Eşim çocuk istiyor.

Yaw bu çocuğu sevmeden sevmeye Gören babaların çocuk istemesi de...

Senin mi vücudun evrim geçirecek?
Yo.
Senin mi derin yırtılacak?
Yo.
Seni mi emecek?
Yo.
Senin memen mi alev alacak?
Yo.
Sen mi uyku yüzü görmeyecen?
Yo.
Ama istiyom.

Benim vücut bütünlüğümle ilgili kararı sen veremezsin.
Benim psikolojik sağlığımı etkileyen bişeyde belirleyici sen olamazsın.

Lütfen bunlara önce siz yürekten inanın.
O da ciddiyetinizi anlar zamanla.
Çok çok doğru yazmışsın gerçekten de öyle...

Arkadaşlar 27 yaşındayım öğretmenlik mezunuyum 1 yıllık evliyim . Kpss çalışıyorum hala atanmaya çalışıyorum . Eşim çocuk istiyor. Ama ben şu an hiç istemiyorum. Allah büyük, büyük konuşmakta istemiyorum. Ne yapsam delircem çok ısrarcı degil ama ben yakın zamanlarda 1-2 yıl hiç içimden gelmiyor. Lütfen yazmayın isteyince bile olması çok zor olanlar var tabiki anlıyorum . Eşimin ailesi kendisi benim ailem çok istiyor. Ben konuşurken bile içim bi tuhaf oluyor bende mi bir sorun var. Bende kendi işimi hakettiğim şekilde yapmak istiyorum. Offf off
Evlenmeden önce bu konuyu konuşmadınız mı? Şu kadar süre çocuk istemiyorum, hemen istiyorum vs. Bence çocuk kararı çok önemli. Taraflar evlilik öncesi verdikleri sözü tutmalılar.

Senin eşin istiyor, benim Kv istiyor. İngiltere de yaşıyor her aradığında 2. Çocuk konusunu açıyor,oğlum henüz 18 aylık ne ben nede eşim istemiyoruz 3-4 yıl daha. Hatta gelecek ay spiral takmak için randevu aldım,ona bunu söylemeye cesaret edemiyorum. Hayır ilgili bir babaanne değil o kadar büyür etmeme rağmen gelip oğlumu görmedi bile,ayda 1 kez arar 2-3 dakika yüzünü görür o kadar.

Kayınvalidenize spiral taktıracağınızı neden söyleme ihtiyacı hissediyorsunuz ki?

Bende öğretmenlik mezunuyum. Senin yaşındayım. bir çocuğum var. Çalışıyorum. Inan çok zor. Atanma düşüncen varsa ertele sen haklısın. Çocukla istediğin verimi alamazsın. Eşler bir yere kadar yardımcı oluyor. Ama kesinlikle yetmiyor uykusuzluk bedenin ağrısı falan zor oluyor. Senin yerinde olsam doktora giderdim bir sorun var mı öğrenirdim. Sorun yoksa bir sene daha erteledim.

Bende öğretmenlik mezunuyum. Senin yaşındayım. bir çocuğum var. Çalışıyorum. Inan çok zor. Atanma düşüncen varsa ertele sen haklısın. Çocukla istediğin verimi alamazsın. Eşler bir yere kadar yardımcı oluyor. Ama kesinlikle yetmiyor uykusuzluk bedenin ağrısı falan zor oluyor. Senin yerinde olsam doktora giderdim bir sorun var mı öğrenirdim. Sorun yoksa bir sene daha erteledim.
Bende öğretmenlik mezunuyum. Sınava calısıyorum. Evlıyım. Çocuk falan yok. Ama günde en az 2 saat öglen eve zaman ayırıyorum. Molada evı temizliyorum. Yanı cocukla cok zordur.şuan 7 8 saat rahat calısıyorum. Ama cocuklu ınsanlar 5 6 saat zor calısıyor

