- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Ee o zaman sizde yapmayın. Pislikten elbet rahatsız olacak.Çok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
Benim ki beğenmemekte kalmadı uykulu halimle dolaptan çıkarıp suratıma fırlatmıştı gömleği Bi cingar çıkardım valla o gün bugün elimi sürmem paşa paşa ütülerSalak ben ilk evlendigimde utusunude yapıyordum. Sonra bir gün gömleğini utuledim. Utusunu beğenmemiş. Ee begenmediysen kendin utule bundan sonrada utulemiyorum dedim. Halada utulemem. İyi ki o zaman beğenmemiş ondan bari kurtulmusum
O zaman neden hala problem ediyorsun. Ne güzel karışmıyor. Çözümünü sunuyor. Ya çözüm sunmasaydıYemek yapmadığım zamanda dışarıdan söyleyelim diyor. Adamda iş yapmamak için çareler tükenmiyor.Hatta ben yakindigimda boşver yapma o zaman dışardan söyleriz temizlik şirketine temizleyiriz diyor. İşin içinden her türlü cikiyor
Çalışmayan ve çocuğu olmayan kadın eşi ekstra iş çıkarmıyorsa isteği dışında iş yapmaya zorlamamalı. Ama çocuk varsa iş değişiyor hele ki 1den fazlaysa. Eminim eşimden daha çok yoruluyorum ve dinlenmeye fırsat bulamıyorum. Eşim işten gelip dinlenebiliyor,hafta sonu dinleniyor benim hiç iznim yok eşimde yardımcı olmasa bu böyle. Ama sağ olsun çok yardımcı olur çünkü benim ondan fazla yüküm olduğunun farkındaValla bazen yalan mı yazıyolar bazı kadınlar diye düşünüyorum. Kari koca calisinca evin isinin ucundan tutmayan adamlar nasil aksama kadar karisi evdeyken bi de ev isi yapicak. O zaman çok saf salak bi erkek kim ne derse yapıyo karisi da hic acimiyo adama. Kadinda kedi gibi aksama kadar yatıyo sonra kadin erkek eşitliği diyolar
Bu durumlarda bende inatlaşırım. Yapma mı dedi tamam o zamanÇok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
Yemek yapmam mı demişim yoksa benim yaptığım yemeği yiyemez mi demişim, ayrımına iyi varın.Eşim de yapar Allahı var. Ama sor bu günlere nasıl geldik. Beğenmiyorsan rahatsız oluyorsan kendin yap dedim. Temizlikçi almaz. Niye toplamıyosun derdi.
Hem karışıp hem rahatsız oluyorsa bişiy de yapmıyorsa o daha zor bence.
Bu arada yemek yapmayıp cezalandıran arkadaş çocuklara napıyor acaba? Önceden mi yediriyorsunuz?filmdelisi
Ya daha iyi bir çözüm sunmuş. Bende bunu görmeden yorum yapmıştım. Ne güzel ikinizde yapmayın güzel fikirYemek yapmadığım zamanda dışarıdan söyleyelim diyor. Adamda iş yapmamak için çareler tükenmiyor.Hatta ben yakindigimda boşver yapma o zaman dışardan söyleriz temizlik şirketine temizleyiriz diyor. İşin içinden her türlü cikiyor
Yok sizle aynı fikirdeyim o ayrı. Okuduğumu ayırt etmeyi biliyorum. Siz yazdığınızı unutmuş olabilirsiniz. Kavga ettiysek yemek yapmam demişsiniz ona istinaden sordum çocuklara napıyorsunuz diye? Zira ben kavga etsek de yemek yapma zorunluluğu hissediyorum. Ama çocuklarla önceden yemeyi ona bir şey vermemeyi cezalandırmak olarak düşünüyorum.Yemek yapmam mı demişim yoksa benim yaptığım yemeği yiyemez mi demişim, ayrımına iyi varın.
Bu bir ceza değil emeğimi savunmaktır.
Hakkını vermiyorsa, bunun bir lütuf olduğunu bilmiyorsa evet o totosunu kaldırır, kendi ne yiyorsa yer.
Sanki adamı aç bıraktık, ağzına mühür koyduk.
Kıymeti bilinmeyen şeyi herkesten çekerim, bu böyledir.
Eşim, dostum ya da ailem farketmez.
Yaptığım hiçbir şey görevim değil, çocuklarım hariç kimseye de sorumluluğum yok.
Hepsi bizlerin tercihi sanki zorundaymış gibi kıymet bilmeyene yapmam, başının çaresine bakar.
Çok normal değil mi ya
Siz size çay kahve getiren insana teşekkür etmiyor musunuz, görevi mi biliyorsunuz?
Niye getirmedin diye kızsa bir daha yapar mısınız?
Sanirsin bardak kaldirmaz hic yemek hazirlamazsin :) Esim dogu kulturu ile buyuyen bir bey inan sofra delisidir.Benden de iyi yapar fakat yapmami da bekler.Yemek yapmam mı demişim yoksa benim yaptığım yemeği yiyemez mi demişim, ayrımına iyi varın.
Bu bir ceza değil emeğimi savunmaktır.
Hakkını vermiyorsa, bunun bir lütuf olduğunu bilmiyorsa evet o totosunu kaldırır, kendi ne yiyorsa yer.
Sanki adamı aç bıraktık, ağzına mühür koyduk.
Kıymeti bilinmeyen şeyi herkesten çekerim, bu böyledir.
Eşim, dostum ya da ailem farketmez.
Yaptığım hiçbir şey görevim değil, çocuklarım hariç kimseye de sorumluluğum yok.
Hepsi bizlerin tercihi sanki zorundaymış gibi kıymet bilmeyene yapmam, başının çaresine bakar.
Çok normal değil mi ya
Siz size çay kahve getiren insana teşekkür etmiyor musunuz, görevi mi biliyorsunuz?
Niye getirmedin diye kızsa bir daha yapar mısınız?
Muhtemelen evin hanımı kaldırmıştır
Ben masraflarımı yemek yaparak odemisimdir o zaman.Anlıyorum sizi ama adam sizle evlenmede önce de sizin masraflarınız yoktu mesela
AhahahaaaKocam çalışmıyor ki, boşuna duyar kasmışsınız
Keza sizin bakış açınıza göre biri çalışıp biri yiyince de o iş sizin dediğiniz gibi değil.
Parayla tutulan hizmetçi değil kimse.
İşinizin karşılığı ücret alırsınız, o ayrı.
Karın tokluğuna çalışmanın adı köleliktir, eşlik ve hayatı paylaşmakta ise para getirmek bunun bir kriteri değildir.
Şimdi baktım, evet haklısınız yanlış yazmışım.Yok sizle aynı fikirdeyim o ayrı. Okuduğumu ayırt etmeyi biliyorum. Siz yazdığınızı unutmuş olabilirsiniz. Kavga ettiysek yemek yapmam demişsiniz ona istinaden sordum çocuklara napıyorsunuz diye? Zira ben kavga etsek de yemek yapma zorunluluğu hissediyorum. Ama çocuklarla önceden yemeyi ona bir şey vermemeyi cezalandırmak olarak düşünüyorum.
Her ne ise. Herkes bi yol tutturmuş gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?