Eşim çıktı gitti napacağımı bilmiyorum

Canım çok sıkkın ilk kez böyle bişey yaşadım. Amcam teyzem annem babam çaya geldiler bu akşam bize. Çok iyidik şen şakrak muhabbet ederken 1 yaşındaki kızım bardağa elini atınca o anın refleksiyle kızdım kızıma. Eşimde herkesin içinde bana bağırdı bu defa babamda eşime bağırdı eşim çıktı gitti hala gelmedi. Hiç böyle yapmazdı çok mutlu bi çiftiz ama çok bağırdı. Canım çok sıkıldı birden bire alt üst oldu herşey napacağımı bilmiyorum
Baban haklı adamın yanında niye bağırıoki size.Helal olsun babana.

Kârı koca arasında tartışma bağrış çağrış olabiliyor ama ailenin yanında yapması '' sizi saymıyorum' der gibi olmuş. Belki kendiside böyle olsun istememiştir ama ayıp etmiş. inşallah hatasını anlar... Geldi mı bu arada?

Konuştuk haklılar kızısın ben asla saygımı bozmam o benim babam falan dedi. Ben sana kızıyorum naz konusunda hassas olduğumu biliyosun falan dedi hafif bi tartıştık gitti. Kafa dinlemeye ihtiyacı var sanırıö zorlamadım
Aaaaa bakın işte. Gayet güzel konuşmuşsunuz. Dinlensin sakinleşsin eşiniz de, siz de.

Bakın çok belli çocuk psikolojisinden hiç anlamadığınız. Fiziksel yaralar iyileşir ama ruhsal yaralar asla iyileşmez. Ayrıca çocuk deneyimleyerek öğrenir. Yansın tabi ne var. Montessori böyle bir şey işte. Bırakıyorsun yanıyor. Bir de blw var bırakıyorsun yiyor. Bir de uyku eğitimi var. Bırakıyorsun uyuyor. Sıçma eğitimi bile var. Çocuğu her yerden kuşatıyorsun, böyle ümüğünü sıkıyorsun iyice. Bunlar hep çorba oluyor, tüm bilgiler oda sıcaklığında iyice yumuşuyor çocuğun hayatına enjekte ediliyor. Bunlar önemli lütfen.

Haklısınız
Bunların nekadar önemli olduğunu son senelerde instagramdan öğreniyorum.
Yoktu bizim zamanımızda bunlar.
Uçak geliyor uçak geliyor diye şebeklik yapıp kaşığı tepiyorduk ağzına mesela. Nerde blw ozaman.
Gözünü kaşıyıncada uyku saati geldi diye düşünüp uyuymaya getiriyordum. Bırak gitsin kendi yatsın dimi, bilemedim.
Koltuk tepesine çıkıp, camlara tırmanınca in aşağı düşersin bile demişliğim var kaç kez. Ağır travmalar yaşatmışım meğer şimdi şimdi anliyorum. Çok hatalarım olmuş annelik konusunda gerçekten.

Lütfen bu konuda kimseye cevap ve hesap vermeyin.
Ben aslaaaaaaa bağırmam çocuğuma o benim herşeyim, canım, kalbim, nefesim vs diyen ama çocuğunu döven anne gördüm. Terbiye etmek içinmiş.
Ama bağırmak yok.
Piskolojisi bozulur.
Evet asla şakayla poposuna bile vurmam kızımın. Korkuyla kendime doğru çektim sadece ah ayşenaz dedim normal bi tonda bu kadar

Herkes kendince haklı. Büyütülecek bir şey değil. Üzülmeyin artık.

Kusura bakma ama baban daha haksız. Tamam eşin ailenin yanında sana bagirmamaliydi. Ama o çocuğa düzgün davran demiş en azından. Baban koskoca adama kırarım kafanı demiş. Saygısızlık yapma sesini yükseltme demekte haklı ama kafanı kırarım falan bunlar hoş değil.
Evet biraz fazla yükseldi :(

Evet konuştuk geri gitti
Haa tamam. Güzelce konuşmuşsunuz gitmiş. Sakinleşmek istemiş işte söylemiş zaten. Psikologlar bile bunu öneriyor. Sinirli anınızda konuşmayın, tartışmayın. Bekleyin uzaklaşın, sakinleşince konuşun diye..
Sinirliyken yanlış söylemler olabiliyor, olayları doğru analiz edemeyebiliyor insan.
En güzelini yapmış eşiniz.

Back
X