Eşim çocuk istemiyor

Daha 5 aylık evlisiniz.
Eşiniz haklı.

Evlilik oturmadan hamilelik süreci ve çocuğun olması cok mantıklı gelmiyor bana.

30 yaş neden bu kadar büyütülüyor kadınların gözünde, neden olmasın çocuğunuz başka bir sıkıntı yoksa? Kafanızı meşgul etmeyin çocuk fikriyle bir süre.
Ben 40ta düşünüyorum. 30 ne ki :)

bunlar bahane degil ki esiniz haklı.
ben pko idim bekarken bile hamile kalmakta zorlanirsiniz demelerine ragmen 1.5 sene bekledim

Evliliğin oturması diye bir şeye inanmıyorum. Yıllardır oturmadı benimki bir türlü 😂 başınıza bir şey gelmedikçe anlayamazsınız düzene girip girmediğinizi. Eşiniz hiç istemiyorsa ikna çalışmalarına başlayın. Kavga gürültü ile halletmeye çalışmayın. Maddi durumdan ötürü veya hazır olmadığı için ertelemek istiyorsa saygı duyup bekleyin.

5 ay erken, eşin de senin kadar hevesli olmadıktan sonra çocuğu düşünme. Çocuk olduktan sonra evin çocuğun bütün sorumluluğu benim üzerimde diye konu açarsın sonra buraya. Biraz beraber hayatın keyfini çıkarın eşinle. Çocuk olduktan sonra herşey çok daha farklı olacak çünkü.

Hadi diyelim 22 yasinda bebek sahibi oldun çünkü süper enerjiksin, ee bu cocuk sen 32 yasinda olunca birden yetiskinmi oluyor? 10 yasindaki cocukla kosturma olmuyormu? Oluyor halen. Ancak o 20'li yaslarda bebekle geçirince, gençligin nereye gidiyor?

Bilinç herseyden daha önemlidir. Herseyin bir zamani, vakti vardir. Insan önce kendini bulmali, gençligini yasamali. O cocuga verebilcegin birseyler olmali. Sahsen benim 23 yasindaki düsüncelerim ile simdiki halim arasinda daglar kadar fark var.

30lu yaslarda insan daha tahmülsüz degildir, bir cocugun kurallar ile büyümesinin gerektigini farkindadir. Kendi degerin, kendine zaman ayirmasinin gerektigini farkindadir. Geç bir yas degildir, gayet enerjik bir yastir ve bana sorsan bebek için en ideal yaslar 30dan sonradir.
Bir bebege ayırdığın enerji ile 10 yaşındaki çocuk aynı olmuyor bebek için gece gündüz birbirine giriyor gençliğimin boşa gideceğini de düşünmüyorum bebekle de hayat gayet yaşanabilir insanlar çocuk olunca hayat duruyor gibi konuşuyor çocugu herşeye engel gibi görüyorsunuz oysa kucagında bebegi ile dünyanın birçok yerini gezen tanıdıgım var bebek varken de hayat yaşanabilir bunu başarabilmekte mesele çocugun belli kurallarla ve sevgiyle büyümesi gerektiğinin farkındayım iyi bir anne olacağımı beni tanıyanlar zaten biliyor şurada yazdığım bir yorumla beni tanımış olmuyorsunuz sonuçta ki ben tekrar söylüyorum genelleme yapmadım orada yazmışım çevremde gözlemledim diye gördüğümü yazdım eger genelleme yapsam 30 dan sonranın hepsi aynı oluyor yazardım. Ayrıca çocuk için ideal bir yaş oldugunu da düşünmüyorum bu sorumluluğa ne zaman hazır hissediliyorsa o yaş uygundur bu 20 de olur 50 de kaldırabilecekse her yaş uygundur ama işte her insan aynı olmuyor ben çok gördüm kaldıramadıgı enerjisi yetmediği için gergin gergin dolaşan en ufak şeyde çocuguna bagıran öfke patlaması yaşayan insanlar belli bir zamandan sonra her insan kaldıramıyor malesef. Bu arada o kadar modlamışsınız ki kendinizi herkes sanki herşeyi size söylüyor gibi algılanıyor hemen tepki veriyorsunuz kendinizi konunun içine çekiyorsunuz kimseye kötü annesin tahammülsüzsün demiyorum oraya yazmışım çevremde gördüğüm diye kırk defa söylemem mi gerekecek 😒

Esiniz cocuk istemiyor degil ki beklemek istiyormus ki bence hakli..

