- 28 Mart 2012
- 837
- 714
- 123
- Konu Sahibi sersemsinem
-
sakın rahat ederım dıye düşünme cunku o evde kalmaya baslarsan o çocuk senın degıl kv denın cocugu olucak onlara gore yetısıcek sen hayır dıyceksın onlar gıdıp senın hayır dedıgıne evet dıycekler cocugun senı tanımıycak bende yasıyorum bunu.buraya gelmeden once benden habersız neredeyse nefes almayan esım burda annecı oldu ya konuşmuyor yada benı suçluyor.suan yenı doğum yapmısssın lohusasın sağlıklı karar veremiyorsun bebegıne alışma suresındesın bence.sakın gelme gerekırse sen ac kal evınde ol.benım evım duruyor ınan 2 yıldır kv yasıyorum ne yattığım yataktan anlıyorum ne ıctıgı sudan hala mısafır gıbıyım.camasır yıkarım ben yarın yıkıycaktım der.yemek yaparsın beğenmez.bende senın gıbı dusunup borçlarımızı kapatırız mantığıyla kabul ettım bır bakımdan ama essekler gıbıpısmanımmm..
aslında yargısız infazınızın karşısında cevap vermemeyi uygun bulmuştum ama yarama dokunan bi eleştiri olduğu için bişeyler yazma konusunda mecbur hissettim kendimi.
plansız bir gebelik yaşadım, eşimin çok istediği ama benim hazır olmadığım için sürekli ertelediğim bir hamilelikti.gebe olduğumu öğrendikten sonra bunalıma girdim ardından ağır depresyon yaşadım.üzerine maddi ve manevi bir sürü sorun çıkınca müthiş zor bir hamilelik atlattım.bu süreçte hamile olduğum için sadece psikolog yardımıyla nefes alabildim.ardından lohusa depresyonum devam etti bu seferde emzirdiğim için ilaç kullanamadım ve tedaviye cevap veremedim.terslik bu ya bebeğim 15. gününden itibaren kolik oldu ve günün en az 20 saatini halen ağlayarak geçiriyor.üstelik sebepsiz, altı kuru karnı tok ama sürekli ağlıyor.ne gece sakinleşiyor ne gündüz, ne dışarıda ferahlıyor ne arabada.hiç bir şekilde mutlu görmedim sürekli ağlıyor.kendinizi sürekli aglayan bir bebekle bi evin içinde yalnız düşünebilirseniz belki durumumu biraz anlayabilirsiniz.şuan depresyonu atlattım fakat bebeğimi kucağımda sürekli taşımaktan kollarımdaki tüm damarlar çıktı her biri şişti ve mosmor.gözlerimin altıda öyle, stresten suratımı sivilceler bastı, sürekli yorgun, stresli ve uykusuzum.ve bu durum daha ne kadar böyle devam edecek hiç bi fikrim yok.tecrübesizliğinde verdiği düşünceyle sürekli bebeğime yetemediğimi düşünüyorum.birilerinin kollarımdan alıp 10 dk. pışpışlaması bile rahatlatıyor beni.yoksa ayaklarımı uzatıp saatlerce tv izlemekten, internete takılmaktan, gezmekten tozmaktan bahsetmiyorum bile ki bi hayal tüm bunlar.hep söylüyorum yorum yaparken biraz dikkatli olun diye, sabahtan beri ağlamaktan sesi kısılan bebeğim son 8 dakikadır uyumuş durumda.maksimum 5 dakika sonra uyanıp biyerleri kopuyormuş gibi ağlayacak ve ben bu kıymetli bir kaç dakikamı size cevap yazarak geçiriyorum, yorumunuz o kadar yarama dokundu.
eşin doğuluydu yanlış hatırlamıyosam, eninde sonunda bu noktaya geliyo o kültürdeki insanlar, zaten problemleriniz de vardı hem eşinle hem ailesi ile, nasıl olur tahmin etmek zor değil, ayrıca sen dükkana gitmek istiyo musun ya da bebeğine kv'nin bakmasını?
aslında yargısız infazınızın karşısında cevap vermemeyi uygun bulmuştum ama yarama dokunan bi eleştiri olduğu için bişeyler yazma konusunda mecbur hissettim kendimi.
