- 21 Nisan 2012
- 6.349
- 1.666
- 198
- Konu Sahibi sersemsinem
-
kızlar bugüne kadar hep buradan okudum kayınvalidesiyle aynı evde aynı apartmanda yaşayıp bir sürü problemin paylaşıldığı konuları.şimdi benzeri benim başıma geldi ve ne yapacağımı şaşırdım.
2.5 yıllık evliyim ve evlendiğimizden beri borçtan tam manasıyla bir türlü kurtulamadık.
hatrı sayılır bir kira giderimiz var üzerinede faturalar ve mutfak masrafı eklenince ciddi paralar ödüyoruz her ay.
50 gün önce doğum yaptım ve kayınvalidemdeyim hala, kırkım çıkınca evimize gideriz diyorduk ama son bir haftadır eşimde aileside evimize gitmememiz eşyalarımızı toparlayıp borçlarımızı bitirene kadar onlarda kalmamız konusunda baskı yapıyorlar.eşimin dükkanı kayınvalidemin evine çok yakın.bir sene burda kalalım borçlarımızı bitirelim diyor eşim.gün içerisinde mümkün olduğunca seni evde annemle bırakmam dükkana gelir kafa dağıtırsın, annemde bebekle ilgilenir hem sende rahat edersin diyor.ilk zamanlar teklif gibi konusuyordu eşim ama son zamanlarda biraz daha emrivaki yapıyor.kafam çok karışık bi sene idare edebilirmiyim acaba diyorum.
fikirlerinize ihtiyacım var.
kızlar fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.çoğunuz mantıksız olduğunu savunmuşsunuz çok haklı olduğunuz noktalarda var.hatta korkularımla yüzleşmeme sebep oldunuz.bebeğim çok küçük ve sürekli ağladığı için bakmakta çok zorlanıyorum.kayınvalidemle yaşamak konusunda beni tek ikna eden bu nokta olmuştu aslında.şimdi ev kalabalık bi şekilde çocuğu oyalıyorlar ben de en azından bi tv izleyebiliyorum ama evime gidince gece gündüz, hiç dışarı çıkamadan (kış olduğu için) sürekli ağlayan bi bebekle ne kadar sağlıklı kalabilirim onu düşünüyorum.zaten eşim ve aileside beni tamda bu noktadan (zayıf noktamdan) vuruyorlar.çünkü eşim sabah 6 akşam 9 çalışıyor eve çok geç gelecek ve hiç izinli günü yok.evime gittiğimde bana nefes aldırabilecek kimse kalmayacak.borçlarımın yanında beni iknaya yöneltebilecek en ciddi sebep buydu aslında.
kızlar fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.çoğunuz mantıksız olduğunu savunmuşsunuz çok haklı olduğunuz noktalarda var.hatta korkularımla yüzleşmeme sebep oldunuz.bebeğim çok küçük ve sürekli ağladığı için bakmakta çok zorlanıyorum.kayınvalidemle yaşamak konusunda beni tek ikna eden bu nokta olmuştu aslında.şimdi ev kalabalık bi şekilde çocuğu oyalıyorlar ben de en azından bi tv izleyebiliyorum ama evime gidince gece gündüz, hiç dışarı çıkamadan (kış olduğu için) sürekli ağlayan bi bebekle ne kadar sağlıklı kalabilirim onu düşünüyorum.zaten eşim ve aileside beni tamda bu noktadan (zayıf noktamdan) vuruyorlar.çünkü eşim sabah 6 akşam 9 çalışıyor eve çok geç gelecek ve hiç izinli günü yok.evime gittiğimde bana nefes aldırabilecek kimse kalmayacak.borçlarımın yanında beni iknaya yöneltebilecek en ciddi sebep buydu aslında.
sakın rahat ederım dıye düşünme cunku o evde kalmaya baslarsan o çocuk senın degıl kv denın cocugu olucak onlara gore yetısıcek sen hayır dıyceksın onlar gıdıp senın hayır dedıgıne evet dıycekler cocugun senı tanımıycak bende yasıyorum bunu.buraya gelmeden once benden habersız neredeyse nefes almayan esım burda annecı oldu ya konuşmuyor yada benı suçluyor.suan yenı doğum yapmısssın lohusasın sağlıklı karar veremiyorsun bebegıne alışma suresındesın bence.sakın gelme gerekırse sen ac kal evınde ol.benım evım duruyor ınan 2 yıldır kv yasıyorum ne yattığım yataktan anlıyorum ne ıctıgı sudan hala mısafır gıbıyım.camasır yıkarım ben yarın yıkıycaktım der.yemek yaparsın beğenmez.bende senın gıbı dusunup borçlarımızı kapatırız mantığıyla kabul ettım bır bakımdan ama essekler gıbıpısmanımmm..
şu nasıl bir yazı anlam veremedim ya çok sinirlendim, hazır hissetmiyorsanız doğurmasaydınız !
her anne nasıl kalıyorsa sizde kalabilirsiniz...
sürekli 'bir bebek şöyle bir bebek böyle' demişsiniz evladınız o !
tv keyfi yeterince yapmışsınızdır o gelene kadar zaten, onunla zaman geçirin, çok bunalırsanız gidersiniz kv 1-2 saat...
yada ne istiyorsanız onu yapın, zira ağlayan bir bebek sizi çok bunaltır...
zaten başlamış bunaltmaya şimdiden...
