Eşim depresyonda

Bir tanidiğım var onda da var kapak hastalığı orta derece. Hayat bu kimse süper yaşamıyor. Eşiniz bence dünya ya çevresine bakmalı önce insanın kendisinde bitiyor tedavi. Bu dediğim kişi askere gidemedi polislik düşünüyordu olmadı. Yani öyle kimin ne olacağı meçhul. Yarın öleceğini bilsende bugüne bakmak lazım. Rabbim şifa versin

ben size zafer akıncıyı önerim ekranlara çıkıyor.youtube de facebook da kanalı var.gidemeseniz bile interntten videolarını izleyin

Suan depresyonda olduğu için ona anlatamıyorum tamam imtihanin ağır ama birçok kişiye göre de daha hafif diyorum . Yani çok şeyler söylüyorum ama yok .
Kucukluginden beri hep asagilanmis ezilmis parasız aç kalmislar karton toplamış bira şişeleri toplamis . Ailesi sorumsuzmus evleri çöp gibi bir yuva sıcakligi görmemiş. Sonra kulübe başlamış çok bassriliymis ama kalp hastası olduğunu öğrenince o da bitmiş. Sonra karşısına ben çıkmisim ama o yaşadıklarını kabullenemiyor çok hiperaktif biri ama hastalığı onun hareketlerini kısıtlıyor

Arkadaşlar eşim ölümü istiyor ve ben çok caresizim aklıma bir çözüm gelmiyor en azından tecrübelerinizi yazsaniz? Erkek depresyonu kadın gibi değil iyileşmeye tamamen kapalilar
Ne kadar zamandır bu şekilde ?

Biraz daha açar misin Buhranli hallerini .
Mesela neler yapıyordu ?
Sadece ruhsal değil fiziksel etkilerden de bahset
Genel anlamda mutsuz enerjisi yok bazen sinirli olabiliyor. Fazla dışarı çıkmak istemiyor . Fiziksel etki derken tam anlamadım . Ama şu var ki çok zorlansa da genel anlamda sorumluluklarını yerine getiriyor. Ibadetlerini ise aşama aşama terketti

Ama işte son aylarda sürekli kaçıp uzaklaşma isteği ya da ölme isteği var. Bir de sürekli fikirleri değişiyor . Yurdisina çıkmak istiyor iki gün sonra başka plan . Sanki acisindan kurtulmak için yapıyor gibi

Yeme -içme veya uyku düzeni fizikselden kastım.
Major depresyon gibi duruyor .
Kendi başına yapabileceğin hiçbir şey yok .
Hemde hiçbir şey .

Yeme -içme veya uyku düzeni fizikselden kastım.
Major depresyon gibi duruyor .
Kendi başına yapabileceğin hiçbir şey yok .
Hemde hiçbir şey .
Yeme içme normal ama ara ara mutsuzluk artınca o da bozuluyor
Off farkındayım sadece dua ediyorum .
Hem dediğim gibi ben de anormallesiyorum artık
Kalp hastası ve doktorlar umutsuzlukla bakıyorlar ameliyat riskli diye son aşamaya kadar ameliyat olmayacak. Kalbi kötüye gittikçe psikolojisi de kötüye gidecek. Yani nereden tutsam elimde kalıyor . Ben zaten artık onu kaybetsem nasıl yaşarım diye düşünüyorum . Ondan başkasını Sevemem bir cocugumuz olsaydı keşke diyorum . Sonra da o çocuk babasız büyüyecek buna hakkım yok diyorum . Çok değişik duygular icindeyim

Onu kaybetme korkusu yaşıyorum üstelik bu korku yersiz de değil. Ben bir daha başkasını sevmek bile istemem ve hayat boyu onsuz ve yalnız kalacağım ve bir çocugum bile yok ben nasıl dayanıcam. Zaten bu halde bir çocuk sahibi olup onun da hayatını mahvedemem

Böylesine bencil düşünceler yüzünden kendimden nefret ediyorum . Ona yansıtıyor değilim onun yanında çok güçlü duruyorum ama nereye kadar böyle olacak ki

Böylesine bencil düşünceler yüzünden kendimden nefret ediyorum . Ona yansıtıyor değilim onun yanında çok güçlü duruyorum ama nereye kadar böyle olacak ki
Eşin çok bencil davranıyor .
Kendini sakin olarak değil de bağıra çağıra anlatsan .
Hani derler ya bi sinir krizi her şeyi çözer diye ?

Eşin çok bencil davranıyor .
Kendini sakin olarak değil de bağıra çağıra anlatsan .
Hani derler ya bi sinir krizi her şeyi çözer diye ?
Ondan bana sıra gelmiyor ki . Mesela en son bu hislerini bastırdı bastırdı gizledi. Bir olay üzerine patlak verdi hüngür hüngür ağladı karşımda ilk kez. Ölmek istiyorum diye haykirdi. Bunun üzerine elim kolum bağlı kaldı . Şimdi ondan bir söz aldım mesguliyetlerini artiracak baktı yapamıyor baktı patlak verdi yine . Bu kes uzman yardimini kabul edecek. Ama guvenmiyorum tabiki . Sözünü tutmazsa bu kez patlayacagim. Çok inatçı biri umarım ters tepmez. Zaten o da çoğu şeyin farkında hayatımı mahvettigini kendi söylüyor . Ben o anda böyle olmadığını tabi soyluyorum ama artık ben de öyle düşünmeye başlıyorum Üzgünüm

Sen git doktora. Psikolog değil psikiyatra .
Tedaviyi reddeden hastalar için yollar var .
Örneğin belirtileri senden dinliyor . İlaç yazıyor . Farklı formları var . Eşinin kalp hastalığını kullandığı ilaçları vs. Söylüyorsun . Reaksiyona girmeyecek yemeğe , içeceğe karistirilacak ilaçlar verebiliyor durumun ciddiyetine göre.
Değerlendir bence bu dediğimi .
Yani o farkında olmadan ilaç tedavisi uygulanıyor ..

Ha söylemeyi unuttum evet ondan önce ben gideceğim. Bakalım onun terapi almasını isterdim ama olmadı işte kabul etmiyor bari ilaç tedavisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…