eşim evimizi dağıtıp ailesiyle yaşamak istiyor!!

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
kızlar bugüne kadar hep buradan okudum kayınvalidesiyle aynı evde aynı apartmanda yaşayıp bir sürü problemin paylaşıldığı konuları.şimdi benzeri benim başıma geldi ve ne yapacağımı şaşırdım.

2.5 yıllık evliyim ve evlendiğimizden beri borçtan tam manasıyla bir türlü kurtulamadık.
hatrı sayılır bir kira giderimiz var üzerinede faturalar ve mutfak masrafı eklenince ciddi paralar ödüyoruz her ay.
50 gün önce doğum yaptım ve kayınvalidemdeyim hala, kırkım çıkınca evimize gideriz diyorduk ama son bir haftadır eşimde aileside evimize gitmememiz eşyalarımızı toparlayıp borçlarımızı bitirene kadar onlarda kalmamız konusunda baskı yapıyorlar.eşimin dükkanı kayınvalidemin evine çok yakın.bir sene burda kalalım borçlarımızı bitirelim diyor eşim.gün içerisinde mümkün olduğunca seni evde annemle bırakmam dükkana gelir kafa dağıtırsın, annemde bebekle ilgilenir hem sende rahat edersin diyor.ilk zamanlar teklif gibi konusuyordu eşim ama son zamanlarda biraz daha emrivaki yapıyor.kafam çok karışık bi sene idare edebilirmiyim acaba diyorum.
fikirlerinize ihtiyacım var.

ALlah analı babalı büyütsn canım,bnce kalma fikri hiç borç için gibi deil daha önce birlikte oturmadıysan deneme,kendi k.v alt katta memnunum dersem yalan pek sevmeyiz birbirimizi doğru konuştuğum için batarım ailece onlara daha lohusa‘sn bnce geç evine rahat et borç dersen ödenir canım bnd 2 yıllık evliyim gözümü açamadm borçtan dah da 1 yıl ödicem kendi rahatın gibi yok azıcık aşım ağrısz başım

O bir sene olur sana ömür boyu, bir kere elini verdinmi bir daha kurtaramazsın, ne yap et idare et. Daha uygun bir eve tasinin en azindan ama bunu yapmayin. En basitinden esyalari dagitacaksin 1 sene sonra tekrar tasinma masraflari ucuzmu saniyorsun o bicim masraf yapacaksin

eşin doğuluydu yanlış hatırlamıyosam, eninde sonunda bu noktaya geliyo o kültürdeki insanlar, zaten problemleriniz de vardı hem eşinle hem ailesi ile, nasıl olur tahmin etmek zor değil, ayrıca sen dükkana gitmek istiyo musun ya da bebeğine kv'nin bakmasını?

Normalde olsa, "ev üstüne ev olmaz" derdim ama bilmiyorum ki borçlarınız çok mu fazla, işler içinden çıkılmaz bir hal mi aldı ki eşiniz bunu düşünebiliyor acaba?
İnsan kendi anne babasının evinde bile eşiyle rahat edemeyebilir. Vermeniz gereken karar çok zor. Diğer taraftan gerçekten bir süre sonra borçları ödeyip hatta para biriktirebilirsiniz belki ama ya işler taşınmanıza rağmen kötü giderse ve süresiz şekilde orda kalmak zorunda kalırsanız?
Eğer eşinizin ailesinin durumu iyiyse belki daha küçük ve uygun bir eve geçtiğinizde size maddi destek olabilirler? Eğer bu mümkün değilse ve siz çalışmayı istiyorsanız ufaklığa bakıp size yine destek sağlayabilirler. Tüm bu olasılıkları konuşmadan direkt evinizi kapatıp kayınvalide yanına gitmek doğru değil gibi geliyor kulağa.
Eşinizin ailesiyle aranızın nasıl olduğu da çok önemli. Az da olsa gelinlerini kızları gibi gören, fedakar ve sevgi dolu kayınvalideler de var, eğer öyleyse eşinizin annesiyle de dertleşebilirsiniz bu konuda...

sakın gitme derim şimdi seni ikna etmek için güzel güzel söylüyorlardır ..anlayacağın köprüyü geçene kadar

Bebeğin az daha büyüsün işe gir, çocuğuna da kv baksın aynı ev yerine bu daha mantıklı değilmi..

