• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evi terk etti bu süreçte nasıl ilerlemeliyim

Bazen adamlara "Allah sabır versin" demek istiyorum. "Sen bu kadına bu zamana dek nasıl dayandın" demek istiyorum.

ya lütfen sırf nasıl haklı çıkarım bu iş nasıl lehime döner gibi düşüncelerle evliliğide boşanmayıda satranç oyununa çevirmeyin!
babam arkamda diyorsunuz ama arkanızda olan baba sizi o evde bırakmaz. Gidip bir an önce davanızı açıp o yaratıktan kurtulmanız için elinizden geleni yapar. Ne kadar haklı çıkarsan kar diye düşünceye girmez. Kusura bakmayın ama eşiniz denilen o zat için onun neden dava açmadığının nedeni belli derken kendinizinkide gayet aynı sebep.

Çalışmam doğru olur mu diye soruyorsunuz. Neden? Kar zarar hesabı Buda. Kar düşüncesinde lütfen kendinizi olmayacak durumlarda bırakmayın. Boşayın gitsin! Gerçekten hem bu şekilde kadınları hemde daha kötüsü hala beklenti içinde olan aileleri gördükçe inanılmaz üzülüyorum!

Son düzenleme:
Bu sefer iş ciddi. Eşim anlaşmalı kağıt hazırlamış mal mülk hak talep etmemem karşılığında boşanmak istiyor. Bende ailemden uzaktayım şuan evimdeyim karakola geldim uzaklaştırma alicam. Kesin net boşanmak istiyorum eşimde anlaşmalı istiyor. Eğer anlasmaliyi kabul etmezsem seni bosamiyorum derse ondan korkuyorum

Bitti mi karakolda işiniz? Uzaklaştırma alabildiniz mi?

Iddia ediyorum siz boşanma dava acmayacaksiniz, ailenizde burda anlattığınız kadar arkanızda değil. Arkada olan aile kızının siddet gördüğü yer için "sen orda kal" demez. Adam bugün zorla eve girmeye çalışmış. Yarın polisi alıp gelip girse ne yapacaksin?sonuçta onun tapulu mali?

Farklı bir şekilde gelin geldim 3yildrir ailesine beni ezdirmesi şiddet işsizliği kahve bagimlili , oyun bağımlılığı , hepsi vardı çok şeyler yaşadım ama sonunda bitiyor şaka gibi. Bu insan beni gözden çıkardıktan sonra kuruşunu sakinicak bir insan. Hatta 2gun önce şiddet uygulayıp beni evden kovdu burası benim evim diyerek ! Bende kadın sığınma evine gidicektim. Ha bide şöyle özellikleri var aileisyle planlı 1yila yakın evliliği bitirmek istiyor benim açığını arayıp annemi babamı arayıp rezil ediyor. Bosuycam seni diyor ama iş ciddiye bininde davayı açmak istemiyor sen aç diyor beni ne bekliyorsun diyor. Sebebini tahmin etmek zor olmamalii :) beni evden kovacagi gün kadın sığınmaya gidicektim ailem esimi aradı kızım hiç biryere gitmiyor sen git annemlere dedi , dün annesine gitti. Bende şuanda evimdeyim, eşimin tapulu evinde oturmaktayım. Ailem şuanda o davayı acana kadar orda durman mantıklı diyorlar. Ben kesinlikle dava acmicsm kararlıyım , büyük ihtimalle onlarda açmaz benm burda yilmami bekleyip ailemin yanına gidmemi bekliyorlar. Eşim evime çok yakın bı alt sokagimda ailesi. Bu süreçte nasıl ilerlemeliyim. Bu arada eşime sizden bir çöp mihrimi dahi almicam dedim. Ailesi çok paraci bir insan eminim onların hoşlarına gidicek para lari yuzunden eşim yıllarca ya gider bosarsin yada beni böyle çekersin dedi. Babam kızım ben senin arkandayım dedi sağolsun arıyorlar sürekli . Ha birde bugün beni iş görüşmesinden aradılar bu süreçte işte çalışmam doğru olurmu. Eşim kesinlikle tek kuruş yardımda bulunmaz. Ailem sağolsun para göndermek istiyorlar ama ise girsem daha iyi gibi geldi bana.
Tapuya git ve oturduğunuz eve aile konutu şerhi koydur ki satamasın, devredemesin.
Ayrıca ilk davayı açan olmak, ya da dava açılan olmak bir şey değiştirmiyor. Evde hakkın olsun diye evi terketmiyorsan bu da bir şey değiştirmiyor sonuçta şiddet görmüşsün. Evde hakkım var diyorsan da yapacağın tek şey eşin evi satıp devretmeden aile konutu şerhi koydurmak.

