Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

Ya eşim banada dedi ben babamın adını söylerim diye. noldu ailedeki herkes benim koyduğum adı söylüyor. Çünkü bi çocuğa daha çok yakışıyor

Ay hadi bir erkek torunda istediler anlarım da bütün erkek torunlara dede ismi nedir ya, Allah sabır versin arkadaşım. İnşallah eşin bu inadindan vazgeçer.

Hala isimleri öğrenemedik konu sahibi..meraktan çatlayacağımmm

Nasil bir gelenekmis o anlamadim.
Butun cocuklari babasinin adini koyacaksa butun kuzenler ayni isimde mi olacak? Sacma.
Yerinizde olsam dogumdan sonra alirim dogum belgelerini gider kendi istedigim ismi yazdiririm olur biter.
Dogurdugum cocugun ismine karistiracak degilim.

Benim yegenimde tek isim de anlasmisti esiyle. Cocugun nufusu bi geldi babasinin ismini gobek adi olarak yazdirmis. Yegenim cildirdi. Yapacak bisi yok..
Yanlış anlamayın ama anlamadığım için soruyorum, nüfus cüzdanında 'göbek adı' diye bir kısım mı var?

Off cok kotu bi durum. Yasamaktan en cok korktugum seylerden biri. Bizde daha hic bisey yok esim annemin babamin adini koyariz olursa diyor. Aslinda isimleri kotu degil ama sacma bi gelenek

Bu ataerkil zihniyetten tik-si-ni-yo-rum !
Boyun egmeyin kadınlar 9ay taşıyan siz mide bulantilari çeken siz binbir zorlukla doğuran siz e haliyle isim hakkı annenindir
Gerekirse gidin siz çıkartın kimliğini.

böyle durumlarda eşlerin uyumlu olması lazım aslında benim annem vefat etti 2013 yılında eşim mesela kızımız olursa benim annemin ismini koymak istiyor benim böyle bir isteğim olmadığı halde babasının ismi ibrahim aslında abisi vefat edince abisinin ismini vermişler kayinpederime kimlikte de abisinin ismini yazdirmislar eşim de oğlumuz olursa ibrahim koymak istiyor babasınin gerçek adını bende hayır demedim asla yanına ikinci bir isim koyarım diye düşündüm hamile kaldım ama bebeğimiz bize veda etti kavusamadik boşverin anlaşmaya bakın birinin adını koyuverin birinede kendi beğendiğiniz bir ismi koyun 2 isim sünnettir derler isimden çok önemli olan onları sağ salim kucağınıza almak ben hiç bir sorunumuz olmadıgi halde hamile kalamadim hep bir umutla bekliyoruz mesela uzmeyin tatli canınızı Allah daha büyük dertler vermesin tek derdiniz bu olsun bi yol bulur uzlasirsiniz kendinizi strese sokmayın sağlıkla kucağınıza alın evlatlarınızı kokularını içinize çekin

Ilk defa duydum böyle bir şeyi. Göbek adı resmi bir durum değil sadece bazı yörelerde olan geleneksel bir şey diye biliyordum.
Ya göbek adı işin yumuşatması.. bal gibi eşini katakulliye getirip babasının adını koymuş. Aynısı benim kuzenin başına gelmişti. Kuzenimin ilk oğluna kavga dövüş ablasının (!) İsmini koydular. Ikinciye kuzenim kendim koyucam dedi kimlik bi geldi cadoloz annesinin adını da eklemiş kocası..

Aynisini yegenimin eside yegenime yapti. Kimlik bir geldi babasinin adini one yazdirmis

valla benim kızım olursa kızlık soy adımı koyacağım. kızlık soy adım güzel bir kız ismi ve artık onu kullanmıyorum. eşim istemiyor ben bastıracağım ama bu durumda sizle rolleri değiştirmiş oluyoruz konu sahibi.

ama tüm erkek ve kız torunlara dede babaanne isimleri verilmesi komedi. maşallah padişah soyu sanki. dinlemeyin sakın.

Benimde bi arkadaşım vardı dedelerinin adı hasan kızın 7 sülalesi hasan koymuştu erkek çocuklara sanki başka ad kalmamış gibi ne saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…