eşim evimizi dağıtıp ailesiyle yaşamak istiyor!!

şuan iiçin kayınvalideme taşınmadım, geçici olarak kayınvalidem çok istediği için burda kalıyoruz ve dikkat ettimde bahsettiğin herşeyi ben şuan resmen yaşıyorum.bebeğimle alakalı yapmayın dediğim herşeyi bişey olmaz pısırık yetişmesin deyip yapıyorlar sallamıyorlar bile.lan 2 aylık bebeğe şimdiden pısırık olmasın diye eziyet mi edilir.rabbim sizden razı olsun kızlar resmen gözümü açtınız.sıkıntıdan resmen gözlerim kararmış benim herhalde ben bu ihtimali bile nasıl düşündüm!!:18:

Bak canim benim 3 tane kucuk cocugum var bende dogum sonrasi ciddi depresyon gecirdim kilo aldim baya cirkinlestim. Ustune Esim tarafindan aldatildim. Cocuklarimi bugune kadar yalniz getirdim. Uykusuzluk caresizlik depresyon hayattan kopma hayallerinin yikilmasi hepsini dibine kadar yasadim.aldatildigim donem benim yanimda olan esimin ailesine guvendim. Ama nezaman esim pis huylarindan vazgecti bana cocuklarina baglandi bu sefer ailesi basima bela oldu. Bi sure beraber oturduk (sozde manevi destek icin zira para problemimiz yoktu fazla bizim ). Kv, kayinpeder, gorumce bir de liseye giden kaynim 3 kucuk cocugum ve ben. Esim kah yanimizda kah disarlarda o kadinla. Sustum oturdum duzelsin diye bekledim. Tabi bu donem cekmedigim kalmadi evimi dagittim ailesinin yanina yerlestik ya onlarin da asil yuzu cikti ortaya. Ezildim kullanildim asagilandim somuruldum. Tam pes ettimavukat buldum dava actim bosanmak icin esimin kafasina dank etti. Yalvardi yakardi dizimin dibinden ayrilmadi affettim . Evimi ayirdim hala yalniz bakiyorum cocuklarima hemde 3 tane. Herkesin yasadigi kendine agir AMA senden beterleride var gor istedim ondan anlattim. Haline sukret. Senin en buyuk yardimin esin olcak isten gelince ,biraz dinlenince at bebegi 2 saat ona. Akrabalarindan,kendi annenden,kardeslerinden destek al. AMA inan Cozum evi birlestirmekte degil . Ve cok gecmeden dogum sonrasi depresyon icintedavi icin doktora gorun nolur

Son düzenleyen: Moderatör:
aslaaaaa.
evin var barkın var, kuru ekmeğini ye de kayınvalidenin evine yerleşme...
hem birde küçük bebek var ki, aman aman...
öyle giydirme böyle giydir derler, öyle yedirme böyle yedir derler..... bu liste uzar da uzar. ne huzurun kalır ne anneliğinden birşey anlarsın....
bence daha fazla uzatmadan evine git. yoksa eşin iyice benimseyecek orayııı.
ha 1 sene dediğine bakma. o bir yıl 10 yıl olur. hadi araba alalım eh bide ev alalım öyle gideriz olur....

Yok canım nereye gidicek her gün misaifr gelecek
temizlik olacak kaynanası hastalanacak bir haftada maximum 2 gun gidemez gittiğindede 2 saatten fazla kalamaz
ayrıca evede para verecekler bence derma catmada olsa 2 göz bir odada olsa daha ucuz bir eve çıkabilirler
ama kaynanan yanına asla diyorum

sizin yaranıza tuz basmak değil amacımız burada ilk yorumumda da bunu gayet net görebilirsiniz...

tamam sorunlu bir bebek olabilir ama geçecek buda aile büyüklerinden birinden yardım alarak yada kardeşiniz bir arkabanızdan bir süreliğine yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

kendiniz söylüyorsunuz bak, 2 aylık bebeğe neler yapıyorlar diye sizce bu bu kadarla kalacakmı?

ya eşinizle aranızda ki mahremiyet zedelenmeyecekmi? o zaman kendinizi daha kötü hissetmeyecekmisiniz

ön yargılarım yoktur, yoruma yorum yaptım ben sonuçta sizi tanımıyoruz sizin yazdığınız kadarını biliyoruz, ve şu yorumdaki ayrıntıları ben yazana kadar nerede yazdınız söyleyin lütfen...

sizi düşünüp yazıyoruz ,bir yanlışa düşmenizi engellemek için dostça ve arkadaşça bunlar yaranıza dokunmasın öyle bir niyetimde yok,hiçbirimizin de yok...

sadece silkelenin, geç olmadan,güç olmadan....

Rabbim kolaylık versin, bebeğinizi sağlıkla büyütün...

