eşim evimizi dağıtıp ailesiyle yaşamak istiyor!!

Sana sadece bir örnek vereyim canim..
Ablam evlendi 1 sene sonra size kendi evinizi alacagiz dediler..
KV ile ayni evin icinde otururoyrdular iki odasi vardi ablamin..
Aradan 3 ay gecti belki bir seneden fazla sürer ev almamiz dediler..
Aradan bir süre daha gecti..
Ancak 5 sene sonra alabiliriz evi dediler..
Ve eski enistemin annesine olan düskünlügü de durumu kolaylastirmadi..
Sonuc ablam 1 senesi dolmadan bosandi..

Tekrar evlendi aradan zaman gecince..
Suan 'evli mutlu cocuklu' ve ev sahibi kategorisine dahil

kayınvalidenle normalde anlaşıorsan 1 yıl dayanabilirsin borçlarınız için kolay deil çünkü benim başımdanda geçti zor ama mecbur bi aile olabilmek için fedakarlık yapmak lazım inş hakkında hayırlısı olur

dediğini yaptıramaz demişsiniz ama adam emirvaki konuşmaya başlamış bile...

tamam belki sözünü tutup 1 yıldan sonra çıkacak o evden lakin öyle bir ortamda eşinle ne derece yakın olacaksın...

rahat edemeyeceksin, belki Allah korusun sorun yaşacaksın, garantisi yok ki...

bak diyorsun; duymazsam,görmezsem iyiyim diye, zaten ayrı evde olduğunuz için tahammül sınırınız var...

aynı evde bunu başaramayabilirsiniz, tercih sizin ama ben kabul etmezdim

Allah analı babalı ve sağlıklı büyütsün bebeğinizi ayrıca

Sakin aman deyim sakin elini versen kolunu kaptirirsin. Simdi esinde anasida hep iyi konusur davranir Goz boyamak icin. Esyalari ndan olup Evini dagittiginda herkesin gercek yuzu cikar ortaya. Aman deyim sakin yapma gir ise calis gerekirse yatmadan yatmaya icin de olsa kirani ode. Azcik asim kaygisiz basim demisler. Ayni eve girsen kaynanan nasil olsa artik esyasi evi yok diye iyice azitir. Bu evin hanimi benim diye triplere girer. Disari ciktigin geldigin saate karisir der bana mi guvenip yaptin otur kendi cocuguna kendin bak da der bacim sakin bu hataya dusme. Hatta art niyetliyse kocanida doldurur .hem borclar odensin diye girdin diyelim o 1 yil olur 5 yil.kocanda kendi menfaatini dusunuyo hem ailesiyle olcak hem borclari kapiycak daha ne olsun.olan sana olur demedi deme.
Gelenine gideninede karisamazsin . hasta olursun yorgun uykulu olursun soyle kafana estiginde gecip yatamazsin cunku artik orda misafir olmicaksin. kaynanan simdi sen dinlen Ben bebege bakarim gec uyu diyosa bile oraya tasindiginda demicektir emin ol. Hatta kendi yatar odasindan cikmaz yada disari cikar sen gelinsin ya yapsin der. kocan gelcek yemek piscek gunluk evisi yapilcak. Sende evin icinde neye yetissem diye donusler durursun. Sonra sinir kupu olursun kocana azcik aksam anan soyle yapiyo diye dert yancak olsan yanamazsin ayni evin icinde duyarlar sesini tartisamazsin bile kocanla. Tartistirtmazlar sesini duysa yaniniza gelip kavgaya bile karisir ogluma ne konusuyon diye araya bile girer bunlar. telefonda yada evde kimse yokken esine sikayetlendin diyelim. Cogu es susar yada o benim annem yasli alttan al idare et der. Ileri gidersen onlari savunmaya gecer. Daha birsuru sey...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kabul etmeyin..

Evliliğin ilk yılı ve çocuk doğduktan sonraki ilk yıl bir çok insanın hayatının dönüm noktasıdır.
Bu süreçte çocuklu hayata alışma, çocuğun yetişme tarzı vs gibi durumlar önemlidir.
O nedenle asla ama asla 3. kişilerle bir arada kalmayı bırakın,
çocuğunuzun yetişme tarzına bile müdahale ettirmemeniz gereken bir dönem.
Ayrıca bireylerin aile kavramının tam anlamıyla oturduğu anne-baba bilincinin geliştiği bir dönem.

