Eşim ev işi yapmiyor

Öğlene gelecek adama neden kahvaltı hazırlıyorsunuz

Öğle yemeği pişmiyor mu çocuklar ne yiyor

Net iş bölümü yapın

Siz sabah yemeği pişirin o da bulaşık toplasın

Akşam gelince de yemeği ısıtın yiyin o da toplasın siz de çocuklarla ilgilenin

Çamaşırı siz atın o gelince assın

Asmıyorsa kalsın

Atın makinaya gömlekleri

Bitince as deyin ve gidin

Asmazsa 3 gün kalsın o giyecek gömlek bulamasın

Haftada bir yardımcı alın genel temizliği yapsın aylık 500 tl lüksünüz bu olsun

Komşum vardı bu yardımcıya çok sevindim bir pazarım onda da cam sil diyor bana demişti

Ailesi bu eğitimi vermediyse eşiniz de kendi kendini eğitecek kapasitedw değilse işte böyle olur ne kadar anlatırsan anlat yapmaz. En iyisi yemek hazırlamaya yardım etmiyorsa ona yemek yapmayın

Benim ki beğenmemekte kalmadı uykulu halimle dolaptan çıkarıp suratıma fırlatmıştı gömleği Bi cingar çıkardım valla o gün bugün elimi sürmem paşa paşa ütüler

O zaman neden hala problem ediyorsun. Ne güzel karışmıyor. Çözümünü sunuyor. Ya çözüm sunmasaydı
Eşim de yapar Allahı var. Ama sor bu günlere nasıl geldik. Beğenmiyorsan rahatsız oluyorsan kendin yap dedim. Temizlikçi almaz. Niye toplamıyosun derdi.
Hem karışıp hem rahatsız oluyorsa bişiy de yapmıyorsa o daha zor bence.
Bu arada yemek yapmayıp cezalandıran arkadaş çocuklara napıyor acaba? Önceden mi yediriyorsunuz? filmdelisi

Çalışmayan ve çocuğu olmayan kadın eşi ekstra iş çıkarmıyorsa isteği dışında iş yapmaya zorlamamalı. Ama çocuk varsa iş değişiyor hele ki 1den fazlaysa. Eminim eşimden daha çok yoruluyorum ve dinlenmeye fırsat bulamıyorum. Eşim işten gelip dinlenebiliyor,hafta sonu dinleniyor benim hiç iznim yok eşimde yardımcı olmasa bu böyle. Ama sağ olsun çok yardımcı olur çünkü benim ondan fazla yüküm olduğunun farkında

Çok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
Bu durumlarda bende inatlaşırım. Yapma mı dedi tamam o zaman yemeği çocuklara göre yaparım. Evi toplamam. Ev bir kaç hafta savaş alanına dönebilir ama asla yapmam. Hatasını anlayana kadar. Çamaşırını da yıkamam çocuklar ve kendiminkini yıkarım .. evliliğimizin başında yaptığım oldu zaten. Ben okulda yiyip geliyordum. Gelince çocuğa yapıp yediriyordum. Ondan da iş beklemiyordum çünkü bende yapmıyordum. Yemeği sorunca vaktim mı var yemek yapmaya ancak çocuğa yapabildim diyordum.
Böyle gelmiş olabilir annesi yaptırmamış olabilir ama böyle devam etmez. Mecbur değişecek siz onun annesi değilsiniz. Bundan sonra değişmez diyenlere kesinlikle katılmıyorum.

Benim eşim de hiç işe elini sürmez ve ben çalışmadığım halde yetişemiyorum. Çocuklarla iki boğuşup öpüşüp geçer tahtına. Ertesi güne kadar da o tahttan inmez paşa. Akıl hocaları da çok olunca ben 8 senedir bir gram ilerleyemedim. Allah size kolaylık versin.

Yemek yapmam mı demişim yoksa benim yaptığım yemeği yiyemez mi demişim, ayrımına iyi varın.

Bu bir ceza değil emeğimi savunmaktır.
Hakkını vermiyorsa, bunun bir lütuf olduğunu bilmiyorsa evet o totosunu kaldırır, kendi ne yiyorsa yer.
Sanki adamı aç bıraktık, ağzına mühür koyduk.

