Eşim evdeki kapıları kırdı..şimdi ben ne yapmalıyım?

Dua et senin kafani gozuju kirmamis
tabi biz bilemryiz o an sen ne dedin adam atlatti
sahsrn onun icin uzuldum
iyi biri olmasa seni geri donup aramaz
neyse sana gelicegine mala gelsin
konusun konu insallah hallolur
:)kimse kimseye dokunamaz,oyle kolay değil..konusmamin başında kelimesi kelimesine anlattim ne dedigimi.inşallah.

Ofke icin tedavi gormeli.sana da zarar verebilirdi

Her ay 700tl yardim mi yapiyo cidden ve siz kiradasiniz

Kendini kotu hissetmen cok normal.

Bu konulari iyice konus ve tedavi sozu al oyle don bence

Daha koca olacak kapasitesi yokmuş sanırım bebeğiniz henüz yok iyi düşünün bundan baba nasıl olsun ?

Daha koca olacak kapasitesi yokmuş sanırım bebeğiniz henüz yok iyi düşünün bundan baba nasıl olsun ?
Doğru..zaten bebek faLn düşünmüyorum,su şartlarda on kötülükten baska birsey
Şu cevabınıza hayran kaldım:KK54:
Beni tanıyor da sinir oluyor gibi bi haliniz,tavrınız var Hoppa

Evet bende öyle düşünüyorum haklısınız ben zaten bu durumu ona belli etmemeye calisiyorum kardesim arkadaslarim cikalim dediginde bile hep bir bahane buluyorum çıkmıyorum fakat burada şöyle bir durum var,esimle evlenmeden once bu konulari cok konustuk ve bana hersey harika olacak,bizim su an bile hic bi eksigimiz yok calismana zaten karsiyim vb seyler soyleyip,gidip mutfak mikserine afedersiniz 2500tl tektaş yuzuge 30bin tl vsvs harcamalar yapmisti,evlendikten sonra hepsini burnumdan getirdi bir ton laf etti almadaydım simdi arabami degistirmistim vs vs...evlendikten sonra param suyunu cekti gibi konusmalar yapti cok dokundu acikcasi çünkü benim ihtiyaçlarımı babam karsiliyor...ailesine gizlice yardim ettigini öğrendim,aileside benden gizliyor.yani bu ne perhiz bu ne lahana tursusu..kendimi kandirilmis,hapsedilmis,uzerimden plan yapilmis ama tutmamis gibi hissediyorum.

Evlenmeden önce maddi durumunu kötü mu gösterdi size ?
Siz kendinizi çok mu zengin,ihtiyaclarinizi devasa gösterdiniz ?

30 bin tl.lik tektasi nasıl kabul ettiniz maddi durumu iyi değilse ?

Mutfak mikseri neden aldı ? Çeyiz için mi ?
Demek ki adamın eli açıkmış ya da sizin davranislarinizdan dolayı kendini yetersiz hissetmiş.

Ihtiyaçlarımı ailem karşılıyor " lafını kaç defa kavga içinde söylediniz eşinize gerçekten merak ettim..

Mesela merak ettim aileniz aylık kaç tl. lik destekte bulunuyor.

Kardeşimin bugun istanbula geleceğini biliyordu o da.ben acikcasi ondan kardesimle birlikte bisiler yaparız gibi bir plan beklemistim,kisisel hobisiyle ilgilenmesini diil.ilk defa bu derece ciddi yukseldi,bende ilk defa bu kadar ileri gidip ailemim yanına kactim resmen..hayir aileme anlatmadım anlatırsam anneme anlatirim ama o da dolayli yoldan babama soyler bu da iyi olmaz babam.sakin biri diil.hemen kizima eziyet ediyo bu adam diye dusunur,olaylar buyusun istemedim.babamin sirketinde calistim uniden mezun oldugumdan beri.evlendikten sonra sirket baska sehirde kaldi ben istanbula geldim.dolayısıyla çalışmıyorum.zaten esim calismani istemiyorum diyordu,acikcasi 30yasimda babasinin sirketinden baska yerde deneyimi olmayan biri de zor is bulur ki bu da bana zor gelir.sindiremem su an bunu.

Maddi yönden uygun değildir bugün kardeşinizi gezdirmek için.. " Kimse beni anlamıyor" demesi iç isyandir.

Inanın bana , çalışmamı istemiyor demeniz bir bahane. Isteseniz çalışırsınız bunu biliyorsunuz.
Ben , eşi maddi sorunlar içinde boğulan kadınların calismamasina anlam veremiyorum.