Eger kabul ederseniz evliliğinizin temeline kendi ellerinizle dinamit döşemiş olursunuz.

kızlar fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.çoğunuz mantıksız olduğunu savunmuşsunuz çok haklı olduğunuz noktalarda var.hatta korkularımla yüzleşmeme sebep oldunuz.bebeğim çok küçük ve sürekli ağladığı için bakmakta çok zorlanıyorum.kayınvalidemle yaşamak konusunda beni tek ikna eden bu nokta olmuştu aslında.şimdi ev kalabalık bi şekilde çocuğu oyalıyorlar ben de en azından bi tv izleyebiliyorum ama evime gidince gece gündüz, hiç dışarı çıkamadan (kış olduğu için) sürekli ağlayan bi bebekle ne kadar sağlıklı kalabilirim onu düşünüyorum.zaten eşim ve aileside beni tamda bu noktadan (zayıf noktamdan) vuruyorlar.çünkü eşim sabah 6 akşam 9 çalışıyor eve çok geç gelecek ve hiç izinli günü yok.evime gittiğimde bana nefes aldırabilecek kimse kalmayacak.borçlarımın yanında beni iknaya yöneltebilecek en ciddi sebep buydu aslında.

şu nasıl bir yazı anlam veremedim ya çok sinirlendim, hazır hissetmiyorsanız doğurmasaydınız !

her anne nasıl kalıyorsa sizde kalabilirsiniz...

sürekli 'bir bebek şöyle bir bebek böyle' demişsiniz evladınız o !

tv keyfi yeterince yapmışsınızdır o gelene kadar zaten, onunla zaman geçirin, çok bunalırsanız gidersiniz kv 1-2 saat...

yada ne istiyorsanız onu yapın, zira ağlayan bir bebek sizi çok bunaltır...

zaten başlamış bunaltmaya şimdiden...

Son düzenleme:

Elbette ki bir takım şeyleri yapmak senin de hakkın.
Ancak yeni doğum yapmışsın.
Bebegin büyüdükçe o ağlamaları azalacak hatta onunla çok keyifli vakitler geçireceksin.
Hepimiz iyi kötü büyüttük çocuklarımızı.
Yeri geldi uykusuz kaldık, yeri geldi gezmeye gidemedik.
Ama bu sadece ilk bir yıl için hatta belki de bazıları için daha da az bir süre.
Çünkü çocuktan çocuğa değişen bir durum.

Çok sıkıldığın zamanlarda bebeğini kvdene bırakıp çıkabilirsin.
Hatta bebeğini bebek arabasına koyup beraber de çıkabilirsiniz.
İşte bak ilk mesajımda bahsettiğim olay çocuklu hayata alışmak :)

Son düzenleme:

Iste problem de orda gormuyosun simdi AMA sana misafir gibi muamele ediliyo o evde suan. Nasil olsa bi evi var tepesi atinca gider diye dusunuyolar oyuzden bebegi oyaliyolar bakiyolar. Sen oraya tasinin a inan hepsi bitcek. Birak bebegine bakmayi belki okadar kalabaligin yemegini camasirini utu sunu senin ustune atcak kendi hicbisey yapmicak. Yada o bebege bakcak sana yemegi evisini yikcak ev kalabaliksa is hic bitmez sonra misafir gelen giden hastasi ustasi ekstrasi bitmez. Hem o kadar kucuk bebegi oyalamaktan nolur sutunu duzenli ver Altini islak birakma pislik olmasin gazini al her sutten sonra. Cik 1 2 saat parka gotur bebekli arkadasin akraban varsa onlari cagir yada sen git. TVyide izlemeyiver fazla nolcak yani

Canm öncelikle bnce sakin ol bi derin nefes al
Kendini sıkma hiçbşrinize üzülmüyorum ufacık yawruya sabiye üzülüyorum
Yapmayın böle arkadaslar
Hanm arkadasım eger bole dewam edersen yawrunu 2 ay dolmadan sütten kesicen
Sen kendinden eminmsin sen beraber oturabılırmısın
1 sene demiş eşin ona guvenmıyomusun
Kv ve kp normalde aranz nasıl
Borc ders ödenir ama belki bu şekılde daha rahat edersiniz
Yanlış hatırlamıyorsam 2.5 yıl boyunca ayrı oturdunuz eminm eşiniz bu rahatlıga alışık oldugundan zaten 1 seneden fazla duramaz zaten
Sen çalışmayı düşünüyosan bnce gusel bi fırsat
Ama beraber yasamanın zorlukları yok degıl bunları sende tahmn edıyosundur ama bu biraz senn elinde degil mi sence yani bize derdni açıyosun cok güsel ama biz kv kp gördükmü hemen gözümüzün önüne böle bi cadı sacı bası dagınık orta boylu şisman eli sopalı dişleri döküm gözler ateş gibi birisi canlanıyo arkadasm
Tabiki bu soruya % 90 olumsu cvb gelecektir
Bnce sen istemiyorsunkalmayı haklıda olabilirsin ama o insanlarda gerçekten iyi niyetli olabilir
Hem 1 sene göz acıp kapanıncaya dek geçer arkadasım bak gönlünü ferah tut herşey olacagına varır
İşin ucunda eşini kırabılırsın
Yada gerçekten iyi niyetli olan insanları üzebilirsin
Tabi bn kv kp tanımadıgım sana karsı nasılşar bilmedigimden söylüyorum
Bn bu gibi durumlarda tanıdıgımı istihareye yatırıyorum
Kendim yatmıyorum
Seninde öle tanıdıgın güvendigin mümkünse bekar biri varsa yatır canm
Rabbim hakkında hayırlısını versin
Unutma
Her hayırda bir şer
Her şerde bir hayır vardır
( görmesini bilene)
Bebeginin minick elleri varya işte onları aç avucunun içini bnm yerime öp ne olur ;(

