- 9 Ekim 2015
- 20
- -14
- 86
- 37
- Konu Sahibi Ayikolreiz
-
Kalp yetmezliği varAllah yardımcınız olsun. Kalp hastalığı demişsiniz neyi var
Suan depresyonda olduğu için ona anlatamıyorum tamam imtihanin ağır ama birçok kişiye göre de daha hafif diyorum . Yani çok şeyler söylüyorum ama yok .Bir tanidiğım var onda da var kapak hastalığı orta derece. Hayat bu kimse süper yaşamıyor. Eşiniz bence dünya ya çevresine bakmalı önce insanın kendisinde bitiyor tedavi. Bu dediğim kişi askere gidemedi polislik düşünüyordu olmadı. Yani öyle kimin ne olacağı meçhul. Yarın öleceğini bilsende bugüne bakmak lazım. Rabbim şifa versin
Teşekkürler bakicam insallahben size zafer akıncıyı önerim ekranlara çıkıyor.youtube de facebook da kanalı var.gidemeseniz bile interntten videolarını izleyin
Ne kadar zamandır bu şekilde ?Arkadaşlar eşim ölümü istiyor ve ben çok caresizim aklıma bir çözüm gelmiyor en azından tecrübelerinizi yazsaniz? Erkek depresyonu kadın gibi değil iyileşmeye tamamen kapalilar
Buhranli halleri yaklaşık üç yıl kadar. Ölümden bahseder olmasi birkaç ayNe kadar zamandır bu şekilde ?
Biraz daha açar misin Buhranli hallerini .Buhranli halleri yaklaşık üç yıl kadar. Ölümden bahseder olmasi birkaç ay
Genel anlamda mutsuz enerjisi yok bazen sinirli olabiliyor. Fazla dışarı çıkmak istemiyor . Fiziksel etki derken tam anlamadım . Ama şu var ki çok zorlansa da genel anlamda sorumluluklarını yerine getiriyor. Ibadetlerini ise aşama aşama terkettiBiraz daha açar misin Buhranli hallerini .
Mesela neler yapıyordu ?
Sadece ruhsal değil fiziksel etkilerden de bahset
Yeme -içme veya uyku düzeni fizikselden kastım.Genel anlamda mutsuz enerjisi yok bazen sinirli olabiliyor. Fazla dışarı çıkmak istemiyor . Fiziksel etki derken tam anlamadım . Ama şu var ki çok zorlansa da genel anlamda sorumluluklarını yerine getiriyor. Ibadetlerini ise aşama aşama terketti
Ama işte son aylarda sürekli kaçıp uzaklaşma isteği ya da ölme isteği var. Bir de sürekli fikirleri değişiyor . Yurdisina çıkmak istiyor iki gün sonra başka plan . Sanki acisindan kurtulmak için yapıyor gibi
Yeme içme normal ama ara ara mutsuzluk artınca o da bozuluyorYeme -içme veya uyku düzeni fizikselden kastım.
Major depresyon gibi duruyor .
Kendi başına yapabileceğin hiçbir şey yok .
Hemde hiçbir şey .
Eşin çok bencil davranıyor .Böylesine bencil düşünceler yüzünden kendimden nefret ediyorum . Ona yansıtıyor değilim onun yanında çok güçlü duruyorum ama nereye kadar böyle olacak ki
Ondan bana sıra gelmiyor ki . Mesela en son bu hislerini bastırdı bastırdı gizledi. Bir olay üzerine patlak verdi hüngür hüngür ağladı karşımda ilk kez. Ölmek istiyorum diye haykirdi. Bunun üzerine elim kolum bağlı kaldı . Şimdi ondan bir söz aldım mesguliyetlerini artiracak baktı yapamıyor baktı patlak verdi yine . Bu kes uzman yardimini kabul edecek. Ama guvenmiyorum tabiki . Sözünü tutmazsa bu kez patlayacagim. Çok inatçı biri umarım ters tepmez. Zaten o da çoğu şeyin farkında hayatımı mahvettigini kendi söylüyor . Ben o anda böyle olmadığını tabi soyluyorum ama artık ben de öyle düşünmeye başlıyorum ÜzgünümEşin çok bencil davranıyor .
Kendini sakin olarak değil de bağıra çağıra anlatsan .
Hani derler ya bi sinir krizi her şeyi çözer diye ?
Sen git doktora. Psikolog değil psikiyatra .Ondan bana sıra gelmiyor ki . Mesela en son bu hislerini bastırdı bastırdı gizledi. Bir olay üzerine patlak verdi hüngür hüngür ağladı karşımda ilk kez. Ölmek istiyorum diye haykirdi. Bunun üzerine elim kolum bağlı kaldı . Şimdi ondan bir söz aldım mesguliyetlerini artiracak baktı yapamıyor baktı patlak verdi yine . Bu kes uzman yardimini kabul edecek. Ama guvenmiyorum tabiki . Sözünü tutmazsa bu kez patlayacagim. Çok inatçı biri umarım ters tepmez. Zaten o da çoğu şeyin farkında hayatımı mahvettigini kendi söylüyor . Ben o anda böyle olmadığını tabi soyluyorum ama artık ben de öyle düşünmeye başlıyorum Üzgünüm
Ha söylemeyi unuttum evet ondan önce ben gideceğim. Bakalım onun terapi almasını isterdim ama olmadı işte kabul etmiyor bari ilaç tedavisi olsunSen git doktora. Psikolog değil psikiyatra .
Tedaviyi reddeden hastalar için yollar var .
Örneğin belirtileri senden dinliyor . İlaç yazıyor . Farklı formları var . Eşinin kalp hastalığını kullandığı ilaçları vs. Söylüyorsun . Reaksiyona girmeyecek yemeğe , içeceğe karistirilacak ilaçlar verebiliyor durumun ciddiyetine göre.
Değerlendir bence bu dediğimi .
Yani o farkında olmadan ilaç tedavisi uygulanıyor ..
Sağol canım dua da olmasa ben de yıkılirdimÇok üzüldüm canim bol bol dua et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?