Esim cocuga karsi neden soguk?

Bir adamcağız vardı, haberlerde izlemiştim. Adam işsiz kalınca evden atılmışlar, eşi ve çocuklarıyla birlikte bir GARDROPTA yaşamaya başlamışlardı, iş arıyordu, çocuklarını da kimseye vermemişti. Eminim eviniz gardroptan büyüktür, öyle değil mi ? Başkalarını suçlamak kolaydır da, dönüp aynaya bakmak zordur hanımefendi. Diyeceklerim bu kadar.

Of keşke bu konuyu okumaz olaydım. Yazık o çocuğa çok yazık. Buyurun işte ilerinin psikolojisi bozuk, mutsuz olacak ya da mutlu olmak için doktor doktor gezecek bir bireyi. Annemle babam bile sevmemiş beni anneannem bakmış, kim beni niye sevsin diyecek ömür boyu, kimsenin onu gerçek bir sevgi ile sevdiğine inanmayacak, sevgiyi tanımayacak.
İçim acıdı.

Suc bende degil zaten esimin yuzunden annemlerde kalio alisti cunki yurtdisina gitti is icin baska sehire gitti dogru duzgun cocugun yaninda olmadi. Anneside bize bakmadi benle cocukla ilgilenmedi mecburen annemlerde kaldim

dikkat edin soylediklerinize artik yeter bu ne ya ben soru sordum agziniza geleni soyleyin demedim. Kaynana zaten yok gibi o bakmadiysa annem beni disarimi atacakti. Es bakmiyor onlar bakmiyor disaridami kalacaktim delimisiniz siz

Şaka mı bu konu?
Bir de "kayınvalide kendi çocuklarına bakmamış" yazmışsınız utanmadan. Sanki siz bakıyorsunuz da...
Eşim bize bakmadı, kayınvalide bize bakmadı, bakanı bulunca çocuğu ona kitledim, ne güzel dünya valla.
Kendinize bakmaktan bu kadar acizseniz, onun bunun bakımına muhtaçsanız hangi mantıkla çocuk yaptınız? Kendinize bakamıyorken bir çocuğa bakabileceğinizi nasıl düşündünüz? Haa pardon kayınvalide bakar diye düşünmüşsünüz zaten.
Üremeseniz dünyanın hatırı kalırdı çünkü(!)
Hayir bahane degil bahane olsa ben evimde yatarim zaten cocuk annemde deyip rahatima bakarim ama her gun oluyorum yollarda annemlere gelip gitmekten

Fedakar anamısss
Millet de çocuk büyütüyorum sansın. Hey gidi cefakar ana hey

Sız hergun kanananiza gidermiydiniz işten gelip acaba baştan yanlış olmuş anne nerdeyse çocuk ordadır tabi bi takım gerekçeler haric

Başlık bile fazla soğuk ?

Kimin çocuğu söz ettiğiniz çocuk ?

Şartlar öyle olmuş tamam geçmişi geri getiremezsiniz ancak bari şimdi değiştirin hayatınızı.

Gelirse evde nasıl yaparım, nasıl.oyalarim, işlerimi nasıl yaparım diye telaşa düşmüşsünüz.

Eşinizden önce kendinizi sorgulayın.

Kendi evinizle annenizin evi arasinda mesafe nedir?
5 yasında cocuk kocaman ya hu. Ne söyleseniz sizi anlar, cevap verir. Anlatin guzelce. Birlikte anneannende kalıyorduk, sartlar oyle gerektirdi ama artik bir evimiz var, baban her aksam isten gelince seni gormek istiyor ozluyor, gel birlikte evimize gidelim, oraya yakin park var her gun oraya gideriz, anneannenin evindeki oyuncaklarimizi evimize goturelim bak orada oyunlar kuralim, ne zaman istersen anneannene yine geliriz, o da bize gelir, giderken evimizin oradaki sokaklari gezdiririm sana bakalim bakkal market bulalim, sabahlari gidip birlikte ekmek alırız vs vs.
Sabah kalinca da her anne cocuklariyla nasil gune basliyorsa, hem ev islerine hem cocuga nasil zaman ayiriyorsa oyle yaparsınız.
Yine vicdanım el vermedi, hakaret etmeden, yargılamadan anlatmaya calistim.
5 yasında cocuk bir avuc patlamis misira da mutlu olur yani. 2 simit alip parka gidersiniz babasıyla.
Allah rizasi icin, baska cocuk doğurmayın

Kimsenin anneligini babaligini yargilamak bana da baskasina da dusmez ama insanlara bu hakki yazi dilinizle uslubunuzla siz vermis gibisiniz.

Cocugunuzdan eve alinip rengi begenilmeyen kose takimi gibi bahsetmissiniz ben bu izlenimi aldim.

Kimse kaynanam bakar, annem tutar, eltim basimin etini yedi vs diyerek cocuk yapmamali. Zira oksitosin hormonu her kadinda salgilanmayabiliyor sonuc olarak da nineye dedeye itelenmis cocuklar, sevgisiz buyumus zavallilar goruyoruz.

Bence oturup bir dusunun ben anne olmak istedim mi esim baba olmak istedi mi ben iyi bir ebeveyn olabilir miyim ve olmak istiyor muyum diye. Ama bunlarin aslinda cocuk yapma karari alinmadan dusunulmesi gerek bir evlilikte bence ve herkes sirf evlendi adet yerini bulsun diye cocuk yapmamali.

lütfen bu konu fake olsun
lütfen böyle annelerden benim haberim olmasın
içim acıdı çocuğa, resmen evde istenmemiş
bir anne hele ki küçük çocuğundan 1 dakika ayrılsa aklı çocukta kalır, gece aynı evde yatmıyorlar, sabah kalkınca ne annsesine ne babasına günaydın diyemiyor, okula başlayınca gerçekleri anlamaya başlayınca aynı buradaki tepkiler duyacak çevresinden,, of ya of
biz kullanacağı diş macununu, ilaçlarını o gün yiyeceği yemekleri bile binbir titizlikle hazırlarken / araştırırken, aman 2 yaşına kadar temel güven duygusu sarsılmasın diye uykumuzdan hayatımızdan vazgeçerken..
keşke hiç okumasaydım bu konuyu

Konu sahibi banlanmis galiba. Cocugu getirmek icin ne oyuncaklara gerek var bence ne türlü yiyeceklere cocuk annesini istese zaten gelir özler onsuz duramaz üzülerek yazıyorum ki cocuk annesinin yaninda kalmak istemiyor gibi. Evin küçüklüğü hicbir cocuk icin anneden daha kiymetli olamaz çünkü

Ilk sayfayi okuduktan sonra, dier yazdiklarini okumak istemedim.
Cocuk sevildigi ortami, ilgi gordugu kisiyi ister. Siz kendinizi kandirmayin ev kucuk gelmiyo die. Sizden ayrilirken arkaniza agliyomu bilmem ama, anne die aglayarak ev kucuk gelmem demiyodur heralde.
Ne siz kari koca cocugunuza alismissiniz ne de o yavru size.

Son düzenleme:
Evin küçüklüğü bahane olmuş. Yıllar önce geniş aileler coktu kp kv ve 2 gelinin torunların aynı evde yaşama zorunlugu vardı. Neyse kırmızı oda dizisinde de görüyoruz çocukluğumuz bizi bir ömür takip ediyor. Çocuğunuz anne babasıyla yaşasaydı keşke. Hiç bırakmasaydınız
Çoğunluk kirada herkes lüks içinde yaşamıyor ama çocuğunu da bu sebepten bırakmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…