Eşim ev işi yapmiyor

Çok doğru diyorsunuz. Bütün sorumluluğu üstüme alıyorum. Adam niye keyfini bozsun ki? Yediği önünde yemediği arkasında. Her şey tıkır tıkır ilerliyor

Yok bu saattr bu konuyu actiysam zaten bulup çözmek niyetindeyim. Artık bütün yükü sirtlanmak istemiyorum. Dediginiz gibi olmuyorsa en son çare yardımcı tutmak olacak

Dediklerinizi yapacağım. Ben çok sessiz kalmışım onu fark ettim

Çalışmayan kadının da akşama kadar işte çalışan insandan bir de ev işi beklemesini de anca burda okurum zaten

Çalışmadığınızı belirtmişsiniz.eşiniz dışarıda çalışıyorsa siz de evde çalışmalısınız o halde.siz de çalışsaydınız hak verirdim.mesela bütün gün evde oturup ,eşiniz eve geldiğinde "hadi yemek yap" demek saçma olur.madem hayatta kimseye yük olmak istemiyorsunuz siz de bir iş bulun,paranızı kazanın.

Çalışmayan kadının da akşama kadar işte çalışan insandan bir de ev işi beklemesini de anca burda okurum zaten
Aslında bir taraf çalışmıyorsa ev yükünü daha çok o üstlenmesi ben de buna katılıyorum. Ama evlendiğinde ben de çalışmıyordum ve bana gereksiz görünen şeyleri yapmıyordum. Gerekli görüyorsa eşim yapsın diyordum. Utu de yapmıyordum onun işi sonuçta ben yokken yapıyordu kendisi benle çalışmaya başlamadı ki... 10 yıllık evliyim doğru dürüst ütü yaptığımı bilmem eşimin eşyalarını. Bence orda onu anlatmak istiyor. Biz yokken nasıl yaşıyorduysa öyle yapsın yani.

Valla bazen yalan mı yazıyolar bazı kadınlar diye düşünüyorum. Kari koca calisinca evin isinin ucundan tutmayan adamlar nasil aksama kadar karisi evdeyken bi de ev isi yapicak. O zaman çok saf salak bi erkek kim ne derse yapıyo karisi da hic acimiyo adama. Kadinda kedi gibi aksama kadar yatıyo sonra kadin erkek eşitliği diyolar

Anlıyorum sizi ama adam sizle evlenmede önce de sizin masraflarınız yoktu mesela

Asıl olan anahtarı kendin söylüyorsu'iyi ki ütüye ALIŞTIRMAMIŞIM'. İnan biz eşimle evlilik yoluna çıkarken yerde de yattık gökte de,temizlikten zehirlenen ben olmayayım diye tüm evi tek başına da halletti yeri geldi bende. Ama birbirimizin yüzüne hiç ama hiç vurmadık. Sofra kurulursa kaldıran bil ki birimizden biri olur. Yani artık rutinde demeyelim ama önceden alışılagelmiş durum. Kimse kimse için rahat değil,yardımcı.Benin uykum ağırdı zamanında eşim çoook beşik salladı. Çoğu zaman hasta olurdum çook iş yaptı,yemek yaptı ki hala yapar Ha yapamadığı zamanlar elbet oldu bırak kalsın dedi bana da . Ben bıraktım mı yeri geldi bırakmadım yeri geldi bıraktım. Ütü konusu asla yapmadım geçenlerde ürününü yaparken nasıl şaşırdı hamilelik seni evet evet değiştiriyor diye dalgalar geçtik birbirimizle. Örnek asla vermedik asla da verme . Bizim bu tavrımıza çok örnek veren oldu çok kıskanan da oldu ama sürekli tartışanlarda onlar oldu. Ben eşimle üçüncü şahıslar ki bunlar emin ol ki ailemiz aslında ne bu tür konularda ne de başka bir konuda tartışmadım. Kimisi öyle mi can çıkar huy çıkmaz diye bir düzen yok baştan belirteceksin. Geçte kalmış sayılmazsın süpürdün mü evi hayatım,aşkım artık her nasıl seslenirsen ben süpürdükten sonra sende viledalar misin bende x yeri devam etsem ... çocukları da katın gerekirse bir eğlence ye dönüştürün ailece. Yapmadı mı bir daha başka sefer söylersin,yapmadı mı yine başka sefer söylersin. Elbet anlar anlayacağı gün gelir. Bırak yemek yapma yedir çocukları ev işi yaptım yoruldum de geliştiremedim de en sevdiği ya da yapabildiği en güzel omlet bile olsa yapabilir misin de gitsin her gün yemek yenecek halimiz yok ya . Alternatifler cidden hep kadının elinde benim evliliğinde altıncı senem bunu anladım . Yöönlendir gitsin,ama tartışarak harcamayın kendinizi

