Eşim çocuk istemiyor

Şahsi fikrim
Önce evliliğe
Sonra birbirinize
Sonra ev içinde düzene
Alışın.
Bebek sonra..
Biz 3. Yılımızda bebek düşünmeye başladık.
Çok şükür rabbim nasip etti. Hamileyim şuan.

Yumurta rezervini kontrol ettir.
Sorun yoksa bence de maddi manevi alışın ve düzeltin birşeyleri. Sonra bebek düşünün.
+1
kesinlikle katılıyorum.

32 yaşındayım, eşim 35 yaşında, 30 civarındaydım evlendiğimde. eşimle ortak bi karar verdik ve öyle bebek çalışmalarına başladık. bu nokta çok önemli.

geç kalmış falan değilsiniz, hamile kalıp kalamamak bence yaşla ilgili bir durum değil, sebepsiz yere de hamile kalamayabilirsiniz.

evliliğinizin tadını çıkarın, sağlıklı beslenin, spor yapın, stressiz bi hayat yaşayın. eşinizle ortak kararınızı verdiğinizde hem psikolojik hem de fizyolojik olarak hazır olmuş olursunuz.

30 yasinda birden yumurtaliklar "ben emeklilige ayriliyorum byee" demiyor. O bir hürafe. Menopoz zaten 45 yasindan sonra oluyor genelikle. O zaman kadar gayet hamile kalinir, çocukta yapilir. Artik kadinlar daha geç yaslarda doguruyor zaten, insan hayati daha uzun sürüyor.

Eskiden insanlar 50-60 yasina kadar yasiyordu. Kadinlar erken cocuk yapardi. Simdi 80-90 yasina kadar yasaniliyor. Bende 32 yasimda kizimi dogurdum, hiç bir sorun olmadan.

5 aylik evlilik daha hiçbirsey degildir. O evlilik daha oturmadi. Bebek en iyi evlilikleri sarsan birsey. Öyle "aa çook tatli, askimizin meyvesi" olayi degildir yani. Uykusuzluktur, hormanlardir. Cok emmesi ayri bisey, hiç emmemesi ayri bisey. Gece her iki saatte yemesi lazim. Bir dene bakalim gece saat 12de-2de-4dete.. kalkmayi. Ve her gece.

Ondan öncede hamilelikte ayri bir sorun, karnin büyüyor, hasaslasiyorsun, sürekli tuvalet ihtiyaci,..

Kisacasi çok büyük bir sorumluluk. Önce evlilige, birbirinize doyun. Beraber gezin tozun. Istediginiz saatte yatin, kalkin. Bunlar hepsi bir nimet, cocuktan sonra. Bu cocuksuz zamanlariniz hiç geri gelmeyecek. Cocuk olduktan sonra ömür boyu bir sorumluluk.

Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
Önemli olan bedeninizin yaşı 22 yaşında olup yumurtalıklarında sıkıntı olan da var ,daha çok yeni evlisiniz ve hayatınızda bebek olduktan sonra geriye dönemiceksiniz şuan ki hayatınızın tadını çıkarın eşiniz mantıklı yaklaşıyor sırf başkaları yaptı benimde olsun diye de bebek yapmayın lütfen iki kişinin de hazır olması lazım maddi manevi

3 yilik evliyim. 33 yasindayim. Daha yeni dusunuyorum bebek. Yani evliligin oturmasi, maddi konular filan kendinizi tam hazir hissedip cocuk sahibi olmak lazim.
Her cocuk tabi rizkiyla gelir ona amenna lakin bizler once tedbir alip sonra takdir Allahtan demeliyiz.
5 aylik evlilige bi dur yani bacim. Gezin tozun az birbirinizi özümseyin. Sonra cocuk yapilir zaten.

Merhaba ,
Bebeği İki Tarafta istemeli . İnanın tek istemeyle yapılacak birşey değil .
zaten daha çok yeni evliliğiniz biraz gezip tozsanız ? Birbirinize alışsanız?
bakın benn 6 yıllık evliyken çocuk sahibi oldum . İnanın ilk zamanlar çok kavga ettim . Eşimden boşanmayı bile düşündüm .
yeni bir birey geliyor hayatınıza ve alışana kadar kavga gürültü olabılıyor . Tabi herkesde olxak diye bişey yok .
ama Kesinlikle bekleyin .
birbirinize doyun ♥️
Rabbim ol derse olur .
olmaz diye düşünmeyin kaç kişi var burda 20 -25 yaşlarında evladı olmayan . Hala bakmıyor çoğu zaman . Siz sağlıklı beslenin vakti geldiyse olur

kaç yaşında olursanız olun eşiniz baba olmaya hazır değilse o evlilikte sıkıntılar çıkıyor. bir insan zorla evlat sahibi olmamalı diye düşünüyorum.
Bir arkadaşım eşi istemediği halde çocuk yapmıştı. Adam sen istedin diye hep yalnız bıraktı kadını yardımcı olmadı. Kadın ne derse haksız çıktı. Hem eşiyle arası bozuldu hem de evliliği sıkıntıya girdi :(

Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
Önce bir evlilik otursun, bebek doğunca birbirinize zaman ayıramazsınız. Gezin, tozun, film izleyin ne bileyim bebek olunca yapamayacağınız her şeyi yapın. Bebek bakımı yorucu bir iş. Bence önce kendinize zaman ayırın.

