Esim cocuga karsi neden soguk?

Esimin aileside boyle babasi yok ama annesi de cocuklarina bakmaz umrunda degil sanki tipleri bu cok uzuluyorum bu halde. Gercekten kira evimiz kucuk yani ben bile daraliyorum cocugu kinayamiyorum bu halde
Çocuk ne anlar evin büyüklüğünden küçüklüğünden,siz sığdınızda çocuk mu sığamadı..yeri geliyor tek göz odada 5 çocuk büyüyor

Asıl mesele ne çocuk, ne koca bence.

Asıl mesele kira. Her cümleniz de kira evimiz, kira evimiz.

Herkesin evi yok hanımefendi..

Ben çocuğumu okuldan eve gelene kadar özlüyorum siz her gün anneme gidiyorum oğlum orda diye diyorsunuz.

Eşinizin de sizin anneniz de çocuğun kalmasına izin vermemesi lazımdı. Sizinde ayaklandıktan sonra kendi (kira) evinize
geçip eşinizle üçünüz birlikte yaşamanız gerekirdi.

Bizim evimiz yok ki hep kiralarda surunuyoruz kac yildir
Biz de öyle. Diğer bir sürü insan gibi dünyada. Ama bu çocuğunu başka bir yere bırakma sebebi değil ki. İnsanlar eskiden hatta hala 1 oda da yaşayıp gidiyormuş. Kesinlikle düşünce yapınızda bir sorun var. Hele çocuğa kayınvalide baksın diye bakmak. O bakmayınca anne baksın diye gitmek.
Çalışıyor musunuz? Cevabı evetse belki bir nebze bu yaptıklarınıza anlam verebilirim.
Bir de neden bilmiyorum, erkekler bebeklikten itibaren çocuklarını benimsemedilerse belli bir yaştan sonra çocuğu maalesef hiç benimsemiyorlar.
5 yaşındaki çocuk ev daha geniş diye gitmez, sevgi gördüğü için gider. Ailecek terapiye ihtiyacınız var sanki.

eşiniz yurtdisinda para bitiktirmek icin calismadi mi 2 sene? neden donunce yine anne evlerinde kaldiniz? neden 2 yil para birikmedi?

adam cocugum icin calisiyorum demis ama cocuk icin yeterli kosullari oluşturamıyor.

ananeye bagimliligi bilirim. biz de toplamda 5 6 ay kadar annemle birlikte kaldik.cocuk anneme cok bagli. dun bile oyun kurmus kendine. bebeklerini ucaga bindirmis, ananelerine gidiyorlarmış. icime huzun basıyor boyle zamanlarda. ama asla annemi ve beni karistirmasina izin vermedim. her zaman annesinin ben oldugumu hissettirdim ona. annemden ayrilip kendi evimize geldiğimizde evde onu etkileyecek oyuncaklar hazirdi. esim de ben de cok sabirla davrandik. hergun muhakkak parka cikardik. ozledikce ananesiyle goruntulu konusturduk. çocuğun yaninda asla olumsuz bir sey konusmadik.

sizin imkaniniz var. cocugu alip kendi evinize goturebilirsiniz. ilk gun anneniz gelir. ertesi gun gelmez. sonra yine gelir. cocuk boylelikle ananeden kademeli olarak uzaklasir. yine sık sık gorusmeye devam eder.

bir diger yontem de madem esinizin kazandığı ile olmuyor. girin calisin hazor cocugunuz huzurlu bir ortamdayken. para biriktirin. cocugu yaniniza guzel sartlarda alin. (yalniz annesi bunu yapmis 42 yasinda bir arkadaşım var, annem beni buyutmedi diyor, buna da hazirlikli olun, 40 sene sonra bile sindirilmiyor bazi seyler)

cocuk sizin yaninizda kaldikca da baba ile iletisimi ve paylasimi artar..ayni evde birlikte yatip birlikte uyanmanin paylasimi farkli baska bir evde ziyaret etmek farkli.

ekleyeyim; ev konusu sizin icin haddinden fazla onemli. pek cok insan kirada oturuyor. mesela bu bizim 5. evimiz ve tasinmak icin 6.ya bakiyoruz. umrumda degil kira olmasi. belki sizin kulturunuzde.kendi evinin olmasi cok onemlidir, bilmiyorum, ama bu bakis acinizi degistirmeye calisin.

