Eşim çok konuştuğumu söyledi

4 senelik evliyiz yaşım da artık anne olmaya elverişli yaşları geçiyor ve gerçekten annelik duygusunu da içimde taşıyorum eşimle de ayrılma gibi bir düşüncem olmadığı için çocuk istedik ve planlayarak oldu bu yüzden de . İletişim sorunlarımız yüzünden bir kaç kez ayrılma aşamasına geldik ama bir şekilde ayrılmadık ben ayrılmayalım diye çabalamadım daha çok eşim çabaladığı için ve bende bunu istemediğimi anladığım için devam ettik .durum bu şekilde . Ama sizin değerlendirmenizde doğru belki de sıralamayı yanlış yaptık önce ne kadar sürerse sürsün ilişkimizi tatmin edici bir hale getirip sonra çocuk düşünmeliydik . Hayatı bu kadar doğru yaşayamıyoruz ama bazen işin içine girince inanın öyle olmuyor

Ben de sizin gibiyim, karsimdaki cok konusunca diyebiliyorsam “biraz susar misin?” Diyorum. Eger diyemiyorsam baska seylerle ilgilenip susmasini bekliyorum

İşte böyle böyle insanın hayat ışığı sönüyor.. Benimde eski neşemden heyecanımdan eser yok ve konuşmuyorum da en azından eşim mutludur umarım .
İyi de siz ozgurce konusacaksiniz diye karsinizdaki sevmedigi bir seye surekli tahammul mu etmeli? Evlilik bu degil yalniz, karsilikli fedakarlik. Siz de biraz az konusmayi deneseydiniz bu tepkiyi almayacaktiniz

Iyi duvar gibi ne anladım öyle evlilikten cok zor bir durum düşününce tabi Allah yardimciniz olsun...

İyi de siz ozgurce konusacaksiniz diye karsinizdaki sevmedigi bir seye surekli tahammul mu etmeli? Evlilik bu degil yalniz, karsilikli fedakarlik. Siz de biraz az konusmayi deneseydiniz bu tepkiyi almayacaktiniz
Ben eşimin işinden kaynaklı günün çoğunu bazen geceleri bile evde tek başıma geçiriyorum sürekli dip dibe değiliz dolayısıyla evde olduğunda daha yakın olma ve konuşma ihtiyacı hissediyorum .

Ben eşimin işinden kaynaklı günün çoğunu bazen geceleri bile evde tek başıma geçiriyorum sürekli dip dibe değiliz dolayısıyla evde olduğunda daha yakın olma ve konuşma ihtiyacı hissediyorum .
Az gorusuyorsaniz haklisiniz

Siz belki de gerçekten hep aynı mevzuları , defalarca konuşuyorsunuz;adam cidden sıkılmıştır.Seviyorum diye de insan ne bileyim sürekli aynı konuları dinlemek istemez.

Ben kendimi çekince o da aynı şekilde davranır gelip gönlümü almaya çalışmaz . Farketti sofradayken de sordu neden konuşmuyorsun dedi bende konuşacak birşey yok dedim . Ertesi gün evde yemek hazır diye mesaj atmıştım o mesaja da seni seviyorum diye cevap vermişti bende cevap yazmadım . Sonra zaten o da benim gibi soğuk ve ilgisiz davranmaya devam etti . Zaten hep aynı şeyler kısır bir döngü şeklinde yaşanıyor . Gidip uzunca anlatsam dahi beni anlamıyor sonuçta değişmiyor . Kaldı ki zaten çok konuşuyorsun da dedi kendi ağzıyla . Artık dert anlatacak ne isteğim ne halim kaldı .. böyle devam etsin istiyorum artık bende .

Aradaki yorumlari okumadim ama kendi dusuncemi soyleyeyim erkekler en azindan bir cogu bizim gibi hissetmiyor.yani cocuk dogmadan baba olduklarini hissedemiyorlar.Benim esimde kizim dogmadan once benim kadar heyecanli degildi.Cok üzülmüstum.Ama cocuk dogduktan sonra cok degisti.surekli alir gezmeye goturur aksam bi yere gitsem kiz benle kalsin goturme deri yedirirdu uyuturdu.sizde biraz zamana birakin hamilesiniz kendinizi uzmeyin hersey olacagina varir.evet biz kadinlar olarak biraz fazla konusuyor olabiliriz ama genlerimizde vae ne yapalim

Siz karnınızda taşıdığınız için annelik duyguları oluştu ama maalesef bazı babalar, bebeğin yüzünü görmeden o duyguya giremiyor.