Canm öncelikle bnce sakin ol bi derin nefes al
Kendini sıkma hiçbşrinize üzülmüyorum ufacık yawruya sabiye üzülüyorum
Yapmayın böle arkadaslar
Hanm arkadasım eger bole dewam edersen yawrunu 2 ay dolmadan sütten kesicen
Sen kendinden eminmsin sen beraber oturabılırmısın
1 sene demiş eşin ona guvenmıyomusun
Kv ve kp normalde aranz nasıl
Borc ders ödenir ama belki bu şekılde daha rahat edersiniz
Yanlış hatırlamıyorsam 2.5 yıl boyunca ayrı oturdunuz eminm eşiniz bu rahatlıga alışık oldugundan zaten 1 seneden fazla duramaz zaten
Sen çalışmayı düşünüyosan bnce gusel bi fırsat
Ama beraber yasamanın zorlukları yok degıl bunları sende tahmn edıyosundur ama bu biraz senn elinde degil mi sence yani bize derdni açıyosun cok güsel ama biz kv kp gördükmü hemen gözümüzün önüne böle bi cadı sacı bası dagınık orta boylu şisman eli sopalı dişleri döküm gözler ateş gibi birisi canlanıyo arkadasm
Tabiki bu soruya % 90 olumsu cvb gelecektir
Bnce sen istemiyorsunkalmayı haklıda olabilirsin ama o insanlarda gerçekten iyi niyetli olabilir
Hem 1 sene göz acıp kapanıncaya dek geçer arkadasım bak gönlünü ferah tut herşey olacagına varır
İşin ucunda eşini kırabılırsın
Yada gerçekten iyi niyetli olan insanları üzebilirsin
Tabi bn kv kp tanımadıgım sana karsı nasılşar bilmedigimden söylüyorum
Bn bu gibi durumlarda tanıdıgımı istihareye yatırıyorum
Kendim yatmıyorum
Seninde öle tanıdıgın güvendigin mümkünse bekar biri varsa yatır canm
Rabbim hakkında hayırlısını versin
Unutma
Her hayırda bir şer
Her şerde bir hayır vardır
( görmesini bilene)
Bebeginin minick elleri varya işte onları aç avucunun içini bnm yerime öp ne olur ;(
canım bende hamıle kaldığımda geldım kv mın yanına esıme gore hemen gıdıcektık ılk 3 yı atlatınca sonra kaldık 40 çıkınca gıderız dedıım tamam dedı kızım prematüre dogdu toplasın kendını dedım.sonrada borçlarımız cok gıdemeyız demeye başladı esım kızım 1,5 yasında hala burdayız ve resmen benı dışlıyorlar ama esım bunu gormuyor.babaannem bıle sızı ayırıp kızını elıden almaya çalışıyorlar dıyor bazen banada oyle geliyor eger esın senı dınlerse gelme.geldın mı gerı donemezsın bence
Sakin aman deyim sakin elini versen kolunu kaptirirsin. Simdi esinde anasida hep iyi konusur davranir Goz boyamak icin. Esyalari ndan olup Evini dagittiginda herkesin gercek yuzu cikar ortaya. Aman deyim sakin yapma gir ise calis gerekirse yatmadan yatmaya icin de olsa kirani ode. Azcik asim kaygisiz basim demisler. Ayni eve girsen kaynanan nasil olsa artik esyasi evi yok diye iyice azitir. Bu evin hanimi benim diye triplere girer. Disari ciktigin geldigin saate karisir der bana mi guvenip yaptin otur kendi cocuguna kendin bak da der bacim sakin bu hataya dusme. Hatta art niyetliyse kocanida doldurur .hem borclar odensin diye girdin diyelim o 1 yil olur 5 yil.kocanda kendi menfaatini dusunuyo hem ailesiyle olcak hem borclari kapiycak daha ne olsun.olan sana olur demedi deme.
Gelenine gideninede karisamazsin . hasta olursun yorgun uykulu olursun soyle kafana estiginde gecip yatamazsin cunku artik orda misafir olmicaksin. kaynanan simdi sen dinlen Ben bebege bakarim gec uyu diyosa bile oraya tasindiginda demicektir emin ol. Hatta kendi yatar odasindan cikmaz yada disari cikar sen gelinsin ya yapsin der. kocan gelcek yemek piscek gunluk evisi yapilcak. Sende evin icinde neye yetissem diye donusler durursun. Sonra sinir kupu olursun kocana azcik aksam anan soyle yapiyo diye dert yancak olsan yanamazsin ayni evin icinde duyarlar sesini tartisamazsin bile kocanla. Tartistirtmazlar sesini duysa yaniniza gelip kavgaya bile karisir ogluma ne konusuyon diye araya bile girer bunlar. telefonda yada evde kimse yokken esine sikayetlendin diyelim. Cogu es susar yada o benim annem yasli alttan al idare et der. Ileri gidersen onlari savunmaya gecer. Daha birsuru sey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?