, hayır boşanan ailelerin çocuklarına ne oluyor onu anlamadım. Kendini bilen ailelerin çocuklarına hiç birşey olmuyor.

Yeminle bu tür erkekler midemi bulandırıyor.
Lütfen şu yükü sırtınızdan atın bakın görün nasıl hafifleyeceksiniz...

Ben cinsiyetçi yaklaşımlardan hoşlanmam.
Olabilir dışarıda çalışıp para kazanacak vasfı yoktur.
Psikolojisi ya da sağlığı bir dönem müsait değildir.
Ama o zaman evde bir şekilde üretecek.
Yemek yapma konusunda kendini geliştirecek mesela.
Çocuk bakımını, temizliği üzerine alacak.
Karısının omuzlarından yük alacak kısacası.
Yok öyle yan gelip yatıp hiç bir işe yaramamak.
Açık açık konuşun bu beklentilerinizi.
Kendisini toparlamıyorsa ayrılın en doğal hakkınız. .

Bunca yıl bu adamı nasıl çektiniz diye sorasım geldi ...Erkek erkekliğini bilecek kadın kadınlığını ...bu işler böyle... olmuyorsa iki seçeneğin var ya bu deveyi güdeceksin (ki bu zamana kadar gütmüşsün) ya bu diyardan gideceksin .
İlk seçeneği denemişsin daha olmuyorsa
2. Seçeceğe geçme vakti gelmiştir.
Boşanmak çözümse eğer boşanın ..
Çocukları bahane etmeyin
Bu dünyada Ayrılan tek kişi siz değilsiniz
Annesi babası ayrı olan çocuklar da tek sizin çocuklarınız olmayacak .

Şu yuvam olsun da çamurdan olsun kafalarını bir kenara bırakmak gerekiyor ya. O çamurdan yuvalar çocuklarda travmalar yaratıyor, anne, babayla bağlarını koparıyor, ileride sağlıksız ilişkiler kurmalarının yollarını yapıyor da görmek istemiyorsunuz sanırım. Kavga gürültümüz olmuyor demişsiniz de adam niye sorun çıkarsın ki zaten? Ne güzel ekmek elden su gölden yaşıyor, sorun çıkarıp da boşanma tehlikesini mi göze alsın? Çocuklarınıza asıl haksızlığı böyle bir adamı onlara baba seçerek çoktan yapmışsınız. Bundan sonra zararından neresinden dönsek kardır diyeceğiniz yerde, hala olmayan yuvaya tutunmaya çalışıyorsunuz. Mantıklı mı bu?

Yoo
Ne bu beddua eder gibi hiç hoş olmamış..
Yooo niye beddua olsun. Gülerek yazdığı temennisine inşallah dedim.
"Yıllarca" ibaresi eklenince işine gelmedi hepsi bu kadar.
Demek ki neymiş ?
Kendisi de o tip bir duruma rıza sahibi değil.

" Yıllarca " dediğim için kötü kalpli mi oldum şimdi ?
E niye bir kaç mesaj öncesinde az da kadınlar çalışsın kocalari yesin diyorsunuz.
Gülerek yazdığın mesajda eşinin oturmasını istemedin mi sen ?
İstedin.
Eee kısa süreli olunca sorun yok ama "yıllarca" olunca mi sorun ?
Demek ki senin de işine gelmiyor.
Kimseyi yemeyin burada.

Siz tüm iyi niyetinizi koruyorsunuz ama gerek olmadığını en son bu davranışıyla anlamışsınızdır. Ben de öğretmenim, ikinci evliliğim, eşim de yaklaşık 8 aydır işsiz. Ama ne yaptı etti, ordan proje kopardi, burdan ek iş aldı, derken 8 aydır eve her ay hemen hemen benim kadar para girişi yapti. Sizin eşinizde bu çaba yok. O yüzden mücadele etmenizin anlamı yok. Gerekirse tayin ister başka okula, şehre geçersiniz, kimseye de boşandığınizi açıklamak durumunda kalmazsınız. İnanın üstünüzden yük kalkacak, yeter ki adım atın.