Ben evliligimizin 5. Ayinda hamile kaldim
Hic cocuk istemezken 1 gece sanki guncelleme gelmis gibi cocuuukkk diye aglamaya basladim, esim de sagolsun kirmadi beni :D
Simdi o kisacik 5 aylik donemi her seferinde yanlislikla "bekarken" diye anlatiyoruz
Dolu dolu gecti allahtan ama ozlemiyorum desem yalan olur
Ama sunu anladim cocuk olmadan once evcilik oynuyormusuz biz
Bizim icin oyleymis baskasini bilemem tabii

Isteginizi anliyorum ama esinize saygi duymaktan baska careniz yok
Bekleyin o da istesin, hatta o teklif etsin
2 cocugu da ilk ben istedigim icin belki de
Cocuk istiyorum diyen erkek hayalim sahsen :D

Evliligimiz 1.5 yılı doldurunca daha çok istemeye başladık 21 yaşındayım biraz daha bekleyebilirdim ama eşimin yaşını da düşündüm aramızda 8 yaş var yaşı çok ilerlemeden doya doya çocugu ile koşup oynayacağı zamanları kaçırmak istemedim ayrıca gençken insan daha enerjik ve daha tahammül seviyesi yüksek oluyor bunu da düşündüm ileri yaşta anne olunca kafa kaldırmıyor bazen ve bunu çocuga yansıtıyorlar sürekli gergin bir anne ile büyüyor çocuklar çevremde birçok anneyi gözlemledim ve çocukları da çok sevdigim için pek sorun olmadı 6 tane yegen büyüttüm anneleri gibiyim kendi çocuguma da hakkını vererek bakabilirim diye yaşım genç bile olsa hamilelik istedim ama eşin istemeden bu yola girme destek herzaman önemli yoksa mutsuz olursun

Söylenecek çoğu şey yazılmış aslında ama benim dikkatimi bambaşka bir nokta çekti siz eşinizin doya doya çocuğuyla koşup oynayacağı zamanları kaçırmak istememişsiniz de eşiniz daha sadece 29 yaşındaymış. Siz 30dan sonrasını bir ayağı çukurda sanıyorsunuz galiba.

Söylenecek çoğu şey yazılmış aslında ama benim dikkatimi bambaşka bir nokta çekti siz eşinizin doya doya çocuğuyla koşup oynayacağı zamanları kaçırmak istememişsiniz de eşiniz daha sadece 29 yaşındaymış. Siz 30dan sonrasını bir ayağı çukurda sanıyorsunuz galiba.
Bir ayagı çukurda degil tabiki ama aynı enerji oldugunu düşünmüyorum eşim de bunu söylüyor daha erken evlenip çocuk sahibi olmak isterdim diye yaş gittikçe bişeyler degişiyor eski enerjim yok diyor ama kimi insan da ileriki yaşına ragmen enerjisini kaybetmiyor babam 50 yaşında hala çocuk gibi harketlidir mesela ben yazdığımı kendi hayatıma çevremde gördüğüme göre yazdım

Bir ayagı çukurda degil tabiki ama aynı enerji oldugunu düşünmüyorum eşim de bunu söylüyor daha erken evlenip çocuk sahibi olmak isterdim diye yaş gittikçe bişeyler degişiyor eski enerjim yok diyor ama kimi insan da ileriki yaşına ragmen enerjisini kaybetmiyor babam 50 yaşında hala çocuk gibi harketlidir mesela ben yazdığımı kendi hayatıma çevremde gördüğüme göre yazdım

Her şey enerji demek değil ki. Enerjiye takılı kalmışsınız ama hayat tecrübesi ve yaş olgunluğunu gözden kaçırıyorsunuz. Siz istediğiniz kadar enerjik olun mesela çokta iyi bir annesinizdir belki bilemem ama bana göre yaşınız itibariyle anne olmakta çok acele etmişsiniz. 21 yaşındaki bir insanın yeterli olgunlukta olduğunu düşünmüyorum. Evlilik için bile çok çok erken bir yaş. Daha nerdeyse kendiniz çocuksunuz.