aynı evde mutlu olabileceğine ve zamanı geldiğinde kendi evine çıkabileceğine inanıyorsan
kal tabii bir yıl borçlarını bitir biraz rahata kavuş ondan sonra kendi evine çık ,
hatta süreyi azaltmak için sende bi işe gir çalış k. bebeğe baksın ,
borçlar bitipte 3-5 kuruş ta kenara atarsanız sizden iyisi olmaz ,
ama en başta söylediğim gibi ,
o süre senin için nasıl geçer ve bu yolun dönüşü varmı iyice bi düşün

Bir sene diye taşınırsın ama malesef çıkmanız kaç sene olur orası meçhul.
Eşiniz bugün bol keseden atar,sıkılmazsın,yok annem bakar çocuğa sen yanıma gelirsin kafa dağııtırsın külli yalan.
Kayın validen bir müddet sonra ben senin çocuğuna bakamam,otur çocuğuna bak gezeceğine der.
Yatmana karışır,gezmene karışır,arkadaşların ve ailen sana rahat,rahat gelemez.Bu arada evde rahat olamassın,rahat giyinemessin.
özel yaşamın fazlasıyla kısıtlanır.

İnsan yeri geliyor annesiyle tartışıyor,değilki kayınvalideyle tartışmasın,hatta fazla yüz göz olmasın.
Bence yüzgöz olup,kavgalı olacağınıza biraz sabredin ihtiyaçlarınızda daha temkinli davranın,kafanız rahat olsun.

babamda zamanında annemi 1 sene diye kandırmış 10 sene oturmuşlar birlikte şimdi babam ha 1 ha 10 0'ın değerimi var ho ho hooooh şeklinde gülüyo annemde 34 yaşında şeker hastası oldu

idare etmekten kasıt almamak, giymemek gezmemekse zaten bunları yapamıyorum.anca bogazımdan kısabilirim, bi adım ilerisi bu.ama buna rağmen kazancımızla giderlerimiz birbirine eşit olduğu için borçlarımızı bir türlü kapatamıyoruz.eşim lafımı dinler kafasına buyruk hareket etmez, durmak istemiyorum gidelim dediğimde beni ciddiye almamazlık yapmaz.ama ben o bir yıl katlanabilir miyim bilemiyorum.

evet eşim doğulu :) ve kültürlerinde birlikte yaşamak zaten var.onlar bu duruma oldukça aşinalar.
ben dükkana gitmek istiyorum çünkü bebek geceleri uyumadığı ve sürekli ağladığı için günde 1-2 saat dışarı çıkmak hava almak bana çok iyi geliyor.bebeğim 50 günlükj bi yere girip çalışma şansım yok ben de kafamı bu şekilde dağıtabiliyorum.

evet kazancımız anca bizi geçindirdiği için borçlarımızı kapatamıyoruz.bugüne kadar o da hiç böyle bi teklif yapmamıştı bana.biraz da bebekten dolayıda annesinde kalmak istiyor olabilir.çünkü evimize gidince gece gündüz bebekle kalıp hiç dışarı çıkamayacağım için psikolojik olarak sağlığımın bozulacağını ve çok zorlanacağımı düşünüyor çünkü gece gündüz sürekli ağlayuan bi bebeğim var.annemde en azından 1-2 saat dışarı çıkıp hava alıyorsun farkında değilsin ama bu sana çok iyi geliyor diyo.haksız da sayılmaz.bebekten bi iki saat uzaklaşmak ne yalan söyliyim nefes aldırıyor bana.
eşimin ailesinin durumu bize yardım etmek için müsaait değil açıkçası, onlarda kendilerini anca döndürebiliyorlar.öyle bi beklenti içine asla giremem.çalışma konusunu ise çocuğum en erken 6. ayına girdiğinde düşünebilirim.şuan için çok küçük bana ihtiyacı var bırakamam onu.ama 6. ayından sonra mutlaka bir işe girip çalışmayı planlıyorum zaten.

eşimin ailesiyle aram iyi.ama duymadığım, uymadığım için aram iyi.yaptığı patavatsızlıkları kulak arkası etmesem eminim çok sorun yaşarız.şimdilik zaten geçici burdayım deyip ciddiye almıyorum ama sürekli kalsam bu kadar sabırlı olabilir miyim emin değilim.

yani canım kültürel olarak bu işe meyilli olmasalar düşün dicem ama dediğin gibi zaten aşinalar bu 1 yılın sonunda ne var canım hep birlikte otursak derlermi ki? :44:
senin de iyi bi işin vardı diye hatırlıyorum hatta dizi film sektörü müydü orasını tam hatırlayamadım, niye bırakmıştın özel değilse, bide ailen 1 yıl boyu rahat rahat girip çıkabilecek mi kv'nin evine

