çok merak ettim sizin evde pi$meyen esiyin tercih ettigi yemekler nelerbenim çok dikkat ettiğim bu konuda seninde özenli olmanı bekliyorum diyor
evet ama yedikleri de hiç bana hitap etmiyordeniz ürünleri ve sebze tarzı çok seviyor
insanlar evlenince kilo alır ben zayıflaım
boşuna mı yazdım o kadar yaniCalismiyosun yardimcin var ee daha Allahtan belani mi istiyosun YENI UYE esinin sabah sporundan sonraki sistematik yemegini yardimci hazirlasin sen kiralik ask izlemeye devam et
konuşa konuşa orta yolu bulacaksınız. başka yolu yok.
ya da o da sizin isteklerinizin bir kısmına evet diyecek. mesela bir gün bir dilim pasta yiyeceksiniz beraber ya da bir gün yatak keyfi yapmak, yarım saat geç kalkmak gibi.
her şey karşılıklı olunca güzel.
anladım teşekkür ederim açıkladığınız içinben de hiç çaba sarf etmedim değil. annesinin el lezzetine ulaşamam belki ama eşimin yöresel yemeklerinin de hemen hemen hepsini artık yapabiliyorum. ben de bekarlığımdaki kadar rahat değilim mutlaka, yan gelip yatmıyorum. daha organizeyim, daha pratiğim. ben ev işini üstlenmeyi gözümde büyütmedim hiçbir zaman. yani, evlenip bir erkeğin kahrını çekiyorum gözüyle bakmadım. yalnız da yaşasaydım evimi temizleyecektim, yemek yapacaktım. ama her şey onun istediği gibi onun istediği zamanda olacak diye bir kural yok. benim gücüm neye yeterse onu yaptım. yaptığımda mutsuz olacaksam yapıp da surat etmektense yapmamayı tercih ettim. her zaman onun sevdiği yemeği yemedik. bu adım adım oldu. dediğim gibi 2 yılımı aldı. önce bağırıp çağırıyordum ama o fayda etmedi. sonra sakince kendimi ifade ettim her seferinde. ben insanım makine değilim ve olmak da istemiyorum dedim. evim dağınık da kalabilir yeri geldiğinde, ekmek arası domates peynirle öğün de savabilirim bunu ona izah ettim sürekli.
eşim ayrıca bakımsız olmamdan da hiç hazzetmez. hafif makyajım, bakımlı saçım, uyumlu ve şık kıyafetimle arz-ı endam etmeliyim her zaman. ailesine giderken kot giyecek olsam, "şu elbiseni mi giysen acaba" derdi.
bu arada evimiz çok dağılmaz, çok kirlenmez çünkü ben de düzeni seviyorum. bakımsız bir kadın da değilim.
ama canım istemeyebilir! bu kadar basit! o gün canım makyaj yapmak istemiyorsa yapmam veya bir kot bir tişört giymek istiyorsa da giyerim.
benim eşimi kızımız da çok değiştirdi kabul etmem gerekirse. daha vicdanlı daha merhametli oldu. belki de kızına yapılmasını istemediğini bana yapmadı diye düşünüyorum.
lütfen biraz daha dikkatli yazın bu söyledikleriniz ayıp gerçektenCalismiyosun yardimcin var ee daha Allahtan belani mi istiyosun YENI UYE esinin sabah sporundan sonraki sistematik yemegini yardimci hazirlasin sen kiralik ask izlemeye devam et
evet mektup olabilir belkiİnceldiği yerden kopsun değil aslında ilk başta ki çözüm. Bu onun yaşam biçimi olabilir tamam ama size dayatması asıl mesele. Siz nasıl ona saygı duyuyorsanız onun da sizin isteklerinize saygı duyması gerekiyor bunun için konuşmak içinizden ne geliyorsa söyleyin olmadı mektup yazın okusun. Siz kendinizi sevmez ve saygı göstermezseniz eşinizin yada bir başkasının size saygı duymasını beklemeyin.
Çok işe yarıyor söyliyimevet mektup olabilir belki
çalışıcam zaten böyle gitmeyecek çünküEvde oturmayın, işe girin çalışın. Oturmanız adamın gözüne mi batıyo nedir, herşeyi en mükemmelinden istiyomuş, oldu canım. Eş aldın kendine hizmetçi değil. Ki temizlik için yardımcınız da varmış o yapsın günlük yemekleri meyvesini de bir zahmet kendi alıversin ne bu ya kadın mıyız köle miyiz?
o kadar planlı yaşamak hoş görünüyor belki ama bence öyle değilçok merak ettim sizin evde pi$meyen esiyin tercih ettigi yemekler neler
yemek kulturumuz geli$sin biraz
e$imi seninki gibi beslemem lazim benim :))
bide e$iyin meslegini merak ettim
aslinda bu beslednmeyle boyunu kilosunuda merak ediyoum ama sormuycam çok olur :)))))))
gerçekten imrendim yaa bende istiyorum oyle bi mutfak ve hayattt
evet müdahele ediyorişe girin bence de çalışın zaten yardımcıda varmış
yalnız sizin beslemenize karışması biraz sıkıcı
herkes istediğini yesin sizi niye kasıryorki
Ay bende bende@bikahve nin dediği gibi ben de çok mektup yazmışımdır:)
Çok işe yarıyor söyliyim13 yıllık evlilik tecrübesi ile sabittir. Konuş konuşamadığın yerde yaz. Bak burda konuşamıyoruz ama yazıyoruz değil mi?
