Eşim ev işi yapmiyor

O kardeşiniz inşallah benim gibi bir hayat arkadaşına denk gelir, kokuşuk yaşamaktan zevk almıyorsa mum olur, tek diyeceğim bu
Iste en buyuk handikap su ki, kokusuk yasamaktan zevk aliyorlar. Yani bakiyorsun artik ev tlc evlerine donmus mecbur kalkip kendin yapiyorsun. Tam bir kisir dongu. Olumsuzlugun sirrini mi bulmak istersin bu kisir donguyu kirmak mi istersin deseler buna cozum bulmak isterim. Dusunun karsinizda bir adam ve cop ev var adam hala diyor ki sen de yapma yaaaaaa bisey yok ki evin halinde. Kusura bakmayin yorumunuzu aglama duvarina cevirdigim icin

Haftada bir yardımcı Allah n enniyi cozum

Karşınıza alıp ciddi ciddi konuşmayı denediniz mi?

Bence en son şunu yapabilirsiniz, eger ev işi senin görevin bu evin hanimi sensin'e getirirse mevzuyu, o zaman bi erkek olarak evi geçindirmek senin gorevin diyip parani sakla, kafana gore harca ama eve tek ekmek alma, ben paramla hizmetçi tutucam belki dersin :)

Anasinin evinde mok icinde yasayanlar oyle olur genelde. Ben yapmayacagim sen de yapma derler. Yapmayinca da rahatsiz olmazlar. Aaa kocami anlattim yanlislikla
Bizimkini ben hep kendi haline birakirim. Cogunlukla yapar,bazen de yapmaz dert etmem. Ama en guzeli yardimci birini bulmak. Simdilik ben sadece camlar ve dolap icleri icin birini aliyorum calisinca her gun alacagim insallah. Omur tuketmeye degmez ev isi,ne es icin ne kendiniz icin

Canım bendede aynı durum var bir çözüm bulamadım.en mantıklısı eve yardımcı almak

Siz de yapmayın yetisemediginizi fark etsin. Hiç bişey olmaz ev bir süre kirli kalsın rahatsız olacaksınız ama o da rahatsız olacak bir süre sonra.temoz bulaşık bulamayınca makinaya yerleştirmeyi öğrenecek

Çalışmayan kadının da akşama kadar işte çalışan insandan bir de ev işi beklemesini de anca burda okurum zaten

Kocam çalışmıyor ki, boşuna duyar kasmışsınız
Keza sizin bakış açınıza göre biri çalışıp biri yiyince de o iş sizin dediğiniz gibi değil.
Parayla tutulan hizmetçi değil kimse.
İşinizin karşılığı ücret alırsınız, o ayrı.
Karın tokluğuna çalışmanın adı köleliktir, eşlik ve hayatı paylaşmakta ise para getirmek bunun bir kriteri değildir.

Bu tamamen alışkanlık ile alakalı bir durum. Yani ailesinde öğrenmiş ise yaparlar. Ev işlerine yardım etmeyi çocukluktan kapıyor bazı erkekler bunu külfet olarak görmüyor. Ama bazı anne babalar erkek evlatlarina ev işi yaptırmaz ise onlarda ilerde bu işi yapmıyorlar maalesef. Değişebilir mi evet ama zor en başta evlilik otururken karşılıklı olsa idi buna alismazdi belki ama şu an alışmış ve kolay kolay rahatindan ödün vermeyecektir. Kıyas yapmayin daha çok gerilirler. Konuşarak çözersiniz yardım isteyin yoruldum deyin siz de yapmayın bazen bırakın kalsin. Biz kadınlar erkeklerden daha hassas ve çabuk yorulan varlıklariz (yani en azından ben oyleyim. )birde çocuklar varmış yani bu erkekleri anlamak çok zor. Siz hasta olunca ne oluyor yapıyordur muhakkak. Ne bileyim yemek vs yaparsa salata falan övün takdir edin çok güzel olmuş vs vs diye belki böyle böyle olur

Şu yazılanları dinlersen 1 haftaya evliliğin biter.Yanlışı yanlışla kapatamazsın.Burdaki kadınlar eşlerine kötü davranmayı ve bunu anlatmayı marifet sanıyor.Aşağıladıkları kişiyle evli olduklarının farkında değiller.Aynı saygısızlığı karşı taraf yapsa ağlayarak başlık açarlar.Bunları bir tarafa bırakıp eşinle rahatsız olduğun konuyu konuş orta yolunu bulursunuz.Ayrılık için çok ciddi karar vermeniz gerekir.Siz de çok geç kalmışsınız.Büyük ihtimal baştan beri böyledir.Tek suçunuz olayları şimdi sorun etmeniz.

Offf off..
Sonra ekonomik özgürlük ekonomik özgürlük..
Dışarda çalış gel sonra evde çalış çocuk yap çocuğa bak
Modern kölelik bence, ekonomik özgürlük değil.