Sakın ve sakın yapmayın o 1 sene diye seni kandırırlar ömürlük olur eski görümcemin başına geldi. Kadıncağız kurtaramadı kendini kaç kez baba evine döndü, evi ayırmadan dönmem dedi ama kocası seni bırakırıp annemden ayrılmam(babasıda var tabi) dedi. Böyle olunca kuzu kuzu her defasında kendi gitti. Simdi yaş oldu 47 hala durum aynı.

Özel bir hayatı yok hala arkadaşlarını çağırırken kvdeden izin alıyor. Koca desen nasıl olsa anamın yanında diye kendi hayatını yaşıyor.

Bence asla evini bırakma gerekirse 1 odalı eve çık masraflarını kıs ama kocana kanıpta evini kapatma.

Ha anam çocuğa bakar biz gezer tozarız laflarıda erkeklerin kandırma cümleleri maalesef. Seni anasının yanında bırakır o gününü gün eder söylemedi deme.

Ama az önce bir bebek bir bebek diyordunuz madem öyle neden şimdi bebeğim oldu? Yazık işte olan hep çocuga oluyor. Kusurabakmayında hele de çocugu kolik olan bir anne nasıl kalkıp da en azından 1 2 saat dükkana giderim tv izlerim der? Ben anne değilim, el kadarkomşunun bebeği o kadar acı çekse ben üzülürüm hiçbişe yapamazsam yanında olurum ne tvsi?

Bence psikolojik sorunlarınız var, plansız ve sonrasında depresyon hem sizin için hem bebeğiniz için hiç sağlıklı değil. Bence yardım almalısınız.

yorum yapmaya bile gerek yok
mutsuz bir hayatın olsun istiyorsan git taşın,ama sen bunu kaldırabilecek bi insan değilsin
kaynanan da beraber yaşanabilecek bir kadın değil...
hiç yorum yapmiim,eski konularından alıntılarla seni başbaşa bırakayım en iyisi..

Kızlar merhaba,
gelelim konuya, kayınvalidem çok laf sokan memnuniyetsiz bi kadındır

Kayınvalidem kürt olduğu için, gelin benimle yaşasın, ev işlerimi yapsın, benimle her yere elsin modunda.

niye bilmiyorum ama yüzde yüz eminim eşine kayınvaliden gitmeyin burda kalın diye sürekli baskı yapıyor. ben olsam kalmam tabi sizin tercihiniz ama hoş birşey yaşamazsınız hep beraber gibi geliyor. şahsen avladımı babaanne bile olsa başkasıyla büyütme fikrine sıcak bakmam ben sevmek ayrı yetiştirmek apayrı olaylar. özeliniz kalmayacak bunuda düşünün. ayrıca şimdi lohusasınız iş yapmıyorsunuz diyelim taşınınca her iş sizden beklenecek nede olsa kayınvalideniz yaşlı büyük olacak. çocuğunuzu sevmeye vakit bile bulamazsınız siz iş yapar başkaları sever kabul etmeyin beraber kalmayı daha uygun bir eve çıkın en olmadı

haklısın, beterin beteri var ve eminim senin yaşadıklarından çok daha ağırlarını yaşamış insanlarda vardır.sabır kapasitesiyle alakalı bi durum.okurken nasıl katlanmış bunca şeye diyerek okudum.kayınvalideyle oturma konusuna gelebilecek en iyi örnekti seninki.nasıl olsa annemin yanında deyip gözünün arkada kalmayacağını ve dilediği gibi yaşayabileceğini ne yalan söyliyim hiç düşünmemiştim.allah razı olsun arkadaşım yorumun için.

inanır mısın arkadaşım ben bu yazdıklarını daha şimdiden yaşıyorum zaten ama malamı bağladım, noldu bana bilmiyorum yaşadığım şeyleri siz silkelemeseniz farketmiyorum bile.ben bu anlattıklarınızı yaşıyorum zaten.allahım ne oluyor bana :18:

suan konusu açıldığında "ben senden iş istemiyorum aş istemiyorum kızım" diyor kayınvalidem.eşimde görüyorsun dimi annemin ne kadar iyi bi insan olduğunu der gibi dürtüklüyo beni kayınvalidem bunları söylerken.ben nasıl olduda kandım bunlara.allah hepinizden razı olsun.

daha uygun bi eve şimdilik çıkamam çünkü taşınmanın masrafıda çok ciddi rakamlara ulaşıyo.temizliği, badanası, peşin kirası depozitosu ... uzaar gider.
ama evet çok doğru, eşimin aklına bunu sokan zaten kayınvalidem ki biz evlendiğimiz günden beri ara ara bu mevzuu açılır zaten kayınvaldem tarafından.şimdiye kadar hiç papuç bırakmamıştım ama bu sefer nasıl bu kadar kafamı karıştırabildiler gerçekten bilmiyorum.son bir aydır eşim resmen anneci oldu, beni her fırsatta kendi anneme gönderen adam bi iki gün kalmaya gidicem bana da biraz değişiklik olur dediğimde dün kıyametleri kopardı.kayınvalidem dururken annemin evinde ne işim varmış diye.