Hanımlar her kv de kp kendi kvlerimize kplerimize bnzemez
Bu gibi durumlarda objektif olup yorum yapmak gerekir bence dimi
Suan han arkadas psikolojisi zaten bulanık olasılıkları kesin olacak gibi anlatmayalım bnce
Bi ihtimall

Tespitlerin %100 dogru arkadasım, guzel özetlemişsin

QUOTE=haticeakan;33397389]Sakin aman deyim sakin elini versen kolunu kaptirirsin. Simdi esinde anasida hep iyi konusur davranir Goz boyamak icin. Esyalari ndan olup Evini dagittiginda herkesin gercek yuzu cikar ortaya. Aman deyim sakin yapma gir ise calis gerekirse yatmadan yatmaya icin de olsa kirani ode. Azcik asim kaygisiz basim demisler. Ayni eve girsen kaynanan nasil olsa artik esyasi evi yok diye iyice azitir. Bu evin hanimi benim diye triplere girer. Disari ciktigin geldigin saate karisir der bana mi guvenip yaptin otur kendi cocuguna kendin bak da der bacim sakin bu hataya dusme. Hatta art niyetliyse kocanida doldurur .hem borclar odensin diye girdin diyelim o 1 yil olur 5 yil.kocanda kendi menfaatini dusunuyo hem ailesiyle olcak hem borclari kapiycak daha ne olsun.olan sana olur demedi deme.
Gelenine gideninede karisamazsin . hasta olursun yorgun uykulu olursun soyle kafana estiginde gecip yatamazsin cunku artik orda misafir olmicaksin. kaynanan simdi sen dinlen Ben bebege bakarim gec uyu diyosa bile oraya tasindiginda demicektir emin ol. Hatta kendi yatar odasindan cikmaz yada disari cikar sen gelinsin ya yapsin der. kocan gelcek yemek piscek gunluk evisi yapilcak. Sende evin icinde neye yetissem diye donusler durursun. Sonra sinir kupu olursun kocana azcik aksam anan soyle yapiyo diye dert yancak olsan yanamazsin ayni evin icinde duyarlar sesini tartisamazsin bile kocanla. Tartistirtmazlar sesini duysa yaniniza gelip kavgaya bile karisir ogluma ne konusuyon diye araya bile girer bunlar. telefonda yada evde kimse yokken esine sikayetlendin diyelim. Cogu es susar yada o benim annem yasli alttan al idare et der. Ileri gidersen onlari savunmaya gecer. Daha birsuru sey...[/QUOTE]

sakın rahat ederım dıye düşünme cunku o evde kalmaya baslarsan o çocuk senın degıl kv denın cocugu olucak onlara gore yetısıcek sen hayır dıyceksın onlar gıdıp senın hayır dedıgıne evet dıycekler cocugun senı tanımıycak bende yasıyorum bunu.buraya gelmeden once benden habersız neredeyse nefes almayan esım burda annecı oldu ya konuşmuyor yada benı suçluyor.suan yenı doğum yapmısssın lohusasın sağlıklı karar veremiyorsun bebegıne alışma suresındesın bence.sakın gelme gerekırse sen ac kal evınde ol.benım evım duruyor ınan 2 yıldır kv yasıyorum ne yattığım yataktan anlıyorum ne ıctıgı sudan hala mısafır gıbıyım.camasır yıkarım ben yarın yıkıycaktım der.yemek yaparsın beğenmez.bende senın gıbı dusunup borçlarımızı kapatırız mantığıyla kabul ettım bır bakımdan ama essekler gıbıpısmanımmm..

Sirf cocuga ortak bakilcak, sizde nefes alicaksinizdiye ne cabuk kanabiliyosunuz... Tasinirsiniz tasinmazsiniz bu sizin karariniz, cogunluk olacaklari söylemis zaten... Benim aklim almayan bi cocuga bakamiycaksaniz (sadece sizin icin söylemiyorum) rahatinizi düsüncekseniz, yapmayin... Bir iki sene biraz bunalsa insan ne olurki sonucta evladi icin yasiyor bunlari... Cocuk büyütmek zor evet ama dünyanin en güzel seyi, bukadar abartmayi yardimsiz naparim diye aglanmalari hic anlamiyorum...

