Esim cocuklarla iliskimi bozuyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1907
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1907

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2008
276
234
303
İzmir
Arkadaslar

3.5 yasinda kizim bir de kucuk bebegim var. Esimin son davranisi beni artik cildirtti sizce hakli miyim yoksa abartiyor muyum

Kizim bebeklikten beri odasinda yatar ancak kardesi besikte ve bizim odada oldugu icin son zamanlarda sizle uyusam felan diyor. Izin vermek istemiyoruz ama kardes kiskancligini da koruklememek icin biraz esnek davraniyoruz

Aksam ben bebegi yatmaya hazirlarken onu da babasi yatiracakti. Yine annenin odasinda yatsam dedi. Esim de olmaz kizim ama.istersen annen sor dedi.

Ben de guzellikle odan daha guzel kizim orda yat dedim ve cocuk giderken esim gelip yatmak istiyodu ya dedi.

Ben esime kizmaya basladim cocuga sinir koymaya calisiyoz neden boyle konusuyosun diye ve kizim aglamaya basladi. Anne beni istemiyo baba ven seni seviyorum senle yaticam diye. Tabi ben cildiridim

Simdi sorun su ki esim genel olarak hic sorumluluk almayan bi insan tamam ben onu oyle kabul ettim. Ancak cocuk konusunda da hep topu bana atiyo hep benim sınır koymamı bekliyo. Hep ben kotu polis olunca da kızım benden uzaklasıyo. Esime bunu soyledigimde ne alakasi var diyo ve tavri degismiyo.

Ama ben artik cok kizdim kendime hakim olamadim. Aksama kadar kızim ilgisiz kalmasin diye bir bebege bir ona kostururken bu duruma dusmek cok agrima gitti. Cok kotu tartistik. Simdi ben haksiz miyim cok uzuldum kizima sonra yanina geleyim dedim istemedi beni hala agliyorum

Sonra cocukta kişilik bozuklugu yasasın boyle dengesız davranarak ıkınız bır agızdan konusun cocugu kotu etkılıyor farkında degıl :KK51:

Eşiniz hatalı, karşınıza alıp konuşun, çocuklarınıza karşı bir tutum sergileyeceğinizde iyi polis kötü polislik yapılmaz, anne ve baba birlikte hareket eder, etmelidir.

Kızınızla da konuşmalısınız, 3,5 yaşında bir çocuk onun anlayacağı şekilde anlatıldığında herşeyi anlayabilir.
Kardeşinin çok minik olduğunu birkaç ay sonra onunda artık sizle yatmayacağını anlatın.

Tepkini cocugunun yaninda vermeyecektin.
Sen bu noktada hatalisin sadece.
Kizin cok kucuk ve babasi onu isterken
Senin istemedigini dusunup uzulebilir.
Sonucta onun iyiligi icin olup olmadigini kavrayabilecek bir yasta degil.
Babasini kizinin olmadigi anlar da azarla :d

Tepkini cocugunun yaninda vermeyecektin.
Sen bu noktada hatalisin sadece.
Kizin cok kucuk ve babasi onu isterken
Senin istemedigini dusunup uzulebilir.
Sonucta onun iyiligi icin olup olmadigini kavrayabilecek bir yasta degil.
Babasini kizinin olmadigi anlar da azarla :d

Kesinlikle cok dogru soyluyosunuz.
Baba bu tarz davranislari cok yqpiyo ama ben babaya kizinca ben kotu oluyorum.
Ama cocuga karsi beni tek birakinca kendime hakim olamiyorum cunku cocuklarima karsi asiri hassasim.
Esimin bu kolayci tavrina da deli oluyorum. Nerdeyse cocuklari alip gitmeyi dusundum bu gun cunku sırf kendi rahati icin cocugumun anneyle olan iliskisini hice sayiyo.

Arkadaslar

3.5 yasinda kizim bir de kucuk bebegim var. Esimin son davranisi beni artik cildirtti sizce hakli miyim yoksa abartiyor muyum

Kizim bebeklikten beri odasinda yatar ancak kardesi besikte ve bizim odada oldugu icin son zamanlarda sizle uyusam felan diyor. Izin vermek istemiyoruz ama kardes kiskancligini da koruklememek icin biraz esnek davraniyoruz

Aksam ben bebegi yatmaya hazirlarken onu da babasi yatiracakti. Yine annenin odasinda yatsam dedi. Esim de olmaz kizim ama.istersen annen sor dedi.