sayenizde gözüm açıldı kızlar.herbirinizden tek tek allah razı olsun.

sen hala aynı ev için, olabilir diye düşünüyorsun yaniiii

eşini en iyi sen tanırsın canım
borç olayları zor işler
çok üzerine gelmek olmaz
akıl verme para ver derler adama
ne olursa olsun ev ev üzerine olmaz ama
eminsen kendinden ve eşinden kal istersen 1 sene
bilemedim şimdi

Bebeğin 2 aylık olmuş maşallah,Allah bağışlasın.
Çok bile kalmışsınız.Eşin ve ailesi bu düzene alışmışlar,vazgeçmek istemiyorlar.
1 sene de işin kandırmacası,herkesin dediği gibi o 1 sene sadece lafta kalır.

Ben senin yerinde olsam bir an evvel evime dönerim.
Üstelik aynı kandırmaca taktiğini uygulayıp ısrarlardan sıyrılırım.
Yani "biraz evimizde yaşayalım,yapamazsak döneriz" derim:)
Tabii ki aslında dönmemek üzere giderim.

canım bazı yorumlarında eşim bana istemediğim bişeyi yaptıramaz diyosun beni dinler anlar diyosun az öncede beni annemlere göndermedi demişsin bence harbiden kafan karışmış, belki kavgayla dövüşle annenlerede göndermiştir ama en doğal şeyleride hep kavgaylamı elde eceksin

Kusura bakmayın ama 50 gündür orda durduğunuz kabahat
Alıştılar duruma daha fazlasını istiyorlar

Bahsi geçen 1 yıl da işin hikayesi
Amaçları temelli üst üste ev kurmak
Eşin rahatladı tabi, sorumluluktan kaçıyo
Kesinlikle kabul etme edersen de sürekli öyle devam edeceğini göze al

Çok ciddi bir kira ödüyorsanız daha makul bir yere çıkmanız bence daha mantıklı temizlik badana depozito diyorsunuz ama bunlar bir kere verilecek o sizin kaynananızda kalmanızı gerektiren kira ise her ay. Ayrıca eşinizin dükkanı varmış hiç mi kazanamıyor kira, giderler karşılanamıyor 2 sene çocukta yokmuş hazır çocuk yokken siz de çalışsaydınız o zaman daha uygun bir eve çıkıp borçları da temizleyip çocuk yapsaydınız keşke 2 kişiyken bile evin giderlerini karşılayamamışsınız. O kadar çok mu kira veriyorsunuz şu anda eliniz kolunuz bağlı çünkü işin içinde maddiyet var bir çözüm bulunmadığı sürece istemiyorum deme lüksünüz olmayacak bu seferde ben dedim size diyecek kaynanan. Bence daha makul bir ev düşünün yani dükkan sahibi birinin tüm geliri fatura mutfak kiraya gidiyorsa borç varsa kiradan kısacaksın bir de olmadı bebeği kaynanaya bırakıp sende çalışacaksın elini taşın altına koyacaksın yoksa mecbur kalacaksın gibi.

Kolik bir bebek zordur ancak baş edilmez değildir. Birkaç püf noktasını zamanla keşfedeceksiniz bunun için kendinize ve bebeğinize zaman tanımalı baş başa kalmalısınız. Benim de ilk bebeğim kolikti üstelik 9 ay sonra hemen ikinci hamileliğim başladı ve ikiz gibi iki bebeği tek başıma büyüttüm. Bunu marifet olsun diye inanın söylemiyorum kolik dediğiniz durum 6. ayda bitecek... 6. aydan sonra çok daha rahat edeceksiniz. Maddi sorunlar geçicidir, para elbet bir şekilde bulunur, kendi aileniz size yakın oturuyor mu bilmiyorum ama bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde hem kv'den hem de kendi annenizden yardım alarak eşinize destek olabilir ve borçlarını kapatmasına yardımcı olabilirsiniz. Bence düşünmeyin ev ev üzerine kurmayın. Çok sıkıntı yaşarsınız ve tekrar ayrılmanız ciddi sıkıntıya sokar sizi üstelik o eşyaları dağıttıktan sonra tekrar alması da var, ha dediğinizde alabilecek misiniz? Boşverin herkesi bir tarafa, eşinizle aile olun sadece, kv'nizde hayalindeki gelinle yaşasın dursun...

Dimi? 50 gün boyunca kalmakla en büyük hatayi yaptim galiba.eşim iyice kendi evinden soguyup annesinin evini benimsedi.ama depresyon sonrasi kendime güvenim cok azaldi.l.bebeğime yetememekten cok korktugum icin gidemedim eve.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…