Bana zaman verse bende kendi isteğimle ona uysam belki de dediğiniz gibi harika olacak ama baskı yapar gibi davranması işleri zorlaştırıyor sinirlenmesiAslinda size su anda cok zor gelir, ama bu duzene alissaniz guzel bir sey. Beraber bir plan yapin madem, o hafyayi planlayin, iste bugun seftali yencek bugun elma, siz de ona uyun. Boylece cok duzenli, saglikli, sportif bir aile olursunuz. Benim esimin de o kadar karisik ki, yarin corba yap der sonra su da olsaydi der onu yaparim ben tokum der midem agriyo keske bilmem ne yapsaydin der, soganlari soyle dogra der oyle dograrim bu sefer soganlari niye.boyle dogruyosun ben oyle sevmiyorum der. Yani gunu gununu tutmaz. Duzenli olmak en cok istedigim seylerden biridir. Zamanla birbirinize uyarsiniz diye düşünüyorum. Abur.cubur yemek de illa ki istersin ama o isteyken ye gene naapcan. Kavga cikarmasi tabi ki kotu, ama diger.konularda iyi bir.esse, bu konuda skinti cikariyorsa o zaman bu konuda siz de ona uycaksiniz.
ailesiyle büyümemiş hep belli bir kalıp içinde büyümüş kurallarla programlarla o yüzden belki de anlayamıyor beniAdam kendine bedava bakıcı almış, eş değil sanki...
Elifay eşinin sana yaptığı yaptığı şeyin adı: zulüm...
Evlilik hayatının zorluklarını beraber paylaşmaktır. Oysa eşin hayatı zorlaştırıyor. Sadece kendi rahatının peşinde.
Hadi kendi sevdiği şeyleri isterken senin sevdiğin şeylerden sen mahrum bırakmasına ne demeli?
Adam eş mi almış kendine köle mi? Evlilik bu değil.
Ayrıca ailesi de bu adamın totosunu çok kaldırmış, bunu böyle alıştırmış. Adam askerdeyken ne yapmışlar peki??? Pazartesi şeftali günü diye askeriyeye şeftali mi taşımışlar??
Bir zahmet kendi yapsın bazı şeyleri, sorumlulukları tamamen üstünüze almayın. Yoksa çok yıpranırsınız. Hayat zaten yorucu.
sen kölemisin arkadasım ya bu kadınlara cok kızıyorum erkekleri pesinde tabiri caizze köpek yapıcaklarına annecilik oynuyolar ne demek sen benden hizmet bu kadar bekliyosan usak tut ben calısıyorum ve yapamam yaptıgımda bu beyenmiyosan kalk kendin yap siz sımartıyosunuzMerhaba arkadaşlar ,
Ben 4 aylık evliyim eşimle 8 aylık bir flört döneminden sonra evlendik ben 24 eşim 29 yaşında çok iyi anlaşıyoruz ama tek bir sorun var sorun şu ki eşim yemek - temizlik konusunda çok zor biri
Yemek konusuna örnek verirsem kiralık aşk dizisinde ömer karakteri gibi yani yediği şeyler hep saati saatine günü gününe olacak mesela bugün meyvelerden şeftali yiyecek ben unutup yada şeftali olmadığı için elma hazırladım diyelim yada sebze çorbası yapılacak bugün çorbanın içine bir baharat koydum yada ne bileyim başka bir çorba yaptım çok kızıyor bağırıyor çağırıyor , dışarda çok nadir yerlerde yemek yer zaten istediği her şey tam kıvamında olmalı aksi düşünülemez , içtiği kahve den yediği yemekten meyvesine kadar, ev tertemiz olmalı kıyafetler çamaşıra kadar ütülü olmalı , hijyen konusunda da çok takıntılı çok zorlanıyorum
En çokta yemek konusunda delirmiş durumdayım , her sabah tatil günlerinde bile çok erkenden kalkar spor yapar sonra kahvaltısını eder yani hep planlı programlı ve benimde öyle olmamı istiyor , uyumak istiyorum bırakmıyor , kendi yemiyor banada yedirmiyor misal börektir kektir patatestir yada ne bileyim abur cuburduro işe gidince yiyorum resmen istediğim şeyleri temizlik için yardımcımız var ama yemek konusunda daha çok benim hazırlamamı istiyor , ben evlendiğimden beri çalışmıyorum ama kilo verdim resmen sabahtan akşama kadar uğraşmaktan çünkü pek yemek yapmayı bilmiyorum ve yediği şeyler çoğunlukla sevmediğim bildiğim şeyler değil anlatacak çok örnek var ama kısacası böyle kızlar napmalıyım çok yoruldum küçücük bir yemek mezvusunun büyümesinden tartışmaktan
yok plan deilde beslenmesine yediklerine dikkat etmesine sporuna imrendimçalışıcam zaten böyle gitmeyecek çünkü
o kadar planlı yaşamak hoş görünüyor belki ama bence öyle değil
genellikle deniz ürünleri ve sebze ağırlıklı yiyor bizim evde de genelde kızartma türü işte pasta çörek falan yeniliyordu ki bende tatlıyı seven biriyimhaliyle bu beslenmeye gayet fit bir vücudu var boylarımız uzun ikimizinde ben de kilolu değilim gerçi de iştee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?