Hahah olsun ya annelik bu

dunyanin hic bir duygusuna denk degil :)
Hep erkekler istedi diye olacak diye bisiy yok. Erkek keyfine bakacak diye cocuk istemiyorsa bu kutsal duyguyu elimizden alma hakki yok. Bunda hersey mubahtir :))
Ya bu ciddi olmamalı... İnşallah ironidir, pek ironi gibi anlamadım ama

Birinin kişilik haklarına tecavüzdür bu. Keyfi yüzünden bile istemiyorsa ona uymak zorundasınız. Şimdi eşinizle evlenmeden önce konuşuyorsanız çocuk istiyor musun konusunu iki ihtimal var:
1) Adam baştan çocuk istemiyordur. Ki bu durumda eğer siz çok istiyorsanız o adamla evlenmeyeceksiniz, nasılsa ben bunu ikna ederim diye evlenip her şey mübah diyemezsiniz.
2) Adam konuşma sırasında istediğini belirtip sonradan istemediğine karar vermiştir. Bu durumda da yapabileceğiniz iki şey var. Bir, bu büyük bir fikir ayrılığıdır, boşanırsınız. İki, ben ne olursa olsun bu insanı seviyorum, belki ikna edebilirim der, oyunlara başvurmadan devam edersiniz ama bunun sonunda kabul etmezse asla çocuk sahibi olmamayı göze alırsınız.
Konuşmadığınız adamla evlenmeyin bir zahmet zaten. Bir de bu kutsal duyguyu elinizden almaya hakkı yok dediğiniz adamlar o çocuk doğduktan sonra size yardım etmese sonuna dek hakkıdır. Sonuçta evcil hayvan değil bu, sen bakarsan alırız diyebileceğiniz bir şey değil. Çocuk bu, bir birey olacak. Başka bir bireyin düşünce hakkına saygı göstermek zorundasınız. Ben çocuk istemiyorken böyle düşünen insanların çocuk sahibi olması beni üzüyor, gidişatı düzeltmek için faydalı bir birey yetiştirmek bu ülke için boynumun borcu oldu diye çocuk yetiştirmem gerek düşüncesine kapılıyorum...
Konu sahibi, çocuk bir birey ve canlı, evlilik kurtarmak için yapılmaz -ön sayfada biri yazdı diye bunu söylüyorum. Bunun dışında da, belki şu fikir sempatik gelebilir. Ki bunu ikinci gruptaki eşi çocuk istemeyen insanlar da ikna yöntemi olarak kullanabilir bence. Sahte hamilelik testi bulun, hamileymişsiniz gibi gösterenlerden. Yahut kan testi raporu sahte yazılmış. Hamileyim deyin. Eğer baktınız ki çok mutlu, çok iyi tepki verdi, gözlemleyin birkaç saat. Sonra itiraf edin çocuk isteyip istemediğini görmek için bu yola başvurdum. Bak çok sevindin, bence yapmalıyız. Sahte hamilelik testini öğrendiğinde de çok istemiyorsa, zoraki mutlu olduysa da itiraf edin sonra da o adamı yakın bir zamanda ikna etmeye çalışmayın. Çünkü belli ki o adam hazır değil. Tabii bu sırada o adam böyle bir şakaya kızar mı düşünmek lazım. Ama gerçek düşünceyi öğrenmenin en iyi yolu onu canlandırmaktır. Hem belki cidden mutlu olursa böyle bir habere, kendisi sonradan isteyebilir direkt olarak.