Eşim çıktı gitti napacağımı bilmiyorum

İnsanlar anlık sinirlenebilir normaldir kızını önemseyen bir baba sonuçta hoşuna gitmemiş tavrınız ve agresif davranmış bağırması hoş olmamış tabi babanızda sizi korumak adına bağırmış ama kocanız utanmıştır ortamda ona bağırılmasına gerilim olmasın diyede çıkıp gitmiştir insanlar dört dörtlük değil hatalarımız var anlayışlı olmak gerekiyor umarım düzelir siniz.

Eşiniz de babanız da haksız kızınıza da öyle tepki vermeseydiniz keşke . Eşiniz herkesin içinde öyle davranmamalıydı babanız da baba olarak üzülmüş araya girmiş ama ne diyim iki ucu bipli değnek .

Canım çok sıkkın ilk kez böyle bişey yaşadım. Amcam teyzem annem babam çaya geldiler bu akşam bize. Çok iyidik şen şakrak muhabbet ederken 1 yaşındaki kızım bardağa elini atınca o anın refleksiyle kızdım kızıma. Eşimde herkesin içinde bana bağırdı bu defa babamda eşime bağırdı eşim çıktı gitti hala gelmedi. Hiç böyle yapmazdı çok mutlu bi çiftiz ama çok bağırdı. Canım çok sıkıldı birden bire alt üst oldu herşey napacağımı bilmiyorum
Eşinizin bilmedginz bir sıkıntısı varmı?baska zamanda böyle yaparmıydı

İnsanlar anlık sinirlenebilir normaldir kızını önemseyen bir baba sonuçta hoşuna gitmemiş tavrınız ve agresif davranmış bağırması hoş olmamış tabi babanızda sizi korumak adına bağırmış ama kocanız utanmıştır ortamda ona bağırılmasına gerilim olmasın diyede çıkıp gitmiştir insanlar dört dörtlük değil hatalarımız var anlayışlı olmak gerekiyor umarım düzelir siniz.
Evet ben sesimi bile çıkarmadım zaten ama kötü bişey yapmadım hatta ben çocuğu çekince güldü kızım canını yakmadım zaten asla yakmam. Biranda parladı ne olduğunu anlamadım babam bana aşırı düşkün o sebepten bağırdı

Eşinizin bilmedginz bir sıkıntısı varmı?baska zamanda böyle yaparmıydı
Hayır asla kimsenin içinde bana sesini yükseltmez bu ilk oldu. Patronuyla sorunları var ama asla işini rve yansıtan bi adam olmadı bugün çok tuhaf yani hem üzgün hem şaşkınım

Eşin sana niye bağırdı onu anlamadım keşke sizin babanız da eşinize bağırmasaymış tabi sizde çocuğa kızmasaymışsınız velhasıl çok kötü bi durum olmuş

Çocuğa öyle yapmasaydın, bağırmasaydın, hatalısın?!?!?

Bunu söyleyenlere inanamıyorum gerçekten. Çocuğunun canı yanacak sanıp “refleks” ile yapmış. Olamaz mı? Siz hiç çocuğunuza ses yükseltmiyor musunuz? Hiç kızmıyor musunuz?
Siz annenizden hiç azar işitmediniz mi küçükken?

Şaşırıp kalıyorum cidden. Ütopik bir dünyanız var ya da başkasını eleştirmek aşırı keyif veriyor size.

Anne de bir insan. İnsan olmak robot olmak değil haliyle. Şaka gibi..

O kadar gereksiz bi sebepki. Çok kötü oldum 😣
Üzülmeyin.
Eşiniz bozulmuş olabilir, utanmış olabilir, fevri bir tepki ile babanızı kıracağını düşünüp uzaklaşmış olabilir (babamı sever ve ilişkileri iyi diyorsunuz çünkü). Babanız da zaten konuşuruz biz demiş. Üzülmeyin lütfen, gelir geçer.

Üzülmeyin.
Eşiniz bozulmuş olabilir, utanmış olabilir, fevri bir tepki ile babanızı kıracağını düşünüp uzaklaşmış olabilir (babamı sever ve ilişkileri iyi diyorsunuz çünkü). Babanız da zaten konuşuruz biz demiş. Üzülmeyin lütfen, gelir geçer.
İnşallah dediğin gibi olur sağol :(

Çocuğa öyle yapmasaydın, bağırmasaydın, hatalısın?!?!?

Bunu söyleyenlere inanamıyorum gerçekten. Çocuğunun canı yanacak sanıp “refleks” ile yapmış. Olamaz mı? Siz hiç çocuğunuza ses yükseltmiyor musunuz? Hiç kızmıyor musunuz?
Siz annenizden hiç azar işitmediniz mi küçükken?

Şaşırıp kalıyorum cidden. Ütopik bir dünyanız var ya da başkasını eleştirmek aşırı keyif veriyor size.

