Eşim çocuk istemiyor

Çoğunluk kelimesi genellemedir. Genellediniz. Ne yazdığınızdan haberiniz yok. Bak diğer arkadaş 30 üstü anne olmak istiyor kalp kırmışsınız.
Çok kınadım sizi. Yazık.
Olmak istiyorsa rabbim en kısa zamanda nasip etsin inşallah ben böyle bişey dedim çevremde böyle örnekler gördüm diye o kötü anne mi olmuş oluyor belkide şahit olunabilecek en iyi annelerden olacak bunu kimse bilemez ki hiçbir zaman kim nasıl anne olur bilemeyiz anla artık kimseye böyle bişey demedim demem de haddime degil çünkü tanımadığım biri hakkında peşin konuşamam

Gördüklerim için yazdım onu o cümlenin sonunda cevremdeki anneleri gözlemledim diye bi cümle yazıyor dikkat ederseniz
Ee o zaman bende şöyle diyim ben çevremde de 21 yaşında evlenmiş insan yok aksıne tek merakları evlilik olan kızlar olarak görüyorlar. 23 yaşında ınsanlar mezun oluyor. İş hayatı derken 27 28 ı anca buluyor. 2 3 senede kocalarıyla gezıp tozuyorlar. O yaşlarda daha olgun ılerı görüşlü anne oluyorlar.

Mantıklı senin düşüncen sonuçta herkes aynı düşünmek zorunda değil ha her 21 yaşında evlenen evlilik meraklısı olmuyor herkesin bir nasibi vardır gökte nikah kıyılmadan yerde kıyılması nasip olmaz derler bunda üzerime alınacak bişey yok bana göre kendimi biliyorum evlilik meraklısı biri oldugum için evlenmedim hatta hiç evlilik düşünmüyorken eşime aşık oldugum için evlendim hayatta ne olacagı belli olmuyor

1.evliliğinizin oturmasını evlilik hayatıyla sevgiliyken olduğunuz hayatınız çok farklı Öncelikle evlilik ilişkinizi oturmasını bekleyin derim.Çünkü evliliğin ilk ayları çoğu kişiler de sıkıntılı geçebiliyor ( benimde sıkintıliydi adapte olabilme ayni evin icinde alisma sureci vs vs )
2. Maddi olarak kendinizi güvenceye aldığınızdan emin olun Çünkü çocukla birlikte bir çok masraf ortaya çıkacak tabii ki de çocuğu veren rabbim rızkını da verir diye bir söz var ama en güzel şekilde yetiştirmek varken neden eksikleriyle yetiştiresin ki çocuğunu, eşin biraz daha maddiyata düşünmüş oturup onun fikirlerini de dinlemelisin belki çocuk olmadan birkaç şeyi sahibi olabilirsiniz bir şeyler satın almak isteyebilir eşin
3. Evet yaş ilerledikçe kadınlarda doğurganlık azalıyor ama eğer nasibinizde var ise korumayı bıraktığınız ilk anda da hamile kalabilirsin yine de içiniz rahat olması için eşiniz ve siz doktora gidin kadın doğumcu dan hormonlarınızı bakırsın kan testi yapıldı ultrasonda alttan muayene yapılsın yumurta rezervinize bakılsın yumurtlamanın normal mi çatlama oluyor mu bunlara bakılsın eşinizi ürolojiden sperm testi versin sperm değerlerine bakılsın En azından bekleme süresince içiniz rahat eder Hiç bir sağlık probleminin olmadığını görürsünüz var ise de şimdiden önlem alırsınız ilaçlarla tedavilerle.
4. Belki siz hazirsiniz ama esiniz baba olmaya hazir degildir, sizinle gezmek yeni yerler gormek tatiller yapmak istiyor olabilir.

Kafasikarisikbirisi Aynen oyle katiliyorum. Ben 20 yasimda evlendim üniversite okurken hemde. Esim liseden arkadasimda ayni universiteye gitti arkadsdlik yaptik derken 5 sene sonra adini koyduk. Zaten sehir disinda okuyorduk ayni evde kalmaya basladik ardindan da aileler adini koyalim ufakda dediler bizede hay hay demek dustu. Suanda 3 senelik evliyim cokda mutluyuz allaha sukur. elektra Ön yargiliarinizdan sıyrılın. Insanlarin ne yasadiklarini bilemezsiniz... isteyen istedigi yasta evlenir ister 20 sinde iste 40 inda. Ister 40 inda cocuk dogurur isterse ic dogurmaz. Herkesin kendi keyfiii

daha birbirinize alışmadan bebeğe nasıl alışacaksınız? hele bir düzeniniz otursun bakalım 5 ayda kocamın adını zor öğrendim ben (mübalağa sanatı)

Herkes aynı degil herkesin hayatının düşünce şeklinin karakterinin aynı olmasını da bekleyemeyiz. Burada çok yanlış anlaşıldım ben arkadaş bu msjı onun için yazdı insan kendini bildikten sonra gerisi önemsiz. olmadıgımı bildigim bişeyi üzerime alınmam, sinirlenmem ama belliki kimse bu mantıkta yaklaşmıyor aldıgım tepkilere bakınca bunu gördüm herkes en ufak şeyi üzerine alınıyor kendileri hiç kastedilmedigi halde

Ben şeye daha çok şaşırdım ya 30'undan sonra kendi enerjisine güvenemeyen adam kendinden 8 yaş küçük çocuğu! Liseyi bitirir bitirmez neden alır evlenir. Tabiki isteyen istediği yaşta yapar çocuğunu hattâ bakın koşup oynamak önemli kardeşi de hemen yapın

Eee yanı ? Beni bağlıyor mu ? Arkadaş çok güzel genellemeler yaparak insanları kırmayı bılırken de sız 40 ında ıster doğurur dedınız mı ? Arkadaş nasıl saçma genelleme yapmışsa sağında solunda ne gördüyse bılemıcem özentiyle ve ya bu tarz şeylerle çocuk yapıldığınıda burda okuyorum neyse. Bende karşı genelleme hakkı yaparım. Yanı ıronı yaptım anladın mı? Yanı şu yorumların kenarında ben istenilen yorumlar yapıldın butonu göremedim

keşke alkışlama butonu gelse kk'ya, şu yoruma alkış istiyorum

Son düzenleme:
Cok uzun suredir bu forumdayim. Evlilikle ilgili, erkeklerle ilgili bir suru sey ogrendim. Sizin yorumlariniza bebekten once denk gelmedigime cok cok fazla uzuluyorum. Bebekli yasam konusunda nokta atisi isabetli yorumlariniz var.

Bu yorumlari bende bebekten önce bilseydim keske diyorum ben. Yani kendimde bebek konusunda zorluklar yasadim. Konu sahibi aslinda ne kadar sansli oldugunu bilmiyor, daha vakti var diye.

Calisiyor musun peki?
Pisman misin cocuklar icin?
Çalışmıyorum. Bir yanım pişman bir yanım değil. Ama evliliğim oturmadan cocuk yaptıgıma pişmanım. Ama bende çok kücüktüm 18 yaşında evlendim birşey bilmiyordum. Öyle böyle bugünlere geldik

30 yaş psikolojik sınır, biyolojik olarak zaten 28den sonra yumurtaların kalitesi düşmeye başlıyor, bence 30 gibi hamile kalsanız guzel olur ben de öyle dusunuyorum tabii Rabbim nasip ederse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…