Kıymeti bilinmeyen şeyi herkesten çekerim, bu böyledir.
Eşim, dostum ya da ailem farketmez.
Yaptığım hiçbir şey görevim değil, çocuklarım hariç kimseye de sorumluluğum yok.
Hepsi bizlerin tercihi sanki zorundaymış gibi kıymet bilmeyene yapmam, başının çaresine bakar.
Çok normal değil mi ya

Siz size çay kahve getiren insana teşekkür etmiyor musunuz, görevi mi biliyorsunuz?
Niye getirmedin diye kızsa bir daha yapar mısınız?

Ya daha iyi bir çözüm sunmuş. Bende bunu görmeden yorum yapmıştım. Ne güzel ikinizde yapmayın güzel fikir haftalik temizlik yaptırın, yemek yapmak için de birini tutun

Yok sizle aynı fikirdeyim o ayrı. Okuduğumu ayırt etmeyi biliyorum. Siz yazdığınızı unutmuş olabilirsiniz. Kavga ettiysek yemek yapmam demişsiniz ona istinaden sordum çocuklara napıyorsunuz diye? Zira ben kavga etsek de yemek yapma zorunluluğu hissediyorum. Ama çocuklarla önceden yemeyi ona bir şey vermemeyi cezalandırmak olarak düşünüyorum.
Her ne ise. Herkes bi yol tutturmuş gidiyor.

Ben de çalışmıyorum ama eşim yardım eder. Hem bunun adı yardım degil birbirine destek olmaktır.
Ben calismiyorum diye bütün ev üstüme kalacak değil.
Yemek yeriz bulaşıkları makineye eşim koyar. Ne var bunda? Bazen yapabildigi yemekleri yapar neden yapmasın ki?
Ben süpürürüm o vileda yapar .
Ha çok ağır işte çalışır o zaman anlarım, hepsini de üstlenirim ama değilse neden yapmasın?

Sanirsin bardak kaldirmaz hic yemek hazirlamazsin :) Esim dogu kulturu ile buyuyen bir bey inan sofra delisidir.Benden de iyi yapar fakat yapmami da bekler.
Ona kizdigim zaman iki dunya bi araya gelse asla sofra hazirlamam cocuklarla mustemilatta yeriz :))

Eve haftada 1 temizlikçi alin..oraya verdiği para zoruna gidecektir ne gerek var beraber yaparız demeye baslar

Öğlen geldiğinde kahvaltısını hazırlamayın kendi hazırlasın. Yapmayana zorla yapıtırılmıyor maalesef. Keşke anlayışlı ve bilinçli olsalar ama nerde

Ahahahaaa

Şimdi baktım, evet haklısınız yanlış yazmışım.
Yemek yapmam, tabağı çekerim önünden demişim, karışık yazmışım.
Elbette evde yemek olur çocuklar var.
Benim yaptığımı yemesine müsade etmem, tabağı çekerim önünden, kendine yapsın demek istemiştim halbuki

Ben inanın hiçbir şey yapma zorunluluğu hissetmiyorum, hissetmeyeceğim de.
Bir elim yağda bir elim balda, her şeyim tam takır yaşasam, belki o zaman.
Sonuçta belirli imkanlarla yaşıyoruz hepimiz ve ‘neden şunu almıyorsun, bana bunu yap, yok şunun kocası bla bla almış’ vs gibi maddi beklentilerimiz yok ise ve adamın da bu konuda bize sorumluluğu yok zaten, dolayısıyla aynı şey bizim için de geçerli.
Tamahkar insanım, o da öyle olmak zorunda.
Kimi gün saatlerce yemek yapar, mükellef sofra kurarım, kimi gün makarna.
Karşıdakini maddi manevi sömürmeye karşıyım ben, kadını erkeği farketmez.
Çalışmıyorum, dolayısıyla uçuk isteklerim ya da öyle bir yaşantım yok, taleplerim sadece ailemiz için olur, şahsi değil.
Çalışsam neler alırım ama almıyorum, kendim çalışana kadar da almam.
Alması zorunlu, kocam diye her şeyi yapacak olarak bakmıyorum olaya.
Bu açıklama da çalışmayan kadına ev işini mecbur gören algıyaydı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…