Ben şok bence sizin buraya yazmadığınız başka şeyler var ev dar diye çocuğunu kimse başkasına vermez bu insanın mantığına dahi sığmıyor
İkincİsi kirayla ne alakası var kirada oturanlar bebeğini eve sığdıramıyor mu ?? El kadar bebek mi fazla geldi
İkincisi kaynanam bize bakmadı demişsiniz pes doğrusu benim bebeğim karnımda ölecekti uğramadılar gel burda kal diye teklif bile etmediler yapayalnızdır bi ben bi eşim
Benim çocuğuma 3 ay oturarak sabahlayarak baktım ev dar olsUn dahi dizeme koyar bi köşede dikilir yinede bebeğimden ayrı duramazdım.
bence sizin başka sorunlarınız var hayatta inanmam

Icim titredi. Ev küçük diye çocuğu anneanneye vermek için herhalde insanin aklini peynir ekmekle yemesi lazım.
Size sunu soyleyeyim. Kayinpederim dogmus, karadenizliler, evin ilk cocugu ve erkek. 60 sene once icin cok kiymetli yani. Diyelim bu bebeğin adi ali olsun. Bu alinin dedesi, kızını alinin babasina verirken şart koşmuş. Benim 7 kizim var, oglunuz olursa bana vereceksiniz diye
Onlar da akillarini peynir ekmekle yemis olacaklar ki, ilk cocuk bu aliyi yani benim kayinpederimi vermişler anneanne ve dedeye. Kayınpederim hala cok ama cok sevgiyle buyuttuklerini anlatir. Ama eve teyzenin kocasini icguvey almışlar. Aliyi de anne babasinin evine göndermişler 20 yasinda. Anne baba bile diyemiyormuş.
Cok mu karisik anlattim bilmiyorum.
Bu arada anne ve anneannr ayni ilcede evler yakin. Yani anne babanin kim oldugunu hep biliyormus kucuklukten beri. Ama anneanne dede büyütmüş.
60 yasinda koca adamin problemlerini, psikolojik sorunlarını, icindeki o buyuyememis cocugu tarif etmem imkansiz.Anlatsam ağlarsınız.
Nasil kiyabiliyorsunuz cocugunuza?
Ev kucuk ne demek ya ben onu anlamadim? Tek oda bile olsa, bir kari koca sığmışsınız cocuk mu cok geldi?

O sıçlu bu suçlu demiyorum ama ortada ailesinin evinde olmayan binyavru var evinizi bi yıvaya dönüştürmelisiz haftanın belirli günleri gelmeli baba sizle özel kaliteli zamnlar geçirmeli kısaca çoçupa niz varız sen bizim bi parçamızsın hissi verilmeli acilen.bizim evimizde küçük 85 mk balkonsuz kızkarımın odası havalandırmaya bakıyor küçük doğduğnda büyük kızım 23 aylıktı annm k.validem ver bakalım dediler eşimn işi yüzünde geceleri gelmesibe rağmen kesinlikle kabul etmedim versem baya rahat ederdim ama bir an düşünmedim yüreğim dayananazdı 4.5 yaşında okula gidiyor gelmesini iple çekiyorm .Pedogoğada gidip yardım alabilirsiniz uzman olarak onlar daha iyi biliyor.Arık olan olmuş yavrusınunzu geri kazanmalısınz yoksa ciddi üzülürsünüz

ben senelerdir cocugum olsun dite ugrasiyorum eşimle birlijte.. en son tüple hamile kaldim.. daha doğmadi ama simdiden okadr baglandık okdar değerliki tariifi yok.. karşıma nasi engel cikarsa cıksın ne zorluk cekersem cekiyim kmseye vermem. ben nereye oda oraya.. bben sizler gibi anne babalari anlamiyorum kusur bkmayin. eşinle birlikte kendinide bir sorgula
hatta baska cocukda yapmayn bence yazık günah

Yaa haliniz içler acısı . E gitmeyin canım ananesine anne der olur biter bu iş yorulmaya ne hacet her gün onca yolu .