Her türlü ve her şekilde o eve para getirebilirsiniz. Aylık kira ya da elektrik, mutfak masraflarını bolusebilirsiniz.
O evde bir hayat arkadaşınız var ve maddi olarak psikolojik sorunlar yaşıyor ve buna seyirci kalıyorsunuz zor geliyor diye.
Bunu anlamlandiramadim.

Sözlerimle sizi incitmek istemiyorum, öz eleştiri yapmanızı tavsiye ediyorum.

Evlenmeden önce evlerinin mutfak masrafini ve aidatlarını onun odedigini ama evlendikten sonra buna gerek kalmayacagini soylemisti bana.bende sorun yapmamıştim acikcasi..sonradan ogrendim ki her ay 700tl aidat parasi odemeye devam ediyormus..kusura bakmasinlarda ben hangi sartlardan nerelere geldim kendileri hic bir yardimda bulunmadiklari gibi hala esimden para aliyorlar,ben de esime sinir oluyorum o zaman bana para yok dememeli.benimde hakkim sonucta arkadaşlarımla eski sosyal hayatima devam etmek..yanii o kadar baska bir hayaya gectim ki evlendikten sonra bende bunun bunalimindayim.bilseydim bunlari yasayacagimi gercekten evlenmezdim...defalarca konustum tamam dedi bende cok istiyorum dedi ama sadece demede kaldı..babamin cantama kadar alması agrima gidiyor..ben evde temizlikci gibi surekli temizlik yapiyorum butun gun yapayalniz...en azindan camlari silmesi icin birini getirtelim dedigimde bile para yok cevabini almak beni yordu..
madem zor geçiniyordu evlenmeden önce seni bolluk içinde yaşatma sözü vermemeliydi. hele evlenince bunları başına kakması terbiyesizlik. sana gelince geçinemiyorum diye ağlayan adam, kirada olmasına rağmen ailesine maddi yardım ediyorsa, ben ondan şüphe ederim. ya ailesi dolduruyor, senin üzerine salıyor para için. ya da ana kuzusu onlara lafı geçmiyor, seni ezmek istiyor ki yardıma devam edebilsin, sen de ses çıkarma.
sakın çalışma. çalışıp da ailesine daha çok para vermesine sebep olma.
geçinemeyen adam ailesine de yardım edemez.
ne pişkin bir adam eşin ya.
kendi ailesine yardım etmek için, eşini başkalarına muhtaç eden adama koca denmez.

Bu alesine parasal yardım etme çoğu erkek evlendikten sonrada devam ediyor ki emekli aylığı çok az yeterli değil ben bir kaç arkadaş tanıyorum bu durumdan dolayı karı koca arası sürekli gergin , ki bu ailelerin emekliside yok evide yok ailene bakma demesi yanlış olur ömür boyu maddi yardıma muhtaç bazı aileler ondandır bol ,bol çocuk yapmışlardır

Maddi yönden uygun değildir bugün kardeşinizi gezdirmek için.. " Kimse beni anlamıyor" demesi iç isyandir.

Inanın bana , çalışmamı istemiyor demeniz bir bahane. Isteseniz çalışırsınız bunu biliyorsunuz.
Ben , eşi maddi sorunlar içinde boğulan kadınların calismamasina anlam veremiyorum.

Her türlü ve her şekilde o eve para getirebilirsiniz. Aylık kira ya da elektrik, mutfak masraflarını bolusebilirsiniz.
O evde bir hayat arkadaşınız var ve maddi olarak psikolojik sorunlar yaşıyor ve buna seyirci kalıyorsunuz zor geliyor diye.
Bunu anlamlandiramadim.

Sözlerimle sizi incitmek istemiyorum, öz eleştiri yapmanızı tavsiye ediyorum.
Ben sizi anlıyorum da,eşim bana ait olan kisisel hic birseyi karsilamiyor zaten.ben kendi harcamalarimi kendim yapıyorum.burda zor durumda olan benim aslinda o diil,resmen hizmetci oldum,kendisi ailesine yardimda bulunuyor ve benden bunu sakliyor...yani maddi bir zorluk yasaniyorsa bunun asil.sorumlusu zaten kendisi.benim hep ailem vardi evlendim hala ailem var ama bu bana koyuyor.bu yastan sonra kalkipta is arayacak diilim cunku zaten belli bir standarttan geliyorum,30 yasinda aile sirketi disinda calismamis birine kim is verir istedigi pozisyonda binlerde yeni mezun varken..bunlari farkinda olduğum icin is arama girisiminde bile bulunmuyorum 3 kez denedim 3.de de basariz oldum zaten.bilmiyorum beni anliyor musunuz ama ben bu kadar seyi goz ardi ederken bile kapi pencere kirmak cok yanlış..