Evliligimiz 1.5 yılı doldurunca daha çok istemeye başladık 21 yaşındayım biraz daha bekleyebilirdim ama eşimin yaşını da düşündüm aramızda 8 yaş var yaşı çok ilerlemeden doya doya çocugu ile koşup oynayacağı zamanları kaçırmak istemedim ayrıca gençken insan daha enerjik ve daha tahammül seviyesi yüksek oluyor bunu da düşündüm ileri yaşta anne olunca kafa kaldırmıyor bazen ve bunu çocuga yansıtıyorlar sürekli gergin bir anne ile büyüyor çocuklar çevremde birçok anneyi gözlemledim ve çocukları da çok sevdigim için pek sorun olmadı 6 tane yegen büyüttüm anneleri gibiyim kendi çocuguma da hakkını vererek bakabilirim diye yaşım genç bile olsa hamilelik istedim ama eşin istemeden bu yola girme destek herzaman önemli yoksa mutsuz olursun
Lütfen bilip bilmeden konuşmayın, gerçekten ileri yaşta anne olanların gergin olduğunu falan mı zannediyorsunuz? İleri yaşta, kendini bilerek anne olmak her zaman daha avantajlıdır, zira kişinin karakteri oturmuş olur. Neyi isteyip istemeyeceğini, neyi yapabilir yapamayacağını bilir. Siz zannediyor musunuz ki her insan 30'undan sonra çöküyor? insanlar artık 30'lu yaşlarda orta yaşlı bile sayılmıyor. Ben 22 yaşındayım, çocuğu bırak evliliğin yanından bile geçmedim, geçemem. Bana göre erken anne olanların çoğu toy oluyor, daha tam olarak neyi istediğini bilmiyor, çocuk bakımına çok hakim olmuyorlar. Ve sizin dediğinizin tam tersi 20'li yaşlarda insan daha aceleci daha sabırsız oluyor. İleri yaşlarda insan hayatı görüp yaşadığı için olaylara, çocuk bakımına daha farklı daha sabırlı yaklaşıyor.

Her şey enerji demek değil ki. Enerjiye takılı kalmışsınız ama hayat tecrübesi ve yaş olgunluğunu gözden kaçırıyorsunuz. Siz istediğiniz kadar enerjik olun mesela çokta iyi bir annesinizdir belki bilemem ama bana göre yaşınız itibariyle anne olmakta çok acele etmişsiniz. 21 yaşındaki bir insanın yeterli olgunlukta olduğunu düşünmüyorum. Evlilik için bile çok çok erken bir yaş. Daha nerdeyse kendiniz çocuksunuz.
Yaşadığım hayatı bilmiyorsun ki insanı olgunlaştıran hayatıdır yaş degil gayet olgun bir insanımdır yaşadığım çogu şeyi edindiğim tecrübeyi benden kat kat büyük olan birisi yaşamamıştır belkide toz pembe bir hayatım olmadı ki oldugum yaşta bir kafa yapısına sahip olayım

Konu sahibinin cuma günü açtığı konusu da 7 aylık evli olup evliliğe alışamamış! olması ile ilgili ama tabi çevredeki herkes çocuk yaptıysa mutlaka o çocuk yapılacak. Inşallah evliliği de çevredeki herkes evlendi diye yapmamıştır ki bana öyle gibi geldi. Hayat sizin hayatınız çevrenizdekileri kıskanarak kendinizi onlarla kıyaslayarak yaşamayın. Eşiniz gayet mantıklı bir insan kıymetini bilin oturup konuşun ortak gerçekçi kararlar alın.

Lütfen bilip bilmeden konuşmayın, gerçekten ileri yaşta anne olanların gergin olduğunu falan mı zannediyorsunuz? İleri yaşta, kendini bilerek anne olmak her zaman daha avantajlıdır, zira kişinin karakteri oturmuş olur. Neyi isteyip istemeyeceğini, neyi yapabilir yapamayacağını bilir. Siz zannediyor musunuz ki her insan 30'undan sonra çöküyor? insanlar artık 30'lu yaşlarda orta yaşlı bile sayılmıyor. Ben 22 yaşındayım, çocuğu bırak evliliğin yanından bile geçmedim, geçemem. Bana göre erken anne olanların çoğu toy oluyor, daha tam olarak neyi istediğini bilmiyor, çocuk bakımına çok hakim olmuyorlar. Ve sizin dediğinizin tam tersi 20'li yaşlarda insan daha aceleci daha sabırsız oluyor. İleri yaşlarda insan hayatı görüp yaşadığı için olaylara, çocuk bakımına daha farklı daha sabırlı yaklaşıyor.
Bakın her insan öyle demiyorum ama böyle olanlar var diyorum herkes aynı olamaz 5 parmagın 5 i bir degil her 20 yaşında olan insan aynı kafada olmadıgı gibi her 30 40 yaşındaki de aynı olmaz ben çevremde gördüğümü yazdım

İstemeyen taraf siz olsaydınız, eşiniz sıkboğaz etse ne hissederdiniz? Azıcık empati yapın.

Ayrıca benim olmadı, senin de olmayabilir, ikna et zorla yorumlarını saçma buluyorum. Olucağı varsa 45de de oluyor, olmayacağı varsa 25 te de olmayabiliyor.

Benim annem de 40 üstü doğuranlardan. Arkadaşım 23 ünde evlendi, 10 sene tedavilere rağmen olmadı. Geçen sene nasılsa olmuyor diye artık uğraşmaktan vazgeçince geldi yavrusu.

Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
Sonra eşim böyle değildi, çocuk oldu değişti. Boşanacağım diye konu açıyor evlenir evlenmez çocuk yapanlar. Daha bismillah

Back
X