Ben de guzellikle odan daha guzel kizim orda yat dedim ve cocuk giderken esim gelip yatmak istiyodu ya dedi.

Ben esime kizmaya basladim cocuga sinir koymaya calisiyoz neden boyle konusuyosun diye ve kizim aglamaya basladi. Anne beni istemiyo baba ven seni seviyorum senle yaticam diye. Tabi ben cildiridim

Simdi sorun su ki esim genel olarak hic sorumluluk almayan bi insan tamam ben onu oyle kabul ettim. Ancak cocuk konusunda da hep topu bana atiyo hep benim sınır koymamı bekliyo. Hep ben kotu polis olunca da kızım benden uzaklasıyo. Esime bunu soyledigimde ne alakasi var diyo ve tavri degismiyo.

Ama ben artik cok kizdim kendime hakim olamadim. Aksama kadar kızim ilgisiz kalmasin diye bir bebege bir ona kostururken bu duruma dusmek cok agrima gitti. Cok kotu tartistik. Simdi ben haksiz miyim cok uzuldum kizima sonra yanina geleyim dedim istemedi beni hala agliyorum
Bian bizi anlatıyosum sandım birara bizde de durumlar böyleydi rn sonunda dayanamadım ve eğer gerçekten yatmasını istiyosan izin ver ben karışmıycam bundan sonra sıkılınca yanımızda yatmasındanda sakın bana söylenme ama kararı bana bırakıyorsan çocuğun yanında bana sorma ve direk hyr de çünki ben alışmasını istemiyorum dedim.Oda çözümü kızım kardrşini kıskandığı için gece vardiyasında iken annenle yatarsın ben evdeyken de kendi odanda yatacaksın dedi çünkii işine gelmedi biliyorm eninde sonunda rahatsız olucak bu durumdan :) Şimdi kızım yanımıza gelmek isteyince eşim uyuyana kadar yanında yatıyo heptende dışlanıyo hissetmesin kardeşine kin gütmesin diye.Kızım babasına aşıktırr galiba hem kardeşini hemde babasını kıskanıyo cimcime :)

Geçen gün eşim ve kızımın bir konuşmasına şahit oldum.

Kızım almaması gereken kirilabilecek bir eşyayı almış eşim diyor ki kızım bırak onu annen görürse seni de beni de keser

Duyunca pes dedim!

Gittim kızıma neden onu almaması gerektiğini güzelce açıkladım.

Sonra sevgili kocama bir güzel saydım döktüm.ben canavar mıyım nasıl korkutuyorsun çocuğu dedim.kızıma karşı değil ama kendisine karşı içimden nasıl bir canavar çıkabileceğini görmüş oldu.

Sanırım bir daha yapmaz. :)

Kesinlikle cok dogru soyluyosunuz.
Baba bu tarz davranislari cok yqpiyo ama ben babaya kizinca ben kotu oluyorum.
Ama cocuga karsi beni tek birakinca kendime hakim olamiyorum cunku cocuklarima karsi asiri hassasim.
Esimin bu kolayci tavrina da deli oluyorum. Nerdeyse cocuklari alip gitmeyi dusundum bu gun cunku sırf kendi rahati icin cocugumun anneyle olan iliskisini hice sayiyo.

Tamam sen haklisin ama tutacaksin kendini.
Cocuk o an kendisi icin kimin dogru olani savunduguyla ilgilenmez
Yasanan gerilimden etkilenir.
Bak sonra gelim yanina demissin istememis.
Neden cunku problem cikaran sen oluyorsun onun icin.
O an kizina odasinda yatmasi gerektigini izah et. Cekilin odaniza kapa kapiyi.
Ne soyliceksen orada soyle.
Sahit olmamali.

Boyle benzer sorunlar bizde de vardi.. Kizim ozaman 3.5 du simdi 6 yasinda , babasi kizdinda cidiye almiyor.. Ilk basta yanlislarini hatirlatiriyorum.. Suan artik dengeledik... Iki kizimin aralarin dada 3 yaş var.. Ablasiyla yatamazmi..

