- 5 Aralık 2022
- 1.255
- 2.809
- 63
- Konu Sahibi nebutantana
-
Bence hemen sevmiyor dememek lazim. Cok konusan insan hakikaten zor. Siz arkadasinizi ne kadarda bir goruyorsunuz ki? Arada bir elbet cekilir. Ama her gun her gun her gun... cok yorucu olabilir.Üzgünüm ama sevmiyor gibi geldi. Ben aynı ortamda olduğumuz arkadaşımı bile sevmesem de ayıp olmasın diye dinliyorum kaldı ki bu adam sizin kocanız saçmalasanız da dinlemeli gibi geldi
evet ama konuşmak değil ki tek olay heyecan yok gibi katlanamıyor gibi geldi insan sevdiği kişiye böyle davranmaz ki ben mi çok alınganım bilmiyorumBence hemen sevmiyor dememek lazim. Cok konusan insan hakikaten zor. Siz arkadasinizi ne kadarda bir goruyorsunuz ki? Arada bir elbet cekilir. Ama her gun her gun her gun... cok yorucu olabilir.
Mesela balayına gideceğimiz de kayınvalidem şakayla karışık ben çok korkuyorum bunlar nasıl yol gidecek oğlum hiç konuşmuyor gelinimde çok konuşuyor demiş gülmüştü . O lafı hiç çıkmıyor aklımdanBence hemen sevmiyor dememek lazim. Cok konusan insan hakikaten zor. Siz arkadasinizi ne kadarda bir goruyorsunuz ki? Arada bir elbet cekilir. Ama her gun her gun her gun... cok yorucu olabilir.
Eşimin işi hiç bir zaman yeterince iyi olmadı zaten bunun psikolojisine çok yansıdığını kendisi de söylüyor . Mesela diyelim çocuğu kreşe yada bir kursa göndermekten bahsedeyim muhtemelen o bunu karşılayamayacağı bir masraf olarak görüp geriliyor konuşmak istemiyor bu benim yorumum. Belki maddi olarak kendini yeterli hissetse o da bunları konuşmak isterdi ama benim beklenti içinde olmamı bile istemiyor sankiİlişkinizin her aşamasında böyle miydi peki? Bu kadar mı katlanamaz durumdaydı? Acaba çocuk sorumluluğu mu onu böyle asabilestirdi?
Karakteriniz farkliymis.. Bunu sevilmemeye cekmeyin.Mesela balayına gideceğimiz de kayınvalidem şakayla karışık ben çok korkuyorum bunlar nasıl yol gidecek oğlum hiç konuşmuyor gelinimde çok konuşuyor demiş gülmüştü . O lafı hiç çıkmıyor aklımdan
çok üzüldüm canım dediğin şey doğru. sen böyle davrandığında kendisi sende bi değişklik olduğunu fark etmedi mi peki?Eşim genel olarak sessiz ve konuşmayı sevmeyen biri yalnız bana özel bir durum değil ancak ben onun eşi olduğum için onunla herkesle olduğundan daha Farklı fidana özel bir ilişkimin olmasını istiyorum haliyle . Örneğin şuan 33 haftalık hamileyim ve bebeğimiz olacağı için heyecanlıyım eşimle bebeğimiz hakkında konuşmaya çalıştığımda benim kadar heyecanlı olmadığını görebiliyorum . Ben bu konu hakkında bahsetmesem o asla kendiliğinden bebeğimizden bahsetmiyor bana karnımda tekme attığında heyecanla yanıma çağırıyorum büyük bir bıkkınlıkla geliyor nazlanıyor resmen yada ben ilerde Çocuğumuzu nasıl yetiştirmek istediğimden bahsediyorum onunla birlikte hayal kurmak istiyorum ama bana sürekli herşey olacağına varır sürekli aynı şeylerden neden bahsediyorsun vs diyip sıkıldığını bana belli ediyor . Geçen gün en sonunda bana ya gerçekten sen çok aşırı konuşuyorsun ve sürekli aynı şeylerden bahsediyorsun dedi . Kalbimi çok kırdı bu cümleler . Bende sen eşimsin bebeğim hakkında geleceğimiz hakkındaki hayallerimden heyecanla başka kime bahsedebilirim . Neden her sohbet konusunda benden kaçıyorsun neden yakın olmaktan bu kadar korkuyorsun benim anlattığım şeyler neden seni korkutuyor dedim. Yaklaşık bir hafta geçti üzerinden sadece sofraya gel ekmek alır mısn vs gibi genel konuşmalar yapıyorum artık kendisiyle . Hatta iş yerinde çok çok büyük olaylar yaşadığım bir dönemdeyim sadece iş arkadaşlarımla konuşup ona baahsetmedim bile konulardan nasıl olsa ben çok konuşuyormuşum ona göre . Sofraya beraber oturduğumuZda da sadece yüzeysel konuşuyorum asla bir konu açmıyorum zaten içimden gelmiyor. Çok çok kırgınım şuan bile gözlerim doluyor eşiyle herşeyi konuşabilen kadınlara çok imreniyorum çünkü ben eşimle hayatı paylaşamadığımı düşünüyorum artık . Yapısı bu şekilde belki ama ben de üzülüyorum bu duruma . Ne yapabilirim onu da bilmiyorum. Tek çözüm yolu olarak kendimi çektim tamamen ondan en ufak bir ilgi göstermiyorum çünkü hak etmiyor .
