- 26 Ekim 2020
- 158
- 245
- 18
- 35
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Çok doğru diyorsunuz. Bütün sorumluluğu üstüme alıyorum. Adam niye keyfini bozsun ki? Yediği önünde yemediği arkasında. Her şey tıkır tıkır ilerliyorYa hiç temizlik yapmayın hiç yemek yapmayın hep dışarıdan alsın o hizmetleri bakalım da nasıl geciniliyormus öyle görsün iki maaş bile yetmez o dediğiniz şeylere. Bence siz çok yumuşak davranıyorsunuz. iki ay yapmayın bak. Birikiminiz varsa ya oradan yemeye başlar ya da eksiye düşer. Siz de bu dönemde bir şeyler alim hatta ekstra. O zaman anlar. Sert olun ya... bırakın dağınık kalsın. Bırakın ac kalsın. Bir şey olmaz ne size ne çocuklara.
Yok bu saattr bu konuyu actiysam zaten bulup çözmek niyetindeyim. Artık bütün yükü sirtlanmak istemiyorum. Dediginiz gibi olmuyorsa en son çare yardımcı tutmak olacakDiyelim ki verilen tavsiyeleri denediniz yine de yardım etmiyor ee napacaksınız eşim yardım etmiyor önemli olan buydu deyip bütün yükü sırtlanmaya devam mı edeceksiniz. Yardımcı alarak en azından iş yükünden kurtulmuş olursunuz
Dediklerinizi yapacağım. Ben çok sessiz kalmışım onu fark ettimBu yorumum ne kadar doğru olacak Bilemiyorum ama sonuçta kendi tecrübelerimizi paylaşıyorsak arada dişinizi gösterin derim. Hani bıraktınız etraf dağınık pis kaldı, adam da aldırış etmiyor... Bu şekilde ders almadıysa kızarak söyleyin bu ev 3 gündür bu şekilde hiç mi dokunmuyor sana deyin. Hep ben yapmayacağım sen de yapacaksın deyin. Emir kipiyle konuşun kızın biraz. Yoksa kendi hâline bırakır hele de her işi yapmaya devam ederseniz geçmiş olsun bunlar hep sizin göreviniz olarak kalır.
Çalışmayan kadının da akşama kadar işte çalışan insandan bir de ev işi beklemesini de anca burda okurum zatenElbette bu sadece benimle alakalı mevzu değil.
Koca kişisi gayet tertip düzen seven, ev temizliğe topluluğuna önem veren biridir.
Ben de tam aksi.
Yapmıyorum arkadaşım, ben kendi rahatsız olmadığım ya da yapmak istemediğim şeyi asla yapmıyorum, kendi rahatsızsa yapsın, bana ne!
Eşek kadar herife anası gibi bakamam.
İlk evlendiğimizde söyledim, kirli sepetinde görmediğim hiçbir şeyi yıkamam diye ki gerçekten yıkamadım, atmayı öğrendi.
Ben evi toplayamam, rahatsız olmuyorum dedim bıraktım, arapsaçına döndü, kendi yaptı.
Bugüne kadar sayılı ütü yaptım evde, pandemi öncesi yardımcı yapıyordu.
Pandemi sürecinde ‘ben evdeyim çamaşır kirletmiyorum ki pijamalarım da ütü istemez, yıkama ütüleme bekleme’ dedim, aylardır kendi yapıyor.
Ben bir tek çocuklarınkini organize ediyorum.
Yine bir gün kavga ettik bana sağlam giydirdi, o gün mutfağı toplamayı bıraktım, yemek tabakları masada kaldı 4 gün!!!
Kokuştu artık ve kocamın bir görevi daha oldu, onları toplamak ve temizlemek.
Ev pislenmiş derse, siler süpürür vs.
Kavga edersek hele yemek bile yapmam, emeğimin kıymetini bilecektin der, tabağı çekerim önünden, başının çaresine baksın.
Rahatsız olmayacak adama çare yok ama olacaksa yapmayın, bırakın da görsün gününü.
