• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim engelli kardeşimi istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Simdi roller tam tersi olsa. Gelinin evine devamli bir kayin gelse ayni tepkiler verilirmiydi bilmiyorum. Birde ailem söyle böyle yardim etti diye herseyi de kabul etmek zorunda degil. Ama ailenizin kredi cekmesini engellemeniz gerekirdi
Maddi sikintim nedeniyle kayinbabamin evine tasindiysam ustune bi de kredi cektirdiysem kaynanama bi zahmet susar otururm

Maddi sikintim nedeniyle kayinbabamin evine tasindiysam ustune bi de kredi cektirdiysem kaynanama bi zahmet susar otururm

Ona baksan burdaki konularin bir cogunda kadinlar erkek ailenin verdigi evde oturuyor. O zaman kaynana devamli gelip otursa bi zahmet susup otursunlar a cikiyor hesap.

Simdi roller tam tersi olsa. Gelinin evine devamli bir kayin gelse ayni tepkiler verilirmiydi bilmiyorum. Birde ailem söyle böyle yardim etti diye herseyi de kabul etmek zorunda degil. Ama ailenizin kredi cekmesini engellemeniz gerekirdi
Erkek yorulmuyor ki erkeğin kardeşi de gelmiş olsa yük yine kadının üzerinde olacak. Kaldı ki down sendromlu olsa ve annesi onlara aldıkları evin kredisini ödemek için çocuğu bırakıyor olsa gömerdi burada herkes. Daha önce çok şahit oldum.

Kadin bi de o.krediyi odemek icin temizlige gidiyo kim nilir kac yasinda. Bu kadar merhametsizlik. Insafsizlik.

O ama konu sahibin sucu. Annesinin kredi cekmesini engellemesi gerekirdi. Kaldi ki engelli kardesi var. Bütün maddi imkanlar ona acik tutulmasi gerekirdi. Aile bu damatdan sahip cikar diye umuyor sa yapmayacagini simdiden gördü en azindan

Ona baksan burdaki konularin bir cogunda kadinlar erkek ailenin verdigi evde oturuyor. O zaman kaynana devamli gelip otursa bi zahmet susup otursunlar a cikiyor hesap.
Yani zaten diger taraf adina yaptim konusmayi zaten farknettiysen. Benjm kredimi odemek icin evlere temizlige giden kaynanam olsa ben engelli kardesi hor gormeyi birak o kaynananin ayaginin altini operim.

O konulara da öyle deniliyor zaten. Kadına aile apartmanına oturduysan böyle şeyler olur oturmasaydın, gelip gitsinler istemiyosan kiraya çık yazılıyor hangi konuyu okusam.

Zor bi durum bastan niyetler belliydi belki de ayrinti bilmioruz. Kardesine goz kulak olun diye mi sizi oraya tasidilar konu sahibi? Eşini sevdigine göre eşin kötü davranmiodur diye düşünüyorum yoksa gelmezdi. Ve annenin temizlige gittigi saatlerde eşin neden evde? Elbet bi orta yol bulunur. Olmadi cocuklari alip sen in asagi?

Zor bi durum bastan niyetler belliydi belki de ayrinti bilmioruz. Kardesine goz kulak olun diye mi sizi oraya tasidilar konu sahibi? Eşini sevdigine göre eşin kötü davranmiodur diye düşünüyorum yoksa gelmezdi. Ve annenin temizlige gittigi saatlerde eşin neden evde? Elbet bi orta yol bulunur. Olmadi cocuklari alip sen in asagi?
Ya down sendromlular o kadar melek ki

Arkadaşlar merhaba 8 yıllık evliyim down sendromlu 24 yaşında erkek kardeşim var kimseye zarar vermeyen eşimi çok seviyor. Biz kiralar arttı diye ailemin evinin üstüne taşındık babam ev yaptı içini biz yaptırdık sadece ailemin bende emeği çok annem kredi çekti bize yardım etti die temizliğe gidiyor gittiği saatlerde bize çıkıyor inmiyor aşağı eşim rahatsiz oluyo sürekli yine mi geldin aşağı in bak konuşmam senle falan diyor sorun çıkarıyor aşağı inmesini istiyor bu beni çok yaralıyo çocuk sadece oturuyor hicbisey yapmıyor kendisine ve eşimi çok seviyor zaten eşim inat sürekli benle kavga eden birisi buraya taşınınca artk kardesim meselesi çıktı benim ailem bu kadar destek oldu kiradan kurtardı ev verdi şimdi keşke gelmeseydim bilmem ne diyor minnet duygusu hiç yok ben napacagimi bilmiyorum kalbim ağrıyor çok üzülüyorum çaresizim 2 kızım var canıma kıymak istiyorum denemeye çalışıyorum evlatlarım için vazgeçiyorum.. çocukken de bazen beni oyuna almazlardi kardeşimle çıkıyorum oyuna geliyorum diye bunlarda aklıma gelince kalbim ağrıyor napmam lazim
İntihar etmek boşanmaktan kolay yani? Boşanmak yerine niye tüm aile asalak bir kocaya çalışıyorsunuz? Boşanmak yerine niye ölmek istiyorsunuz Allah aşkına ya

Ama burda engelli bir insan söz konusu.

Annenize kredi çektirtip temizliğe gitmesine neden oluyorsunuz bu yaşta ve adama kapıyı göstereceğinize ölmek istiyorum diyorsunuz. Siz iyi misiniz? Biraz mantıklı olun. Her şey koca değil.
Ben anne ve kardeşinize çok üzüldüm. Bu muameleyi hak etmiyorlar ama bunu onlara yaşatan eşiniz değil sizsiniz. Eşinizin bunu yapmasına müsade ediyorsunuz.
Ayrıca bu adam niye evde? Vardiyalı mı çalışıyor?

Evet. Ve bu aslinda daha büyük bir sorumluluk demek. Her insanin harci degil engelli veya hasta birilerini cevresinde bulundurmak. Konunun bütüm detaylarini bilmiyoruz, ama sahsen esimin kardesimin gönlünü kirmasini istemezdim. Ama ayni sekilde her evin mahremiyeti yeterli kadar da korunuyor mu diye bakardim.

Evet yaşı da büyükmüş zaten bi sıkıntı vermiodur zannetmiyorum. Ama eşi de bunaldi heralde evde surekli birinin olmasindan, kardesinin rahatsiz ettiğinden degildir elbet.
O zaman bi zahmet gitsin calissin. Gerekiyosa 2 is bulup calissin. Baskasinin imkanlariyla yasayip onlarin sundugu hayata burun kiviramazsin ki

Ama sorumluluk gene de ablanin degil anne babanin. Ise yaramaz damadi hos tutana kadar bi bakici arkadas falan ayarlanabilirdi o paraya. Simdi düşünüyorum bencil olmayim dersin insansan tabiki hosgormen lazim ama sureklilik arz eden her durum insani tüketir.

Benim anladigim, es insanliktan nasibini almamis birisi. Hic empati yapip onun yerine oburunu, berikinin yerine digerini koyamayacagim. Kayınbirader saglikli birey olsaydi, bu sekilde konusabilecek miydi? (Kardese soyledikleri; yine mi geldin, in asagi, konusmam bi daha)

Konu sahibesi siz neden kendinizi ailenizi bu kadar ezdiriyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X