Anne de bir insan. İnsan olmak robot olmak değil haliyle. Şaka gibi..
Ah ah Allah razı olsun bi sen anladın halimden

Evet ben sesimi bile çıkarmadım zaten ama kötü bişey yapmadım hatta ben çocuğu çekince güldü kızım canını yakmadım zaten asla yakmam. Biranda parladı ne olduğunu anlamadım babam bana aşırı düşkün o sebepten bağırdı
Olabilir zaman zaman böyle günler sonuçta bazı zamanlarınız olacak çok büyük problemlerinizde olacak , küçükte olacak ama tartışmalarınız yada birbirinize bağırmalarınızdan sonra sakince anlayışlı olup oturup konuşmalısınız hislerinizi kotulemeden isyan etmeden söylemelisiniz ve ılımlı yaklaşmalısınız bir süre bekleyin eminim yatisip gelecektir konusacaktir sizinle emin olun karamsar olmayın :) Sadece bir sinir koyun ailenizin yada başkalarının yanında bagirmalar olmasın dikkat etmesini söyleyin sağlıcakla kalın neşeniz bol olur umarım :)

Esiniz de hatali ne gerek vardi misafirlerim yaninda bagirmaya.bence geldiginde surat yapin ozur dilesin.ayrica bab haksiz falanda demeyin sonucta demekki nasil bagirdiysa babaniz mudahale etmis.bence cokta iyi olmus en azindan sahipsiz olmadiginizi bilsin

Ah ah Allah razı olsun bi sen anladın halimden
Anlaşılmayacak bir şey yok ki. Kimse mükemmel değil. Anne de bir insan. Yani çocuğu için panikleyen anne görmedi mi bunları yazanlar anlamıyorum. Sanki çocuğunuza işkence etmişsiniz gibi. Ay neyse.

esimle bir elin parmaklarini gecmezdi kavgamiz,
ama su cocuklar hasta oldugunda veya sizinki gibi bir durumda birbirimize giriyoruz resmen,
tabi bizimkiler biraz buyuduler, daha deneyimliyiz, huyumuzu bildigimiz icin artik daha dikkatliyiz de, ilk zamanlar cok kavga ettik.
Tamamen olayin stresi ve uzguntusu ile...
Burada ben babanizi hatali buldum, cunku en deneyimli olan kisi o, onun biraz daha sakin bir sekild eolayi yonetmesi gerekirdi. Tabi hatali derken suclu anlaminda demiyorum, o da stresten etkilenmis olabilir. Bence herkes sakinlesince guzel guzel konusun bu meseleyi.
Olabilir normaldir, ama herkes de dersini alsin, demek ki bu tarz durumlarda sinirler geriliyor, biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Burada ciftlerden hangisi daha sakinse o digerini parlamadan sakinlestirmeye de calisabilir, veya tamamen esiniz cocugu alip odadan cikabilirdi, belki herkes daha kisa surede sakinlesirdi. Neysem yasanarak ogrenilecek bazi seyler de...

Konunuzu okudum ve aklıma how i met your mother dizisindeki bağırma zinciri geldi.
Lütfen izleyin, ingilizce konuşuluyor ama sadece izleyerek de anlaşılabilecek bir video

Dediğim gibi bir bağırma zinciri oluşmuş. Herkes gücü yetene bağirmis koruma refleksiyle. Siz kızınızi korumak isteyip bagirmissiniz, eşiniz kızını koruma refleksiyle bağırmış, babanız kızını koruma refleksiyle bağırmış.
Mutlu bir çift olabilirsiniz ama kesinlikle iletişim probleminiz var.
Eminim hayatın her alanında bu problem karşınıza çıkıyordur ama belki alıştığınız için siz gormuyorsunuzdur.
Coooooooookkkk acil olarak kendinizi düzeltmeniz gerek . Eşiniz ve babanız kendinden sorumlu - en azından siz kendinizi düzeltin. BİR yaşında hiçbir şeyden anlamayan çocuğa nasıl bagirirsiniz? Tehlikeli bir durum varsa suç ebeveyninin. Trafik kazalarıyla ilgili bir işte çalışıyorum. Ne zaman bir çocuğun başına birşey gelse yanında olsun-olmasin anne babasını sorumlu tutuyorlar, çocuğu değil. Çünkü çocuk kendini koruyamaz. Ona güvenli bir alan sağlamak annenin babanın gorevidir. Çocuk çaya uzandiysa -tehlikeli iş yaptıysa onu uzaklaştırıp artık çayı mutfakta doldurmanız gerekmektedir mesela.
Böyle bağırıp çağırmaniz (ki herkesin içinde azarlanmak sizi nasıl uzduyse eminim kızınızi da o kadar üzmüştür) sadece. Birkaç sene içinde bağırıp çağıracak yeni bir birey yaratmanıza yarar sağlar. Başka da bir şeye değil

Back
X