Bide adamin kocasina asalak demissn be diyim Aman. Banane ya tum kk Yi bosatin:)

Ee derim çünkü asalak kelimesinin anlamını biliyorum ve de cümle içinde kullanıyorum :))))
Yıllardır burada uyeyim ilk kez asalak bir erkeği bu denli savunan bir kadın görüyorum.
Ne diyelim darısı başınıza inşallah kocanız işi bırakır da 13 sene siz bakarsınız hem evin işi hem çocukların bakımı falan da sizde olur ne güzel:)) Allah herkesin gönlüne göre versin diyelim ne diyelim:)

Aaa öyle deme beddua zannediyor
Ben dedim de içim kara, kötü, pis oldum :)

ya şu beğeni bildirileri kapalı olan bi ben miyim?

şu kızan arkadaşlar, millete her konuda niye beğenmedine bastın diye çemkirmekten bıkmadınız mı ya? konuyu okurken beğendiğim postta beğene basarım, beğenmediğime beğenmedim basarım, bu sizin üyeliğinizi düşüren bişey değil. site bu hakkı vermiş kullanıyoruz ya, buna kızmak da neyin nesi? gidin yönetime kızın illa birine kızacaksanız.

bildirimlerden bıktıysanız bunu kapatmanın yolu var. ilk beğeni olayı getirildiğinde yapmıştım ayarı, ondan beri bişey görmüyorum alıntı dışında.

Burada bir üye vardı.Kendisi çalışıyordu. Eşi hem üniversite okuyup hem part time çalışıyordu. Sonra issiz kalmış. Ama adam bütün ev islerini yapıyordu. Sarma dahi sarıyor demişti üye. Üyenin annesi adamı ezdiği için konu açmıştı. Kimse o üyeye boşan bu nasıl adam çalışsın dememişti. Çünkü kadın ben memnunum eşimle mutlu ve huzurluyiuz demişti. Kimse adama karısının parasını yoyor da demedi. Çünkü iş bölümü vardı arada.
Erkek arkadaşımla şakalaşırız arada, keske ben zengin olsam sen evde otursan tüm ev islerini yapsan diye. O da keske askim der. O tembelligi ben calismayı severim. Ama bu ortak alınmış bir karar olurdu,paramı yemiş olmazdı.

Şiddet aldatma direk boşanma sebepleri kabul ama herseyde bosanilmaz ki. Dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Her sorunda evliler bosansa dünya da evli kalmaz zaten. Bende bu güruh boşanmak istiyo ama bi şekilde bosanamiyo evli kalmak zorunda bunun acısını çıkarıyorlar veya kendi anne babasından sorun yaşamış boşansin istemişler olmamış. Ayrılık yaşanınca herşey gulluk gülistanlık olmuyo birsuru yeni problemi sevgilisizği vs beraberinde getiriyo

Sizin esiniz calismasa, evde de hicbir is yapmasa, ustelik laf soylese ve bu mecburiyetten degil keyfi olsa isterseniz devam edebilirsiniz evliliginize. Ancak cogu kadin bunu kabul etmez.

Yahu ne demek insanları bırakın özgürce seçimini yapsın sanki kadına başlı yaptım. kendisi bilir. Yasim kucuk ama yillardir kk okuyorum inanin her seyin farkindayim ama bosanmak konusunda sizden daha tecrübeliyim ailemden dolayı. Kadin bosaninca sorumluluğu daha da artıcak 2 çocukla tek basina kalıcak benim annem de memur. Hiç çalışmayan bi adamı Ben de omur boyu çekmem ama duzeltmek için uğraşırdım adamı. Konu sahibi ne isterse onu yapsın ben sadece kendi hayatımdan örnekle işin ciddiyetini anlatmak istedim. Boşanınca herşey bitmiyo birçok sorunu de beraberinde getiriyo

Okey isteyen etsin istemeyen etmesin
Tabi ki isteyen eder istemeyen etmez
Isteyen aldatildigi halde ayrilmaz, isteyen dayak yedigi icin, isteyen kocasi tembel olur ayrilmaz. Birisi de gelir sadece duygum kalmadi der ayrilir. Herkesin kendi tercihi.

Yorumları okumadım sadece konuyu biliyorum. Baban aynı baban kaliyo ama her sofraya oturduğunda yarim ailesin. Babana gidince yarim ailesin. Disarda insanları görünce özeniyosun. Ailecek yapılan şeylere dahil olamıyorsun. Erkek olmadığı için yanında şehir dışında tatillere gidemiyosun. Beni istemeye gelcekler mi babam da olcak mi diyosun falan filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…