Benim kızımın 1 yıl önce ilk bebeği doğdu ve bebeği hiç uyumuyan bebeklerdendi. Şimdi artık düzen girdi ama, o zaman, sanki evin içinde bomba patlamış gibiydi. Benim damadım da, hiç yardım etmedi. Bende kızıma çok yardımda bulundum. Birkaç hafta sonra, hiçbir giyilecek gömleği kalmayınca, pantolonlar yıkanmış ama ütülenmemis olunca, eve birisini tuttu yardım için. Şimdi daha hala kadın haftada 3 defa geliyor, evin bütün işini yapıyor, yemekleri de yapıp gidiyor.
En iyisi, yipranicagina, yapamadığını bırak, gücün yetmediğini bırak, birgun giymeye birşey bulamazsa, yemek için tabak kalmamışsa, ya kendisi yapicak, yada birisini ödeyip yaptıracak.
Hiç kendini yorma.

Hep diyorum yine diyeceğim çalışan kadın için eğer eşi ev işine yanaşmıyorsa haftada bir yardımcı kadın lüx değil, ihtiyaçtır. Her erkek ev işi yapmayı becerip istemeyebilir ancak düzenli yardımcı ile bu sorunu çok güzel çözebilirsiniz. Erkeğede seçenek sunulur ya ev işleri paylaşılıp para verilmekten kurtulacak ya da bunu da synı fatura gibi bir gider olarak görüppaşa paşa ödeyecek. Ben kendi evliliğimde de öyle yaptım, eşim ev işinde ona bulaşmadım diye mutlu, ben büyük temizlik ütü ile uğraşmadığım için mutluyum, mis gibi yani. Hepimiz anne eş olduğumuz kadar da insanız, bizimde nefes alma hakkımız var, bence düzenli yardımcı işini bir düşünün

Yani şimdi iki çocuk olmasa çok faydalı önerilerim olurdu ama şu saatten sonra dediklerimi yapsanız hır gür çıkar çocuklar etkilenir

Sanırım bu durumda en temizi eve düzenli yardımcı alırdım temizlik için.
Çalışıyorum madem kendime konfor yaratmak için elimden geleni yapardım.
Bu durumda sadece bulaşık çamaşır yemek yükünüz olurdu.

Bu tarz şeyleri evlenmeden önce netleştirmek gerekiyor bence. Eşinizden beklentileriniz neler olduğunu söyleyip ona göre evlenmek gerek.

Sizin durum için aradan kaç yıl geçmiş çocuklar olmuş. Ben bu saatten sonra eşinizin herhangi bir yaptırımla ev işi yapmaya başlayacağını sanmıyorum. Önce bunu kabullenin bence. Yardımcı almaya veya dışarıdan yemek söylemeye başlayın yapmak istemediğiniz günler ki eşiniz buna zaten sıcak bakıyormuş.

Bunca yıldır yapmıyor madem şuan birşey yapsa bile burnundan getirerek yapar.. Ben olsam düzenli bir yardımcı tutardım.

Allah yardimciniz olsun isiniz cok zor ben ev hanimiyim bazen yeri geliyor hastane isim oluyor. Cocugu giydirip anneme goturene kadar canim cıkiyor. Sonra gelince ev birbirinde olup eve girisiyorum ardindan yemek. Ben sizler icin calisanlar icin hep dua ediyorum. Allah yardimciniz olsun. Dini inanciniz nedir bilmiyorum ama bildigim bir tavsiyeyi size soylemek isterim. Peygamber efendimiz hanimlara yatmadan once 33 kere Subhanallah 33 kere Elhamdulillah 33 kere Allahu Ekber dememizi tavsiye etmis. Rabbim yardimcimiz olacaktir Esinize gelince kimseyi degistiremiyoruz malesef . Sadece dua etmekten baska elimizden birsey gelmez . Diger turlusu evin huzuru kaciyor . Erkekler bir anda agizlarindan cikani kulaklari duymuyor oluyor. Rabbim size guc versin .

Eve temizlik yapan birini çağırın, verdiğiniz para onu rahatsız ettiğinde ee ben sana söylemiştim tek başıma yetişemiyorum deyin

Aynen Bende cocuklarima ayni mantikla görevler veriyorum.İleride bunlari yapmaktan gocunmasin diye ugrasiom.Yanii o sorumluluk verilmezsee nasil olunur bire bir yasiyorum

Aynen Bende cocuklarima ayni mantikla görevler veriyorum.İleride bunlari yapmaktan gocunmasin diye ugrasiom.Yanii o sorumluluk verilmezsee nasil olunur bire bir yasiyorum
Benim oglum 2 yasinda benden once sariliyor supurgeye. Benden cok mutfakta. Hevesni kirmamak icin camsili bezini veriyorum eline aynayi siliyor . Ama kayinpederim o kadin isi birak diyince deliriyorum.Cenemde durmuyor lafimi esirgemeden soyluyorum sonra o susuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…