Farklı bir şekilde gelin geldim 3yildrir ailesine beni ezdirmesi şiddet işsizliği kahve bagimlili , oyun bağımlılığı , hepsi vardı çok şeyler yaşadım ama sonunda bitiyor şaka gibi. Bu insan beni gözden çıkardıktan sonra kuruşunu sakinicak bir insan. Hatta 2gun önce şiddet uygulayıp beni evden kovdu burası benim evim diyerek ! Bende kadın sığınma evine gidicektim. Ha bide şöyle özellikleri var aileisyle planlı 1yila yakın evliliği bitirmek istiyor benim açığını arayıp annemi babamı arayıp rezil ediyor. Bosuycam seni diyor ama iş ciddiye bininde davayı açmak istemiyor sen aç diyor beni ne bekliyorsun diyor. Sebebini tahmin etmek zor olmamalii :) beni evden kovacagi gün kadın sığınmaya gidicektim ailem esimi aradı kızım hiç biryere gitmiyor sen git annemlere dedi , dün annesine gitti. Bende şuanda evimdeyim, eşimin tapulu evinde oturmaktayım. Ailem şuanda o davayı acana kadar orda durman mantıklı diyorlar. Ben kesinlikle dava acmicsm kararlıyım , büyük ihtimalle onlarda açmaz benm burda yilmami bekleyip ailemin yanına gidmemi bekliyorlar. Eşim evime çok yakın bı alt sokagimda ailesi. Bu süreçte nasıl ilerlemeliyim. Bu arada eşime sizden bir çöp mihrimi dahi almicam dedim. Ailesi çok paraci bir insan eminim onların hoşlarına gidicek para lari yuzunden eşim yıllarca ya gider bosarsin yada beni böyle çekersin dedi. Babam kızım ben senin arkandayım dedi sağolsun arıyorlar sürekli . Ha birde bugün beni iş görüşmesinden aradılar bu süreçte işte çalışmam doğru olurmu. Eşim kesinlikle tek kuruş yardımda bulunmaz. Ailem sağolsun para göndermek istiyorlar ama ise girsem daha iyi gibi geldi bana.
Ailem arkanda cok sanslısın bosanana kadar evde oturma hakkın var. Ve bence haklarını al nafaka al derim madem kurus vermek istemiyor gecmıs olsun umarım minimum hasarla atlatırsın

O zaman siz dava açarsınız dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Neyse gerçekten karakoldaysanız bu bile büyük başarı sizin için. Millet ne deri bir kenara bırakıp aileniz de destek olsun bir an önce kurtulun inşallah. Ve inşallah 1 ay sonra 'boşanacaktım ama..' olmaz yeni konunuz.
Suanda aklımı başıma topladım. Onlar beni bir valizle kapıya koyacaklar bu durumda ne ailemi ne bir büyüğü devreye katıp biz bosaniyoruz veya eşim ailesi bitiriyoruz kizinizi istemiyoruz demiyorlar. Ben eşim evden gitmeden önce senden hiç bişey talep etmicem mal mülk hatta bütün haklarım senin olsun dememle ertesi gün sabah babasıyla protokol hazırlamışlar anlaşmalı hiç bişey talep etmem için bugün kapıma geldiler o an imzalikcaktimm. İmzalamadim. Buyuklerimde sen sahipsiz değilsin biz senin sonuna kadar arkandayız tüm haklarını talep et gerekirse onlardan aldığın parayı eşyaları git yak ama pisi pisine onların istedikleri olmasın diyor. Şuan zor süreçten geçiyorum evimdeyim karakoldan uzaklaştırma aldım bi sure evimde kalicam. Gereken tüm haklarimi talep edicem

Tapuya git ve oturduğunuz eve aile konutu şerhi koydur ki satamasın, devredemesin.
Ayrıca ilk davayı açan olmak, ya da dava açılan olmak bir şey değiştirmiyor. Evde hakkın olsun diye evi terketmiyorsan bu da bir şey değiştirmiyor sonuçta şiddet görmüşsün. Evde hakkım var diyorsan da yapacağın tek şey eşin evi satıp devretmeden aile konutu şerhi koydurmak.
Bu durumda satsa bile bunu mahkemede sunamazmiyim onlar şuan erken davranıp belkide satmistir

Neden boşanmamakta, davayı siz acmamakta kararlisiniz???
Bir avukata dahi danışmayacak kadar... evliliğiniz sürsün mü istiyorsunuz?
Birde gururunuzla oynanıyor farkında mısınız???
İnsanlar evlerinde kedisini köpeğini aç bırakıp gitmiyor....
Şuan kesin net olarak bitti zaten büyükler yani ailem devreye girdi sonuna kadar arkandayız ezilip büzülme güçlü dur sonuçta bir namussuzluk yapmadın kapıya da köpek gibi atamazlar diyorlar ki doğruda. Şu durumda ne hakkım varsa talep edicem gözlerini para bürümüş zaten onlardan aldığım bir kuruş evlat acısı gibi oturacak zaten