plansız bir gebelik yaşadım, eşimin çok istediği ama benim hazır olmadığım için sürekli ertelediğim bir hamilelikti.gebe olduğumu öğrendikten sonra bunalıma girdim ardından ağır depresyon yaşadım.üzerine maddi ve manevi bir sürü sorun çıkınca müthiş zor bir hamilelik atlattım.bu süreçte hamile olduğum için sadece psikolog yardımıyla nefes alabildim.ardından lohusa depresyonum devam etti bu seferde emzirdiğim için ilaç kullanamadım ve tedaviye cevap veremedim.terslik bu ya bebeğim 15. gününden itibaren kolik oldu ve günün en az 20 saatini halen ağlayarak geçiriyor.üstelik sebepsiz, altı kuru karnı tok ama sürekli ağlıyor.ne gece sakinleşiyor ne gündüz, ne dışarıda ferahlıyor ne arabada.hiç bir şekilde mutlu görmedim sürekli ağlıyor.kendinizi sürekli aglayan bir bebekle bi evin içinde yalnız düşünebilirseniz belki durumumu biraz anlayabilirsiniz.şuan depresyonu atlattım fakat bebeğimi kucağımda sürekli taşımaktan kollarımdaki tüm damarlar çıktı her biri şişti ve mosmor.gözlerimin altıda öyle, stresten suratımı sivilceler bastı, sürekli yorgun, stresli ve uykusuzum.ve bu durum daha ne kadar böyle devam edecek hiç bi fikrim yok.tecrübesizliğinde verdiği düşünceyle sürekli bebeğime yetemediğimi düşünüyorum.birilerinin kollarımdan alıp 10 dk. pışpışlaması bile rahatlatıyor beni.yoksa ayaklarımı uzatıp saatlerce tv izlemekten, internete takılmaktan, gezmekten tozmaktan bahsetmiyorum bile ki bi hayal tüm bunlar.hep söylüyorum yorum yaparken biraz dikkatli olun diye, sabahtan beri ağlamaktan sesi kısılan bebeğim son 8 dakikadır uyumuş durumda.maksimum 5 dakika sonra uyanıp biyerleri kopuyormuş gibi ağlayacak ve ben bu kıymetli bir kaç dakikamı size cevap yazarak geçiriyorum, yorumunuz o kadar yarama dokundu.
kayınvalidemler
Gün falan yapıyolar, her hafta bunun için çağıracak.. Yanlış anlaşılmasın temizliğini falan yapmaktan yüksünmüyorum ama
komşuları o kadar dedikoducu ki! her hareketimi, her mimiğimi izliyorlar adeta ve ben bundan müthiş rahatsızlık duyuyorum.
Sürekli şunun gelini kayınvalidesiyle yaşıyormuş, her işini yapıyormuş.
Bunun gelini kaynanası gak dese koşuyormuş..
Şakayla karışık çeyrek gelin demeler falan..
eşimin ailesi de (anne tarafı) kürt olduğu için tutucular ve gelin, gelinin görevleri, gelinin çocuk doğurması gibi konularda biraz fazla hassaslar ve bunu çok rahat dile getirebiliyorlar.İstediklerini yapmazsan direk banlıyorlar.
Kızlar merhaba,
gelelim konuya, kayınvalidem çok laf sokan memnuniyetsiz bi kadındır
Kayınvalidem kürt olduğu için, gelin benimle yaşasın, ev işlerimi yapsın, benimle her yere elsin modunda.
yorum yapan arkadaşlar teşekkür ederim ama isterseniz kayınvalidemin kişiliğiyle alakalı biraz bilgi vereyim;
kendisi konusma tarzından da anlaşılacağı gibi gayet cahil ve patavatsız biridir.evine temizliğe gitmediğim için beni gelinlik yapmamakla suçlayan eski kafa bi yapısı var.daha bu hırsızlık olayı olana kadar telefonda basit bi olay için benimle aynen böyle konustuğu için tüm iletişimimi kesmiştim, 2 ay küs kaldım.