Bende öğretmenlik mezunuyum. Sınava calısıyorum. Evlıyım. Çocuk falan yok. Ama günde en az 2 saat öglen eve zaman ayırıyorum. Molada evı temizliyorum. Yanı cocukla cok zordur.şuan 7 8 saat rahat calısıyorum. Ama cocuklu ınsanlar 5 6 saat zor calısıyor
Yani çok zor. Bazen çalışamıyorum da. O yüzden çocuk olmadan hedeflere odaklanmak lazım. İnşallah tanırsın sende

Yani çok zor. Bazen çalışamıyorum da. O yüzden çocuk olmadan hedeflere odaklanmak lazım. İnşallah tanırsın sende
İnşallah. Ben uzun süre istemiyorum. Gec ıstıyorum o da olursa. Ben hergun sukur calısıyorum. Ama anne evınde daha rahattım buna emınım

Kısacası bnm de dediğim gibi eşlerin ortak kararı olmalı. Aynı şeyi söylüyorsunuz. Sadece başka yoldan söylediğiniz için ters anlıyorsunuz. Bi taraf kendini hazır hissetmezse diğet taraf bekler. Kısaca ortak karar. Siz herşeyi ben yapıcam sen sevicen sadece sevmeye gelen babaya bebek yapılmaz tavrında olduğunuz için bunun yanlış olduğunu söylüyorum sadece. Babalar da bebeğe bakar. Eğer müsaade ederseniz. Sizin eşiniz sizi yüz üstü bırakacak durumdaysa bebek yapmayın.

Ben kadının hazırlık durumunu anlamayan erkeğin amacının önce bilinçli bi ebeveyn olmak değil, çocuk sevmek ya da aile beklentisini karşılamak olduğunu düşünüyorum.
Kendimle aynı ama sizle farklı noktadayım yani.

Adama göre ne var ister tabi nasi olsa sen bakican. Da maddi durumu yoluna koymadan yapmak sorumsuzluk resmen.

bolumunuzun eger atama sayisi iyiyse ne yapin edin bu sene yuksek puan alin atanin.sonra cocuk dusunursunuz. o kadar okumussunuz niye is sahibi olmadan cocuk derdine duseceksiniz ki. cocuk olduktan sonra kpss calismak icin hem siz hem de esinizin ciddi fedakarlik yapmasi gerekir. genelde esler hadi karicim sen 3 saat dersini calis ya da dersanene git ben bebegimize bakarim demez. yani sonic olarak siz ya gunluk 3 saat uykuyla zombi gibi dolasir sinava calisirsiniz.ya da bu tempoya dayanamayacaksaniz ev hanimi olur ah ah niye atanmadim daha once dersiniz. cocuk biraz buyusun oyle calisayim derseniz simdi 80li puanlarla atanacakken o zaman gelir mezun sayisi cok oldugu icin 90li puanlarla acikta kalirsiniz.

Niye sevmedne sevmeye görsünler yanlış düşünüyorsunuz
Bizim babamız haftanın dört günü basimizdaydi devamlı sabah akşam.
Bende arkadaşa katılıyorum. Akşamdan akşama yarım saatlik bakmaya baba olunmuyor. Nedense bütün huysuzluklarinda bizim kucağımıza atılır. Her baba sizin babanız gibi değil. Sevmeylede çocuk sorumluluğu bitmiyor.

Arkadaşlar 27 yaşındayım öğretmenlik mezunuyum 1 yıllık evliyim . Kpss çalışıyorum hala atanmaya çalışıyorum . Eşim çocuk istiyor. Ama ben şu an hiç istemiyorum. Allah büyük, büyük konuşmakta istemiyorum. Ne yapsam delircem çok ısrarcı degil ama ben yakın zamanlarda 1-2 yıl hiç içimden gelmiyor. Lütfen yazmayın isteyince bile olması çok zor olanlar var tabiki anlıyorum . Eşimin ailesi kendisi benim ailem çok istiyor. Ben konuşurken bile içim bi tuhaf oluyor bende mi bir sorun var. Bende kendi işimi hakettiğim şekilde yapmak istiyorum. Offf off
Merhaba bir çocuğunuz olduğunda çocuk en fazla sizin hayatınıza dahil olacağı için bu kararı sizin vermeniz gerekiyor diye düşünüyorum