Babası çocuğa soğuk yazmış ya sanki kendi çok sıcak Kaynana ısrar etti diye çocuk doğur sonra da o bakmadı bu bakmadı diye şikayetlen.. Kocan yetmiyorsa kendin de bir iş bulsaydın her gün evde oturmak yerine. En azından düzgün bir eve çıkardın, akşam çocuğu yanına alırdın. Amaaa olmaz tabii ne gerek var...

Bütün mesajlarını okudum konu sahibinin. İlk mesajında tam ifade edememiş birde ilk sayfadan eleştiriler başlayınca konu anlaşılmamış. Benim anladığım kadarıyla başta köyde yaşıyorlarmış kaynana yardımcı olmayınca bunlara (ev kira olduğu için maddi güçleri yetmemiş yemek pişiremiyordum demiş) annesinin yanına gelmişler orda kalmışlar ve eşi yurtdışına gitmiş iki bucuk sene önce 5 ay öncede geri gelmiş küçük bir ev kiralamışlar ama çocuk artık anane evine alıştığı için o eve gitmek istemiyor. Nasıl alıştırabilirim diye sormuş. Yani kısaca çocuğu tek başına annesine bırakmamış zaten birlikte kalmışlar

Evimiz yok ki kirada sürünüyoruz nasıl bir mantıktır? Parasını ödediğiniz her ev sizindir zaten.

Sizde oturduğunuz evi benimsemişsiniz. Küçükte küçük 5 yaşında ki çocuk için çok mu önemli bu?
Ben bile evde daralıyorum demissiniz, çocuğun aklina siz sokmuşsunuz muhtemelen, ev küçük gelmek istemiyorumu.

Hergün annenize gitmek yerine, evi tuttuğunuz gibi çocuğunuzu alıp eve gidecektiniz. Bir iki ağlar siz kendi evinizde güzel vakit geçirdikçe alırsirdi çocuk. Ne demek gelmek istemiyor diye anneane evinde bırakmak çocuğu 5 aydır sizde eşiniz de normal değilsiniz.

Kayınvalide istediği için ocuk sahibi olup, o bakar diye düşünen insandan çok mantıklı tavırlar beklememek lazım tabi.

Suc bende degil zaten esimin yuzunden annemlerde kalio alisti cunki yurtdisina gitti is icin baska sehire gitti dogru duzgun cocugun yaninda olmadi. Anneside bize bakmadi benle cocukla ilgilenmedi mecburen annemlerde kaldim
Bu ne saçma bir bahane. Eşi yurtdışına giden kadınlara kayinvalideler mi bakıyor ? Siz kendinize bakmaktan aciz misiniz ? Çocuğa bakamayacaksaniz niye dogurdunuz? İnsanlar küçücük evlerde kaç çocuk birlikte yaşıyor ev küçük diye başkasının evinde bırakılır mı ya. Bide ne oyun oynasam diyorsunuz siz daha çocuğunuzla nasıl vakit gecireceginizi bilmiyorsunuz çok tuhaf ya. Bütün gün oynayamam ne demek anlamadım herkes temizlik iş yapıyor ama öncelik her zaman çocuk.

Bizim evimiz yok ki hep kiralarda surunuyoruz kac yildir
Bacım sen iyi misin ya çocuk ne bilsin kiradan falan . Kim ilgilenirse , kim iyi bakarsa çocuk orayı ister . Evi bahane etme hiç sen de atmışsın çocuğu annenin başına adamı sucluyorsun. Karı koca ikiniz
de ilgilenmemissiniz.
Gerçekten eve alışsın istiyorsan çok cabalamalisin. Bu yaşlardaki çocukların hayatı oyun ve etkinliktir. Çok severler . Bol bol oyun oyna, etkinlik yap. Sevdiği yemekleri pişir alışana kadar. Küçük sürprizler ,hediyeler hazırla . Eğlenir , keyif alırsa , sevginizi , sefkatinizi hissederse neden istemesin evde kalmak. Annenin yerini kim tutabilir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…