- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi naneli_limon
-
İki oğluma nasıl aynı ismi koyalım? Birine o kendi babasnn adını veriyosa öbürünede ben kendi babamn adını vercm dcm. Zaten deliymdr inatçıyımdr. O da hayatta benm babamn ismini istemycek hem kişilik olarak hemde isim olarak iyi değil. Onun babasının adı benm babamn adının yanında çok çok daha güzel. Düşün artıkİki oğlunuza da mı kayınpederinizin adını koymak istiyor?
Cnm eşim çok iyi. Çok da iyi baba. Genelde beraber karar verrz ama bu konudan çıkamıyoz. Çünkü çok anacı babacı. Onlar için ölür.. hastanede doğum ücretini o ödycek ya doğum belgesini ona mı verrler acaba? Bensz nüfusa gidersen hakkımı helal etmem diicem.Nasıl da baskı yapmış sana ne hakla yapıyor bunu? En nefret ettiğim şeylerden biridir dayatma, insanın yapası varsa da yapmaz yani. İstediği kadar diretsin istemiyorum de açık açık. Ayy en sevmediğim insan türü saygı duymayan benim dediğim olacak diyen.
Konyalıların hepsi böyle değil ama seninkilerin tipinden çok var doğru.
En basa yaziliyor. Ama 2.nci isimle hitap ediliyor. Mehmet Huseyin Akyol diyelim. Mehmet gobek adi Huseyin asil ad. Huseyin diye hitap edilir.Gobek adi kimlikte hangi kisma yaziliyor?
Bu isimler benim ogluma istediğim isimler mert yiģit olsun istiyorum ama eşim de tutturdu babasının adı olacakmis Ilk isim . Cok tartıştık. Çok ağladım bi sonuca baģlayamadik. Şimdi ne konuyu açıyoruz nede tartışıyoruz. Asla onun babasının adını koymak istemiyorum. Allah yardımcımiz olsunYiğit & Mert
benim bildiğim dogum belgesi anne veya babani kimligi tek basina yeterli.Cnm eşim çok iyi. Çok da iyi baba. Genelde beraber karar verrz ama bu konudan çıkamıyoz. Çünkü çok anacı babacı. Onlar için ölür.. hastanede doğum ücretini o ödycek ya doğum belgesini ona mı verrler acaba? Bensz nüfusa gidersen hakkımı helal etmem diicem.
Yaaa sülüüüman benim oğlumun adı..Cok mantikli ya bu.
Mesela esine " sülüümaaaan", toruna "süleyman"
Ayyy cnm beni anlattın. Yaşadıklarının tıpatıp aynısını yaşadm. Bizde isim konusunu kapattk. Konuşmuyoz moralim bozulacak çünkü :-(Bu isimler benim ogluma istediğim isimler mert yiģit olsun istiyorum ama eşim de tutturdu babasının adı olacakmis Ilk isim . Cok tartıştık. Çok ağladım bi sonuca baģlayamadik. Şimdi ne konuyu açıyoruz nede tartışıyoruz. Asla onun babasının adını koymak istemiyorum. Allah yardımcımiz olsun
Cnm burda öğrencilerimn ismi bile dedelerinin ismi.. imdat diye bir öğrencim var. Düşün artıkAy yarabbim ne var bu babalarının adında..Ne seviyolar yaranmayı yahu..
Onların babası baba da bizimkiler saksı mı? Biz niye illaki babamızın ya da annemizin adını koyacağız demiyoruz..
Satılmış diye isim var,babasının adı satılmış olsa bu kafadaki bi insan gider çocuğuna satılmış ismini koymak ister.
Şu ataerkil kafadan kurtulamadılar gitti ya.
Büyük konuşmayayım ama ne pahasına olursa olsun kalkıp da babamin ya da annemin adı olacak illaki diyen,benim hevesimi ve düşüncemi ezen insanı boşarım.
Bizede sordular kızımda. Gerizekalı o kadar beyinsiz var ki burda kaynananın adınımı koydn diye onun yanında soruyolardı. Beyinsizler.Konyalı gelinlerin ortak sorunu.
Daha önce konyalı komşularım vardı. Bütün torunlar ya babaannenin ya da dedenin adını taşıyorlardı.
Bizim kızımız olunca adını beğenmediler. Eşime "niye annenin adını koymadın" bile dediler :)))
Adı ne kayinpederinizin ? Bnce gene iyi iki isim koyarız diyor. Bazı eşler asla yanına ikinci bi isim olmayacak babamin adı geride kalır diyor. Bence kabul et iki adı olsun ama sen hiç kullanma kendi istediğin ismi kullan millette o ada alışsın[/QUOT diyelmki babasnn adını koydu yanına koyacağmz diğer ismi kullanrm ben ama onlar eminm beni tahrik edecekler 2ismi kullana kullana..eşim bile ben ikisini kullanrm diyo. Yahu ben zaten uzun isimden nefret ederm birde hem uzun hemde 2tane ismi kullanacakmş eşim yanımda...:-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?