Ben sizde kendimi gördüm. 26 da evlendim herkes çocuk çocuk beni yedi.Ama kpss den yeterli puanı alamıyordum atanamıyordum. Eşim neyse ki benimle aynı kafadaydı, psikolojik baskıları görmezden geldim. En yakın akrabalarım bile hanginizde sorun var vs gibi yaklaştı,30 dan sonra istesende olmaz vs. 29 biterken atandım , işe başladım 2 ay sonra hamile kaldım 😬 Ben böyle istedim kimisi 22 de yapar, benim bedenim benim kararım 😎

Bir çocuğun dünyaya gelmesini isteyecek en önemli ve birinci kişi kadındır. Sonra da baba adayıdır. Ailelerin isteyip istememesinin bu konuya hiçbir katkısı yoktur. Olursa severler, olmazsa hayatlarına devam ederler. Onları ilgilendiren bir şey yok.
Sizin mesleğinize başlamak konusundaki istediğiniz de oldukça yerinde ve haklı bir istek. Eşinize mesleğinize başlamadan anne olmak istendiğinizi açık ve net bir şekilde söyleyin ve bu konuyu bir daha açmamasını rica edin. Anlayışla karşılamalı.

Çocuğu adamlar doğursa ve ilk aylar yanlarında olmak zorunda olsalar, onlar emzirseler ben de isterim çocuk neden istemeyeyim.
Öncelik kadınların isteği olmalı. Kadın hazır nı, o istiyor mu vs. Şu kürtajda da adamların iznini almasak kanunen daha iyi olacak. Doğuracak biziz kararı veren adamlar.Dünyaya bak...
Size tavsiyem atanmadan çocuk yapmamanız. Burda çok okuyoruz sonradan pişmanlık yazılarını. Keşke çalışsaydım, atansaydım da öyle yapsaydım diyen çok. Daha yaşınız genç.Olur elbet.
İnşallah atanırsınız

Yaw bu çocuğu sevmeden sevmeye Gören babaların çocuk istemesi de...

Senin mi vücudun evrim geçirecek?
Yo.
Senin mi derin yırtılacak?
Yo.
Seni mi emecek?
Yo.
Senin memen mi alev alacak?
Yo.
Sen mi uyku yüzü görmeyecen?
Yo.
Ama istiyom.

Benim vücut bütünlüğümle ilgili kararı sen veremezsin.
Benim psikolojik sağlığımı etkileyen bişeyde belirleyici sen olamazsın.

Lütfen bunlara önce siz yürekten inanın.
O da ciddiyetinizi anlar zamanla.
Konu sahibi, şu koyu işaretli yerleri kendi üstlenmeye razı ise yapıver çocuğu. 😁

1-2 yıl daha istemek hakkınız tabiki. Eşinizle konuşup orta yolu bulmaya çalışın. Mesela siz ben 3 sene düşünmüyorum ama sen istediğin için bunu 2 seneye indirebilirim 2 sene sonra çocuk için çalışmalara başlayabiliriz diyin 😉 bizim olmadığı için 6 sene sonra oldu kızım. O kadar yıl uğraştık çocuk için ama şuan düşününce o çocuksuz geçen 6 yıl da ayrı güzelmiş 😅 tabiki kızımı hiç bişeye değişmem iyiki oldu anne olmayı da kızımı da çok seviyorum ama bi süre çocuksuz evli bir çift olmak da gerekiyor. Eşinle evliliğini iyice rayına oturtmak, birikim yapmak, bol bol rahatça gezmek gibi avantajları oluyor.

Back
X