• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evi terk etti bu süreçte nasıl ilerlemeliyim

Ne bileyim bende alamaz diye biliyorum miras olsun evlilik öncesi alınmış mal olsun.. hakkı yok diye biliyorum.. ama konu sahibi bir yerde evin kredisini ben de ödedim mı ne dedi 3 sene filan yanlış okumadıysam.. o zaman hakkı olur belki kanıtlayabilirse tabi ödediğini
Kanıtlarsa sadece ödenen tutarin yarisini alabilir evin degil ama.

Farklı bir şekilde gelin geldim 3yildrir ailesine beni ezdirmesi şiddet işsizliği kahve bagimlili , oyun bağımlılığı , hepsi vardı çok şeyler yaşadım ama sonunda bitiyor şaka gibi. Bu insan beni gözden çıkardıktan sonra kuruşunu sakinicak bir insan. Hatta 2gun önce şiddet uygulayıp beni evden kovdu burası benim evim diyerek ! Bende kadın sığınma evine gidicektim. Ha bide şöyle özellikleri var aileisyle planlı 1yila yakın evliliği bitirmek istiyor benim açığını arayıp annemi babamı arayıp rezil ediyor. Bosuycam seni diyor ama iş ciddiye bininde davayı açmak istemiyor sen aç diyor beni ne bekliyorsun diyor. Sebebini tahmin etmek zor olmamalii :) beni evden kovacagi gün kadın sığınmaya gidicektim ailem esimi aradı kızım hiç biryere gitmiyor sen git annemlere dedi , dün annesine gitti. Bende şuanda evimdeyim, eşimin tapulu evinde oturmaktayım. Ailem şuanda o davayı acana kadar orda durman mantıklı diyorlar. Ben kesinlikle dava acmicsm kararlıyım , büyük ihtimalle onlarda açmaz benm burda yilmami bekleyip ailemin yanına gidmemi bekliyorlar. Eşim evime çok yakın bı alt sokagimda ailesi. Bu süreçte nasıl ilerlemeliyim. Bu arada eşime sizden bir çöp mihrimi dahi almicam dedim. Ailesi çok paraci bir insan eminim onların hoşlarına gidicek para lari yuzunden eşim yıllarca ya gider bosarsin yada beni böyle çekersin dedi. Babam kızım ben senin arkandayım dedi sağolsun arıyorlar sürekli . Ha birde bugün beni iş görüşmesinden aradılar bu süreçte işte çalışmam doğru olurmu. Eşim kesinlikle tek kuruş yardımda bulunmaz. Ailem sağolsun para göndermek istiyorlar ama ise girsem daha iyi gibi geldi bana.
Bu tür durumda bekleyip kendinizi yipratacaksiniz sadece.Davayi niye acmiyorsunuz anladım şahsen ben olsam o ev de 1 dk durmam kiii soyadını bile taşımak ağır gelir.Allah yardımcınız olsun.

Ne bileyim bende alamaz diye biliyorum miras olsun evlilik öncesi alınmış mal olsun.. hakkı yok diye biliyorum.. ama konu sahibi bir yerde evin kredisini ben de ödedim mı ne dedi 3 sene filan yanlış okumadıysam.. o zaman hakkı olur belki kanıtlayabilirse tabi ödediğini
Kanıtlaması da çok zor çünkü benim anladığım kadarı ile kayınvalidesine elden vermişler 3.5 yil para. Ve kendi evleri için de verilmemiş bu para kayınvalidesi ev almış ona ödeniyor verdikleri para. Kendi evleri kredisiz borçsuz alınmış mahkeme bunu gözönüne alır. Evlilik öncesi borçsuz şekilde alınmış ev diyerek pay vermeyecektir.