Sen niye kv yanina tasindin tugceserdar madem evin duruyomus Donsen ya geri Allah yardimcin olsun cok zordur bilirim eziyet gibi bisey...

aslında yargısız infazınızın karşısında cevap vermemeyi uygun bulmuştum ama yarama dokunan bi eleştiri olduğu için bişeyler yazma konusunda mecbur hissettim kendimi.

plansız bir gebelik yaşadım, eşimin çok istediği ama benim hazır olmadığım için sürekli ertelediğim bir hamilelikti.gebe olduğumu öğrendikten sonra bunalıma girdim ardından ağır depresyon yaşadım.üzerine maddi ve manevi bir sürü sorun çıkınca müthiş zor bir hamilelik atlattım.bu süreçte hamile olduğum için sadece psikolog yardımıyla nefes alabildim.ardından lohusa depresyonum devam etti bu seferde emzirdiğim için ilaç kullanamadım ve tedaviye cevap veremedim.terslik bu ya bebeğim 15. gününden itibaren kolik oldu ve günün en az 20 saatini halen ağlayarak geçiriyor.üstelik sebepsiz, altı kuru karnı tok ama sürekli ağlıyor.ne gece sakinleşiyor ne gündüz, ne dışarıda ferahlıyor ne arabada.hiç bir şekilde mutlu görmedim sürekli ağlıyor.kendinizi sürekli aglayan bir bebekle bi evin içinde yalnız düşünebilirseniz belki durumumu biraz anlayabilirsiniz.şuan depresyonu atlattım fakat bebeğimi kucağımda sürekli taşımaktan kollarımdaki tüm damarlar çıktı her biri şişti ve mosmor.gözlerimin altıda öyle, stresten suratımı sivilceler bastı, sürekli yorgun, stresli ve uykusuzum.ve bu durum daha ne kadar böyle devam edecek hiç bi fikrim yok.tecrübesizliğinde verdiği düşünceyle sürekli bebeğime yetemediğimi düşünüyorum.birilerinin kollarımdan alıp 10 dk. pışpışlaması bile rahatlatıyor beni.yoksa ayaklarımı uzatıp saatlerce tv izlemekten, internete takılmaktan, gezmekten tozmaktan bahsetmiyorum bile ki bi hayal tüm bunlar.hep söylüyorum yorum yaparken biraz dikkatli olun diye, sabahtan beri ağlamaktan sesi kısılan bebeğim son 8 dakikadır uyumuş durumda.maksimum 5 dakika sonra uyanıp biyerleri kopuyormuş gibi ağlayacak ve ben bu kıymetli bir kaç dakikamı size cevap yazarak geçiriyorum, yorumunuz o kadar yarama dokundu.

Kayinvalidenle aran nasil, nasil bir Kadin bilemiyorum ama eger Yuvam dagilir, Esimle aram bozulur diyorsan ve eminsen, Esini ikna et ve yine evinize dönün.
Ama aran iyise kayinvalidenlerle, gecinebilirim diyorsan, kal bir süre, Esinle anlas, ben denemek istiyorum ama ne zaman istersem o zaman ayri eve cikalim diye teklifde bulun. Böyle seyler icin Esinle aran acilmasin.
Ortak nokta mutlaka vardir :)

Ya evet cogunlukla beraber yasamanin sonucu bu. biz arkadasa esinin ailesini ocu gostermeye calismiyoruz. Kendi adima bunlari gecirmis biri olarak akil veriyorum. Hersey ters giderse kv iyiniyetli degilse o 1 sene Goz acip kapayicaya kadar gecmez 10 sene gibi gecer. Esinin de yasanan tatsizliklarda karisini tutcagi ne malum. Her serde bi hayir vardir dedi gozunu kapadi gitti diyelim mutsuz oldu o evde Ozaman nolcak. Hayat Boyle acabalarla loot oynar gibi tahminlere dayanarak gecircek kadar kolay degil malesef arkadasim ve genelde es aileleri acimasiz. Tabi istisnalar vardir ama ISTISNALAR KAIDEYI BOZMAZ!

dışlanma konusunda çok haklısın, geçenlerde kayınvalidemin ağzından "senin çok nazarın değiyor, bakma şu çocuğa" gibi bi cümle bile duydum.şok oldum, ben bakmıcamda sen mi bakıcaksın nedir yani?

eşim dinler beni zaten kararı tamamen bana bırakmış durumda fakat baskı kurmaktanda geri kalmıyor.

allahım ne kadarda haklısın :18: allah razı olsun arkadaşım resmen anlattıklarında geleceğimi gördüm (kayınvalideme taşınırsam)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…