Bu alesine parasal yardım etme çoğu erkek evlendikten sonrada devam ediyor ki emekli aylığı çok az yeterli değil ben bir kaç arkadaş tanıyorum bu durumdan dolayı karı koca arası sürekli gergin , ki bu ailelerin emekliside yok evide yok ailene bakma demesi yanlış olur ömür boyu maddi yardıma muhtaç bazı aileler ondandır bol ,bol çocuk yapmışlardır
Canim durumları olmasa vallahi bisi demiycem baksin hayirli evlat olsjn ama ben sariyerin daginda 2+1 90m2 evde otururken bu insanlar etilerin gobeginde 2 kisi 210m2 sitede oturuyorlar..yanii onlatin zaten durumu var..ben buna katlanamiyorum benim babam bana bakiyor resmen ama kendisi ailesine ekstra gelir kapisi olmus.biri de demiyor siz yeni evlisiniz harcama lazim olur..

Belki önceden açmış olduğum konuyu okuyanlarınız biliyordur..bir süredir eşimin ne kadar değiştiğinden,sürekli maddiyatla ilgili konuşmalarından ve tavırlarından bıktığımı belirtmiştim.Bu sabah erken saatte uyandım zaten son zamanlarda hiç uyuyamıyorum..balkonda kitap okuyordum,uyanmış, yanıma geldi..öncesinde bir kac gündür limoniydik bu arada..neyse bugün ne yapacağımızı sordum,bana motoruyla ilgili bir sorun olduğunu onu babasıyla çözmek icin ailesinin yanina gideceğini soyledi(yeni bi motor aldı,işe onunla gidip benzinden tasarruf edicekmış;ucuz bisi,topladı,bişiler yaptı)ben de bozuldum,zaten bir yere gittiğimiz yok hazır haftasonu tatili bisi yapariz diye düşünmüştüm..ben de o zaman kardeşimi gormeye gidiyim bende,bu aksam orada kalırım dedim(kardesim ailemin yaşadığı sehirden 1 haftalığına ailemin istanbuldaki evimize geldi)önce yuzunu astı,bir triplere girdi,ben de "ne oluyo?gidemez miyim?orasi benimde evim,sen nasil motor bahanesiyle surekli ailenin yanindaysan bende giderim pek tabii"dedim.Birden çıldırdı.."kimse beni anlamıyor vs "küfürler etmeye başladı...balkon kapısını hızla çarptı,camları kırmak istedi ama kırılmadı,salon kapısını tekmeledi,yatak odasının kapısında kocaman bir oyuk oluştu.Ben şok oldum balkonda oturduğum yerde kaldım bir süre...sonra hic bisi olmamis gibi gittim,mutfağı toparlamaya başladım,o da hızla hazırlanıp evden çıktı gitti.ben de arkasından evi toparlayip arabaya atladım ve ailemin yaşadığı şehire geldim.bana yolda mesaj attı,kendine dikkat et,Allaha emanet ol diye cevap vermedim,sonrasında onu geçici bir süreliğine terkettigimi,düşünmem gerektiğini söyledim.herkese selam söyle dedi cevap olarak.bende sinir oldum sosyal medyadan olan 2 fotosunu sildim,tepkisini ölçmek istemiştim.. baktım hemen o da silmiş..vs vs saçma sapan şeyler yani.şimdi aradı açmıyorum.ne yapmam lazım bilmiyorum,ne tarz bir tavır takınmam lazım,kafam çok karışık...

Hepsini anladim da su sosyal medyadan ergenler gibi resim silmek kkarsilikli cidden akil isi degil. Kari koca olmussunuz birbirinize alttab alttan mesaj vererek tavir yaparak mi cozeceksiniz problemlerinizi ?

Ne tarz bir tavir takinmam lazim ? Sorusunu sormaniz yanlis sizin kocaniz sizin hayatiniz sizin evliliginiz, oncesini sonrasini bilmeden sana cevap verme surunsun denmesinimi bekliyorsunuz. Bunu burda soracaginiza kendinize sorun bu adam kim ben kimim ben ne istiyorum bu hayattan ne bekliyorum bizim hatalarimiz ne bu adamka akli basinda bir iliski olurmi bu adamin derdi ne biz neden bu haldeyiz ......
Ama sizin derdiniz acaba hangi tribi yapsamda o yuzden bu dusunce yapisiyla elinize birsey gecmez ancak cocuk gibi facebook da kocanizin resmini siler , flortune trip yapan ergen gibi telefonunu acmazsiniz.