Nasıl eşit şartlarda Dışarda çalıştı isen oda eşit şartta evde iş yapacak. Aynı işi evde oda yapıp Parayi ancak onun gibi harcarsanız Ancak o zaman ekonomik özgürlük olur

Dedi ataerkil düzenin içinde haddini biken kadın...
Tabii ki kırbaçlıyoruz da, aşağılama ve saygısızlığın yanında.
Çünkü koskoca bir adamın hayatını idame ettirmesi için kendi işini yapabilmesi onu aşağılamaktır.
Biz kadınlar onlar yaşasın diye üretilmiş, onların işlerini görmekle yükümlü canlılar olduğumuzdan, adam sadece işe gidecek diye mükkemmel hizmetçiler olup ömrümüzü adamın yaşamasına adamalıyız, aksi olursa taş olur, çarpılırız.

Tövbe ya...

Kahvaltısını hazırlamayı madem siz okuldayken onunda yemegi yapması gerekir.madem güzeelikten anlamıyo kısasa kısas...Birde böyle tembel kocaya niye 2 cocuk ne bacımmm

Siz yaptığınız için yapmiyo. Eşlerden biri bütün sorumluluğu ustlenince diğeri de haliyle nasılsa yapan var diye rahatça takılıyor. Söylemeyin , yoruluyorum demeyin , yalvarmayin. Çok yoruldum deyip oturun siz de. Ortalık iyice çığırından çıkınca illaki o da rahatsız olacaktır. Seni rahatsız etmiyorsa beni hiç etmiyo deyin. O size akşam yemeği hazirlamiyorsa siz de kahvaltısını hazır etmeyin. Böyle paşa gibi davranırsanız o da kendini paşa sizi de emir eri sanar tabi. Başka ne bekliyorsunuz. Yapan da kadın yaptıran da demişler. Siz de çalışıyorsunuz sonuçta yazık değil mi canınıza.

Mecbur kalmadığı sürece elini sürmez..
Mecbur kalinca yapıyor allahtan..hadi ben çalışmıyorum..
Böyle Gelmiş böyle gider sizinki de ailesinede baba bisi yapmamıştır

Söylediklerimle alakasız bir cevap vermişsin.Okuduğunu anlamadan yorum yapabilmen büyük cesaret.

Ben çalışmadığım halde eşim yapıyor ve yapmak da zorunda bence. 3 çocuğumuz var ve yaş aralıkları yakın. Eşim yardımcım olmasaydı bu kadar yakın aralıklarda çocuk sahibi olmazdım. Eve yardımcı almayıda teklif eder ama ben rahat edemiyorum öyle. Bazen bulaşıkları yıkamadan uyuyakalırım bebeğimi uyuturken,sabah kalktığımda bulaşıklar yıkanmış olur mutfak toplanmış olur. Ya da detaylı temizlik yaparken ağır işleri o yapar perde asmak vb.
Çocukların alt değiştirme,banyo yaptırma gibi ihtiyaçlarında da yardımcı olur. ( Bir büyük tuvaletini yaptıklarında değiştirmek istemezdi ona da alıştı eline tutuşturup yapmaya mecbur bırakınca)
Hayat müşterek.. Ben onun işinde yardımcı olabileceğim elimden gelen bir konu olsa seve seve yardımcı olurdum ama elimden gelmiyor maalesef. Onun elinden gelen bir iş varsa yardımcı olmalı hele ki çocuk varsa mecbur olacak. Siz bir de aynı mesleği yapıyorsunuz,iş yükünüz aynı ve aynı oranda dinlenmeye sahipsiniz. Temizlik yapmaktan hoşlanmıyorsa bile siz nasıl öğle yemeğini hazır ediyorsanız eşinize o da akşam yemeğini hazır etmeli. Bu şartlarda güzel güzel konuşmanızdan anlamayacaktır. Siz de onun için yaptığınız fedakarlıklardan bir bir vazgeçin. Ona özel sofra hazırlamayın işten geldiğinde kendi hazırlasın. Çocuklara mecbur bakacak sizde işe gittiğiniz için bu minnet edilecek bir şey değil.
Küçük çaplı bir cinnet bu işi çözer bence.
Allah kolaylık versin hem dışarıda çalışıyorsunuz ev İşi yemek yükü de üzerinizde,işiniz zor gerçekten.

Benim eşim her türlü şeyi yapar, sadece banyo tuvalet temizlemez. Onda da çamaşır suyu var diye, dokunuyor. Ona rağmen bazen bana yetmiyor. Ev işini hiç sevmiyorum çünkü. İki haftada bir yardımcı abla geliyor, çok çok iyi temizlik yapmıyor belki ama bana yetiyor. O geldiğinde ben yorulmuyorum çünkü. Sil süpür, cam sil,tuvalet banyo temizliği ve balkon temizliği yapıyor. O geldiğinden beri bedensel olarak da zihinsel olarak da daha iyiyim. Keşke haftada 3 gün 2-3 saatliğine gelecek birini bulsam da öylesini alsam. Arkadaşım öyle yapıyor. Hem evi temizliyor hem de toparlıyor. 450 tl veriyor. Çok iyi fiyat.

tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…