Eğer etilere taşınırsam kesinlikle aynı sokakta falan tutmam zaten mutlaka aramızda 10 dk yürüme mesafesi olur ama kendisi özellikle çocuğum doğduktan sonra (ilk torun) sık sık gelip gidecektir, kürt oldukları için aile kalabalık ve akraba ilişkilerine çok düşkünler kayınvalidem dışında teyzelerin ve halalarında sık sık ziyarete geleceklerini düşünüyorum.tüm bu dezavantajların yanında kendi aileme yakın olmak, eşimin işi eve yürüme mesafesinde olacağı için gün içerisinde sık sık görüşebilecek olmak da ayrıca cezbediyor beni.
lütfen yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar, çok kafam karışık
Kızlar merhaba,
evirip çevirip bi türlü doğru karara ulaşamadığım bi konuda yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.
konu şu;
ben 2 yıllık evliyim ve eşimin ailesi de benim ailemde istanbul avrupa yakasında aynı semtte oturuyor, etilerde.
biz evlenirken kayınvalidemin bitmek bilmez baskılarına ve karşı çıkışlarına rağmen anadolu yakasında oturmayı tercih ettik, bulunduğumuz yerden çok da memnunduk aslında, karışanımız görüşenimiz yoktu.taa ki 2 gün öncesine kadar.. 2 gün önce evime hırsız girdi, hem ev eşyalarımı hem ziynet eşyalarımı her şeyimi aldı götürdü .maddiyatında değilim, başımın gözümün sadakası olsun, yüzyüze gelmediğimize şükrediyorum ama herhalde hamile olduğumdan kaynaklanıyor ben bu durumdan çok etkilendim.eve girmek içimden gelmiyor, sanki evin içinde bi yabancı ordusu dolaşmış her yer leş gibi geliyor hiç bişeye elimi sürmek istemiyorum ve gündüzde dahil evde yalnız kalamıyorum.. buraya kadar tamam.
asıl olay şu;
bu olaydan sonra bu evden taşınmaya karar verdik ve eşim etilere ailelere yakın bi yere taşınmamızın daha doğru olacağını söyledi.çünkü eşimin işi de orada yakın bi yere taşınır hem yol hem yemek parasından kısmış oluruz gibi bi düşüncesi var.çocukta olunca tek kalmassın annene geçersin sıkılırsan falan diyo.haklı yanları çok tabi.ama.. ama dün kayınvalideme gittik eşime aynen şu cümleleri kurdu; "b.k mu var karşıda gitmeyin dedik gittiniz, büyük lafı dinlemediniz.şimdi bi dinlemeyin beni de göstereyim size, pılınızı pırtınızı toplayıp bu semte geliyosunuz, ben emlakçıyla konustum size ev bakıcak, ıh mıhh etmeyin eşşek gibi geleceksiniz buraya" dedi.eşim tartışmamak için sustu ben zaten muhattap dahi almadım, güldüm geçtim.
şimdi kayınvalidesiyle aynı semtte oturan arkadaşlar, bu durumun bana dezavantajı olur mu?
bi de bu kadın böyle emir verir gibi konusunca sanki etilere taşınsak sırf o emrettiği için taşınmışız gibi olucak, dediğimi yaptırdım deyip tepemize çıksın istemiyorum.kayınvalidemle aynı semtte oturmamın bana ne gibi zararları olur ya da evliliğime.
tecrübeli olanlar olmayanlar ne olur bi akıl verin bi fikir yürütün, ben bu stres ve kararsızlıkla daha fazla yaşayamıcam.
bi anda bağırmaya başladı, beni adam yerine koymuyosun cevap vetmiyosun falan diye (annesine gösteri yapacak ya)
ben de elimi kaldırıp bana sesini yükseltme dedim.dişlerini sıkıp elime vurdu ve ejdadını.. diye küfür etti.
ün gece kayınvalidem resmen beni şikayet etmiş eşime ve fıçı gibi doldurmuş.halbu ki bana o kadar kusursuzmuşum gibi davranıyor ki.hep oğlu haksızmış ben hep haklıymışım gibi beni yüreklendiriyordu her konuda.ama sadece bana karşı öyleymiş.
.
Kayınvalidem böyle yapıp oğlunu doldurduğu sürece mutlu bi evliliğim asla olmayacak benim.
Ne yapacağımı bilmiyorum kızlar.
Al oğlunu başına çal deyip, eşime de bu anayla yürümez yavrum kusura bakma deyip basıp qitmek istiyorum.
Boşanmak istiyorum.
Eşimi çok sevdiğim halde sırf bu kadın yüzünden boşanmak istiyorum.