Demek ki adamın eli açıkmış ya da sizin davranislarinizdan dolayı kendini yetersiz hissetmiş.

Ihtiyaçlarımı ailem karşılıyor " lafını kaç defa kavga içinde söylediniz eşinize gerçekten merak ettim..

Simdi acikcasi esimle tanismamiz internetten bir fotograf sitesinde oldu.4 ay kadar sadece mesajlasarak gorustuk.bu donemde ikimizde birbirimizi tanidik sonrasinda ben buluşmayi kabul ettim.ailelerle tanıştık vs o zamanlar cok iyi kazancinin olduğunu biliyordum,kendisi de benim ailemi vs herseyimzii gordu,ben ona demeden kendisi bunlari yaptı..ben gercekten ondan etkilendim ve sevdim,hayat gorusunu durusunu vs sevdim yani..ne olduysa iste evlendikten sonra kazandigim yetmiyor almasaydim yapmasaydim demeye basladi.benim davranislarim aile standartlarımla dogru orantiliydi hepte oyle oldu..babamin maddi durumu cok iyi düğünümuzu bile o yaptı.ben aksine evlendikten sonra para harcamayalim diye disari cikmayan,surekli evde oturaN arkadaslarim çıkarken ben saklanan biri oldum.bunu da sirf esim laf etmesin diye yaptım.en son bana ben disarda tost yemem 10tl vermem diyene kadar.bu arada surekli cay bahcelerine takiliyorduk.bir sinemaya bile gitmedik..yapmayin bende insanim yani en güzel zamanlarimda gezmek yerine evde temizlikle yemekle koskoca 1 yilim gecti.bana bunu yasatacaksa niye basta farkli gosterdi kendini...afedersiniz benim arabam iyi model bir jip,kendisi evlendikten sonra ortalama bir arac aldi.bana kendi arabama binemeyecegimi benzin parasi gider demeleri artik biktirdi.bende evlenmeden once olan kartima geri dondum.ona yük gibi hissetmeye basladim.

Ailem bize ev,araba almayi bile teklif etti o kadarda değil dedim.birazda karsi taraf yapsin babam enayi mi dedim kabul etmedim ama babam ev konusunda bize yardimci olacak eminim sadece utanıyorum bundan.bana isi yeterli diilse gelsin benim sag kolum,yanımda yardimcim olsun bile dedi...

Hepsini anladim da su sosyal medyadan ergenler gibi resim silmek kkarsilikli cidden akil isi degil. Kari koca olmussunuz birbirinize alttab alttan mesaj vererek tavir yaparak mi cozeceksiniz problemlerinizi ?

Ne tarz bir tavir takinmam lazim ? Sorusunu sormaniz yanlis sizin kocaniz sizin hayatiniz sizin evliliginiz, oncesini sonrasini bilmeden sana cevap verme surunsun denmesinimi bekliyorsunuz. Bunu burda soracaginiza kendinize sorun bu adam kim ben kimim ben ne istiyorum bu hayattan ne bekliyorum bizim hatalarimiz ne bu adamka akli basinda bir iliski olurmi bu adamin derdi ne biz neden bu haldeyiz ......
Ama sizin derdiniz acaba hangi tribi yapsamda o yuzden bu dusunce yapisiyla elinize birsey gecmez ancak cocuk gibi facebook da kocanizin resmini siler , flortune trip yapan ergen gibi telefonunu acmazsiniz.
Dogru,ama kadınız işte..birseylerin değişmesini istiyoruz..kendimizi önemli değerli hissetmek istiyoruz...evlilik kolay olmuyor,kolayda bitmiyor.bilmiyorum bende...

Dogru,ama kadınız işte..birseylerin değişmesini istiyoruz..kendimizi önemli değerli hissetmek istiyoruz...evlilik kolay olmuyor,kolayda bitmiyor.bilmiyorum bende...

bitirmeyin zaten sizi bitirin demedim ben, degerli hissetmek istiyorsaniz once kendinize deger verin. Birdeyleri degistirmek istiyorsanizda harekte gecin, evden kacip telefonu kapatarak sorunlari cozemezsiniz. Hayatta yaptigimiz en buyuk yanlis etrafimizdaki insanlara bize deger bicmeleri hakkini tanimaktir. Bunu kendinize yapmayin.
Kocanizla derdiniz nedir maddi mi manevi mi ailevi mi bilmiyorum ama sorunlarin bu sekilde inatlasarak cozulemeyecegi kesin.

Back
X