Boyle benzer sorunlar bizde de vardi.. Kizim ozaman 3.5 du simdi 6 yasinda , babasi kizdinda cidiye almiyor.. Ilk basta yanlislarini hatirlatiriyorum.. Suan artik dengeledik... Iki kizimin aralarin dada 3 yaş var.. Ablasiyla yatamazmi..

Bebek henuz 3 aylik sadece anne sutu aliyo o yuzden besikte bizim odada yatiyor
6 7 aylik olsun gece kalkmasi azalsin onu da hemen odasina geciricem
Ben genel olarak esimin her konuda oldugu gibi cocuk yetistirmekte de sorumluluk almamasindan cok rahatsizim

Haklısın konu sahibi
Esınızle ortak tavır sergılemezsenız emeklerınız bosa gıder

Kucuk bebegınızde varmıs cok yorucudur emınım sakin olun esınızle konusup anlasırsınız

Geçen gün eşim ve kızımın bir konuşmasına şahit oldum.

Kızım almaması gereken kirilabilecek bir eşyayı almış eşim diyor ki kızım bırak onu annen görürse seni de beni de keser

Duyunca pes dedim!

Gittim kızıma neden onu almaması gerektiğini güzelce açıkladım.

Sonra sevgili kocama bir güzel saydım döktüm.ben canavar mıyım nasıl korkutuyorsun çocuğu dedim.kızıma karşı değil ama kendisine karşı içimden nasıl bir canavar çıkabileceğini görmüş oldu.

Sanırım bir daha yapmaz. :)

:KK48:

Bebek henuz 3 aylik sadece anne sutu aliyo o yuzden besikte bizim odada yatiyor
6 7 aylik olsun gece kalkmasi azalsin onu da hemen odasina geciricem
Ben genel olarak esimin her konuda oldugu gibi cocuk yetistirmekte de sorumluluk almamasindan cok rahatsizim
Evet oluyor bu durumlar , ilerki zamanlarda kendisini ciddiye almadinda anca ozaman anlar.. Daha kardesler anlsamicak.. Kim hakliydi, kim haksizdi kavgasi olacak.. Baba isten geldinde iki kardes paylasamicak onun kavgasi... Cogu ailede olan durumlar herhalde.. Ya netten bu konu uzerinde mutlaka yazı oluyor profesorlarin veya pedagoglarin.. Kısa kısa eşine yolayacaksin.. Hem kendinize hem, esine yararlanmis olursun..

Benim eşim de ayni diyebilirim.
Eğlence, keyif hep babayla... bi iş mi yapılacak, bi sorumluluk mu var.. O zaman anneye sor, izin verirse olur. O işin neden öyle olması gerektiğini anlatmaz da, annen oyle diyor der. Sanki ben kural koyucu, otorite, disiplin merkeziyim. Ama sayesinde öyle hissediyor çocuk. Kotu polis benim.

Ama çocuk doğmadan atıp tutuyordu yok ben otoriter baba olurum şöyle böyle, gorduk !!! Hatırlatınca da şimdi küçük, kiyamiyorum. Az daha buyusun o zaman dediğin şekilde davranicam diyor. Duy da inanma.. İstediği her şeyi yapmanın iyilik old sanıyor. Dedeler nineler gibi..

Ben zaten out oldum bu sebeple.. Babasıyla yemek ister, babasıyla uyumak.. Kıskanma hissi yok bende ama çocukta uzun surede cabalayip sağladığim düzeni ve davranissal alışkanlıkları böyle şeylerle bozup başa döndüğümuzde sinirlenmiyor değilim yani...

kı zçocukları neden babaları severinaçıklaması bu bence ;)
annen kızar , annene sor uğraşmak istemeyince hep topu anneye atarlar ama yalnız kaldıklarında hemen yumuşar ve çocuğun dediğini yaparlar..
bir tanede benim başımda var , kızım henüz 9 aylık ağlayınca anne diye ağlar , karnı acıktyı anne, altı pislendi anne, bazen atıyorum eline iş yapıyorum yada bilerek işimi uzatıyorum ben annesi isem oda babası ilgilensin..
ve egerkı bırsey net bır sekılde yapılmayacaksa eşiminde benimle aynı doğrultuda hareket etmesi için eşimi uyarıyorum..

Back
X