• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evi terk etti bu süreçte nasıl ilerlemeliyim

Bunu ben değil kanun diyor. Aile konutu olarak degerlendirilemez çünkü adam evlilik öncesi almış evi ve o ev kişisel mali sayılıyor kişisel mallar boşanmada paylaşıma dahil edilmiyor.
Bunu ben değil kanun diyor. Aile konutu olarak degerlendirilemez çünkü adam evlilik öncesi almış evi ve o ev kişisel mali sayılıyor kişisel mallar boşanmada paylaşıma dahil edilmiyor.
Aile konutu bahsettiğiniz evlilik öncesi edinilmiş mal kapsamına girmez. Türkiye Cumhuriyeti medeni kanunları böyle diyor. Siz başka ülkenin kanunlarını baz alıyorsanız bilemem.

Sonuçta evlendikten sonra ailesine 3bucuk yıl evin kredisini ödedik. Kayınpeder bizim evi borçsuz alıp şuan kendi ödedikleri eve kredi ödüyorlar oturduğumuz evin karşılığında onların evinin kredisini ödedik
Bunu ispatlayamazsıniz ama kendi evinizin kredisini ödeseydiniz belki hakkınız olabilirdi

Sonuçta evlendikten sonra ailesine 3bucuk yıl evin kredisini ödedik. Kayınpeder bizim evi borçsuz alıp şuan kendi ödedikleri eve kredi ödüyorlar oturduğumuz evin karşılığında onların evinin kredisini ödedik
Ödediğinize dair banka kaydı, dekont vs gibi kanıtlarınız var mı?

Farklı bir şekilde gelin geldim 3yildrir ailesine beni ezdirmesi şiddet işsizliği kahve bagimlili , oyun bağımlılığı , hepsi vardı çok şeyler yaşadım ama sonunda bitiyor şaka gibi. Bu insan beni gözden çıkardıktan sonra kuruşunu sakinicak bir insan. Hatta 2gun önce şiddet uygulayıp beni evden kovdu burası benim evim diyerek ! Bende kadın sığınma evine gidicektim. Ha bide şöyle özellikleri var aileisyle planlı 1yila yakın evliliği bitirmek istiyor benim açığını arayıp annemi babamı arayıp rezil ediyor. Bosuycam seni diyor ama iş ciddiye bininde davayı açmak istemiyor sen aç diyor beni ne bekliyorsun diyor. Sebebini tahmin etmek zor olmamalii :) beni evden kovacagi gün kadın sığınmaya gidicektim ailem esimi aradı kızım hiç biryere gitmiyor sen git annemlere dedi , dün annesine gitti. Bende şuanda evimdeyim, eşimin tapulu evinde oturmaktayım. Ailem şuanda o davayı acana kadar orda durman mantıklı diyorlar. Ben kesinlikle dava acmicsm kararlıyım , büyük ihtimalle onlarda açmaz benm burda yilmami bekleyip ailemin yanına gidmemi bekliyorlar. Eşim evime çok yakın bı alt sokagimda ailesi. Bu süreçte nasıl ilerlemeliyim. Bu arada eşime sizden bir çöp mihrimi dahi almicam dedim. Ailesi çok paraci bir insan eminim onların hoşlarına gidicek para lari yuzunden eşim yıllarca ya gider bosarsin yada beni böyle çekersin dedi. Babam kızım ben senin arkandayım dedi sağolsun arıyorlar sürekli . Ha birde bugün beni iş görüşmesinden aradılar bu süreçte işte çalışmam doğru olurmu. Eşim kesinlikle tek kuruş yardımda bulunmaz. Ailem sağolsun para göndermek istiyorlar ama ise girsem daha iyi gibi geldi bana.

Neden boşanmamakta inat ediyorsun ki? Boşa gitsin. Başkasını bulur evlenirsin o da başkasını bulup tekrar boşanır. Bence tazminat davanı da aç. Parasını istersen yeme ama al gene de.

Aile konutu bahsettiğiniz evlilik öncesi edinilmiş mal kapsamına girmez. Türkiye Cumhuriyeti medeni kanunları böyle diyor. Siz başka ülkenin kanunlarını baz alıyorsanız bilemem.
Bence siz kanunu iyice araştırın derim.
4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 220
III. Kişisel mallar
1. Kanuna göre
Aşağıda sayılanlar, kanun gereğince kişisel maldır:

1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya,

2. Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği malvarlığı değerleri,

3. Manevi tazminat alacakları,

4. Kişisel mallar yerine geçen değerler.

Bence siz kanunu iyice araştırın derim.
4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 220
III. Kişisel mallar
1. Kanuna göre
Aşağıda sayılanlar, kanun gereğince kişisel maldır:
A
1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya,

2. Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği malvarlığı değerleri,

3. Manevi tazminat alacakları,

4. Kişisel mallar yerine geçen değerler.

Aile konutu farklı bir kavram. İstisnai bir durum. Şerh koyulduğu an saydığınız maddelerin ilgili konut için bir bağlayıcılığı yok. Ama konu sahibinin boşanmadan ya da boşanma sürecinde gidip şerh koydurması gerekiyor. Okulda medeni hukuk yeterince okudum tekrar googledan araştırmaya gerek yok.