Bak canim benim 3 tane kucuk cocugum var bende dogum sonrasi ciddi depresyon gecirdim kilo aldim baya cirkinlestim. Ustune Esim tarafindan aldatildim. Cocuklarimi bugune kadar yalniz getirdim. Uykusuzluk caresizlik depresyon hayattan kopma hayallerinin yikilmasi hepsini dibine kadar yasadim.aldatildigim donem benim yanimda olan esimin ailesine guvendim. Ama nezaman esim pis huylarindan vazgecti bana cocuklarina baglandi bu sefer ailesi basima bela oldu. Bi sure beraber oturduk (sozde manevi destek icin zira para problemimiz yoktu fazla bizim ). Kv, kayinpeder, gorumce bir de liseye giden kaynim 3 kucuk cocugum ve ben. Esim kah yanimizda kah disarlarda o kadinla. Sustum oturdum duzelsin diye bekledim. Tabi bu donem cekmedigim kalmadi evimi dagittim ailesinin yanina yerlestik ya onlarin da asil yuzu cikti ortaya. Ezildim kullanildim asagilandim somuruldum. Tam pes ettimavukat buldum dava actim bosanmak icin esimin kafasina dank etti. Yalvardi yakardi dizimin dibinden ayrilmadi affettim . Evimi ayirdim hala yalniz bakiyorum cocuklarima hemde 3 tane. Herkesin yasadigi kendine agir AMA senden beterleride var gor istedim ondan anlattim. Haline sukret. Senin en buyuk yardimin esin olcak isten gelince ,biraz dinlenince at bebegi 2 saat ona. Akrabalarindan,kendi annenden,kardeslerinden destek al. AMA inan Cozum evi birlestirmekte degil . Ve cok gecmeden dogum sonrasi depresyon icintedavi icin doktora gorun nolur
aslaaaaa.
evin var barkın var, kuru ekmeğini ye de kayınvalidenin evine yerleşme...
hem birde küçük bebek var ki, aman aman...
öyle giydirme böyle giydir derler, öyle yedirme böyle yedir derler..... bu liste uzar da uzar. ne huzurun kalır ne anneliğinden birşey anlarsın....
bence daha fazla uzatmadan evine git. yoksa eşin iyice benimseyecek orayııı.
ha 1 sene dediğine bakma. o bir yıl 10 yıl olur. hadi araba alalım eh bide ev alalım öyle gideriz olur....
Yok canım nereye gidicek her gün misaifr gelecek
temizlik olacak kaynanası hastalanacak bir haftada maximum 2 gun gidemez gittiğindede 2 saatten fazla kalamaz
ayrıca evede para verecekler bence derma catmada olsa 2 göz bir odada olsa daha ucuz bir eve çıkabilirler
ama kaynanan yanına asla diyorum
niye bilmiyorum ama yüzde yüz eminim eşine kayınvaliden gitmeyin burda kalın diye sürekli baskı yapıyor. ben olsam kalmam tabi sizin tercihiniz ama hoş birşey yaşamazsınız hep beraber gibi geliyor. şahsen avladımı babaanne bile olsa başkasıyla büyütme fikrine sıcak bakmam ben sevmek ayrı yetiştirmek apayrı olaylar. özeliniz kalmayacak bunuda düşünün. ayrıca şimdi lohusasınız iş yapmıyorsunuz diyelim taşınınca her iş sizden beklenecek nede olsa kayınvalideniz yaşlı büyük olacak. çocuğunuzu sevmeye vakit bile bulamazsınız siz iş yapar başkaları sever kabul etmeyin beraber kalmayı daha uygun bir eve çıkın en olmadı
yorum yapmaya bile gerek yok
mutsuz bir hayatın olsun istiyorsan git taşın,ama sen bunu kaldırabilecek bi insan değilsin
kaynanan da beraber yaşanabilecek bir kadın değil...
hiç yorum yapmiim,eski konularından alıntılarla seni başbaşa bırakayım en iyisi..
sen hala aynı ev için, olabilir diye düşünüyorsun yaniiii
Kusura bakmayın ama 50 gündür orda durduğunuz kabahat
Alıştılar duruma daha fazlasını istiyorlar
Bahsi geçen 1 yıl da işin hikayesi
Amaçları temelli üst üste ev kurmak
Eşin rahatladı tabi, sorumluluktan kaçıyo
Kesinlikle kabul etme edersen de sürekli öyle devam edeceğini göze al
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?