Çalışmadığınızı belirtmişsiniz.eşiniz dışarıda çalışıyorsa siz de evde çalışmalısınız o halde.siz de çalışsaydınız hak verirdim.mesela bütün gün evde oturup ,eşiniz eve geldiğinde "hadi yemek yap" demek saçma olur.madem hayatta kimseye yük olmak istemiyorsunuz siz de bir iş bulun,paranızı kazanın.Nefret ediyorum kendi işini kendi beceremeyen insanlardan.
Erkeklerde bu tip, kadınlarda da ‘o erkek işi, kocam anlar, ben mi yapacağım vs’ premseslerden.
Şu hayatta kimseye yük olmadan güzelce ihtiyacını karşılayarak yaşamak çok mu zor...
Aslında bir taraf çalışmıyorsa ev yükünü daha çok o üstlenmesi ben de buna katılıyorum. Ama evlendiğinde ben de çalışmıyordum ve bana gereksiz görünen şeyleri yapmıyordum. Gerekli görüyorsa eşim yapsın diyordum. Utu de yapmıyordum onun işi sonuçta ben yokken yapıyordu kendisi benle çalışmaya başlamadı ki... 10 yıllık evliyim doğru dürüst ütü yaptığımı bilmem eşimin eşyalarını. Bence orda onu anlatmak istiyor. Biz yokken nasıl yaşıyorduysa öyle yapsın yani.Çalışmayan kadının da akşama kadar işte çalışan insandan bir de ev işi beklemesini de anca burda okurum zaten
Valla bazen yalan mı yazıyolar bazı kadınlar diye düşünüyorum. Kari koca calisinca evin isinin ucundan tutmayan adamlar nasil aksama kadar karisi evdeyken bi de ev isi yapicak. O zaman çok saf salak bi erkek kim ne derse yapıyo karisi da hic acimiyo adama. Kadinda kedi gibi aksama kadar yatıyo sonra kadin erkek eşitliği diyolarÇalışmadığınızı belirtmişsiniz.eşiniz dışarıda çalışıyorsa siz de evde çalışmalısınız o halde.siz de çalışsaydınız hak verirdim.mesela bütün gün evde oturup ,eşiniz eve geldiğinde "hadi yemek yap" demek saçma olur.madem hayatta kimseye yük olmak istemiyorsunuz siz de bir iş bulun,paranızı kazanın.
Anlıyorum sizi ama adam sizle evlenmede önce de sizin masraflarınız yoktu meselaAslında bir taraf çalışmıyorsa ev yükünü daha çok o üstlenmesi ben de buna katılıyorum. Ama evlendiğinde ben de çalışmıyordum ve bana gereksiz görünen şeyleri yapmıyordum. Gerekli görüyorsa eşim yapsın diyordum. Utu de yapmıyordum onun işi sonuçta ben yokken yapıyordu kendisi benle çalışmaya başlamadı ki... 10 yıllık evliyim doğru dürüst ütü yaptığımı bilmem eşimin eşyalarını. Bence orda onu anlatmak istiyor. Biz yokken nasıl yaşıyorduysa öyle yapsın yani.
Yemeğimi yer, tepsiyle koltuğa bırakırdım, o derece
Aynen Bende cocuklarima ayni mantikla görevler veriyorum.İleride bunlari yapmaktan gocunmasin diye ugrasiom.Yanii o sorumluluk verilmezsee nasil olunur bire bir yasiyorumBenim oğlanlar 2 yaşından beri bulaşık makinesi boşaltır, şimdi 3 ve 4 oldular ve ev süpürüyor, çamaşırları atıyorlar babalarıyla.
12 yaşlarına geldiğinde bütün sorumluluklarını kendilerinin halletmesini isteyeceğim, kızım olsa bunu yapmazdım ama gelecek nesil erkeklerin bir zahmet kadınların üzerinden yüklerini çekmeleri şart.
Benim oglum 2 yasinda benden once sariliyor supurgeye. Benden cok mutfakta. Hevesni kirmamak icin camsili bezini veriyorum eline aynayi siliyor . Ama kayinpederim o kadin isi birak diyince deliriyorum.Cenemde durmuyor lafimi esirgemeden soyluyorum sonra o susuyorAynen Bende cocuklarima ayni mantikla görevler veriyorum.İleride bunlari yapmaktan gocunmasin diye ugrasiom.Yanii o sorumluluk verilmezsee nasil olunur bire bir yasiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?