Siz de heyecanlısınız doğal olarak bu konuda konuşmak istiyorsunuz. Eşiniz keşke daha kibar bir şekilde kendini ifade edebilseydi.

Bana göre en zor insan tipi iletişime kapalı olandır. Kimbilir içinde neler yaşıyor ıssız adam?

En mutlu, heyecanli anlarinizda bile sizinle ayni duygulari paylasmaktan ve hissetmekten acizse, siz sonsuza dek kendi basiniza mutlu veya üzgün olursunuz. Zaten siz bile iletisiminizi en basit seylere indirgemissiniz ve haklisiniz da. Cok ruhsuz, sig biri, anladigim kadariyla. Yemege bile cagirmayin, kendisi ne hali varsa görsün. Belki anlar.

degisecegini pek sanmiyorum, oldugu gibi kabul edeceksiniz ilerde cocugunuz da farkina varacak bu muhabbetsizliginizin..uzucu 1 durum.. ben de boyle 1 adamdan ayrildim,biz kadinlar iyi insan , beni seviyor vs diye dusunup katlanmaya calisiyoruz fakat gercekten seven adam zaten kirmak istemez karisini sacma da olsa saatler de olsa dinler yani.. umarim siz orta 1 yolda bulusursunuz.. hayirli dogumlar dilerim..

Karakter bu değişmez, esinizi yargılamayın istesede sizin istediğiniz gibi davranamaz, bosuna yipratiyorsunuz, bu tipler sevincini üzüntüsünü içinde yaşar, dışında yaşayıp anlatanlari sıkıcı bulur.

Bende sevmem bos konuşmayı. Ici dolu olmalı konuşmaların. Iki cümleyle dert cozulecekken destan yazarlar :)) buda karakter meselesi.

Kusura bakmayın doğmamış çocuğa niye don biçiyorsunuz. Durun bakalım bir sağlıcakla dünyaya gelsin , bir kucağınıza alın. Ben kocanızı haklı buldum . Dünyaya geldi de , büyüdü de , kreş kurs yaşına geldi de sizin de konunuz olmuş. Adam zaten maddi yönden sıkıntılı siz de bam teline basmışsınız ve evet boş konuşma . Ben oğluma hamile olduğum zaman vallahi hiç aklıma gelmedi şuraya yazdıralım buraya gitsin diye . Su akar yolunu bulur niye darlıyorsunuz ki adamı

İşte konunuzun özeti bu,siz zaten iletişim problemi yaşadığınız bir evliliği öyle ya da böyle sürdürmeye çalışırken,bir de üstüne bile isteye çocuk yapmışsınız.Adamın fıtratı bu ve değişmeyecek,siz de ya bu deveyi güdeceksiniz ya da bu diyardan gideceksiniz.Eşiniz zaten hep böyleymiş ama siz amann yaşım geçiyor,anne olayım bari demişşiniz.

Benim eşim de konuşmayı sevmez.
Sessizdir çevresine karşı.
Hatta kaynanam bunla aynı evde sıkılmıyor musun der.
Ama benle konuşur, çünkü ortak ev yaşam, geçim kaygısı, çocuk....... Mecbur konuşulacak şeyler hep olmuştur

Eşinizin hamileliğinizin bu döneminde rahatsız olduğunuz bir konuda böyle soğuk kalması çok kırıcı olmuş.

Annemde sizin gibi çok konuşuyor ve hep aynı şeylerden bahsediyor. Canım ciğerim annem ama bazen aşırı bunalıyorum bende çok derim anne uzatma konuyu ve hep aynı şerleri dinlemekten sıkılıyorum diye. Ama onun kişiliği öyle işte yinede konuşur. Birde maddi imkanı olmadığı halde babama sürekli daha lüks evlerden bahsediyor onlardan alalım şöyle olsun galan diye babamda geriliyor ve yeter artık birazda haline şükret diyor. Sizin konuyu okuyunca bizim ev canlandı gözümde. siz farkında olmayabilirsiniz ama çok yıpratıcı çok konuşan biriyle onu kırmadan dinlemeye çalışmak. Anlamak demiyorum zaten o kısım daha da zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…