Eşim çocuk istemiyor

5. Ayındasın bacım acelen ne herkesle.bir değilsin önce hayatını yaşa iyice tani yahu

Esin mantikli yaklasmis ben de yaklaşık 3 yillik evliyim ilk 2 yil istemedim ama esim cok seviyor ve simdi cok sukur kızımızı bekliyoruz. Kredilerimizjn bitmesine de az kaldi. Yaşım 30 3. Ayda falan gebe kaldım ki oyle gun asiri falan da ilişki olmamisti saddxe korunmayı bıraktık. Sen de once bir jinekolojiye gorun yumurtalarin iyi ve.bolsa bekle derim

30 yaş psikolojik sınır, biyolojik olarak zaten 28den sonra yumurtaların kalitesi düşmeye başlıyor, bence 30 gibi hamile kalsanız guzel olur ben de öyle dusunuyorum tabii Rabbim nasip ederse
28 den sonra yumurtaların kalitesinin düştüğünü kim söyledi? Hiç bir doktordan bunu duymadım. Kaynaklarınızı gözden geçirim derim.

1 buçuk yıllık evliyim. 25 yaşındayım. Sanırım 30 yaşımda çocuk sahibi olmayı düşünürüm. Yaştan bağımsız olarak bence birbirinizi biraz daha tanıyın. En azından 2 seneyi devirin.

31 yaşında doğurdum. 30 gebelik için çok makul bir yaş. Yeni evlisin eşini boşver ama sende pisman olursun. Çocuk olunca seni çok kitliyor. Herşey ona göre oluyor. Biraz tadını çıkar elin kolun boş gezmenin. Ben bir markete bile gidemiyorum. 1 bçk yaşında kızım var. Arkadaşlarim ile oturup dışarıda bir kahve içmeyi o kadar özledim ki. Çocuguda alır giderim diye düşünme. Çocuk milleti durmuyor. Hiç yapma deniyorum tabii ki dünyanın en güzel duygusu. Ama ne acelen var. 2 yil bekle derim. Kocanı da darlama:)

Biraz daha evliliğiniz otursun bir süre erteleyin 5 ay kadar.. bu süre içinde tabi kontrollerinizi yaptırın inşallah bir sorun çıkmaz.. İçiniz rahat olur sonuçta çocuk istiyorsunuz.. Bir yılınız dolunca tekrar konuyu açarsınız..

Bence eşin çok haklı .Daha yenısınız.

28 geç değil. 1-2 sene bekleyebilirsin. Tabi evvela doktora gidip hormon değerlerine vs baktır. Sıkıntı yoksa taze evliliğin tadını çıkar

5 ay erken , 30 yas biraz geç ilk cocuk icin. Ama yapacak bir sey yok biraz daha bekleyin olmadi arada bir yasta yapin. Ikinizin dedgi de olsun

Reglinizin 3 günü gidin Fsh Lh teslerini, yine ayni gün ya da başka gün Tshve Prolaktininize ve mutlaka amh ınza baktırın rezervleriniz yani amh değeriniz iyi durumda ise endiselenmenize gerek yok. Diğer testler ile ilgili skntiniz olur ise en azindan bilginiz olur ona göre diyet/kür dogal yollardan bebek düşününceye kadar düzenlemeye çalışırsınız.

27 yaşında evlendim. 4 yıl sonra yani 31 yaşımda şu an hamileyim. Keşke biraz daha bekleseydim diyorum. Kendimle ilgili yapmam gereken şeyler, kariyer planlarım vardı ama hamile olduğum için bu saatten sonra gerçekleştirmek zor olacak, çocuk ekstra bir sorumluluk. Tatile, ev gezmesine bile giderken çok zorlanacağımı biliyorum. Çocuklu misafir beni ev sahibi olarak çok zorluyor. İlk yıl çocuk olsa çok zor durumda kalırdım. Evliliğiniz oturmadan çocuk yapmayın.

Şimdi 3 durum var.
birincisi; eşinizin haklı tarafı var. İki ebeveyn birden hazır olunca. Maddi , manevi hazır olunca ondan sonra çocuk olmalı. Tek tarafın kararıyla olmaz.
Ama bir de madalyonun öbür yüzü var.
ikincisi ; genelde çocuğa anne bakıyor. Ortak %50 görev dağılımı yapan insanlar var. Ama sayıları az. Sonuçta annenin başında olacak. Her türlü yük. İlk önce biyolojik yük ( hamilelik , doğum , loğusalık ) İkincisi ise büyütmek. Dolayısıyla kadın 3-5 yaş daha genç anne olmak isterse anlarım.
Üçüncüsü ise çok üzücü ama doğanın yaşa bağlı çocuk sahibi olmayı engelleyebilme ihtimali var. 30 yaş çok genç bir yaş. Çok kadın zaten 30 - 40 yaş aralığında anne oluyor. Ama Herkesin DNAsı ve bünyesi aynı değil. Kesinlikle bir kadın doğum doktoruna gidin. Yumurtalıklarınızın durumuna baksın. Bu konuda özellikle uyarmak istedim.
Son kararı eşinizle beraber verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…