- 28 Mart 2012
- 837
- 714
- 123
- Konu Sahibi sersemsinem
-
O bir sene olur sana ömür boyu, bir kere elini verdinmi bir daha kurtaramazsın, ne yap et idare et. Daha uygun bir eve tasinin en azindan ama bunu yapmayin. En basitinden esyalari dagitacaksin 1 sene sonra tekrar tasinma masraflari ucuzmu saniyorsun o bicim masraf yapacaksin
eşin doğuluydu yanlış hatırlamıyosam, eninde sonunda bu noktaya geliyo o kültürdeki insanlar, zaten problemleriniz de vardı hem eşinle hem ailesi ile, nasıl olur tahmin etmek zor değil, ayrıca sen dükkana gitmek istiyo musun ya da bebeğine kv'nin bakmasını?
Normalde olsa, "ev üstüne ev olmaz" derdim ama bilmiyorum ki borçlarınız çok mu fazla, işler içinden çıkılmaz bir hal mi aldı ki eşiniz bunu düşünebiliyor acaba?
İnsan kendi anne babasının evinde bile eşiyle rahat edemeyebilir. Vermeniz gereken karar çok zor. Diğer taraftan gerçekten bir süre sonra borçları ödeyip hatta para biriktirebilirsiniz belki ama ya işler taşınmanıza rağmen kötü giderse ve süresiz şekilde orda kalmak zorunda kalırsanız?
Eğer eşinizin ailesinin durumu iyiyse belki daha küçük ve uygun bir eve geçtiğinizde size maddi destek olabilirler? Eğer bu mümkün değilse ve siz çalışmayı istiyorsanız ufaklığa bakıp size yine destek sağlayabilirler. Tüm bu olasılıkları konuşmadan direkt evinizi kapatıp kayınvalide yanına gitmek doğru değil gibi geliyor kulağa.
Eşinizin ailesiyle aranızın nasıl olduğu da çok önemli. Az da olsa gelinlerini kızları gibi gören, fedakar ve sevgi dolu kayınvalideler de var, eğer öyleyse eşinizin annesiyle de dertleşebilirsiniz bu konuda...
Bebeğin az daha büyüsün işe gir, çocuğuna da kv baksın aynı ev yerine bu daha mantıklı değilmi..
yani canım kültürel olarak bu işe meyilli olmasalar düşün dicem ama dediğin gibi zaten aşinalar bu 1 yılın sonunda ne var canım hep birlikte otursak derlermi ki? :44:
senin de iyi bi işin vardı diye hatırlıyorum hatta dizi film sektörü müydü orasını tam hatırlayamadım, niye bırakmıştın özel değilse, bide ailen 1 yıl boyu rahat rahat girip çıkabilecek mi kv'nin evine
kesinlikle daha mantıklı ki zaten bunu mutlaka yapıcam.bebeğimin 6. ayını iple çekiyorum sırf bu yüzden.
ama bi yandanda düşünüyorum, sabah bebeği kayınvalideme bırakıcam, akşam almaya gelicem, oturun yemek yiyin diyecekler sonra çay faslı derken belki yatmadan yatmaya eve gidicem belki çogu zaman onu bile yapamıcam orda kalmak bana daha basit gelecek.bu durumda boşuna kira vermeye gerek var mı diyorum.bi yandan da rahat rahat banyo yapmak tuvalete girmek yada pijamalarınla rahatça evin içinde dolaşabilmek bile her şeye değer diyorum.işte burda kafam allak bullak oluyor kararsızlığımın içinden çıkamıyorum.
kızlar bugüne kadar hep buradan okudum kayınvalidesiyle aynı evde aynı apartmanda yaşayıp bir sürü problemin paylaşıldığı konuları.şimdi benzeri benim başıma geldi ve ne yapacağımı şaşırdım.
2.5 yıllık evliyim ve evlendiğimizden beri borçtan tam manasıyla bir türlü kurtulamadık.
hatrı sayılır bir kira giderimiz var üzerinede faturalar ve mutfak masrafı eklenince ciddi paralar ödüyoruz her ay.
50 gün önce doğum yaptım ve kayınvalidemdeyim hala, kırkım çıkınca evimize gideriz diyorduk ama son bir haftadır eşimde aileside evimize gitmememiz eşyalarımızı toparlayıp borçlarımızı bitirene kadar onlarda kalmamız konusunda baskı yapıyorlar.eşimin dükkanı kayınvalidemin evine çok yakın.bir sene burda kalalım borçlarımızı bitirelim diyor eşim.gün içerisinde mümkün olduğunca seni evde annemle bırakmam dükkana gelir kafa dağıtırsın, annemde bebekle ilgilenir hem sende rahat edersin diyor.ilk zamanlar teklif gibi konusuyordu eşim ama son zamanlarda biraz daha emrivaki yapıyor.kafam çok karışık bi sene idare edebilirmiyim acaba diyorum.
fikirlerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?