Evliligimiz 1.5 yılı doldurunca daha çok istemeye başladık 21 yaşındayım biraz daha bekleyebilirdim ama eşimin yaşını da düşündüm aramızda 8 yaş var yaşı çok ilerlemeden doya doya çocugu ile koşup oynayacağı zamanları kaçırmak istemedim ayrıca gençken insan daha enerjik ve daha tahammül seviyesi yüksek oluyor bunu da düşündüm ileri yaşta anne olunca kafa kaldırmıyor bazen ve bunu çocuga yansıtıyorlar sürekli gergin bir anne ile büyüyor çocuklar çevremde birçok anneyi gözlemledim ve çocukları da çok sevdigim için pek sorun olmadı 6 tane yegen büyüttüm anneleri gibiyim kendi çocuguma da hakkını vererek bakabilirim diye yaşım genç bile olsa hamilelik istedim ama eşin istemeden bu yola girme destek herzaman önemli yoksa mutsuz olursun

Eşiniz haklı. Acele etmeyin. Önce bir evliliğinize alışın. Maddi manevi hazır olduktan sonra düşünürsünüz

Evliligimiz 1.5 yılı doldurunca daha çok istemeye başladık 21 yaşındayım biraz daha bekleyebilirdim ama eşimin yaşını da düşündüm aramızda 8 yaş var yaşı çok ilerlemeden doya doya çocugu ile koşup oynayacağı zamanları kaçırmak istemedim ayrıca gençken insan daha enerjik ve daha tahammül seviyesi yüksek oluyor bunu da düşündüm ileri yaşta anne olunca kafa kaldırmıyor bazen ve bunu çocuga yansıtıyorlar sürekli gergin bir anne ile büyüyor çocuklar çevremde birçok anneyi gözlemledim ve çocukları da çok sevdigim için pek sorun olmadı 6 tane yegen büyüttüm anneleri gibiyim kendi çocuguma da hakkını vererek bakabilirim diye yaşım genç bile olsa hamilelik istedim ama eşin istemeden bu yola girme destek herzaman önemli yoksa mutsuz olursun
Ben 32 yaşında anne oldum diye çocuğuma tahammülüm az mı oldu sanıyorsunuz ya da onunla dışarıda doyasıya koşamadığımı mı? Gergin bir anne değilim kafam da kaldırıyor, kesinlikle gayet huzurlu bir ortamda büyüyor çocuğum. Bu konuda genelleme yapılmaz. Şurada kaç tane anneyi itham ettiğinizin farkında mısınız?

Ona bakarsan 23 yaşında menopoza giren de var. 40 yaşında doğuran da. 30 da insanlar yeni evleniyor daha. Niye gözünde büyüttün ki?

5 aylık evlisiniz çocuk düşünmek için çok erken biraz evlilik düzenine evlilik sorumluluğuna alıştıktan sonra düşünmeniz daha mantıklı..

Canım çevredikler farklı hayat yaşıyor siz farklı.. Çocuk sahibi olma iki kişinin ortak kararı olmalı ki sanki 5 aylık bir evlilik için erken mi düşünüyorsunuz ne 🤗 Yaş aldıkça evet problem olma olasılığı artıyor fakat bu bir olasılık ve çoğu zaman öyle de olmuyor.. Hem etrafınıza bir bakarsanız artık çocuk düşünme yaşı eskisi gibi erken yaşlarda olmuyor.. Maaşallah sağlıklı doğumlar yapıyorlar.. Yani yaşınızda birşey yok.. Kendimden örnek verecek olursam 27 yaşında hamile kalmıştım çok geç bir yaş mı?? Ama bebeğimde kromozom bozukluğu çıkmıştı kaybettim onu:KK43: demek istediğim şu ki Rabbim bizlere ne nasip ederse onu yaşıyoruz hesapta olanı değil nasipte olanı yaşıyoruz.. Şuan yine hamileyim 27 yaşındayım hala çok şükür bebeğim sağlıklı..

Ben 32 yaşında anne oldum diye çocuğuma tahammülüm az mı oldu sanıyorsunuz ya da onunla dışarıda doyasıya koşamadığımı mı? Gergin bir anne değilim kafam da kaldırıyor, kesinlikle gayet huzurlu bir ortamda büyüyor çocuğum. Bu konuda genelleme yapılmaz. Şurada kaç tane anneyi itham ettiğinizin farkında mısınız?
Ben 33 yaşındayım 2 düşüğüm var. Hiç uğraşmayım o zaman madem çocuğumu kafam kaldırmayacak, yanında koşup eğlenemeyeceğim, gergin olacağım. Kapatıyorum bu defteri bu arkadaş nedeniyle.

Back
X