Evet baştan beri yapısının olduğunu biliyordum ama birşeyler yaşadıkça rahatsız etmeye başladı yada ben daha çok farkına varmaya daha çok anlamlandırmaya başladım bilemiyorum .
İşte böyle böyle insanın hayat ışığı sönüyor.. Benimde eski neşemden heyecanımdan eser yok ve konuşmuyorum da en azından eşim mutludur umarım .Çok konuşulmasından ben de nefret ederim
Özel hayatta da işte de
Mesela işte biri çok konuşunca “bu anlattığını iki cümleyle de özetleyebilirdin farkında mısın” diyorum
Ama şöyle bir şey var
Sevgilimle ya da yakın arkadaşlarımla sabahlara kadar muhabbet ediyorum
Çünkü bu nitelikli bir muhabbet
Boş konuşmalara ve sürekli aynı şeyin konuşulmasına tahammülüm yok
Bence eşiniz sizin boş konuştuğunuzu ve sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp durduğunuzu düşünüyor
Doğal olarak sıkılıyor
Eşinize hak verdim
Onun cephesinden bakın; karşınızda ağaçkakan gibi vıdı vıdısıyla rahatsızlık veren bir tip
Ama bir konu açtığımda ya gerginleşiyor ya beni çok abartıyor geleceği şimdiden hesaplıyor diye görüyor ve tahammülsüz oluyor . En sonunda da tartışıyoruz işte bunun nedenleri bence hem maddi durumumuz hem de onun içe dönük biri olması .Hayatta en sevdiğim yetişkin insan kocam. Çıldırıyorum onu severken, 10 senelik evliyim hala akşam eve geleceği zaman heyecanlanıyorum, onun yaptığı normal şeyleri başkası asla öyle yapamaz gibi hissedecek kadar aşığım.
Ama adam çok konuşuyor. Günde en az 7-8 kez konuşuruz telefonda, zaten beraber çalışıyoruz hiçbir şey bulamazsak işten güçten konuşuruz. Amma velakin aşkımdan ölsem de şişiyor o kafa. Çoktur "yav bi sus da kafamızı dinleyelim" dediğim. Alındığını sanmıyorum, çünkü alınacak bir şey yok. Ki çenesi o kadar düşük ki asla konu tekrarına bile girmez, geveze işte ya.
Sizinki de o hesap. Aşktan sevgiden bağımsız çok donuk insan da çekilmiyor çok konuşan da. Ben donuk ve sıkıcıyım mesela.
Öyle olmuyor inanın .. her seferinde ben yaklaşmaya çalışıyorum da o da kaçıyor gibi oluyor . Bir kerede ben bana gelinmesini yakın olmaya sohbet etmeye çalışmasını istiyorumAmann ne derse deyin siz konuşun ben de konuşurum valla dinlemezse fırçamı da atarım beni niye dinlemiyorsun bakayım sen diye
Ama her erkek konuşmayı sevmiyor mesela babam çok konuşmaz ben hep evlenmeden önce derdim konuşmayan biriyle evlenmeyeceğimÖyle olmuyor inanın .. her seferinde ben yaklaşmaya çalışıyorum da o da kaçıyor gibi oluyor . Bir kerede ben bana gelinmesini yakın olmaya sohbet etmeye çalışmasını istiyorum
Gerçekten çok konuşuyor olabilir misiniz? Bunu da bir düşünün bence.Mesela balayına gideceğimiz de kayınvalidem şakayla karışık ben çok korkuyorum bunlar nasıl yol gidecek oğlum hiç konuşmuyor gelinimde çok konuşuyor demiş gülmüştü . O lafı hiç çıkmıyor aklımdan
Yanlış anlamayın da terapiye bütçe ayıramıyorken bebek sahibi olmanız da sanki biraz hata gibiymiş. Bebek terapiden çok daha masraflı çünkü.Maddi olarak bütçe ayıracak durumda değiliz . Zaten bu konunun da eşimi iyice içine kapanık birine dönüştürdüğünü düşünüyorum .
Ama her erkek konuşmayı sevmiyor mesela babam çok konuşmaz ben hep evlenmeden önce derdim konuşmayan biriyle evlenmeyeceğimkocam da konuşur da ben daha çok konuşuyorum ama babamdan dolayı sizi çok iyi anlıyorum babamı arasam 2 dk anca sürer konuşulacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?