Aile konutu farklı bir kavram. İstisnai bir durum. Şerh koyulduğu an saydığınız maddelerin ilgili konut için bir bağlayıcılığı yok. Ama konu sahibinin boşanmadan ya da boşanma sürecinde gidip şerh koydurması gerekiyor. Okulda medeni hukuk yeterince okudum tekrar googledan araştırmaya gerek yok.
Serh koydurabilir ona itiraz etmiyorum ki ama boşanma durumunda o evden pay alamaz.

Peki ben evin yarı yarıya bölünmesi için anlaşma istesem bu şartla kabul ediyorum desem ?

Eşiniz bunu kabul etmez ki
O zaman da çekişmeli boşanırsınız
Çekişmelide de o evden yine pay alamazsınız çünkü evlenmeden önce alınmış.

Ya sabır yapılan yorumları okuyorumda ne kadar acımasız hemcinslerim var yemin ederim utandım. kadın mutlu olucam diye evlenmiş şansına kötü bi evlilik yaşıyor. Aynı evi yatağı paylaştığı yediği içtiği güldüğü eğlendiği adam düşmanı olmuş hayatı alt üst olmuş.
Gelen yorumlara bak
Seni koca delisi buldum.
Yok sen bu adamdan boşanmazsın numara yapıyosun
Yok uzaklaştırma için karakola gidilmez savcılığa gidilir sen gittim demiş olmak için gittin(ki gidilir bende uzaklaştırmayı karakoldan almıştım)
Yazıklar olsun size..

Bence git davayı ac ve boşan zaten iş teklifi gelmiş diyosun cocugunla geçinir gider mutlu olursun ins Allah

Neden boşanmamakta inat ediyorsun ki? Boşa gitsin. Başkasını bulur evlenirsin o da başkasını bulup tekrar boşanır. Bence tazminat davanı da aç. Parasını istersen yeme ama al gene de.
Gider camiye bagislarim yetime harcarim onların parasının canı cehennme. Benim hayatımı mahvettiler ki evlilik sürecinde değil boşandıktan sonra da zorlu süreç geciricem. Bunun karşılığında onların istediği benim kendi mihrimi bile vermek istemiyorlar. Onlara en büyük izdirap onların parasıyla hareket etmek ! Nekadar çok hak alirsm okadar çok içlerine oturcak. Tazminat davası nasıl oluyor hangi sebeble açabilirim

Bence git davayı ac ve boşan zaten iş teklifi gelmiş diyosun cocugunla geçinir gider mutlu olursun ins Allah
Çocuğum yok canm iş teklifi şuan eşimle yaşadığım şehirden gekdi ben burda kısa süreli kalabilirim bı sure sonra ailemin yanında kalicam mecbur

Niye iki tarafta davayi sen ac sen ac diye birbirine atiyor ne oluyor davayi acan taraf olunca? Sen hakliysan siddet gorduysen davayi acmalisin acmayarak o evde kalarak neyi ispatlamaya calsiyosunki? Madem okadar siddet gordun bir darp raporun vardir heralde? Bisanmayacaksaniz bahanelere siginmayin adam zaten uzun zamandir istemiyormus davayi acin nafaka ve maddi olarak alabileceginiz herseyi alin.

Ev hakkı değil yahu.. pay alamaz evden
Aile konutu şerhi olursa şansı var. Aile konutu dışındaki evlilik öncesi edinilmiş mallarda hak iddia edilemez. Elinde ayrıca kredi ödemesini yaptığına dair belgeler de varmış. Mağduriyet de var bir hakimin bu durumlarda adamın lehine karar çıkarması zor.

Ama konu sahibinin elinde darp raporu vs olması gerekiyor, ve gidip aile konutu şerhi koydurması gerekiyor.

Aile konutu şerhi olursa şansı var. Aile konutu dışındaki evlilik öncesi edinilmiş mallarda hak iddia edilemez. Elinde ayrıca kredi ödemesini yaptığına dair belgeler de varmış. Mağduriyet de var bir hakimin bu durumlarda adamın lehine karar çıkarması zor.

Ama konu sahibinin elinde darp raporu vs olması gerekiyor, ve gidip aile konutu şerhi koydurması gerekiyor.
Serh koudururusa mahkemede hak olabiliyo evlilik öncesi alınmış mal olsa bile.. ben alınmıyo sanıyorum

Serh koudururusa mahkemede hak olabiliyo evlilik öncesi alınmış mal olsa bile.. ben alınmıyo sanıyorum
Aile konutu serhi koydurmasi birsey degistirmez ki. Kiralik eve de konulabilir o serh. Ama konu sahibi kesinlikle o evden pay alamaz. Bakin hatta üşenmedim buldum tam konu ile ilgili soru cevabı. .

Ne bileyim bende alamaz diye biliyorum miras olsun evlilik öncesi alınmış mal olsun.. hakkı yok diye biliyorum.. ama konu sahibi bir yerde evin kredisini ben de ödedim mı ne dedi 3 sene filan yanlış okumadıysam.. o zaman hakkı olur belki kanıtlayabilirse tabi ödediğini
Aile konutu serhi koydurmasi birsey degistirmez ki. Kiralik eve de konulabilir o serh. Ama konu sahibi kesinlikle o evden pay alamaz. Bakin hatta üşenmedim buldum tam konu ile ilgili soru cevabı. .

Back
X