evetDahası birden bir düzen oturtmanı isteyebilir hep aynı saatte uyusun aynı saatte uyansin yesin işesin vs
Bak canım bir insan sağlıklı yaşamayı benimsemiş olabilir bu iyi bişey fakat şeftali yok elma var diye sorun çıjarıyorsa orada sıkıntı vardır
evet bunu benimsemiş ve aksi bir yaşamı kabul etmiyor
işte liste dışına çıkmak burda sorun yani en küçük bir şey bile belirlenen şeyden farklı olamazBak canım bir insan sağlıklı yaşamayı benimsemiş olabilir bu iyi bişey fakat şeftali yok elma var diye sorun çıjarıyorsa orada sıkıntı vardır
ah işte ilk zamanlar bende heves ederdim pastalar börekler yapardım ama sırf uğraştım diye tadına bakardı o da zoraki tabi sonra da güzelce anlatırdı canım boşuna bunları yapmak için uğraşma diye bende yapmıyorum zaten çünkü ziyan oluyorilginç senin elinden zehir olsa yerim demesi gerekiyor...
madem bu imkanlar içinde özellikle sizden istiyorsa ....
az önce aradı napıyosun nasılsın diye hiç iyi değilim dedim hiç taviz vermedim geliyim mi dedi gelme dedimsağlıklı yaşamak istemesi değil ki sorun. sorun seni çocuk gibi zorlayarak eğitmek istemesi.
sana zaman verse zaten uyum sağlamak için isteyerek çabalayacaksın.
ama bu adam mahmut hoca gibi,dediğini yapmazsan tek ayak üstünde durma cezası verecek neredeyse.
bence ciddi bir konuşma yapmalısın evliliğe ve ona alışman için sana zaman vermesi konusunda.
10 yaşında bakıcı düzenine muhtaç, mecbur bir çocuk değilsin.
niyeti iyi olsa bile yöntemi yanlış.
tamam işte mutsuzluğunuzun nedenini açıkça ve suçlamadan anlatın gelince.az önce aradı napıyosun nasılsın diye hiç iyi değilim dedim hiç taviz vermedim geliyim mi dedi gelme dedim
sesim kötü diye telaşlanır o, gelir kesin birazdantamam işte mutsuzluğunuzun nedenini açıkça ve suçlamadan anlatın gelince.
her şeyin ilacı zaman.
sizi seviyor ama 24 yaşındaki birine bu kadar da müdahale edilmez ki.
yani sebebini bilsin.sesim kötü diye telaşlanır o, gelir kesin birazdan
konuşıyım gelince dimi
konuşucam geldiğinde bakalımYa arkadasim allahini seversen bu ne boyle ne zannediyo kendini meslegi ne bu zibidinin adama bak ya kölesimisin sen onun bence onun sana yaptiginin aynisini sende ona yap
anlayacak mı beni bilmiyorum ki yine başlayacak ama böyle şöyle falan diyeyani sebebini bilsin.
nasıl başardınız bunu yani evde yemek yediği için şükrediyor dediniz ya , inşallah bende bunu anlatabilirim onadisiplinli olmak güzel olabilir. bana göre bu kadarı hastalık boyutunda olsa da bu onun seçimi olabilir eyvallah ama, siz onun askeri değilsiniz. bu hayatta sadece onun kuralları için yaşamıyorsunuz. bu kurallarla mutlu olabiliyorsanız ne ala! ama mutlu değilsiniz! sizin eşinize izah edeceğiniz tam da bu! bu hayatı sadece birilerini mutlu etmek için yaşamıyoruz. annemiz babamız eşimiz çocuğumuz fark etmez..
benim de eşim disiplinli, yemek beğenmez, titiz. ama bu onu ilgilendiriyor beni değil. evliliğimin ilk 2 yılı çok zor geçti, çok tartıştık. şimdi eve geldiğinde yemek yediği için şükrediyor. kızımla ve benimle zaman geçirmek için işin ucundan tutuyor. yine sorumluluk ve organizasyon bende tabi ki, ama bu kadarı benim için yeterli.
benim bu hayattaki varlık sebebim sadece onu mutlu etmek değil! elbette o mutlu olursa ben de olurum ama önce ben mutlu olacağım ki, onu mutlu edecek enerjim olsun!
uzun bir nişanlılık dönemi olmadı bu kadarını farketmedim dediğim gibinişanlıyken bilmıyormuydun böyle olduğunu :)
ayrıca evde yardımcı var ve çalışmıyorsunuz sadece yemek yapmak bu kadar zor olmamalı
eşiniz biraz abartıyor galiba ben sizin yerinizde olsam kesinlikle yapmam o an aklımda ve neye imkan varsa o yemeği yaparım...
akşam eşime bir kezde bunun için sarılacamkuzumm benim yemek vermesem neden yemek yok demez..Meyve yi çok sever fakat kendi almaz ben manavdan unutmaz alırsam yer
bu arada ben haftanın 6 günü çalışıyorum ve eve akşam 9 da gıdıyorum o yüzden eşim hiç zorluk yapmaz...çünkü ne aç bırakırım nede evimi kirli bırakırım hergün planlıdır işlerim :
konuşa konuşa orta yolu bulacaksınız. başka yolu yok.konuşucam geldiğinde bakalım
anlayacak mı beni bilmiyorum ki yine başlayacak ama böyle şöyle falan diye
ben de hiç çaba sarf etmedim değil. annesinin el lezzetine ulaşamam belki ama eşimin yöresel yemeklerinin de hemen hemen hepsini artık yapabiliyorum. ben de bekarlığımdaki kadar rahat değilim mutlaka, yan gelip yatmıyorum. daha organizeyim, daha pratiğim. ben ev işini üstlenmeyi gözümde büyütmedim hiçbir zaman. yani, evlenip bir erkeğin kahrını çekiyorum gözüyle bakmadım. yalnız da yaşasaydım evimi temizleyecektim, yemek yapacaktım. ama her şey onun istediği gibi onun istediği zamanda olacak diye bir kural yok. benim gücüm neye yeterse onu yaptım. yaptığımda mutsuz olacaksam yapıp da surat etmektense yapmamayı tercih ettim. her zaman onun sevdiği yemeği yemedik. bu adım adım oldu. dediğim gibi 2 yılımı aldı. önce bağırıp çağırıyordum ama o fayda etmedi. sonra sakince kendimi ifade ettim her seferinde. ben insanım makine değilim ve olmak da istemiyorum dedim. evim dağınık da kalabilir yeri geldiğinde, ekmek arası domates peynirle öğün de savabilirim bunu ona izah ettim sürekli.nasıl başardınız bunu yani evde yemek yediği için şükrediyor dediniz ya , inşallah bende bunu anlatabilirim ona
İnceldiği yerden kopsun değil aslında ilk başta ki çözüm. Bu onun yaşam biçimi olabilir tamam ama size dayatması asıl mesele. Siz nasıl ona saygı duyuyorsanız onun da sizin isteklerinize saygı duyması gerekiyor bunun için konuşmak içinizden ne geliyorsa söyleyin olmadı mektup yazın okusun. Siz kendinizi sevmez ve saygı göstermezseniz eşinizin yada bir başkasının size saygı duymasını beklemeyin.haklısınız bu konuda bende farkındayım o yüzden zaten konu açtım ama inceldiği yerden kopsun bu akşam bakalım
birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz çok iyiyiz ama karnımız acıkana kadar galiba çünkü yemek zamanı gelince gerilme oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?