Bebeğin az daha büyüsün işe gir, çocuğuna da kv baksın aynı ev yerine bu daha mantıklı değilmi..

kesinlikle daha mantıklı ki zaten bunu mutlaka yapıcam.bebeğimin 6. ayını iple çekiyorum sırf bu yüzden.
ama bi yandanda düşünüyorum, sabah bebeği kayınvalideme bırakıcam, akşam almaya gelicem, oturun yemek yiyin diyecekler sonra çay faslı derken belki yatmadan yatmaya eve gidicem belki çogu zaman onu bile yapamıcam orda kalmak bana daha basit gelecek.bu durumda boşuna kira vermeye gerek var mı diyorum.bi yandan da rahat rahat banyo yapmak tuvalete girmek yada pijamalarınla rahatça evin içinde dolaşabilmek bile her şeye değer diyorum.işte burda kafam allak bullak oluyor kararsızlığımın içinden çıkamıyorum.

diyebilirler belki ama böyle bişeye papuç bırakmayacağımı eşim çok iyi bilir.artık gidelim dediğimde eşim en fazla bi kaç ay erteler daha fazlasına gücü yetmez.istemediğim bişeyi bana yaptıramaz zaten.

evet dizi sektöründe fotoğrafçılık yapıyordum.daha iyi bi iş buldum diye işten ayrıldım yenisine giremeden hamile olduğumu öğrendim ve işe giremedim.aylardır işsizim hamile olduğum için şimdide bebeğim çok küçük diye çalışamıyorum işte şans...

valla bilemedim cancağızım, borcumuz var diyosun çeken bilir akıl veren çok olurda kimsenin eli cebine gitmez o bakımdan bizim söyleyeceklerimiz laf-güzaf, eşini de ailesini de kendi sabır sınırını da en iyi sen bilirsin iyice düşün ve kararını ver hakkında hayırlısı ne ise o olsun korktuklarına uğratmasın Rabbim

Kuzenim 1aylık bebeğini bırakıp tam gün çalıştı, bebek şimdi 5 aylık maşallah gayet sağlıklı.. Öğle araları eve gelip emzirdi, sütünü sağıp bıraktı, biraz da mama desteğiyle hallettiler, en güzel tarafı halihazırdaki işini kaybetmemiş oldu ve tek eşinin çalışmasıyla evlerini geçindiremeyeceklerini biliyordu.. Eğer kv bebek bakımı konusunda güveniyorsan bence işe girmeyi çok erteleme.. Onlar da dediğin gibi eve genelde yatmak için gidiyorlar, fakat tatillerinde çekirdek aile olarak evde geçiriyorlar, misafirleri, arkadaşlarını evlerinde ağırlayabiliyorlar..

bir kuru ekmeği ikiye bölün yiyin ama yine de kv yanına gitmeyin..çok pişman olursun...
belki bir yıl sonra çıkarsın tamam, ama öyle acılar kalır ki senle...ömür boyu nefretle anarsın onları...iyi kötü giden bir ilişkiniz varsa bence hiç bozmayın...karar senin..allah muhtaç bırakmasın eş ailesine..

Duyda inanma !!! O bir yil 2 olur 3 olur hatta hi bakmissin 10 sene gecmis...
Senin yerinde olsam kesinlikle, Kabul etmezdim...
sakin duzenini bozma oyle bir yanlis yapma...

Öyle de , böyle de, o borclar odenecek oraya tasinmaniza
Gerek yok....

Her söz veren sözünü tutmayacak diye birşey yok.
Eşini en iyi sen tanıyorsun.
1 sene eğer gerçekten 1 sene olarak kalacaksa borçlarınız bitirip
rahatlayana kadar idare edilebilecek bir süre bence.

Tabi kayınvalideniz ve kayınpederiniz nasıl bilmiyorum.
Aynı evde siz yapabilecek misiniz?
Önemli olan bu.

Buarada bebeğiniz hayırlı olsun.

canım bende hamıle kaldığımda geldım kv mın yanına esıme gore hemen gıdıcektık ılk 3 yı atlatınca sonra kaldık 40 çıkınca gıderız dedıım tamam dedı kızım prematüre dogdu toplasın kendını dedım.sonrada borçlarımız cok gıdemeyız demeye başladı esım kızım 1,5 yasında hala burdayız ve resmen benı dışlıyorlar ama esım bunu gormuyor.babaannem bıle sızı ayırıp kızını elıden almaya çalışıyorlar dıyor bazen banada oyle geliyor eger esın senı dınlerse gelme.geldın mı gerı donemezsın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…