Hicbir sey istemeyerek bosanacakmissin pasam dilekceyi hazirlamis vay be. Altinlarin ne olacak? Cekismeli dava ac darp raporu alsaydin tazminat da alabilirdin. Iste senin duzelir diye bekledigin adam senden mal sakiniyor gordun mu?
Çok hakliydiniz

Evi siz evlenmeden önce aldığı için evde hakkınız olmuyor ,bütün planları evden pay almak için yapıyorsanız eğer . Başka bir mal varlığı yoksa nafaka haricinde bisey alamazsınız nafakada çok fazla bisey alabileceğinizi sanmıyorum. Bence şuan biran önce nasıl bosanirimin kaygısını çekin .

Şuan kesin net olarak bitti zaten büyükler yani ailem devreye girdi sonuna kadar arkandayız ezilip büzülme güçlü dur sonuçta bir namussuzluk yapmadın kapıya da köpek gibi atamazlar diyorlar ki doğruda. Şu durumda ne hakkım varsa talep edicem gözlerini para bürümüş zaten onlardan aldığım bir kuruş evlat acısı gibi oturacak zaten
İnsanlar namussuzluk yapan evlatlarına da sahip çıkıyorlar.
Evlada her koşulda sahip çıkılır.
Aileniz sahip çıkmasa bu evliliği devam ettirirmiydiniz?
Eşinizin üzerine olan mallara tedbir kararı çıkarıp şerh koydurmaniz gerekiyor bir an önce..
Eğer eşiniz malları başkasının üzerine geçirirse ve dava geç açılırsa hiç birşey alamazsınız.

Nasıl bu kadar hayatınızı önemsemez siniz anlamıyorum.
Kk da bir sürü konu var insanlar nasıl yol almışlar.
Onlara da hiç mi okumadınız.
Yarın ilk işiniz tapuya gitmek olsun.

Bu durumda satsa bile bunu mahkemede sunamazmiyim onlar şuan erken davranıp belkide satmistir
Sattıysa yapılabilecekler sınırlı. Ama böyle bir şey yapabileceğini düşünmüş müdür? Bir şansını denemende fayda var.

Evi siz evlenmeden önce aldığı için evde hakkınız olmuyor ,bütün planları evden pay almak için yapıyorsanız eğer . Başka bir mal varlığı yoksa nafaka haricinde bisey alamazsınız nafakada çok fazla bisey alabileceğinizi sanmıyorum. Bence şuan biran önce nasıl bosanirimin kaygısını çekin .
Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Konut aile konutu olarak değerlendirilirse elbette ki hakkı olur.

Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Konut aile konutu olarak değerlendirilirse elbette ki hakkı olur.
Şuan da ailem ve akrabalarım diyorki
Madem boşanmak istiyorlar adam gibi eşin veya ailesi kızınızın su kusuru var veya ben eşimi sevmiyorum diyip bize veya ailene bildirebilirlerdi. Ne demek sevmiyorum diye defol git demek şiddet uygulamak. Üstüne evi terk ettikten bir gün sonra kapina hiç bir hakkını talep etmememn için kağıt imzalatmak. Senin hayatını mahvettiler. Amaçları sahipsizce kapıya koymak. Bizde onların canını yakmak için gerekirse evin yarını isteyelim. Ne hakkın varsa sonuna kadar al. Dusuncesindeler. Bugün ilk isim karakoldan uzaklaştırma almak oldu. Yarında mal satımı tedbirini koydurcam. Daha fazla ne yapabilirim mantıklı hareket etmem gerkiyor

Bunu ben değil kanun diyor. Aile konutu olarak degerlendirilemez çünkü adam evlilik öncesi almış evi ve o ev kişisel mali sayılıyor kişisel mallar boşanmada paylaşıma dahil edilmiyor.

Bunu ben değil kanun diyor. Aile konutu olarak degerlendirilemez çünkü adam evlilik öncesi almış evi ve o ev kişisel mali sayılıyor kişisel mallar boşanmada paylaşıma dahil edilmiyor.
Peki ben evin yarı yarıya bölünmesi için anlaşma istesem bu şartla kabul ediyorum desem ?

Peki ben evin yarı yarıya bölünmesi için anlaşma istesem bu şartla kabul ediyorum desem ?
Sonuçta evlendikten sonra ailesine 3bucuk yıl evin kredisini ödedik. Kayınpeder bizim evi borçsuz alıp şuan kendi ödedikleri eve kredi ödüyorlar oturduğumuz evin karşılığında onların evinin kredisini ödedik

Back
X