Kanıtlaması da çok zor çünkü benim anladığım kadarı ile kayınvalidesine elden vermişler 3.5 yil para. Ve kendi evleri için de verilmemiş bu para kayınvalidesi ev almış ona ödeniyor verdikleri para. Kendi evleri kredisiz borçsuz alınmış mahkeme bunu gözönüne alır. Evlilik öncesi borçsuz şekilde alınmış ev diyerek pay vermeyecektir.
Yanı kv vereceğine kendi yatirsaydi elinde dekont olurdu en azindan

Kanıtlarsa sadece ödenen tutarin yarisini alabilir evin degil ama.
Konu sahibinin eşine ,eşinin ailesi evlenmeden önce bir ev alıyor..kendilerine de krediyle bir ev alıyorlar ...konu sahibinin eşi babasının oturduğu evin kredisine ödeme yapiyor..yani kendi oturdukları eve degil..bece de birşey alamaz arkadaş..boşanmak isteyen o olsa boşanmasına yardımcı olur ama evin yarısını da kalkıp vermez mahkeme

Çok geçmiş olsun. Maddi beklentiniz yoksa ve Ailenizde arkanızdaysa neden daha fazla yüz göz oluyorsunuz ki aileninizin yanına dönün ve bir an evvel kurtulun bu daha iyi değil mi sizin sağlığınız ve psikolojiniz açısından.. Ha bana kalırsa bu şekilde rahat bir biçimde kurtulmasına içim razı değil mahkeme yoluyla haklarınızı donuna kadar almaya çabalayın..Ailenize dönmeniz birinci önceliğiniz olsun şuan çünkü eğer evde kalmaya devam ederseniz yılmadığınızı anlayıp gelip şiddet uygulayabilirler zaten çok yakında oturuyorlarmış.

Çok geçmiş olsun. Maddi beklentiniz yoksa ve Ailenizde arkanızdaysa neden daha fazla yüz göz oluyorsunuz ki aileninizin yanına dönün ve bir an evvel kurtulun bu daha iyi değil mi sizin sağlığınız ve psikolojiniz açısından.. Ha bana kalırsa bu şekilde rahat bir biçimde kurtulmasına içim razı değil mahkeme yoluyla haklarınızı donuna kadar almaya çabalayın..Ailenize dönmeniz birinci önceliğiniz olsun şuan çünkü eğer evde kalmaya devam ederseniz yılmadığınızı anlayıp gelip şiddet uygulayabilirler zaten çok yakında oturuyorlarmış.
Bu duruma açıklama getireyim. Bu insanlarla zamanında çok yüz göz oldum gururumu ayaklar altına aldım ve aldirdilar. Şuanda da onların istediği gibi kapıya valizi koyup arkamdan bay bay yapmalarını istemiyorum. Hakkım neyse soke soke alicam çekişmeli ? Gerekirse maddi talepte bulunup anlaşmalı istiycem çekişmeli boşanma en az 3yil sürer ee 3yil illaki beklemezler şimdiden kız arama peşine düşmüşlerdir mecbur anlasmaliyi kabul edicekler. Eğer davayı ben açarsam onlar benm kapıma hiç bir mal talep etmemem için kağıt hazırlamışlar gerekirse bende aynısını yapicam

Bu duruma açıklama getireyim. Bu insanlarla zamanında çok yüz göz oldum gururumu ayaklar altına aldım ve aldirdilar. Şuanda da onların istediği gibi kapıya valizi koyup arkamdan bay bay yapmalarını istemiyorum. Hakkım neyse soke soke alicam çekişmeli ? Gerekirse maddi talepte bulunup anlaşmalı istiycem çekişmeli boşanma en az 3yil sürer ee 3yil illaki beklemezler şimdiden kız arama peşine düşmüşlerdir mecbur anlasmaliyi kabul edicekler. Eğer davayı ben açarsam onlar benm kapıma hiç bir mal talep etmemem için kağıt hazırlamışlar gerekirse bende aynısını yapicam
Evet bunu yapabilirsiniz fakat şunu demek istiyorum ilkel çağlarda değiliz evde durup bu bölge benim gibisinden orda tehlike içerisinde kalmanıza gerek yok. Herşeyi mahkeme ve hukuk yoluyla çözebilirsiniz.Kararlı tavrınıza karşı gelip size şiddet vb. şeyler uygulayabilirler malum neler neler görüyoruz. Uzaklaştırma kararına da bel bağlamayın lütfen erkekler dolduruşa geldi mi herşeyi yapabilirler ki yapıyorlarda. Kendinizi güvenli yere alın ailenizin yanına.. Sağlıcakla

Calisman tabi ki dogru. Ev evlilik birlikteligi sirasinda alindi ve tapu esinin uzetine ise evde hakkin var. Davayi ben acmam dusuncesi yanlis bir dusunce. Davayi o acarsa kendi taleplerini sunar. Srn eger onun talepleriyle bosanmak istiyorsan sorun yok ama kendi haklarini alnak icin karsi dava acman gerek. Ya da ilk davayi sen ac, onun acmasini bekleme. Darp raporun var mi? Ya sa siddet gordugune dair taniklarin? Neden bir avukata gitmiyorsun?

Savciloga gidip uzaklastirma karari cikarabilirsin. Ya da avukatin halleder. Bir avukata git bence. Kendi basina is yapma.

Kardesim bosansana? Yarın öbür gün barısırsın cocugun olur, bu sefer de cocugunla tehdıt eder.

Sen ayda bir boşanacağına dair konu açıyorsun zaten ve ne yazıkki yine boşanmayacaksın. Çünkü istemiyorsun. Biliyorsun ki çekişmeli olursa boşanmayacaksınız. Ailen de dediğin gibi arkanda olsa hemen buraya geliyorsun der seni yanına alırdı. İşi uzatmaya çalışıyorlar.

Sen de istesen “Allahınızdan bulun” diyip kendine yepyeni bir sayfa açar ve yoluna devam ederdin. Ama sen o b.k çukurunda debelenmeye devam etmeyi seçiyorsun.

Onları cezalandıracağını zannediyorsun ama geleceğinden çalarak aslında kendini cezalandırıyorsun farkında değilsin. Boşanmasan hayalin ne? Bu adamı baba yapmak mı?

Ben yaş aldığım her sene bu yılı da tükettim diye üzülürken siz bu hayatlarınıza niye hiç değer vermiyorsunuz, anlayamıyorum. Bu kadar mı değersizsiniz?
Aslında değilsin ama...

Benzer şeyler yaşadım, o evden çıkmak istemiyorsan tapu şerhi koydur; boşanmadan önce çıkaramaz seni ama tapu şerhi koydurmalısın; şiddet eğilimli biri uzaklaştırma kararı aldırman iyi olmuş, o dava açarsa sen de açma hakkına sahipsin, aslında hakim takdir yetkisini kullanır, küçük bi tazminat da verilebilir, nafaka da isteyebilirsin ama tüm bu süreç çekişmeli boşanmaya gider, yıpranırsın,
İnsan hırsla can acıtmak istiyo haklısın, bu tiplerin canını al parasını alma, yazık, ama sanırım bu sürecin dışına çıkıp baktığında ne kadar temiz gürültüsüz kurtulursan kardır,
evlilikten önce edinilmiş mal üzerinde hak iddia edemezsin, ama aile şerhi koydururursan da çıkartamaz seni süreç sonuçlanana kadar
Umarım evlenmeden önce birileri okuyordur bu sayfaları onlara ders olsun, ben de yaşıyorum, ne bileyim yazık kİ ne yazık böyleleriyle kaderde varmış yaşadık, ben şuna inanırım, Allah el hakemdir kimsenin hakkını kimsede bırakmaz inşallah..
şu an çok yeniyse konu hiddetle yaklaşıyor olabilirsin ama sakinleşince diyeceksin ki keşke onun ve ailesinin seviyesine inmeseydim...

D Duru000 neden bosanmiyorsunuz anlamadim? cirkefle cirkef oluyorsunuz ama hayat sizin de hayatiniz.. birlikte bir omur gecirmeyecegim, inancim kalmamis adamin ne soyadini tasirim bir dk daha, ne evinde otururum, ne nikahinin altinda kalirim.. buyuk konusmayayim da.. siz neden bir yildir bosanmaya yer arayan adamla ömrünüzü tuketiyorsunuz?

Back
X